igor.jankovic

Samostalno trazenje smestaja na Lefkadi

1856 poruka u ovoj temi

Tako je, studio Sofia i bas mi je drago da se neko javio ko je licno tamo i bio i to do pre neki dan. Ako mozes malo vise informacija o Vasilikiju, moze li se pesice, pretpostavljam da moze, ima li neko setaliste do Vasilikija i kakva je plaza. Znam da su zapadne plaze vrh, ali mi je bitna i ova u Vasilikiju kad mi se ne ide kolima :smajl:

E i jos, da li imaju peskire u sobama i radi li wireless?

PS. U potpunosti se slazem sa tobom da je ta jutarnja kafica i pogled na zaliv ne zamenljiv :smajl:

Izmenjeno (Tripco)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@gaga75

Ponti i Vassiliki su bukvalno povezani, osim sto je Vassiliki u "nivou" mora, a Ponti ide u brdo. Setaliste izmedju njih nema, ali ima trotoar ili plazom (malo teza varijanta zbog kamenja na plazi). Put te vodi kraj mnogih hotela egzoticnih naziva i sa full sadrzajima (Grand Nefeli, Bayside, Porto Fiko, Odeon, Enodia...) Jedino se nadam da u hotelima nema neprijatnih mirisa koji vas prate ulicom jer ovaj deo ocigledno nema dobro resenje sa otpadnim vodama. Ali ne brinite uskoro sledi simpaticni Vassiliki, mesto koje je osvojilo nasa srca u svakom pogledu. A posle jutarnjih aktivnosti ipak vam prelazem put Agios Petrosa i dalje... i to kolima!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Tako je, studio Sofia i bas mi je drago da se neko javio ko je licno tamo i bio i to do pre neki dan. Ako mozes malo vise informacija o Vasilikiju, moze li se pesice, pretpostavljam da moze, ima li neko setaliste do Vasilikija i kakva je plaza. Znam da su zapadne plaze vrh, ali mi je bitna i ova u Vasilikiju kad mi se ne ide kolima smajl.jpg

E i jos, da li imaju peskire u sobama i radi li wireless?

PS. U potpunosti se slazem sa tobom da je ta jutarnja kafica i pogled na zaliv ne zamenljiv smajl.jpg

Prvo o samom studiu.Ono je snabdeveno peskirima ,klimom,friziderom,malim resom sa dve ringle,posudjem za broj gostiju,ima takodje i wireless .Odli cno je sto cete imati prelep pogled sa terase koja gleda na zaliv ali takodje postoji i zadnja terasa sa koje se ulazi u studio.Ona moze da posluzi i za pravljenje rostilja jer postoji i sa te strane sto i stolice.Gazdarica se zove Sofija i veoma je ljubazna i hoce da pomogne.Inace na kraju smo dobili i poklone od nje.Verovatno je to odgovor na nas poklon njima kada smo dosli.Posto smo se dopisivali sa njenim sinom Dimitrosom poneo sqam kao poklon litru nase sljivovice na sta se Sofija odusevila.Devojka koja cisti sobe zove se Tanja i iz Bugarske je .Odlicno obavlja svoj zadatak svaki dan a svaki treci menja peskire. Sto se tice same plaze ona nije nista posebno ali ,cinimi se ,jedina ima pesak kada se udje u vodu.Ima kafic gde ako porucite pice imate mogucnosti da koristite lezaljke.Mi smo se par puta kupali na njoj.Prvi put kada smo dosli i drugi kada smo se rano vratili sa druge plaze.Za to je ok.Klasicno setaliste uz obalu do Vasilikija nema ali postoji trotoar.Do Vasilikija ima negde oko dva kilometar pa je to lepa setnja do tamo i nazad.Verovatno si kao i ja gledao i ostale apartmane,pa kada setas mozes uzivo i da ih vidis.Onda ti je jos draze sto si uzeo Sofiju a ne neki koji izgleda super ,pa jos sa bazenom ali pogled je na siprazje.Svaki put kada sam setao imao sam taj utisak.Inace samo mesto je ,pored Porosa ,najlepse sto Lefkada ima da ponudi u smislu da je pravo malo morsko mesto gde mozes da provedes svoj odmor.Ima odlicne restorane i kafice.Ono sto me je u pocetku razocaralo to je bio Nidri.Imao sam utisak da sam u Paraliji.Medjutim Vasiliki,Poros i Ahgios Nikitas su popravili raspolozenje.Eto toliko .Ja se raspisao .Ako imas jos pitanja slobodno pitaj.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zdravo, procitala sam sve 143 strane i pala je odluka da nas cetvoro idemo krajem avgusta i plan je da za sada sami organizujemo smestaj. Dobili smo ok ponude za studio Sofia-Ponti, apartmane Mytos-Vassiliki, Porto Katsiki Studios-Athani. sve ponude su za 60e po danu za apartman za nas cetvoro. Sta biste mi vi preporucili za mesto boravka, a ako znate o kojim smestajima pricam onda savet i oko toga? Postoji opcija i neki smestaj u Nidriju preko agencije, ali kako sam razumela forumase Nidri bas nije dobro mesto kao pocetna tacka. Imacemo kola, a malo bismo i izlazili. Pozdrav

