MrHeavy

NIKITI

4873 poruke u ovoj temi

Pozdrav našim putnicima i turistima !

Interesuje me mesto Nikiti (Nikitas), koje je oko 7 km (?) udaljeno od Metamorfozisa, a nije daleko od Neos Marmarasa. Da li je neko boravio na letovanju baš u tom mestu ? Kakvi su utisci ?

- plaža (pesak/šljunak/kamenje, ima li bar malo prirodne hladovine blizu plaže ?)

- more (meduze, ježevi, čistoća vode, vetar i talasi)

- mesto sa svojim sadržajima (prodavnice, neko mesto gde se deca mogu igrati, staze za šetnju pored mora, restorani)

- pčele - ose - komarci (!)

- ima li naših turista

itd.

Treba da idemo sa jednim klinjom, tako da me provod ne zanima.

Dovoljno mi je: lepa plaža, lepo more, bar malo prirodne hladovine, da se ima gde prošetati bez gužve, i da se ima gde šta kupiti za klopu a da nije preterano skupo.

Koja naša agencija radi apartmane-studija za Nikiti,

SA ORGANIZOVANIM AUTOBUSKIM PREVOZOM do Nikitija ?

Ne bih da idem u hotel.

Šta je po vama bolji izbor: Metamorfozis ili Nikiti ?

Da li je jedina prednost u korist Metamorfozisa to što ELNOS TOURS i još neke naše agencije rade aranžmane za ovo mesto, ili ima još nešto drugo što je važno a treba znati ?

Molim sve one koji imaju šta da kažu o Nikitiju ili da prilože fotke da se jave.

Hvala unapred za odgovore, i svima srećno letovanje 2009. na Halkidikiju !

MrHeavy

Izmenjeno (MrHeavy)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

1. Plaža je peščana, bez prirodnog hlada. Pored plaže je ulica, koja i nije preterano prometna, ali prolaze automobili.

2. Voda je čista. Meduza i ima i nema, ništa zabrinjavajuće. Ako ih struja nanese, onda dodju, ali ništa strašno. Uostalom, kao i svuda. Voda je čista. Vetar je prijatan i ne duva stalno, pa samim tim i talasića nekada ima, a nekada ne

3. Mesto ima sadržaje koje ti navodiš: i prodavnice (i Lidl i njihov nacionalni supermarket se nalaze u mestu) i mesta za šetnju pored plaže i zabavni park za decu

4. Pčela, osa i komarac ima kao i svuda. Na plaži ne treba jesti voće, jer se onda one odmah skupe i rešen problem. Za komarce poneseš autan i to nije neki problem. Uostalom, mi autan nosimo svuda, pa ne mogu baš da ti kažem da li komaraca ima mnogo ili malo.

5. Ima naših turista, ali koliko je meni poznato, uglavnom onih koji idu u sopstvenom aranžmanu. Proguglaj malo pa ćeš se bolje upoznati sa tim. A sad će i Sajam turizma, pa možda se neko oglasi i sa ponudom za Nikiti.

Desna strana Nikitija, gledano ka moru, je prošle godine bila u gradjevinskim radovima. Bilo je puno bagera i ostalih rovokopača, jer su pravili novu marinu (koliko je meni poznato), tako da taj deo plaže nije bio upotrebljiv. Shodno tome trebalo bi i tražiti smeštaj, odnosno levi deo Nikitija, jer je bliže plaži. Takodje, smeštaj preko magistralnog puta mislim da bi bio greška, jer je onda udaljenost od plaže preko 500 m, što je za malo dete mnogo.

Koliko je meni poznato iz iskustva nekih prijatelja koji su bili u Metamorfozisu, on ima prirodan hlad na plaži i nema takve gužve kao u Nikitiju. Smeštaj ne znam kakav im je bio (oni su bili zadovoljni), a išli su busom, tako da se nisu uopšte mrdali iz mesta.

Fotografije potraži na MFT, sigurno ih ima iz oba mesta.

Nadam se da sam ti pomogla, a ovo je ipak moj subjektivni ugao gledanja!

Izmenjeno (patuljak)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala na odgovoru !

Pretpostavljam da ste bili u Nikitiju u sopstvenom aranžmanu ?

