SajaPablo

Premier Romance- Sahl Hasheesh

210 poruka u ovoj temi

Sve sto je laki_bb napisao u vezi ovog hotela - potpisujem. 

Hotel je pravi izbor. Krajem jula sam bila u ovom hotelu i od svega sto sam tamo videla najvise mi se svidja ovaj hotel. Jako prijatan ambijent, plaza je najlepsa u okolini, za 10 dana koliko smo boravili, nikada vise od 15-ak ljudi nije bilo na plazi, a prvih 5-6 dana i manje. Dakle mir, tisina, odmor.... Isli smo na izlete ali gde god smo otisli zakljucili smo da nam je u nasem hotelu najlepse. 

Stigli smo oko 11h, smestili su nas u lobi i tu smo cekali..., kako sam ja posle ukapirala da se rascisti guzva na recepciji da bi gospodin mogao da uzme neki dinar od nas. :D

Negde oko 13h ja odem da pitam sta se desava sa nasom sobom i gospodin nas odvede u sobu koja je jako lepa ali gleda na gradiliste, kaze da je standardna i da smo mi to platili, a ako zelimo pogled na more da to kosta 30$ po noci tj 300$ za ceo boravak, ja mu ponudim 50$, on trazi 100$ ali na kraju pristane za 50$ i zamenimo sobu. Osoblje je  ljubazno i civilizovano. Otisli smo na plazu, oni su nam prebacili stvari, rashladili sobu, ostavili kolace u sobi itd... 

Poslednji dan smo opet podmitili da nam daju sobu za 50e, jer su dolazili po nas tek u 23h, a morali smo sobu da napustimo u 12h, tako da nam je  bas znacilo da imamo sobu i tog dana. 

Ovo podmicivanje ne pisem kao neku kritiku ( nit se hvalim nit se zalim :rolleyes:) vec da potvrdim da korupcija funkcionise na svim svetskim jezicima i da za 5, 10, 50$ mozete sebi znatno da ulepsate odmor. 

Sto se tice hrane, plaze, vode, osoblja... sve isto kao laki_bb

Hotel je zaista za svaku preporuku. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

molim brisati, našao sam odgovor

Izmenjeno (jaksa)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vratio sam se juče iz hotela pa da podelim par utisaka. o putovanju i hotelu. bez previše detaljisanja - dostupan sam za Q&A kasnije.,

Na žalost, uplatio sam preko BigBlue agencije Superior sobu. 

Dan pre puta (!) su nas pozvali i rekli da nas "apgrejduju" na bolji hotel  - Premier Le Reve. Ukratko - hotel jeste odličan ali nema plažu sa ulaskom u more tako da smo bili vrlo nezadovoljni time pa smo se i žalili. 

Sutradan nam je ponudjeno da se prebacimo u Romance što smo prihvatili. uz obećanje da idemo u de luxe sobu i rok od 30 min da se spakujemo. Spakovali se, odjavili, stigli, kad - dobili smo "čuvenu" sobu 1208 koja je ne sa pogledom, već na gradilištu. Posle dosta natezanja posle 3 noćenja u toj sobi premešteni smo u superior sea view 1211 koja je bila ono što smo platili. 

Agencija BB je  platila izlet na Giftun i late check out do 18h (insistirajte na late check out do 21h, iz nekog razloga ne daju do 22h), hotel nam je dao da ostanemo do 21h..

Hrana - sasvim prihvatljiva, ništa posebno. A la carte restorani ok, Le Reve 2 klase bolji.

Pića - loša, kao što smo i očekivali. Rum, belo vino su ok, pivo može da se pije. Sokovi su baš loši

Soba - kada dobijete ono što ste platili (a nikako ne uzimajte sobu koja nema pogled na more i insistirajte na tome - pogledajte priloženu sliku iz hotela sa tipovima soba) soba je ok. Ako vas zadesi gradilište, to je katastrofa.

Plaža - zbog toga se ide u ovaj hotel. Odlična je a ne mnogo daleko ima jako lepih mesta za ronjenje (npr kad se krene dalje od Piramise na jednu i Old Palacea na drugu stranu). Slika sa google-a:

https://tinyurl.com/yb4glnaq

Usluga - osoblje je jako jako ljubazno i nisu napadni. Ne mora da se daje bakšiš ali povremeno ostaviti po 10-20 funti nama nije bio problem a njima mnogo znači.

Sahl Hasheesh - jako lepo zamišljeno, lepo je i biće još lepše.

Da li bih ponovo išao - da ali preko druge agencije čiji lokalni partner nije Red Sea Travel koji ima neki problem s ovim hotelom. Materijalno ne tražim ništa od njih ali 3x se raspakivati za 10 dana je malo previše. 

S nama je bila i porodica iz NS kojoj su načisto upropastili letovanje jer su samo 2 noćenja imali u sobi koju su platili, oni im ovo neće lako oprostiti.

Ukoliko neko ima konretno pitanje za Romance pa i Le Reve nek pita dok su utisci sveži.

Tipovi soba:  

https://imgur.com/a/4kV8l

https://imgur.com/a/c4x3A

Pogled iz 1208:  https://imgur.com/a/NHKxr

Pogled iz 1211: https://imgur.com/a/xKrat

Izmenjeno (jaksa)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

jaksa, sve u svemu sigurno ste uzivali zamenivsi jesenje sivilo onim plavetnilom  :turista:SH jeste lepa oblast i bice jos zanimljivija kad sve bude gotovo pa me upravo to i zanima, jer 2016 su svuda bila gradilista, mislim i na hotel i okolne objekte. Da li se necemu nazire zavrsetak, ili ce biti mnogo hteli mnogo zapoceli, pa jos inflacija, manjak rusa...:neznam:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U  vezi gradjevinskih radova:

Iza Romancea se aktivno radi na završavanju (verovatno njihove) zgrade. Sudeći po google mapama ta nova zgrada ne bi trebalo da bude prevelika ali ipak veća nego Romance:

https://tinyurl.com/ybqpjant

Pretpostavljam da će svi da koriste istu plažu pa ćemo videti kako će to da izgleda ubuduće. 