Izmenjeno (kolibrica)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@kolibrica: najbolje ti je, sto se lokacije tice, Vasiliki (od njega je samo bolji Nidri a i od njega jos bolji okolina Lefkade i smestaj oko Agios joanisa - to je NAJBOLJE).

Athani ti je teska vukojebina koja se nalazi na planini izmedju porto katsikija i egremni plaze. Pustara, ali koliko sam video svi imaju predivan pogled na more. Ako bi ste da izlazite, zaboravite na neki nocni zivot, imate promenadu na Lefkadi i slicno tome u Nidriju sa mini guzvanjcem do 1 sat posle ponoci i to je to.

A ako odete na Athani, onda imate problem sa jednosatnim, napornim (punim krivincina) putevima uveche i prema Lefkadi i prema Nidriju da bi ste osetili neki kakav-takav nocni zivot.

Samo jos da kazem da, sto se tice plaza na zapadu, mi se najvise svideo potez od Agios Joanisa do Kalamitsia. Em je lepo, em je pristupacno za kupanje svaki dan. Egremni, Gialos i Porto Katsiki su takodje izuzetno lepe plaze (mada gialos i ne bas) ali je teski avanturizam tamo ici bas svaki drugi dan.

Da podsetim, uzeo sam rent a car na 10 dana i obisao kompletno ostrvo, presao oko 1.000 km na Lefkadi, uzduz i popreko.

Izmenjeno (Tripco)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Juce se vratio iz Grcke, bio na Lefkadi od 28.06 do 08.07.

Smestaj u Perigialiju, Tropicana-inn hotel. Ako nekog nesto interesuje mogu da pomognem!

pozdrav svima

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Drnenice,posto ovih dana krecemo na lefkadu,bilo bi lepo da nam kazes,koliko si placala smestaj u Agios Nikitasu?

ako sam dobro razumeo bila si u privatnoj reziji,a i mi cemo verovatno,te nas zanima sta ce nas od cena za smestaj tamo docekati..ako moze i neka cena sa bazena u Copli :smajl: Da li se placaju lezaljke na ostalim plazama?

Unapred hvala i pozdrav

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo plaćali dvokrevetni studio sa kuhinjicom, klimom, terasom i tv-om 45 eura po danu. Kad smo došli, pitali smo na tri mesta i svuda je bilo slobodnih soba, doduše malo se popunilo poslednjih dana, gledajući po broju mesta za parkiranje. E, da, kažu da je Ag. Nikitas najskuplji za smeštaj, tako da može da se verovetno nađe i jefitnije, ali je, po meni, lokacijski najbolje na ostrvu.

