Guest Bojana

Smeštaj Budimpešta

311 poruka u ovoj temi

Zna li neko kakva je lokacija hotela Atlas 3* i Griff 3?  Svaka informacija dobrodosla.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pogledala sam koji su hoteli u pitanju ovde na destinacijama, Budimpesta. Nisam bila ni u jednom od njih, tako da ne znam kakvi su hoteli. Jedino sto mogu da komentarisem je lokacija. Ja licno da idem bih izabrala hotel Atlas 3*. Meni se licno vise dopada ta lokacija, pogledaj je, ima mapa kad udjes ovde u destinacije, budimpesta, hotel Atlas, pa gore desno imas mapu, otvori je. Relativno je u blizini Golden Park hotela gde sam vec bila (sto je sad potpuno nebitno :bez-zuba: ), u blizini Keleti stanice, u blizini Arena plaza trznog centra, metro je relativno blizu a moze sigurno i peske do centra.

Ponavljam ja bih izabrala hotel Atlas samo zbog lokacije, nisam bila ni u jednom od ta dva hotela. Ali vi naravno radite sta vi mislite da je najbolje. Mozda jos neko od forumasa napise nesto o ovim hotelima.

Pogledajte jedino ovde taj hotel, da li pricamo o istom hotelu? Da ne ispadne da se radi o nekom drugom hotelu :bez-zuba:

Ja pricam o ovom hotelu Moj link.

Mozda postoji jos neki hotel sa slicnim imenom. Koja agencija radi taj hoel?

Izmenjeno (mikap)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kao sto Medo kaze, u Pesti postoje dve Vaci ulice. Jedna je pesacka u samom centru na kraju koje je Vorosmarty trg.

Postoiji i ta druga, ogromna, koja ide kroz pola Peste,

U Pesti NE postoje, zvanično, dve Vaci ulice. Postiji Vaci utca (prev.Vaci ulica), i to je ona glavna, šetačka i turistička zona, i Vaci ut (prev.Vaci put) koji počinje od West Enda iliti od Nyugati žel.stanice. Put ili ulica, pa i nije baš isto.

Izmenjeno (DraganV)
skracen citat
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@koldar

Naravno da te dve ulice/put nisu isto. Nema potrebe za takvim tonom, mi ovde pokusavamo samo ljudima da objasnimo da obrate paznju na koju se ulicu/put misli u objasnjenju turistickih agencija. Ljudi uglavnom ni ne znaju da u Budimpesti postoje put i ulica sa istim imenom i to je ono bitno sto moramo naglasavati.Jer cesto agencija napisu Vaci ulica, ljudi pomisle odlicna lokacija u samom centru, a u pitanju bude Vaci put. Dovode ljude u zabludu. Zato naglasavamo to , samo da bi ljudi dobro obratili paznju na koju se odnosi, jer kao sto si i sam rekao nije isto.

Vecina mapa Budimpeste,koje se nalaze na netu a i koje ce ljudi tamo kupiti /dobiti ce biti na madjarskom, tako da svakako nece znati da li pise ulica ili put (osim naravno onih koji znaju madjarski jezik), a jos pritom je i za to najcesce koriscena skracenica.

Hvala sto si objasnio tj. preveo reci sa madjarskog i objasnio sta znaci UT, a sta znaci UTCA.(skraceno U. (ispravi ako gresim))

Izmenjeno (mikap)
Obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bitna razgradnja ova dva puta ili-ti puta i ulice, a naravno i dobar prenos mikap objasnjenja. Sada vise nisam u zabludi za te dve ulice. Thx:D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

. Put ili ulica, pa i nije baš isto.

Nije al može da bidne, naročito ako se agencije igraju sa imenima ulica!

Ali ako se dobro sećam, a sećam se i Vaci put je isto ulica, jer, brate, ako sa obe strane imaš zgrade to je ulica!

Što ga oni zovu put, ko zna.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nije al može da bidne, naročito ako se agencije igraju sa imenima ulica!

Ali ako se dobro sećam, a sećam se i Vaci put je isto ulica, jer, brate, ako sa obe strane imaš zgrade to je ulica!

Što ga oni zovu put, ko zna.

zato sto je to nekad bio put do Vaci ulice ili ulica do Vaci puta:-P:D....svejedno, ali agencije to stvarno koriste

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko bio u hotelu Berlin 3* ?