Ne mogu da nađem - za sada - nijednu agenciju na području BG ili NS koja vodi autobusom u Nikiti za apartmane/studija. Hotel ne bih, hoću bar malo "slobode", a i šporet u apartmanu. (Ja sam od onih kojima je kuvanje hobi !)

Inače, vidim da u Mađarskoj npr. ima agencija koje rade mesto Nikiti, kod njih to mesto nije nepoznato agencijama. Ovi naši kao da ga zaobilaze ???

Nadam se da će se neko još javiti. Nadam se da će se pronaći bar 1 agencija u BG ili u NS koja će raditi aranžmane sa prevozom za Nikiti.

Razmišljam o mestima: Metamorfozis, Nikiti, Neos Marmaras. To su 3 mesta u nizu, na istoj strani Sitonije. Verovatno svako mesto ima neke prednosti i neke nedostatke, ali verujem da šta god odlučim od ta 3 da neću pogrešiti.

Samo bih voleo da blizu plaže ima bar malo PRIRODNOG HLADA, da ne moramo non-stop ispod suncobrana. I da na plaži ima "prirodan" spust tj. plićak, da se ne upada odmah u duboku vodu... da klinci mogu lepo da ulaze u vodu.

Rekoste da u Nikitiju na plaži NEMA prirodnog hlada ? Baš šteta... Ne mogu da verujem da nema... ni jednog stabla drveta...

Imam još neko vreme do odluke.

Izmenjeno (MrHeavy)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Na google earth se lepo vidi celo mesto

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav, MrHeavy, dobro nam dosao na forum!

Proslog leta smo boravili u Metamorfozisu preko ELNOS-a. Iznajmljenim autom smo obisli celo poluostrvo, mnogobrojne plaze zapadne i istocne obale. Odusevljeni Sitonijom, ove godine smo resili da letujemo u privatnom aranzmanu i pre nekoliko dana smo uplatili depozit za studio u blizini plaze Koviou, na 6. kilometru od Nikitija prema N. Marmarasu. Putujemo kolima, nemamo klinju i odgovara nam mogucnost da svakodnevno vozimo nekoliko kilometara do prelepih plaza.

Posto ste, koliko sam razumela, "osudjeni" da letujete preko agencije, razumem vasu dilemu. Metamorfozis je ok izbor, mesto ima sve sto je neophodno od vanpansionskog sadrzaja - markete, apoteku, taverne. Ukras Metamorfozisa je prelepi park pun hladovine i cveca.

Plaza...hmm...zadovoljava. Buduci da ste sa malisanom, vise bi vam odgovarao deo plaze sa pescanim dnom, ali je on bez imalo prirodnog hlada. Deo plaze sa kamenitim ulaskom u vodu ima hladovinu koju pravi jedan poveci bor, ali morate poraniti da biste nasli mesto pod njim. U neposrednoj blizini vam je i tus, a za - ne daj, boze, i spasilac. Kazem, problematican moze da bude ulazak u vodu zbog poveceg kamenja, a i ne postoji dovoljno dug plicak za potpuno bezbedan kupanjac kada je malisa u pitanju.

Na pescanoj plazi u Nikitiju se nismo kupali, samo smo setali obalom i u tom, centralnom delu, ne postoji prirodna hladovina. Na zapadnoj obali Sitonije, prirodan hlad mozete naci na plazama Elia i Lagomandra, kao i na, cini mi se (ali nisam sigurna) gradskoj plazi u N. Marmarasu.

Ako te jos nesto zanima, slobodno pitaj.

Pozdrav! :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo prošle godine letovali u Vourvourou na istočnoj strani Sitonije u sopstvenom aranžmanu. I moram da ispravim Kikisvet, na Karidi beachu u Vourvourou postoji prirodan hlad.

Možda Neos Marmaras ne bi bio najbolje rešenje za vas, obzirom na malo dete i da je Marmaras sav uzbrdo, pa bi vam i smeštaj bio takav, što i nije baš prijatno za malo dete (a bogami ni za roditelje natovarene sa svim potrepštinama za plažu)!

