borivoje

Letovanje u Albaniji

81 poruka u ovoj temi

e, za van sezonu ne znam. Pazi se samo, voze ko ludaci, ako si bila u Egiptu ili Turskoj....isto tako. U svakom slučaju gde god da se novo udeneš..extra je za videti. Ako odete javi utiske. Ja mogu samo o klasičnom letovanju da kažem, a i vodila sam dvoje dece..tako da.....od skitnje ništa :-((

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pa albanija kao i grcka je vise porodicna destinacija :-) za skitanje ondak je hrvatska i bugarska

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne interesuje me provod koga iskreno i ne očekujem. Ali, drago mi je da je i letovanje u Albaniji postalo nova destinacija. Još samo da prevaziđem postojeće predradude, biće opasno teško, ali... ruku na srce, imao sam ih i kada sam prvi put išao u Tursku. Sada ih više nemam pa će valjda biti tako i jednog lepog dana u Albaniji. Hvala.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bajazzo......iste predrasude sam imala i kada sam išla u Tursku prvi put...e sad..provoda u Albaniji nema.....za razliku od Turske onda..ovo je više varijanta za porodična letovanja....bez puno očekivanja za nekim ludovanjem. Još su oni pioniri turizma.....i za razliku od Turaka koji su munjevito napredovali u kvalitetu turizma...ovi neće....prosto se vidi, ali za dobro i jeftino letovanje porodičnog tipa su extra......

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

e, ovako

vec par dana razmisljam da idemo u albaniju, malo frka jer imak dvoje male dece.....

mozete li mi reci koliko km ima do Sarande, i vlore iz beograda? da li se smemo usuditi da idemo na bum? posto bi isli sa bebom, bitno mi je da imam i kuhinju, i samim tim me interesuje kupovina namernica u prodavnicama, tj meso.... koje su cene cigareta?

interesuje me put o kom ste pisali, preko makedonije i grcke... koliko ima km, i od prilike koliko traje voznja....

malo mi frka jer smo sa klincima

ovih dana samo citam, kao blesava, i ne silazim sa kompa :komp: :komp: :komp:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako misliš u Sarandu onda moraš preko Grčke..jer su serpentine kroz Albaniju užasne....u Valonu( ili Vlori ) možeš preko Albanije. Pročitaj prethodne postove , lepo je objašnjen put preko Grčke. Cigarete ponesi, ne znam cenu jer sam nosila odavde. Možeš slobodno na bum...ima mesta kolko hoćeš. Ljubazni su, predusretljivi. Inače mi smo išli u kombinaciji: Ohrid- Albanija-Ohrid, tako da nam put uopšte nije bio naporan (sve zajedno sa decom..nisu bebe, ali su mali)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

e, ovako

1.mozete li mi reci koliko km ima do Sarande, i vlore iz beograda? da li se smemo usuditi da idemo na bum? posto bi isli sa bebom, bitno mi je da imam i kuhinju, i samim tim me interesuje kupovina namernica u prodavnicama, tj meso.... koje su cene cigareta?

2.interesuje me put o kom ste pisali, preko makedonije i grcke... koliko ima km, i od prilike koliko traje voznja....

3.malo mi frka jer smo sa klincima

1.Mozete na bum jer ima dobrog smestaja,za namirnice ne znam jer smo se hranili u restoranima i hotelu. Sve je povoljno i ne treba spremati hranu nego ici u restorane. Kuhinja samo zbog ev. pripreme mleka, ali i to mozete u hotelu. Cigarete su jeftinije nego kod nas, otprilike 10/20 din po paklici.Nisam videla da imaju mnogo izbora, ali ima.

2.o putu preko Gr sam pisala u putopisu, pogledaj, za sate voznje ne znam jer smo spavali na pola puta i stajali svuda usput

3.nema frke zbog dece, ljubazni su i turiste niko ne dira

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ima li koga da je od 2006. letovao u Albaniji?

...i da se vratio?

Utisci? Smeštaj? Cene?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovde sam pisala o tome

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

e ovako..bila ja predprošle godine prvi put..sve sa dvoje dece. Što se tiče bezbednosti..slobodno.... u suštini su ateisti..... koliko džamija toliko crkava. Nema hodže da leleče kao u Makedoniji. Vrlo su ljubazni i predusretljivi. Engleski ne znaju...ama ni malo. Ko zna italijanski spasao se, ko ne...ostaje fiskultura nogama i rukama. Severna Albanija poprilično prljava, imaju problem sa kanalizacijom i dosta šiptara sa Kosova , koji su doduše isto došli na odmor pa ih zabole za raspravu o Kosovu. Mi nismo imali ama nikakvih problema. Cene su šta više jako dobre. Ručak za nas četvoro u restoranu na hotelskoj plaži je bio oko 10 e. najlepši deo je oko Valone ili Sarande...Drač takodje ni ja ne preporučujem..prljavo je. Urbanistički je kao Kaluđerica, gde god nađeš zgodno mesto ti hotel posadi.... tako da kreneš da šetaš po plaži i udariš u hotel koji je tu sagrađen. Inače, apartman može da se nađe u špicu sezone za nekih 20-30 e ali perfektan. Hrana je jeftina , ne isplati se sebe maltretirati sa kuvanjem. Mi smo celo pečeno pile sa pomfrijem platili nekih 4 e. Jedino što je skupo je benzin..tako da u Makedoniji rezervoar do čepa i milina. Meni se lično dopalo, nije za omladinska ludovanja, ali za porodično letovanje sa malom decom je skroz ok. Kog zanima nešto konkretno neka pita. Viza ne treba, šok smo doživeli na Ćafasanu (granični prelaz) gde je carinik znao srpski !!!!!!!!!!!!!!

Izmenjeno (mtin)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

znate li kakvi su sa internetom dole? imam li gde da hvatam wifi ili da kupim neki pre paid SIM sa 3G?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Interneta ima svuda u ozbiljnim turističkim mestima, a Drač i Saranda to. bogme već jesu! I pitanje je kada će da se "dozovu pameti" i počnu da deru :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Volela bih, ako možete, da nam predložite neko letovalište kao bazu. Naravno, tu podrazumevam lepu plažu i dobro snabdevanje. Hvala unapred! Mi smo stalno zaobilazili ovu obalu, a ona ne može biti mnogo drugačija od crnogorske ili od severne obale jonskog mora!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pegi, kreni niz obalu južno od Drača..i gde ti se najviše svidi. Smeštaja ima dovoljno, ako ste kolima široko.... Najlepši je taj deo potez Valona (Vlori)- Saranda

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907233
    Ukupno poruka