3653 poruke u ovoj temi

Zdravo svima. Mi smo od prekjuče u Agios Georgios južni, prvi put smo na Krfu. Moji utisci nisu baš pozitivni, ostrvo mi deluje jako neuredjeno. Ili sam ja navikla na Tasos, koji mi deluje mnogo lepši. Pored puta je tona smeća. Ovde nema apoteka. Šetalište nema. Pored plaže stalno idu automobili. 
Na Issos plazi mi juče uzeli 15 e za dve ležaljke i suncobran, a kad smo ga pitali za piće, kaže on : uzmite u marketu :D  tako da smo sinoć kupili suncobran, pa ćemo tako. Ležaljke i suncobrani na Issosu su svakako raspad, suncobrani skroz ofucani. 
Ići ćemo ovih dana i na druga mesta, ali Agios Georgios juzni za sad ne obećava. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Porediti Krf i Tasos...teško. Krf ima 100000 stanovnika, i ima aerodrom na koji u sezoni sleti 100 aviona dnevno.   Infrastruktura prosto ne može da izdrži toliki priliv ljudi, zato  toliko smeća (tome , naravno, doprinosi i standardna grčka nezainteresovanost za javno dobro, kao i specifični krfski problem sa odlaganjem smeća, koji traje već mnogo godina). Sa druge strane, celo ostrvo  Tasos ima 13000 stanovnika., što predstavlja otprilike trećinu broja stanovnika grada Krfa.  Grad Krf je stari venecijanski grad, a Limenas je, pa, selo... Slatko, ali, selo. Pa, zavisi šta konkretno u datom trenutku želite. Što se tiče šetališta, apoteke... U doba interneta i gugl mapa, to su detalji na koje se obraća pažnja pre rezervacije smeštaja.  Nadam se da ćete uspeti na Krfu da pronađete ono što želite.  

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne bih još poredila ostrva, tek smo treći dan ovde.

ali ako ne mogu da čiste smeće od juna do kraja avgusta kad je sezona, i kad su im turisti tu, onda zaista ne znam šta reći. Agios Georgios je selendra i to u lošem smislu. Nemam ništa protiv sela, bili smo u Kalamiciju (to je tek vikend naselje, nema baš ništa, ali plaža je prelepa, za decu raj ), nego selendra u smislu neuredjenosti, zapušteno sve. Nema jedna lepa kuća, cveća, zelenila nigde. Nadjosmo večeras jedan mali šumarak, Frosch, ali to pripada nekim apartmanima. Nema neki mediteranski šmek. Valjda sam ja navikla na palme, cveće, zelenilo, borove šumice, marinu, itd, a toga ovde nema. Na Issos plaži svi ofucani suncobrani i to 15 e bez pića. 
plaža peskovita ali prljava, i to 90% prljavštine su alge, trava, plus nagomilano smeće. More talasi, ne moze se plivati nikako, a boja neka ružna braon zelena. 

Kad smo gledali po netu, ova plaža važila za lepše. A sve plaže na Kasandri, Sitoniji i Tasosu su lepše od ove. 

Prvi utisak baš loš. Nadam se da će druga mesta popraviti utisak. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Posetite Kasiopi, mislim da ce vam promeniti misljenje o Krfu.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala! 
Ići ćemo ovih dana malo okolo, do Kerkire, Vida, pa ćemo i tamo :)

Samo da dodam : još srpski jezik nismo čuli nigde. 
Sve italijani, njima je Feragosto,  ima i isprženih britanaca, uglavnom su porodice. 
Takodje, snabdevanje jako loše. Marketi ogromni, ali gomila gluposti, čipseva i slatkiša, suvenira, stvari za plažu itd

a da pronadješ  nektarinu, to je već poduhvat. 
pronadjosmo kod Stamatisa par komada, imaju par nektarina i jabuka, par zelenih banana i to je to. Lubenicu ćemo izgleda ovo leto da preskočimo. Meso još ne videsmo nigde, samo večeras neke morske plodove i to je to. 
nejasno mi to snabdevanje. Pa ne mogu na čipsu i sladoledu da živim. Mi smo srećom kolima, hranimo se po restoranima, ali šta rade oni što dodju autobusom? Ovde niko ne jede voće, povrće i meso, samo giros i sladoled?

i onda kažu paradajz turisti, pa gajbu voća smo trebali poneti. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Veliki   marketi severno od grada ka Dasiji su solidno snabdeveni, mojoj porodicii  nikad ništa nije falilo,.   Što se tiĉe krfskih plaža, mislim da postoje plaže.  za svačiji ukus. Ogromne neorganizovane  peščane  plaže na kojima možete biti potpuno sami tj. bez ikog u vidnom polju  (Halikunas), velike organizovane i popularne peščane plaže ( Glifada, Kontojalos, A.Gordios), mnoge male, ušuškane  šljunkovite uvale od mesta Barbati ka Kasiopiju, pa prilika za  iznajmljivanje brodića za uvale oko Paleokastrice i Liapadesa.....Bože mili, bar  15 puta sam bila na Krfu i još mi nije dosta. Izvinite što smaram, ali , baš ga volim, pa bih onda da i drugima tamo bude lepo. Ali , izgleda da je lepota ipak u oku posmatrača.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kontokali, Paleokastrica

IMG_20190822_164133.thumb.jpg.4a696e13cf

IMG_20190823_133453.thumb.jpg.acd898099d

Izmenjeno (rakel)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

GlifadaIMG_20190820_110647.thumb.jpg.847fb2e092

GlifadaIMG_20190820_110647.thumb.jpg.847fb2e092

IMG_20190821_104619.thumb.jpg.9501c59ff3Halikunas

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

IMG_20190825_095316.thumb.jpg.e5f9e9e74e

Izmenjeno (rakel)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@rakel - лепо постављено. Топ плажа на Крфу тушта и тма. Тасос поштен град нема. Српски да се не чује на Крфу? Ок. Град Крф је метропола у острвским оквирима. Тасос је један круг са лепим плажама, природом...... Крф је друга димензија.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na gornjoj slici je Agios Gordios.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Loggas plaža, Peroulades

IMG_20190828_120729.jpg

Sidari -Kanal ljubavi i okolina

IMG_20190828_113032.jpg

IMG_20190828_111450.jpg

IMG_20190828_113516.jpg

:srce::srce:

IMG_20190823_200112.jpg

Izmenjeno (rakel)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ljubav mog života.

IMG_20190819_203117.jpg

IMG_20190819_204428.jpg

IMG_20190821_195451.jpg

IMG_20190827_091333.jpg

Ljubav mog života.

IMG_20190819_203117.jpg

IMG_20190819_204428.jpg

IMG_20190821_195451.jpg

IMG_20190827_091333.jpg

Ne znam zašto su slike duplirane. 

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

IMG_20160626_105630.jpg.23342a71dd5a27ad

IMG_20160624_174637.jpg

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27106
    Ukupno tema
    907253
    Ukupno poruka