Možda da sačekate predstojeći sajam, pa se pojavi i neka naša agencija koja će imati u ponudi Nikiti!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav Kiki, hvala za odgovor !

Evo baš "preko google satelita" gledam šta sve ima u bližoj okolini mestašca Metamorfozis... čak sam za ova 2 dana naučio nazive nekih objekata, hotela, plaža... interesuje me ako se mrdnemo do 3 km levo (gledano s mora) prema hotelu BLUE DOLPHIN... ili do 3 km desno (gledano s mora) prema hotelu PORFI BEACH... da li ćemo tu naći LEPŠE tj. peskovitije plaže sa lepšim/lakšim ulazima za klince u vodu... da ne kreće odmah duboka voda...

Ako uzmemo aranžman za Metamorfozis...

Jeste, "osuđeni smo na agenciju" koja treba tamo da nas doveze autobusom...

ali kretanje do 3 km u jednom ili drugom pravcu nam neće biti veći problem.

Verovatno bi smo iznajmili RENT auto makar za početak na onih famoznih 150 km kvote, pa bi smo se tu u blizini LEVO-DESNO kretali. (Nadam se da ima gde da se parkira pored obale.)

Verovatno nam neće biti problem da odemo i do bilo koje plaže u i oko mesta Nikiti.

Samo, eto, zbog klinje se ne bi smo baš preterano daleko i puno vozali, ne dalje npr. od 15 km od mesta na kome odsedamo.

Vi ste verovatno prošli sva ta mesta 3 km LEVO i 3 km DESNO od Metamorfozisa... pa nam možete reći ima li na tom potezu od 6 km (s Metamorfozisom u centru !) lepših plaža nego što su one u samom mestašcu Metamorfozi ?

I još jedno pitanje: da li su plaže naspram ova dva hotela slobodne, ili su u posedu hotela tj. dozvoljene samo gostima hotela ? Ima li privatnih ili hotelskih plaža na tom potezu od 6 km na koje ne možemo ići ?

Hvala, puno pozdrava !

Izmenjeno (MrHeavy)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

moram da ispravim Kikisvet, na Karidi beachu u Vourvourou postoji prirodan hlad.

Patuljce, to nije sporno. Ja sam naglasila da mislim na plaze na zapadnoj strani poluostrva jer se MrHeavy, koliko sam razumela, zanima za zapadni deo.

Možda Neos Marmaras ne bi bio najbolje rešenje za vas, obzirom na malo dete i da je Marmaras sav uzbrdo, pa bi vam i smeštaj bio takav, što i nije baš prijatno za malo dete (a bogami ni za roditelje natovarene sa svim potrepštinama za plažu)!

Sa ovim se, apsolutno, slazem. :)

Vi ste verovatno prošli sva ta mesta 3 km LEVO i 3 km DESNO od Metamorfozisa... pa nam možete reći ima li na tom potezu od 6 km (s Metamorfozisom u centru !) lepših plaža nego što su one u samom mestašcu Metamorfozi ?

Hvala, puno pozdrava !

Nazalost, u vezi sa ovim ne mogu da ti pomognem. Na plaze severnije od M. nismo isli uopste, a sto se juznijih tice, prva na kojoj smo se brcnuli nakon M. je Agios Ioanis.

Plaze koje su se nama najvise dopale su Kalogria, Elia, Lagomandra na zapadu, Orange Beach i Fava na istoku. :D

Izmenjeno (mikap)
spajanje poruka
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da, evo gledam...

kažu da je ovo Nikiti... meni izgleda interesantno... dugačka plaža ? tako izgleda...

http://static.panoramio.com/photos/original/10886568.jpg

http://www.panoramio.com/photo/10886568

klik na linkove

Postoji jedna plaža koju je u temi Metamorfosis pisao (mislim) Relja

Traži tamo pretraga: relja, i mislim da je blizu izlaza iz Nikite

Meni je ona u planu za posle podne kada mi dosadi Metamorfosis

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Koliko vidim iz "google satelita"...

Posle Nikitija prema Neos Marmarasu idu Agios Ioannis, pa čuvena Kalogria Beach, pa Elia Beach...

Kakva je plaža Kalogria za klince ?

