krem-bananica

Rim-restorani, poslastičarnice, kupovina

122 poruke u ovoj temi

Mi smo isto fino jeli po super ceni u nekom restorančiću u Trastevereu, otprilike za 30% manje para nego u centru Rima :) Samo smo nabasali na njega, tako da se ne sećam kako se zove (i baš mi je krivo zbog toga), ali kao što je neko već rekao tu ima dosta dobrih a povoljnih restorančića, sigurno ćete naći nešto čak i bez prethodnog planiranja.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav, zanima me jel imate predloge za restorane sa naboljim odnosom cena-kvalitet i oni koji nisu strogo usmereni na dranje turista..?!:) U kom delu grada se nalaze? Hvala!

Izmenjeno (eagle23)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Trastevere - "preko Tibra". Ja sam tamo bio u nekoliko restoana sa super hranom i dobrim cenama, ne viskim. Prošetajte pored restorana, svi imaju menije/cene ispred na onim kao štandovima, vidite ko šta nudi, obiđete krug po Trastevereu (divan, divan deo Rima) i onda se vratite gde vam odgovara. Ima ih mnogo zaista.

Buon appetito! :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sjajno, hvala puno! Putujemo za par nedelja pa pripremamo teren. Jel imas jos neki predlog sto se tice Rima? Da li je recimo pametno uzeti za neke muzeje karte online?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@eagle23 kako je to jedan moj drugar lepo primetio kad vidis meni na engleskom i/ili tipa na ulazu koji eto promovise restoran nikako ne ulazis. 

Recimo da je drugi deo pravila univerzalan za veliki deo evrope.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da, kod tih koji vuku za rukav da se uđe nikako. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Restorani u uličicama oko Panteona su pristupačni i sa izvrsnom hranom :) Uvek biraj manje ulice, čak i manje restorane koji su porodični, a nisu skupi :)

Izmenjeno (jaca58)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala super savet i kad malo bolje razmislim ima logike:)

Izmenjeno (eagle23)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pice, gnocije, raviole i slicne "zdrave" proizvode smo jeli po celom Rimu i svuda su normalne cene bile tj. 7-12e po jelu, naravno ako se postuju saveti sa foruma da se ne ulazi u restorane bez cena ispred i u koje vas nagovaraju da udjete. Pice smo jeli na dosta mesta i sve su bile super. Najbolja je bila mozda u piceriji Leonardo 50m od Spanskih stepenica na malom trgu sa stubom u sredini koji se vidi sa Barcaccio fontane, a za svaki sledeci dolazak vam daju karticu sa 10% popusta. Sladolede smo probali na nekoliko mesta. Najbolji bio u San Crispino 150m od fontane Di Trevi, a i u poslasticarnici odmah do ove fontane je bio odlican(ne znam naziv), kao i u Pompi poslasticarnici, gde smo jeli stvarno najbolji tiramisu, neverovatno ukusan(dok pisem mi ide voda na usta, secam se tacno kako je kasicica propadala u njega pred svaki sledeci zalogaj), hvala na preporuci svima. Ceo Rim je lep, ima puno da se vidi i dozivi, a i klima osim vrucina je odlicna i svuda se cuju zrikavci sa krosnji u borovima. Isli smo automobilom, ako kome bude trebao savet za parkinge i sl...tu sam.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li su u Rimu  radnje i soping centri otvoreni u danima Uskrsa.

Da li preporucujete neki grad na moru u blizini Rima.Vidim aerodrom je uz more ali ima li neki lepi turisticki gradic u blizini a da je na moru. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Oslo, trebalo bi da budu otvoreni jer obicno u vecim gradovima trzni centri rade za tako vazne praznike i cak bude velikih popusta...Bar je tako bilo u Lisabonu, kada smo se za Bozic nakupovali. U Rimu smo bili samo u EUROMA 2, na istoimenoj metro stanici. Evo ti sajta pa vidi radno vrijeme. http://www.euroma2.it/?lang=it

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala,jos ako neko zna za neki gradic na moru u blizini :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Npr. Lido di Ostia,imas direktan voz (ja sam kretala sa metro stanice Piramida).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27106
    Ukupno tema
    907262
    Ukupno poruka