Hurgada, Egipat

01.08.2014

Na ovaj izlet smo išli preko lokalne agencije. Kombijem su došli po nas i prevezli da hotela Sindbad u kom se nalazi mali muzej vezan za život u i na moru.

 

 

To je jedna velika  prostorija u kojoj se nalaze brojni primeri prepariranih morskih životinja, školjki i puževa kao i modela različitih plovila. 

 

 

 

 

Nama je bilo sve jako zanimljivo jer neke primerke nikad nismo ni videli.

Deca posebno uživaju. Guraju se oko eksponata u želji da sve vide i da se slikaju.

 

Sačekali smo malo do polaska broda-jahte koji nas je više od pola sata vozio do Dream Island-a, tj veštačkog ostrvca u sred mora. Na brodu možete sedeti u kabini ili gore na palubi, šta smo mi izabrali. Uskoro se pojavilo to malo ostrvce i pored njega dve podmirnice i još jedan brodić.

 

 

 

Na tom ostrvcu je napravljena prostorija ala pećina iz koje se prolazi do podmornice. To je ustvari tranzitna zona

 

 

 Podmornica je naravno žuta!

 

 

Sišli smo merdevinama u podmornicu. Svako je imao svoju fotelju a po dvoje po jedan okrugli  prozor. Dovoljno mesta za uživanje koje sledi.

 

 

 

 

Naravno, klincima je glavno bilo da odu kod kapetana! Ceo prostor je veoma čist i deluje kao da ste u svemirskim brodu.

 

 

 

I, podmornica je zaronila na 25 metara dubine. Prva stvar koja se desila je bila da su ronioci spolja, pod vodom, obrisali sva stakla, a ribice su već počele da se motaju oko njih!

 

 

 

Onda su ronioci oko podmornice hranili ribice koje su u jatima kružile oko nas. Razne vrste i raznih boja… Mada tu, na toj dubini, sve je nekako sivkasto! Oni imaju na podmornici i reflektore, ali se to verovatno dodatno plaća. Svejedno, izgledalo je savršeno!

 

 

 

 

 

 

 

Tu su bili i ostatci nekog potopljenog broda. Tu su i koralni sprudovi…ali nedostaju prave boje.

 

 

Dosta dugo je trajao zaron. Izašli smo iz podmornice, ubacili smo bakšiš u akvarijum, za ronioce i ukrcali se na naš brod.

 

 

 

Moj muž se sprijateljio sa kapetanom i u priči saznao ponešto o njihovom poslu. Svi smo dobili diplomu tj atest da smo bili u podmornici na toj i toj dubini  itd… Kapetan nam se potpisao na nju i sad stoji uramljena!

 

 

Divnom i prijatnom vožnjom smo se vratili do hotela Sindbad, odakle su nas kombijem prebacili do našeg hotela.

 

 

 

 

Komentari

Teogonija

Teogonija

2014-08-01 17:10:52

Lepe fotografije i zanimljiv izlet!