Moram da kažem da mi je ipak LEPA PLAŽA ZA KLINCE najvažnija (hoće još neki sa klincima da idu s nama u društvu). Znači, da ima dugačak PLIĆAK i ne mnogo oštrog kamenja na dnu... da klinje mogu da hodaju normalno, i da ne ide odmah duboka voda...

Ajde ako nema hladovine od drveća... valjda ćemo preživeti makar sa 3 suncobrana...

Znači, neka pozicija u Nikitiju ili malo južno od Nikitija bi bila srećno rešenje ?

VAŽNO PITANJE:

Da li neka naša agencija radi apartmane za pozicije Agios Ioannis, Kalogria Beach, Elia Beach ?

Da li neka naša agencija radi ovo sa prevozom ?

Meni taj deo izgleda interesantno...

***

Kiki, šta kažete za ovaj deo Sitonije, od Nikitija pa 6 kilometara na jug ?

Šta ima lepo i interesantno na 6. kilometru južno od Nikitija, gde vi želite ići ?

Imate li nekih lepih fotografija sa tog dela ?

Da, zanimam se za sada prvenstveno za ZAPADNI DEO Sitonije, istočni me ne zanima puno, ne bi smo nešto puno da se vozamo sa iznajmljenim autom, najčešće do 3 km LEVO ili DESNO od mesta apartmana... a samo možda koji put do 15 km od mesta na kome odsedamo.

Ne bi smo puno da se vozamo, jer idemo na more prvenstveno da se odmaramo i zbog klinje.

zato bi smo hteli da što bliže apartmanu imamo bar JEDNU LEPU PLAŽU za klinje, da to stvarno bude plaža na nivou, a ne samo da dobije "prolaznu ocenu"... ne ide mi se na 14 do 15 sati puta da bi plaža imala samo "prolaznu ocenu" ! Treba nam na skali od 1 do 5 da plaža ima barem ocenu 4 !

Plaža Kalogria, od 1 do 5 (kolko je lepa i pogodna za klince), koju biste joj ocenu dali ? Može li dobiti barem tu 4 ?

***

Kažu ljudi da su na ZAPADNOM DELU Sitonije najlepše plaže na potezu Nikiti - Neos Marmaras !

Istina ?

E, sad, smešno pitanje: Koje su baš NAJLEPŠE ? One bliže Nikiti, ili one bliže Neos Marmarasu ?

Da znam u koje od ta dva mesta da se stacioniram.

***

Ovo nađoh za Nikiti na engleskom:

Nikiti, Sithonia, Halkidiki, Greece

Nikiti is a superb holiday destination, located on the western side of the entrance to the Sithonia Peninsula. The area is famed for its natural beauty and magnificent beaches, such as Agios Ioannis, Lagada, Kastri and Kalogria. Nikiti has well-organized tourist facilities that cater to all types of visitors, although it also retains much of its enchanting natural setting and traditional charm.

***

I još jedno pitanje vezano za Metamorfozis...

Pošto ste išli na jug, prema PORFI BEACH hotelu, ima li tu plaže koja nije dalja od 3 km od Metamorfozisa a da je pogodna za klince, da ima peska, plićaka, itd. ?

Koliko vidim put ide normalno na jug, valjda se može auto normalno parkirati na nekim mestima na tom potezu 3 km prema jugu, u pravcu Nikitija ?

I ako možete ovo da mi odgovorite:

Da li su plaže na tom "južnom" potezu prema PORFI BEACH hotelu, kao i naspram ovog hotela, slobodne, ili su u posedu hotela tj. dozvoljene samo gostima hotela ? Ima li privatnih ili hotelskih plaža na tom potezu na koje ne možemo ići ?

Može li se ići peške celih 3 km na jug od Metamorfozisa plažom, bez prekida ili "prepreka" ?

***

Ako na potezu METAMORFOZIS - NEOS MARMARAS ne nađem ništa lepo i fino za klince, da dobije barem ocenu 4 od 5 mogućih poena, onda odoh u "stari dobri Hanioti"...

Hvala puno !

