moreplovac

Usa Turicticke Vize

396 poruka u ovoj temi

Kad sam predavao mogu reci da nisam nasao info da su stari pasosi potrebni zbog bivsih viza i apliciranja za USA.Smatram da iz njih hoce da vide gde smo sve bili i da li imamo nekih zabrana ulaska u neke zemlje kao i deportovanja.Ja sam poneo 3 stara pasosa i gospodin koji je sa mnom razgovarao nije ih ni pogledao,samo je propustio sva 3 kroz ruke kad je listao dokumentaciju.Nije otvorio ni jedan.Da dodam kako baciti pasose nije bas dobra ideja.Nadam se da ce sve biti ok i da otputujete po planu!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

moj pametni muž, kada smo izvadili nove pasoše, kaže da nam više ne trebaju stari, jer imamo nove, biometrijske, a i ukinuli su nam vize....na Ameriku nismo ni pomislili :blush:... iscepao ih moj muž kao od šale...

ma, ako oni tamo u ambasadi stvarno mogu da provere gde smo sve putovali, jer su nam tražili da napišemo na belom papiru sva putovanja iz starih pasoša, onda o.k., ne bi trebalo da bude problema. Očekujem da ce zvati u petak da nam kažu da li smo dobili vize. Moj muž me teši i kaže:"Što se nerviraš? Ako ne dobijemo, uštedeće nam 3 500 eura za karte! Žao mi samo onih 560$ što smo bacili za vize!" :tuga:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dobili smo vize!!! :klap:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Odlicno,srecan put i onda ,naravno,redom slike i utisci...:)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

nećemo mi pre leta...čekamo letnji raspust (zbog mene), ali naravno, kada se vratimo, izveštaj i sličice stižu!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zamolio bih sve koji mogu da mi pomognu savetima. Planiram u januaru da idem u NYC na 20tak dana :) kod drugara i njegovih roditelja u posetu i turisticki naravno, oni bi mi poslali pozivno pismo. Ja sam ucenik, imam 18 godina tako da nisam nigde zaposlen. Redovan sam djak i zivim sa roditeljima. Interesuje me kakve su meni sanse kao uceniku da dobijem vizu. Kao dokaz da cu se vratiti imam potvrdu da sam redovan djak i motor na mom imenu. U Srbiji imam roditelje sa kojim zivim i sestru koja studira u Beogradu i jos dosta familije i prijatelja koje sa svojih 18godina ne bih mogao tek tako da napustim. Moj otac poseduje kafic koji trenutno ne radi zbog renoviranja a i kada se bude renovirao moj otac zbog zadravstvenih problema (ima 80% invaliditeta zbog ukocenosti kicme i vrata) nece moci da radi i ja bih trebalo polako da pocnem da vodim posao oko kafica umesto njega pa me interesuje da li bi i potvrda o njegovom zdravstvenom stanju i njegovi papiri od lokala mogli da mi pomognu za dobijanje turisticke vize kao dokaz da imam razlog da se vratim u Srbiju. Brine me i to da li je kao dokaz da imam dovoljno para za finansiranje putovanja dovoljno to sto na mom imenu na deviznoj kartici imam 3700e, posto moji roditelji trenutno nista ne rade a otac je penzioner tako da ne bih mogao od njih da uzmem neke dokaze o trenutnim primanjima i da njih navedem kao osobe koje ce mi put finansirati. Ako imate jos neke ideje sta da navedem kao dokaz da cu se vratiti iz Amerike i da tamo idem turisticki vi mi molim vas napisite posto bih bas voleo da odem na to putovanje.

U Ameriku treba da putujem sa tim drugarom kod kog idem posto se on trenutno nalazi u Srbiji i sa jos jednim nasim drugom koji isto ide turisticki kao i ja pa me zanima i da li bi bilo pozeljno da i to ispricam kada odem na intervju kao dokaz da idem turisticki.

Izmenjeno (redbull94)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@redbul94 Ispričaj im sve kako jeste, na kraju krajeva, ideš turistički. Nabavi sve moguće potvrde koje možeš, pa i onu da na deviznom računu imaš te novce koje imaš. Veoma je važno da ih na intervjuu ubediš da nameravaš da se vratiš. Nabavi i potvrde iz škole koje dokazuju da si redovan đak (ponesi i đačku knjižicu). Moj učenik koji je isto godište kao i ti, je letos išao u Ameriku (i to sa mamom) i nije imao nikakvih problema oko dobijanja vize.

