seregig

PEFKOHORI

5483 poruke u ovoj temi

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hteo bih da podelim svoje utiske o Pefkohoriju, u kojem sam ponovo boravio nakon 10 godina. 

Prednosti mesta su veoma čista i bistra morska voda i to što u samom mestu možete da kupite bilo šta, ovde "nema da nema". Ono što je bitno je da uglavnom ne deru sa cenama, naročito Discount Markt na ulazu u mesto je veoooma povoljan.

Nedostatak mesta je to što je velika gužva, pre svega zbog automobila. Redovna pojava je to da se u jednoj ulici vozila parkiraju sa obe strane, te ostaje veoma malo prostora da se dva auta mimoiđu, a veoma veliki je problem za pešake koji moraju da se sklanjaju između parkiranih auta i da paze da ih neko ne lupi retrovizorom po bubregu.

Neke zanimljivosti :

- gužva na "šetalištu" uz plažu i na samoij plaži je bila nešto manja nakon 15. 8. a pogotovo nakon 20. 8. tako da je kraj avgusta dobar termin za boravak čak i sa školskom decom

- voda sa česme je prerađna morska, tako da ima slano-kiselkast ukus, te apsolutno nije za piće! 

- na plaži ima dovoljno mesta, nije nam se desilo da nema mesta za svoj peškir (govorim o plaži 130 metara od mola ka Haniotiju

- ekološki sertifikat "Plava zastava" važi samo za delove plaže na početku i samo na kraju plaže. To znači da samo na ulazu iz pravca Haniotija (Fiki beach) i na kraju kod špica (Yalla Beach) postoji spasilac. Deo "centralne plaže" okrenut ka Haniotiju je skroz OK i nije mi jasno zašto nema plavu zastavu

Neki moj zaključak je da Pefkohori nije loše mesto za boravak, ali bih ga preporučio onima koji dolaze autobusom, jer je parking teško naći. Činjenica je da mesto sa svojim uskim ulicama nije predviđeno za toliki broj gostiju i automobila. U mom smeštaju, od 11 soba samo smo mi iz jedne sobe došli autobusom, svi ostali su došli svojim autom (tako da ni ne čudi otkud tolika gužva na ulicama ovog mesta).

IMG_20240812_115720.jpg

IMG_20240812_115746.jpg

IMG_20240812_115931.jpg

IMG_20240816_102106.jpg

IMG_20240820_135628.jpg

IMG_20240822_143332.jpg

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slazem se. I ja sam bila otprilike pre 10 godina i bas mi se svidelo i more i mestasce,tipicno grcko. Bila sam i na krstarenju do Sitonije i pored Atosa, jer brodovi polaze iz Pefkohorija. Jedino sto je porodicno mesto, i nije bas za provod. Ali more mi je isto lepo. Ja sam obozavalac Halkidikija jer je lepo kao bilo koje izvikano ostrvo, brzo se stize, samo sto su gosti Srbi te buka, smesne scene porodicnih prepirki i vika na plazi, narodnjaci po vilama,cesto znaju da pokvare odmor??Posebno je lepo prosetati do Haniotija,pored onih kuca.

Izmenjeno (vrtlarka)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jeste, ponašanje pojedinaca iz naše zemlje kvari utisak o mestu koje je gotovo pa svetski turistički centar. Bilo je slučajeva da neko ponese zvučnik na plažu pa svi moramo da slušamo naše turbofolkere i autotjunce 

Samo mesto sa restoranima, radnjama i slično ne odaje utisak vašarišta, to je sve nekako pristojno. Pre neki dan se dogodio skandal, jedan naš momak je poginuo na točku u luna parku, odvalilo se sedište. Policija kaže da taj luna park nije ni imao dozvolu za rad :lud:

O tome da na plaži nema tuševa i kaabina za presvlačenje ne bih ni da trošim reči.

Sve u svemu Grci bi morali malo da se uozbilje, jer je sve postalo nepodnošljvo, a sam Pefkohori bi mogao da bude vodeći turostički centar u okolini Soluna...

Verovatno se vode time što ovde postoji "srećna ravnoteža" sjajne klime, perfektnog mora, svih mogućih sadržaja pa ja zato i velika navala. A ljudi ipak dolaze iako postoje i problemi u mestu, te Grke boli uvo da više ulože ako inače imaju dobar promet...

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sve u svemu Seljanohori.! Desni deo mesta smrdi na fekalije.! Sinoć se nije moglo sedeti na terasi, svako veče smrdi.Virus je prisutan kosi sve redom,jedino dobro je sto traje 2 dana.!Standardne guzve na plazi i u vodi. Sve u svemu zaobići u širokom luku.! 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sve u svemu Seljanohori.! Desni deo mesta smrdi na fekalije.! Sinoć se nije moglo sedeti na terasi, svako veče smrdi.Virus je prisutan kosi sve redom,jedino dobro je sto traje 2 dana.!Standardne guzve na plazi i u vodi. Sve u svemu zaobići u širokom luku.! 

Bravo!

Izmenjeno (srdjan gl)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako je neko sa foruma bio u vili "Lakis" zamolila bih za utiske,odnosno opis vile. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27106
    Ukupno tema
    907262
    Ukupno poruka