Za ležaljke znam samo da je na Kacikiju bilo 8 eura 2 ležaljke i suncobran, a tom bazenu na Katismi nisam ni prišla, šta će ti bazen pored onolikog mora :biggrin:

Izmenjeno (Tripco)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nakon povratka sa Lefkade, hteo bih da iskoristim priliku dase zahvalim svim forumasima na komentarima koji su nam pomogli da nam odmorbude sto lepsi.

Takodje, svima koji se pitaju koji smestaj izabrati, preporucio bih Vilu Verde(http://www.villaverde.gr/) koja jos bolje izgleda uzivo nego na slikama.

Vlasnik vile Spyros je mnogo dobar covek,spreman da pomogne oko svega (puno saveta oko samog ostrva, kao i izlazenje ususret oko dodatnih potreba u samom smestaju). Sama vila je predivna, sve jecisto i ima predivan vrt (prostor za sedenje, rostilj, parking sa tendom itd).Od sledece sezone najavio nam je da ce da ima i bazen koji pocinje da gradi useptembru. U svakom slucaju, predivan odmor uveliko zahvaljujuci dobromsmestaju i lokaciji sa koje su najbolje plaze blizu kao i sam glavni grad kojije predivan uvece.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I ja se vratih nocas sa Lefkade, vila Cosmopol ( o kojoj ce kasnije u toku dana biti reci ) i sada polako citam sta je sve ispisano za ovih deset dana.

Sobe su ciste i nove,mada manje nego sto izgledaju na slikama . Kuhinja je jako mala i nedovoljno opremljena . Spremacica dolazi cesto i promenili su nam nekoliko puta peskire . Ono sto potpuno ruzi ovu vilu jeste gazdarica, koja je vrlo neljubazna i negostoprimiva !!! Nista manje vazno je i to da uvece kasno nema tople vode ! Vece pred polazak, oko ponoci voda je bila LEDENA, pa sam bila prinudjena da je grejem u jedinoj serpi koju sam imala u sobi . Nikoga u to vreme nema u vili da bi se pozalila , a par dana pre toga smo se pozalili i receno nam je da to ne sme da se desava !?!

Vila je smestena jako blizu glavne ulice i na 10 minuta hoda od gradske plaze, ali nadam se da necete morati na njoj da se kupate jer je stvarno losa ! Postoji parking pored vile i to je jos jedan plus .

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

 Mi smo prošle godine bili smešteni u Metropolu. Da nije bilo zapadne obale definitivno bi nam se smučilo letovanje. Dobili smo studio na drugom spratu preko Eta tursa (bili pre toga sa njima na Skiathosu - sasvim ok) i kad smo ušli malo je falilo da se okrenemo nazad. Obzirom da smo bili sa detetom i gomilom stvari bila je prava video igrica kretati se po nazovi smeštaju. Kuhinja je vapila za šrafovima jer je ono što je izgledalo kao sklepana polica i sudopera bilo u stanju raspadanja. Kupatilo je bilo takođe neuviđavno a o gazdarici nemam reči. Sva sreća pa sam malo natucao nemački pa sam bio u stanju da joj odgovorim i ukažem na propuste. Ove godine idemo ponovo na Lefkadu (zbog zapadne obale) a smeštaj smo obezbedili u vili Parteon u Kalamitsiju tako da ako neko ima saznanja o ovom smeštaju bio bi mu veoma zahvalan. Što se tiče krstarenja onim crvenim i plavim turističko toboganskim brodovima koje smo oprobali (crveni) mislim da srazmerno ceni pružaju i uslugu. Mi smo takođe oprobali i onaj drveni brodić - jedrenjak (ne onaj iz doba Ahila) i to nam je pružilo nezaboravan doživljaj te ga posebno preporučujem. Jeste više nego duplo skuplje ali definitivno vredi. Za 10 dana smo prešli 950 km tako da smo ostrvo prošli uzduž i popreko. Med je extra mada nismo uspeli da pronađemo onaj od žalfije što ne znači da ove godine nećemo ! 