Srećno.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Izvadi potvrdu iz banke da te pare imas na racunu.Potvrda o redovnom skolovanju naravno.Izvedi putovanje da bude za vreme skolskog raspusta.Izvod iz katastra da roditelji poseduju imovinu.Mislim da sa ovim prolazis.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

pozdrav svima.moja situacija je sledeca... u stalnom radnom odnosu sam (uzecu sa posla sve potrebne potvrde), imam nesto para na deviznom racunu, imam kola na svoje ime i nekretnine na ime roditelja. bio sam u americi pre 4 godine na J1 vizi sve regularno.

ali sam pre dve godine odbijen, jel tada nisam imao posao...

sada bih isao turisticki sa verenicom koja je takodje zaposlena ali ne za stalno.

zanima me da li nam je dovoljna garancija da cemo se vratiti to sto smo zakazali svadbu za sledece prolece, imamo ugovor od restorana, potvrdu od crkve... putovali smo vec 3 godine zajedno na razne destinacije...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav svima... Planirao sam da ovog proleca posetim Ameriku(New York),odsedao bih kod porodicnih prijatelja koji tamo zive vec 20tak godina,planirao sam da budem nekih 2 meseca... Zanima me kakvi su postupci za dobijanje vize,i da li ce mi praviti problem oko dobijanja vize? Jer sam pricao sa nekim ljudima i rekli su mi da dzabe pokusavam... Imam 19godina idem u srednju skolu vanredno ostalo mi je 5 ispita do kraja skolovanja. Hvala

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo zanimljivog pogleda na to kako se sve moze otici u US :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav svima,

devojka i ja planiramo turističi do Las Vegasa i LA krajem septembra, pa nas zanima samo jedna stvar koja nam donekle nije jasna. U pitanju je količina novca koju treba prikazati na računu i da li to uopšte utiče na dobijanje vize? Do sada znamo da uzimaju u obzir računicu od 100 dolara po danu. Sve ostalo nam se uklapa, posao, nekretnine, automobili, porodica...a to je valjda najvažnije za dobijanje turističke vize, da se ubede da imaš jake veze sa zemljom iz koje putuješ i da ćeš se vratiti. Dakle, ako je neko imao skorije iskustvo sa količinom novca na računu, bili bi veoma zahvalni da to podelite sa nama. Zahvalni unapred. :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Meni nije niko tražio da prikažem koliko novaca imam na računu, samo sam priložila potvrdu sa posla (odrezak od plate i rešenje o godišnjem odmoru) i u ambasadi su mi postavili par pitanja u vezi sa njim (koliko dugo radim). Što se tiče para za prikazivanje, to vas pitaju kada sletite u USA (Koliko novaca nosite sa sobom?), ali je dovoljno da kažete da imate kreditnu karticu - meni nisu čak ni tražili da je vide.

U svakom slučaju, samo opušteno, idete turistički i oni će to prepoznati.

Izmenjeno (Lula)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ako ste u radnom odnosu, svakako treba da ponesete dokaz o proseku primanja, unazad 3 meseca. Mislim da nigde ne pise da treba poneti izvod sa deviznog racuna, ali vecina ljudi nosi, kao dokaz da imate dovoljno novca za putovanje. Ja sam nosila i prosek primanja i potvrdu sa deviznog racuna. U ambasadi me nisu nista pitali o novcu, ali ako niste u radnom odnosu, postoji mogucnost da vas pitaju ko vam finansira putovanje. A po ulasku u Ameriku me jesu pitali sa koliko novca raspolazem. Sta god da imate sa sobom od dokaza koji potvrdjuju da imate cvrstu vezu sa Srbijom, niko vam ne moze garantovati da cete dobiti vizu. Ono sto se ne pominje cesto, a mislim da mozda i najvise utice, je sam pasos i vasa putovanja u njemu. Oni od turista ocekuju da su dosta putovali, sto donekle ima logike, ali meni licno se ne dopada taj nacin procene da li je neko turista ili nije, pre svega zbog okolnosti u kojima zivimo decenijama. Prosecan Amerikanac za zivota jedva da je mrdnuo iz svoje drzave a kamoli da poznaje i samu Ameriku. O putovanjima van Amerike i da ne pricamo. Ali, da ne idemo u off. I ja sam se vodila tom cifrom od 100$ po danu.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nosio sam potvrdu iz banke kao i potvrdu o platama,ali je gospodin na salteru to samo prelistao.Mozda je iskusan pa je snimio sta ga zanima.U svakom slucaju savetujem da ponesete to.Na ulasku u US su me pitali za cash koji imam kod sebe.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905059
    Ukupno poruka