borivoje

Letovanje u Albaniji

81 poruka u ovoj temi

Hvala na savetu! Moramo da napravimo plan i "troškovnik" :rolleyes:.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

što se tiče troškova, po mom iskustvu ovo je bilo najjeftinije letovanje, za džezvu se nisam uhvatila . Evo cenovnika u restoranu na plaži. lek je oko 14o din

IMG_0528.JPG

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pridružujem se komentaru @mtin

A kako reče i @jelenap, gde god se smestiš od Drača pa prema jugu nećeš pogrešiti.

Cenovnik je sama priča za sebe. Sve je mnoooogo jeftinije nego u BG, recimo! :)

Moja preporuka je potez, Valona, Ljogara, pa sve do Sarande. Sarande je ipak najveći grad i turističko mesto na jugu. Prepuno hotela i sjajnih plaža, a i istorije.

Neće biti potrebe ni "za džezvu da se hvatate" :) (sjajno rečeno)

Samo stavite karte na sto i pravac uživanje. I verujte i ovo: doći ćete opet na taj deo Jadrana. 

Ja već ubeležio 6 posjeta u raznim prilikama! :)

Mala ispravka za kurs leka. Računajte 1€ = 140 leka.

Pozdrav

Izmenjeno (savicd)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 4.11.2016. at 10:25, Pegi je rekao/la:

Volela bih, ako možete, da nam predložite neko letovalište kao bazu. Naravno, tu podrazumevam lepu plažu i dobro snabdevanje.

Pegi, zavisi šta vas zanima... i kakav vid odmora volite. Kada bih ponovo letovala u Albaniji, moj izbor bi definitivno bio Himara. Ksamil je za moj ukus preterano natrpan, uostalom kao i Saranda.

Ukoliko volite da boravite samo u jednom mestu i ne volite aktivan odmor, onda Ksamil i nije loš izbor. Tu imate nekoliko manjih uređenih plaža, restorana gde možete jesti, a od znamenitosti u blizini su Saranda sa tvrđavom za prošetati, kao i fenomenalni Butrint, Plavo oko, manastir Sv. Nikole i Finik.

Meni je Himara i ceo taj potez ka Valoni bio mnogo lepši, bliži plažama po mom ukusu, rasterećenim od gužve. Pritom Himara nije ni malo mesto, gde takođe ima restorana i prodavnica.

Svakodnevna vožnja po krivudavim putevima od Ksamila ka Valoni nije ni malo lagana i oduzima puno vremena. Mi jesmo više puta prošli tim potezom, ali baš zbog tog vremena nismo stigli još neke lokacije da obiđemo.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Izgleda da ce i ove god.korona krojiti nase zivote pa i letovanje. Razmisljam o Albaniji. Rekla bih da je i 2020 bilo dosta ljudi koji su posetili obalu te zemlje pa vas molim da napisete koju rec.Koje mesto izabrati sa pescanom plazom a da je blizu nama.Da ima sadrzaja za uvece sa malom decom a da opet ima jos neka plaza blizu za obici.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Meni bi odgovarala samo Saranda, ima lepe plaze u blizini, anticki lokalitet, dvorac, luku.

Ono sto mi ne odgovara je sto muz nece da vozi kroz Albaniju, tako da moramo preko agencije, avionom.

Nadam se da ce nasi ukinuti test za ulazak. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Meni bi odgovarala samo Saranda, ima lepe plaze u blizini, anticki lokalitet, dvorac, luku.

Ono sto mi ne odgovara je sto muz nece da vozi kroz Albaniju, tako da moramo preko agencije, avionom.