Izmenjeno (MrHeavy)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

http://www.nikiti.dot.gr/index.html

PLAŽE JUŽNO OD NIKITIJA (prema Neos Marmarasu)

Beaches in district of Nikiti going south

Main beach of Nikiti: sandy with cafés, watersport-facilities (unfortunately quite expensive)

Agios Georgios: continuing Nikiti beach. Camping area

Kastri: quiet beach with private houses around

Agios Giannis: long sandy beach with beach bar

Koviou: sandy beach with quiet beach bar. Reeds with water turtles

Kalogria: nice sandy beach with cafeteria, camping , small hotels, beach bar

Spathies: quiet sandy bay, water turtles in reeds

Elia & Mikri Elia: small bays, with hotels,rental apartments

Mitari: small sandy bay, with camping "Mitari"

Lagomadra: long sandy beach. Pine trees in the back (for people who want to avoid plain sun), Watersport

***

PLAŽE SEVERNO OD NIKITIJA (prema Metamorfozisu)

Beaches on the northern part of Nikiti

Agia Varvara: northwest part of Nikiti beach, sand with stones, quiet

Kosma Pigadi: continuing Nikiti beach to red rocks

Kastamoniti: towards the red rocks, pine trees growing on top

Xilenios Pirgos(wooden tower): at camping "Milos", hidden

Makria Lagada & Konti Lagada: between Nikiti and Metamorfossi

***

Ko je bio na ovim mestima... Pričajte nam o njima !

Izmenjeno (MrHeavy)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Planiramo da letujemo ove godine u Nikitiju u sopstvenom aranzmanu. Nasli smo neke apartmane na internetu i s nekima od vlasnika smo vec stupili u kontakt. Problem je samo u tome sto ne poznajemo grad pa ne znamo koje su lokacije OK. Neki apartmani se nalaze na St. Barbara plazi, navodno 700 m od centra?! Da li iko zna gde li bi to moglo biti? Takodje su nam se svideli Kastel-Krisa apartmani 200 m ispod Masoutis supermarketa. Da li neko ima neki savet u kojem delu Nikitija treba traziti apartmane, gde je lepsa plaza i neke glavne orijentacione tacke. Naglasavam da smo porodica sa dvoje male dece pa nam je vazno da smo blizu plaze a istovremeno da smo smesteni u mirnijem delu naselja. Hvala!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo u kastel-krisa rezervisali u avgustu od 10-20.08 i dobili smo na deset dana popust za trokrevetni apartman sa 60e na 55e po danu. Ovo je jedna od jeftinijih ponuda koje smo dobili. Ljudi zive u Nemackoj, kucu zvanicno otvaraju od ove sezone. Imace klimu, tv, rostilj napolju, plus tip kaze ako treba toster, kafe masina, sve moze da se uzme od njegove zene koja u maju vec ide dole. Tip je bas bio ljubazan.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Planiramo da letujemo ove godine u Nikitiju u sopstvenom aranzmanu. Nasli smo neke apartmane na internetu i s nekima od vlasnika smo vec stupili u kontakt. Problem je samo u tome sto ne poznajemo grad pa ne znamo koje su lokacije OK. Neki apartmani se nalaze na St. Barbara plazi, navodno 700 m od centra?! Da li iko zna gde li bi to moglo biti? Takodje su nam se svideli Kastel-Krisa apartmani 200 m ispod Masoutis supermarketa. Da li neko ima neki savet u kojem delu Nikitija treba traziti apartmane, gde je lepsa plaza i neke glavne orijentacione tacke. Naglasavam da smo porodica sa dvoje male dece pa nam je vazno da smo blizu plaze a istovremeno da smo smesteni u mirnijem delu naselja. Hvala!

Mi smo letovali bas u Nikitiju pre dve godine i nasli na prepad studio na 30 m od plaze, sa pogledom na more, bez rezervacije i to u spicu njihove sezone (oko 5-6 avgusta). Mislim da je cena bila oko 50 e. Nikiti je relativno malo mesto i najlepsi apartmani su u blizini setalista, u blizini stare male crkve...vidi slike, obe su iz Nikitija. Mogu ti poslati i telefonski broj gazde, javi mi se na PP. Mi smo bili prezadovoljni.

post-3968-1238237526.jpg post-3968-1238237537.jpg

Izmenjeno (mirarbi)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905059
    Ukupno poruka