mara1704

KOKINO NERO

483 poruke u ovoj temi

Da li je neko bio u mestu Kokino Nero. Zanima me kakva je plaza i koliko je veliko to mesto? Imam veoma dobru ponudu ali se plasim da plaza nije losa.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Plaza je sljunkovita...a sa mnom mozes podeliti kontakt za smestaj ako hoces....mesto malo

Izmenjeno (mikap)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ok, da li je samo sljunak ili ima i peska? Koliko je mesto udaljeno od nekog veceg mesta?

Izmenjeno (mikap)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na plaži je krupan šljunak, voda je neverovatno bistra i čista. Mesto je idealno za odmor, ali samo za odmor. Ima par malih prodavnica. Čuju se samo zrikavci, puno drveća, hladovine, jako je lepo. Odmah pored je Platia ammos, ogromna peščana plaža, skoro pusta, jedan kafić i jedan odličan restoran. najbliže veće mesto je Nei pori i Platamon. Dole, južnije ti je Velika, nisam išao do tamo pa ne znam kako je ...

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo 2006 bili bas u Kokino Neru, to nam je bila baza. Obisli smo celu obalu do Volosa i nazad. Posle Kokino Nera ima malo mestasce koje se zove Kasiopea i tu je vrh riblji restoran, cak smo prosle godine isli 60km samo da bi vecerali u njemu :) Nasih turista skoro da i nema, a u Velikoj gde je plaza dugacka i sa sitnijim sljunkom pretezno letuju Grci. Mesta su jako mala, provoda skoro da i nema, o kupovini krpica nema ni govora. Nama je odgovaralo pa smo proveli 15 dana tu. Moze se ici i na planinu Pilio koja je grcki ski centar, gde se kupuje med i klopa jagnjetina , noci su sveze i pokriva se cebicima, ali zato uvalice do kojih se silazi planinskim stazicama su perfektno ciste, tirkizne vode. Nama je bilo fenomenalno, sve zavisi sta ko ocekuje od odmora. Inace plaza u samom Kokino Neru ti je lepo Kole2507 opisao, to je to bukvalno.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dragi putnici,

Ima li koga da je u nekom skorijem periodu bio/prolazio kroz Kokino Nero?

Interesuju me utisci.

Pozdrav svima!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Izgleda da je lepo za kupanje, ali za boravak i ne, sem da se svake veceri ide negde na veceru :-) Ima i mesto Kucupia, ima je Oktopod tr.u ponudi, ali i ona je slicna :-(

Izmenjeno (Tirkizna)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo definitivno odlucili da idemo u Kokkino.

E sad, odluka je pala upravo zbog toga sto je maleno, nepopularno mesto, okruzeno planinom, a opet na dobroj poziciji za svrljanje svuda, pogotovo sto mi idemo kolima pa to onda i nije problem. A opet, i blizu je kad se sagleda duzina putovanja.

I na putu nam je ka Larisi i Trikali.

Videcemo, ako nista, tamo negde u julu avgustu, prenecu utiske.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vidim da bas puno agencija sada nudi ovo mestasce.

Plaza u mestu je bas krupan sljunak ( druga slika ), a ova Platia Ammos ( prva slika ) nije bas pescana, nego pomesana sa sljunkom :-( ( Izvinjavam se na prethodnom necitkom postu )

Cene su jaaako povoljne.

'' Ime Kokino Nero (crvena voda) je dobilo po termalnim izvorima iz kojih teče voda puna mineralnih soli sa visokim procentom gvožđa, koje joj daju specifičnu crvenkastu boju ali i lekovita svojstva, zbog kojih je postalo popularno za turiste još početkom dvadesetog veka. ''

26289840.jpg

Kokkino-Nero-1.jpg

Izmenjeno (Tirkizna)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Razmišljamo o letovanju u ovom mestu u julu/avgustu, cena smeštaja je više nego povoljna, samo me zanima kakve su cene u samom mestu (tipa prosečan ručak u restoranu, povrće i voće u prodavnici, kafa na plaži itd) Ovo pitam pošto imam iskustva da Grci u malim mestima znaju da "deru" s cenama (zbog nepostojanja konkurencije).

Išli bismo kolima, pa me zanima i šta bi vredelo obići u okolini (plaže, ali i okolna naselja). Svakako planiram obilazak Volosa (i okoline), kao i odlazak u grad Larisu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hm, ja bas imam suprotna iskustva=Neos Pirgos i Oreoi, na Eviji, nisu skupi, a mala su mesta :-)

Ja cu sa muzem tamo ici i ovog leta, ali sa drugaricama bih isla u K.N., busem, pa me zanima ima li ikakvog prevoza, izleta.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imaš pravo, ne mora da znači :)

Proverio sam u agenciji to za prevoz, kažu da nema ništa, ne postoje lokalne bus linije :neznam:  Dakle, jedini bus koji će da ti naiđe je onaj iz agencije, poslednjeg dana letovanja :)  A baš sam razmišljao o varijanti da idemo busom, pošto bi to tek bila prava bagatela.

Za izlete nisam pitao, ali verujem da je ista prica...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A koju agenciju si kontaktirao ?

Pazi odgovor iz Oktipoda, pitala sam za izlete i taksi : '' Imacemo prestavnika tokom sezone u Kokinom Neru, koji ce organizovati izlete, a postoji i lokalni autobus i taxi, o svemu tome dobicete inf na licu mesta od predstavnika.''

Ja ih pitam kako onda da se odlucim za neko mesto, ako mi ne kazete koji izleti su u pitanju ? Cekam odgovor!

Izmenjeno (Tirkizna)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Odgovor Oktopoda :
Moguci izleti iz Kokinog Nera su:
- Solun
- Meteori
- Safari

Da dodam, sta sam jos nasla : '' Mirno letovalište se nalazi 80km južno od Katerini, 60m istočno od Larise, u podnožju planine Osa koja se utapa u Egejsko more. Ime seoceta znači „crvena voda“ i potiče od potočića koji izvire nedaleko od naselja i zbog primesa oksida gvožđa ima crvenu boju. Zaliv sa šljunkovitom plažom i nešto južnije Kucupia (Koutsoupia) plaža su omiljena mesta za odmor, sunčanje i uživanje u moru. Letovalište ima nekoliko prodavnica, restorana i kafića. Preporučuje se za porodice sa decom i parove. ''

Izmenjeno (Tirkizna)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Isto Oktopod :neznam: Rekli su mi da nema lokalnog busa, jedino taxi (ako sam je dobro razumeo, samo određenim danima)

Hm, izleti i nisu nešto... Bar da ima neki izlet po brdima Peliona i okolnim plažama, ili nešto tog tipa.

Opis mesta sam detaljno proučio, samo je pitanje da li nekom takav mir može da odgovara punih 10 dana :) Meni najverovatnije ne, tako da definitivno odustajem, ipak je konačan izbor za ovo leto pao na Pargu.

Inače, mesto je popularno među Česima (ili Slovacima, nisam siguran), čak sam gledao i dosta klipova sa nekih studentskih organizovanih letovanja, žurke na plaži i sl. U svakom slučaju, moji matorci će biti tamo početkom juna, pa ću preneti njihove utiske :) 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905943
    Ukupno poruka