mara1704

KOKINO NERO

483 poruke u ovoj temi

Moze sigurno, nije predaleko, realno od plaze i taverni do uladka u mesto gde su kade ima 10-15 minuta lagane setnje ( i to sa decom) . Nakon toga se jako brzo izbija na magistralu koja spaja sva ta mesta okolna i tu je negde.

Uglavnom, sreli smo neke nase ljude, mahom starije parove, koji su setali i kazu da je vrlo lepo.

Iskreno, dokle god su mi deca divljaci suvise zauzeti kupanjem te uvece isuvise umorni da protegnu noge i 5m u setnji, mogla bih da biram ovo mestasce. Naspavasmo se kao nikad do sad sirom Grcke.

Opet da napomenem, mestasce je bez preteranog sadrzaja, u samom mestu je "losa" plaza ( voda je cista cista, ali kamenje i nagli dolazak dubine, malo nezgodno s decom) ali ususkano,mirno i prijatno. I moje misljenje, ako se ide kolima, odlicna baza.

Postavicu kasnije neke fotke, samo da najmladji clan dozvoli.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
Pre 2 sata, lenka manekenka je rekao/la:

Moze sigurno, nije predaleko, realno od plaze i taverni do uladka u mesto gde su kade ima 10-15 minuta lagane setnje ( i to sa decom) . Nakon toga se jako brzo izbija na magistralu koja spaja sva ta mesta okolna i tu je negde.

Uglavnom, sreli smo neke nase ljude, mahom starije parove, koji su setali i kazu da je vrlo lepo.

Iskreno, dokle god su mi deca divljaci suvise zauzeti kupanjem te uvece isuvise umorni da protegnu noge i 5m u setnji, mogla bih da biram ovo mestasce. Naspavasmo se kao nikad do sad sirom Grcke.

Opet da napomenem, mestasce je bez preteranog sadrzaja, u samom mestu je "losa" plaza ( voda je cista cista, ali kamenje i nagli dolazak dubine, malo nezgodno s decom) ali ususkano,mirno i prijatno. I moje misljenje, ako se ide kolima, odlicna baza.

Postavicu kasnije neke fotke, samo da najmladji clan dozvoli.

Hvala vam puno na ovim korisnim informacijama. Mi dolazimo u Nei Pri i razmisljali smo da dodjemo ceo jedan dan u Kokino Nero da se kupamo, rucamooo... posle vasg opisa mi mesto deluje bas privlacno i sigurno cemo doci i u KN i u ono selo Rapsani :thankyou:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Lavovi,

Idite na kupanjac na Platiu Ammos, pa u šetnju po Kokinu, eventualno mazanje blatom, i brčkanjem u kadama,, posle se možda izlomatate malo po kamenju ali u čiiiistoj vodi. I onda pravac Ag. Dimirios, i odatle Rapsani ( predivan je noću) Grci se okupljaju tek od 21h, i onda je vrlo živo i veselo na trgu..

Elem, žao mi je što nemam nekih svojih fotki, a da nema nas ili dece, možda ako nešto prokopam i nađem.

I daaaa, svratite u Stomio takođe jedan dan - divna plaža, peščana u jednom delu, dug plićak, a ne muti se, i jaaaako topla voda. Kanali i jezerca zaostala nakon plime prepuna kraba i ribica, plaža puna školjki, onih lepih.

Mnogo prijatnije u smislu vrućine u odnosu na Nei Pori, i cene po tavernama i beach barovima niže.

Kucupija, deo plaže ka K.Neru

IMG_0171.JPG

Izmenjeno (lenka manekenka)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

:thankyou::srce::cvetic:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mene zanima lokalni prevoz, ako bih isla busom sa drugaricama. Ako bih isla sa muzem, onda bismo kolima, mada se njemu bas i ne svidja K.N. zbog plaze.

Imas li neku sliku plaze izbliza, koliko je kamenje?

U kojoj vili ste bili i kakva je?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sada u sezoni ima prevoza do Larise koji idu vise puta dnevno, samu satnicu ne znam, ima taxija koji voze takodje ali ni njihovu tarifu ne znam.

Slike plaze gde nisu deca ili mi nemam, ali je kamenje velicine od manjih oblutaka do precnika 10-15-20... cm

Ima simpaticna stranica na facebook-u kokkino neri grecja, na kojoj stavlhaju fotkice cesto i to je manje vise to kako zaista izgleda.

Opet, ja bih tamo iskljucivo kolima jer je onda zaista jednostavno mrdnuti bilo gde. Ovako autobusom ste malo ograniceni na samo mesto eventualno na najblize okolne plaze do kojih peske mozete stici za 20-30 minuta najvise. 

Pisah u nekom od prethodnih postova, bili smo u vili Hrisa u 3 krevetnom apartmanu na spratu ispred ogromnog platana koji tokom celog dana pravi hladovinu.