Izmenjeno (solozabal)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kakva je situacija sa smestajem, da li ima slobodnih mesta? Imamo ponudu za mesto Nikiani, 3 km od Nidrija oko 50 e za 2krevetni apartman.

Posto vidim da ides sopstvenim prevozom i bez agencije, moj savet je da obavezno biras zapadnu obalu! Ja sam bila na Lefkadi u periodu 15. jul-25.jul! Prema pisanju forumasa sam skapirala da je zapadna obala mnogo bolja i otisla direktno tamo bez ikakvog smestaja i u Agios Nikitasu nasla smestaj za 10 minuta i to za 45 eura po danu, dvokrevetni apartman na super mestu. Kada sam igrom slucaja posle 5 dana presla na istocnu obalu, totalno sam se razocarala jer da sam presla 1000km od kuce i dosla na istocnu obalu, letovanje na Lefkadi bi mi bilo prosecno, a ovako mi je stvarno bilo fenomenalno! Ta istocna obala izgleda kao u Boki Kotorskoj ona mala mestasca gde ti magistrala prolazi tik iznad plaze, ali nisu tako zivopisna kao u Boki i ovde je mnogo prometnije tako da nije ni za jutarnje kupanje. Pri tome od Nikiane do svih boljih plaza imas minimum pola sata voznje, sto zna da bude naporno posle npr. 8 dana odmora, a nemas alternativu! Znaci, moj dobronameran savet je ZAPADNA OBALA! :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Prvi put putujem na Lefkadu i potrebna mi je mala pomoć.

Da li je neko letovao u vili Irini u Agios Ioannisu? Osim sajta nisam našla nikakve informacije o vili.

Pozdrav svim forumašima i hvala unapred :smajl:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Irina se nalazi tacno u podnozju brda na kojem je smesten manastir Faneromenis. Sa platoa ispred manasrira (gde dezuraju vatrogasci) bas se lepo vidi sama vila. Lokacija odlicna kada je blizina Lefkasa i Ag. Nikitasa u pitanju, a sa direktnim zlaskom na plazu Ag. Ioannis. Ukoliko su vam ovo trazeni uslovi i uz dobru cenu zakupa ova bi kuca mogla biti dobar izbor. Pozdrav!

Izmenjeno (suki)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi pre par sati resili da idemo na Lefkadu. Nemamo znaci nikakav rezervisan smestaj, idemo na bum. Vila Verde se ovde dosta pominje, ali niko nije napisao cenu , gledala sam njihov sajt ali ne pisu nikakve cene, ali da li neko moze tacno da locira vilu, mislim znam da je u Agios Ioannis,ali gde ? Razmisljamo izmedju Agios Nikitas i Agios Ioanis, svaki savet i predlog je dobrodosao. Ako neko zna neku finu vili sa pristojnim cenama... puno bi mi znacilo.

Nisam najbitnije rekla, idemo sad u petak znaci 13. avgusta sto je za 2 dana. Tacnije spavamo tu prvu noc kod prijatelja u Nisu, znaci u subotu zorom krecemo ka Grckoj tj. Lefkadi. Na frku smo se pokupili i eto pre par sati odlucili gde cemo. Iscitala sam ovde zadnjih 20 strana i jos par kracih tema, citacu jos, ali nemam vremena da bas sve detaljno prostudiram. Najbitnije sam pohvatala, a to su plaze :). Znaci samo jos da odlucim gde tacno, mislim izmedju ova dva mesta, nadamo se da ce biti negde pristojnog smestaja s obzirom da je sredina avgusta, misilm pozitvno :D

Znaci ko kod ima neki pametan savet, predlog..... hitno je :)

Inace jako sam uzbudjena zbog izbora destinacije i sto ovako na frku idemo, jedino na zalost ostajemo samo 8-9 dana, ne moze suprug zbog posla vise. Jao jedva cekam :-P:D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905059
    Ukupno poruka