Neke veće radove osim tih a da se odvijaju nisam video. I dalje stoji dosta poluzavršenih zgrada. Kao i u samoj Hurgadi.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala Jaksa na odgovoru, znaci cela oblast i dalje napreduje = nazaduje kao i Beograd na vodi :angry:

A bas je zanimljivo  bila isplanirana. znaci, avetinjski i dalje deluje...a toliko je mogla biti lepa! Ja sam se prosle godine "primila" na korale malo nize, od OP ka Baronu, jel ste sve istrazili ? Malo sam i ronila na Piramisinoj plazi... 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nije SH loš ni ovako, a bilo je ljudi i na plaži pored Romance-a.

Istražio sam sve, i grebene kod Le Revea, i kod Piramise i kod OP., zaista  je odlično za snorkeling.

Ako je nekom bitno, vetra  i talasa najmanje ima baš tu, kod Romancea, kod Le Reva su stalno vetar i talasi..

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

jaksa, slazem se sa vama, SH kao oblast je i sada lepa, uzimajuci egipatstke "pejsaze" u obzir...ima lepe i raskosne arhitektonski gradjevine, al  "samo sto nisu gotove"...a izmedju njih smo srecni da mozemo da malo prorotegnemo noge... ;-(  A SH bi bas mogao da bude svetski, ali onda ko zna da li bi mi novcano to mogli da ispratimo ;-)  Znaci i vama je bilo lepo ronjenje...kao sto vec napisah, prosvetlilio mi se prosle godine, tj. pretproslo leto, svakodnevno od OP ka Baronu...Od tada za mene Egipat bez maske i peraja nema smisla, tj. bez onih predivnih korala i podvodne druzine...Ipak srce mi  u odnosu na cenu i kvalitet, o koralima da ne pricam, uze zaliv MB, tacnije FA hotel. Samo 4  zvezde...ali po svemu...mnogo vise, da ga ne ureknem! 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nama je prvobitno bila soba 1321 koja je bila odlična, ali sa pogledom na gradilište. 

Zamenili smo je za 1216 koja se nalazi skroz sa strane i ima pogled na more. 

Na kraju, ispalo je baš onako kako smo i mislili da će ispasti, nismo "koristili" pogled ni jednom tih 10 dana. Nismo sedeli na terasi. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Preko koje agencije ste išli? Kako ste "zamenili"?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Wayout

Zamenili smo je zato što smo tražili bračni krevet, naglasili smo u agenciji prilikom uplate, a soba je bila dvokrevetna. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nije SH loš ni ovako, a bilo je ljudi i na plaži pored Romance-a.

Istražio sam sve, i grebene kod Le Revea, i kod Piramise i kod OP., zaista  je odlično za snorkeling.

Ako je nekom bitno, vetra  i talasa najmanje ima baš tu, kod Romancea, kod Le Reva su stalno vetar i talasi..

ja sam ove godine planirao romans zbog plaze i snorkelinga ali gledajuci poziciju privukao me je old palas svojim orijentalnim izgledom. imas li kakvo misljenje o njemu obzirom da si bio prakticno u komsiluku

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@pizza_slice ja kad pogledam all incl koncept old palace,slosi mi se. Sve naplacuju dodatno i da bi dobili neku solidnu sobu,mora da se doplati a cena njega i romance slicna. Posto sam bila u Sahl Hashesu prolazila sam pored oba, i plaza i sam izgled Premier Romance me je odusevila i jos je adult only sto je jos jedan + po meni

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

pizza_slice mislim da je Saja Pablo potpuno u pravu. Svi koji smo ga posetili prethodnih godina po njegovim tada razumnim cenama smo bili prilično zadovoljni. Ja konkretno 2016, podugacko opisala u temi o hotelu, imala i tu sreću da dobijemo tu Shallet sobu koja je inače drastično skuplja...i sve je bilo iznad ocekivanog za njegovu tadašnju, ali već skuplju cenu u odnosu na prethodne godine. Tada mu je glavni menadžer bio Italijan i sve je poprilično dobro funkcionisalo. I tada su te Shallet sobe imale bezobrazno visoku i sigurno ne opravdanu cenu u odnosu na PR. A tek prošle godine cene ?, uz činjenicu da ga je Italijan napustio, pad usluge...  itd. Ne znam u kakvoj si formaciji, ali za kombinaciju samo za odrasle, bez mnogo razmišljanja, PR je sigurno bolji, uz malo sreće da izbegnete ono premeštanje iz soba oko gradilišta ? Vala vreme im je da i taj deo završe i ne postanu egipatski BW?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

moj prvi izbor le svakako PR ali gledajuci cene za kraj aprila posto maj jos uvek nema nigde prometio sam jako veliku razliku u pitanju je 15 dana 13 nocenja 

standardna soba od 15-29.04 PR 859 a OP589 !!!

inace mi soba nije prioritet vec ostali sadrzaji

svakako bi mi vise prijao adult only ali vidim da nemaju aqua park pa ocekujem da nece biti previse dece

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27019
    Ukupno tema
    906018
    Ukupno poruka