Smestaj iznenadjujuce bolji nego sto sam u startu ocekivala. Nije spektakularno, ali bolje nego sto su u agenciji opisali - tipa rekli su nam da nema komarnika a ima ih. Rekli su da je sam ap jako mali a nije. Sudova ima knap, frizideri su veliki sa velikom komorom za smrzavanje. Net nismo imali u vili.

I da, napomena- koliko sam snimila sve vile imaju zajednicke terase, pa kome sta odgovara. 

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mislim da bi mi i sa drugaricama bilo lepo jer bismo setale i isle na izlete :-)

Deluje dosta velik sljunak!

Kakve su cene kafe, voca, paradajza?

Videla sam tu stranicu na fejsu, stavljaju Poljaci :-)

Bas me znaima kako je uvece u Kucupiji, ali nema nikog da javi...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Frape 2,5-3 e, pivo pretezno od 3e pa na dalje mada u blue baru je bila neka akcija od 2e, sokovi 3-4e. Klopa neke standardne cene za Grcku, giros 2,7e.

Voce, paradajz uglavnom 1e za kg.

Lubenice su cini mi se 0,4-0,5 e za kg

Jeste taj deo plaze udesno gledano ka moru krupan sljunak, treba obuca za ulaz, ali je prozirna i cista voda.

U levom delu gledano ka moru na delu plaze posle kamenog nasipa je mesano pesak, sitni kamencici i to krupnije kamenje, ulaz u vodu je kamenje ali je posle na dnu pesak i tu je mestimicniji ulaz. Ali zbog dosta drveca ima po malo trunja od lisca ( neminovnost)

Meni se Kucupija nije nesto dopala - prvo to je jedna ulica, magistrala, iznad koje je red, dva kuca sa smestajem, ispod je plaza. Mislim da nema nikakvog sadrzaja izuzev beach barova na kojima je vrlo veselo omladincima pre svega. I to je to.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Skup im giros

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Meni je ovo mesto (tačnije, ova oblast) prvi favorit za dogodine.

Zanima me nekoliko stvari:

-koliko je realno sada (u sred sezone) naći smeštaj na licu mesta? Pretpostavljam da sredinom juna ne bi trebalo da ima problema, grešim li?

-koliko je KN odaljen od Nei Porija, negde oko 35km?

-preko koje ste agencije išli, tj ko sve radi Kokino Nero? 

-da li na plažama ima dovoljno mesta za samostalno postavljnje suncobrana?

-  Platia Ammos je samo plaža (ona što prelepo izgleda) ili neko mestašce pored te plaže?

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Rade ga Oktopod, Halo turs , Paradiso tr., Alexandria, Mitos.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mislim da su oktopod i halo turs glavni, ostali su cini mi se subagenti.

Za samostalni smestaj nisam sigurna kako je sad, ali delovalo mi je da je u prvoj polovini juna bilo mesta i za samostalno nalazenje, mada spram agencijskih cena, ja se ne bih bas na to oslanjala, pogotovo sto je mesto maleno.

Na plazama ima i vise nego dovoljno mesta za svopstveni mobilijer, stavise na svim plazama je manji deo zauzet lezaljkama barova.

Platia Amos je plaza, ima nekolicina kuca iznad same plaze, ali to su vikendice Grka. I tu se nalaze dva restorana/bara od kojih jedan ima i nesto lezaljki drugi ne. Pride tu je i neki manji market, ima i dva veca parkinga koji pripadaju barovima i to je to.

Kokino je od Nei Porija  udaljen tako negde oko 35km, nastavi se magistralom/auto-putem ka Larisi ( posle NP-a ide i jedna putarina od 2e) pa se skrece ka Omoliu i Stomiu. U odnosu na NP nekih 30ak minuta voznje.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I meni je Kokino Nero u opciji za sledeci jun. Uvek uplatim u toku zime pa se raspitujem sad o svemu dok su utisci svezi i ljudi aktivni na forumu.

Zapravo, dvoumim se izmedju Kokinog Nera i Stomia.

Zanima me jos da li se rano smrkne, tj. do koliko sati uvece moze da se sedi na plazi i da li je bilo vetrovito?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bilo je talaščića i talasa, pogotovo poslednja dva tri dana, i da ima vetra, ali meni je to nekako normalno za ovu obalu.

Sunce krene da zalazi ranije, doduše normalno je i za očekivati obzirom da se ova mestašca nalaze podno planine. Mada je u julu moglo da se sedi i do 19.30 mozda i malo preko.

Inače, i meni mrtva trka gde bih pre da li Kokino ili Stomio.

Doduše mislim da Stomio i nije bio u ponudi nigde, ali ima smeštaja na bookingu.

Hmmm, mislim da bi neke pojedine teme iz ovog podforuma trebalo prebaciti u posebni podforum, ipak ovo nije olimpska regija, ovo je sve tesalija

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27016
    Ukupno tema
    906017
    Ukupno poruka