Ili neko možda zna nešto o istom?

Unapred hvala!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kako vam se čini pozicija ovog hotela? Ostavili bismo auto na njihovom parkingu i centar Budimpešte obilazili koristeći javni prevoz i noge :). Da li je neko od vas odseo baš u tom hotelčiću ili negde u njegovoj blizini? Znam da ima boljih, ali bez parkinga, a ovaj nije skup, dobro je ocenjen na sajtovima za bukiranje i ima svoj parking.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nisam bio u ovom hotelu, ali vidim da je baš lep i atraktivan, dobro ocenjen od strane gostiju itd. Sve u svemu, i više nego dobar. Ali da bi se došlo do centra grada, treba izmenjati barem dva autobusa, a to je dosta gubitka vremena, kojeg i onako nikada nema dovoljno na ovakvim blic putovanjima. Ako se ipak odlučiš za ovaj hotel, možda bi bolje bilo otići do grada kolima (predpostavljam da sa njima ideš), a kola ostaviti u tržnom centru "Arena", a odatle je već sve lako. Mada, ruku na srce, i ovakvo vozikanje iziskuje vreme. Lično, dodao bih još koji euro, i bukirao neki hotel blizu metroa. Na pr. hotel "Veritas" u kojem sam i jednom prilikom boravio. Istina nije toliko atraktivan kao "Korona", ali je sasvim zadovoljavajući, čist, uredan, dobar doručak, bezplatan privatni parking, i što je najvažnije, blizu metroa.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Koldar, hvala!

Pokušala sam da nađem neki hotel bliže centru ili bar blizu metroa, ali su cene najmanje duplo veće od Koroninih (ponudili su mi znatno nižu cenu od ovih koje pišu na njihovom sajtu), a parking pod obavezno naplaćuju od 12 do 14 evra dnevno, tako da mi se to ne isplati.

Ne znam koliko je bezbedno ostaviti auto na parkingu tog šoping centra koji pominješ i koliko je on blizu centra grada? Možda da nađem neku javnu garažu u centru i platim parking za to vreme dok obilazimo centar?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kolika je cena hotela?

Koliko km je od centra,od metroa?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Koldar, hvala!

Pokušala sam da nađem neki hotel bliže centru ili bar blizu metroa, ali su cene najmanje duplo veće od Koroninih (ponudili su mi znatno nižu cenu od ovih koje pišu na njihovom sajtu), a parking pod obavezno naplaćuju od 12 do 14 evra dnevno, tako da mi se to ne isplati.

Ne znam koliko je bezbedno ostaviti auto na parkingu tog šoping centra koji pominješ i koliko je on blizu centra grada? Možda da nađem neku javnu garažu u centru i platim parking za to vreme dok obilazimo centar?

Ako ti je Korona ponudila znatno nižu cenu, onda je tu sve već jasno....... biće Korona. E sad, što se tiče parkinga u Pešti i njihove sigurnosti, nije ništa manje bezbedno od onih u Beogradu. Tržni centar "Arena" je najveći u Pešti,a verovatno i u Mađarskoj. u sklopu ovog tržnog centra imaš i "Tesco". Ovaj tržni centar se nalazi tačno naspram glavne želj.stanice koja se zove "Keleti", i udaljen je dve metro stanice od čuvene Vaci ulice. Za parkiranje u javnim garažama ćeš potrošiti čitavo bogatstvo, jer sve ide na sate, ali ni tu nema neke bog zna kakve sigurnosti za "mezimca" Ako ti je suđeno da "ode"........ onda će tako i biti. U slučaju da vam je frka za kola, onda je bolje da ga ostavite na parkingu hotela, pa klaj-klaj javnim prevozom.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo rezervisali preko Booking-a "Synagogue Apartments" koji se nalaze odmah iza Velike sinagoge-imaju ocenu 9,4 na osnovu komentara gostiju-3 dana za nas troje 145 eura. Hteli smo prvo da rezervisemo "Trendy Deluxe Apartments" ali za period koji smo hteli su bili rasprodati.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Deluje mi bas kao lep apartman.Koliko ljudi moze da stane?Predpostavljam da naplacuju po osobi?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907232
    Ukupno poruka