Nadam se da ce nasi ukinuti test za ulazak. 

od “nema sanse kakva albanija” stigli ste do avion :D

vidim da neko radio na slucaj hehe

Saranda je dobar izbor al samo izbegnite da idete u avgust, narocito ne oko 15 jer italijani koriste kolektivan odmor i tada zna biti velika velika guzva

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@123456789deset , ja licno nisma nikada bila protiv Albanije, znala sam ljude koji su tamo isli i pre 15god. Muz je bio protiv, ali mislim da je spreman da ide ove godine, ako nasi ukinu test po povratku :D Najvise bih volela Tursku, ako ne moze Gr, pa Alb, a onda makar i Bugarsku. Mislim da bismo isli kraj avgusta ili pocetak septembra.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko razmišlja o letovanju u Albaniji ove godine? :)  Ja razmišljam o odlasku u Himaru ili Sarandu u toku jula/avgusta. Prvi put sam prošle godine SAMO informativno  gledala ponude za smeštaj preko airbnb/booking-a i bilo je džabe. Čini mi se da ove godine nije baš tako. Daleko od toga.  Ne mogu da nađem iole pristojan apartman za dvoje za dve nedelje ispod 600 evra. Samo smeštaj. I to je basic varijanta.  Sasvim prosečni hoteli za noćenje sa doručkom traže 800-900 eur . E sad,šta je kome mnogo/malo je relativno, ali ovo nije dzabe definitivno. Kakva su vaša iskustva? Kako ste tražili smeštaj? Preporuka, na licu mesta ili preko bookinga?  Ja ne poznajem lično nikog ko je letovao u Albaniji. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko razmišlja o letovanju u Albaniji ove godine? :)  Ja razmišljam o odlasku u Himaru ili Sarandu u toku jula/avgusta. Prvi put sam prošle godine SAMO informativno  gledala ponude za smeštaj preko airbnb/booking-a i bilo je džabe. Čini mi se da ove godine nije baš tako. Daleko od toga.  Ne mogu da nađem iole pristojan apartman za dvoje za dve nedelje ispod 600 evra. Samo smeštaj. I to je basic varijanta.  Sasvim prosečni hoteli za noćenje sa doručkom traže 800-900 eur . E sad,šta je kome mnogo/malo je relativno, ali ovo nije dzabe definitivno. Kakva su vaša iskustva? Kako ste tražili smeštaj? Preporuka, na licu mesta ili preko bookinga?  Ja ne poznajem lično nikog ko je letovao u Albaniji. 

potrazi preko albanija.rs jer preko bukinga uzimaju debelu proviziju narocito ako nemas genius popust

i da u odnosu na grcku jos uvek je “dzabe” kad sporedis sve jer smestaj nije jedini trosak kad odlazimo na more

ps. u spicu sezone podaleko od sarande

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nađite Miri Tatjanu (TATJANA muž se zove MIRI) izgleda super lik aktivna je na fb sigurno će vam pomoći,  Ona je Grkinja  on Albanac služi se engleskim.   Ksamil 18 dana 450e 2+1

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ja imam neke kontakte za ksamil,kad sam istrazivala,pa mogu da vam posaljem ako se slucajno predomislite za mesto.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

potrazi preko albanija.rs jer preko bukinga uzimaju debelu proviziju narocito ako nemas genius popust

i da u odnosu na grcku jos uvek je “dzabe” kad sporedis sve jer smestaj nije jedini trosak kad odlazimo na more

ps. u spicu sezone podaleko od sarande

Hvala puno! Pogledaću

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ja imam neke kontakte za ksamil,kad sam istrazivala,pa mogu da vam posaljem ako se slucajno predomislite za mesto.

Hvala. Pisaću vam ako rešim da odem tamo. Još uvek samo načelno razmatram

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nađite Miri Tatjanu (TATJANA muž se zove MIRI) izgleda super lik aktivna je na fb sigurno će vam pomoći,  Ona je Grkinja  on Albanac služi se engleskim.   Ksamil 18 dana 450e 2+1

rekla je da je full za celu sezonu, socijalne mreze odradili su poso:D

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27106
    Ukupno tema
    907253
    Ukupno poruka