jabadabadu

Grcka i GPS navigacija, najbolje karte, programi, iskustva

3052 poruke u ovoj temi

Slažem se da je iGO dobar program za mape, naročito za moj HTC PDA koji koristim zajedno sa GPS Bluetooth loggerom.

Međutim Grčka kao da nije baš dobro obavila posao oko crtanja mapa. Recimo Solun, predgrađe gde su svi naši omiljeni tržni centri (IKEA, Mega Outlet, Cosmos) nije detaljno označeno, samo se vide glavne džade bez njihovih naziva.

Nisam bas siguran u to sto pricas :)

U novoj karti grcke ucrtane su sve ulice u solunu do najsitnije, inace da bi video gde se nalaze lidl, cosmo itd. To u osnovnoj karti grcke nema, nazalost izgleda da je sponzorstvo u pitanju, ali sve to mozes sam da ubacis sa svojim POIs, tja da stavis kordinate tih centara ali i mnogo vise, za vise detalja pogledaj www.poiplaza.com na tom sajtu imas neverovatnih stvari za grcku i za nas, najbolje plaze, opasne krivine, radare, trzne centre, spomenike u Grckoj.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Upravo sam se vratio iz Grčke 11.05.2008., iz Neos Marmaras(Sitonija-Halkidiki). Imam GPS Everton koji koristi IGo karte. Karta Grčke koju koristi moj GPS je iz 2007. godine.

Samo navođenje od granice ka Salonu je u potpunosti ok, međutim prvi problemi odnosno odstupanja pojavila su se delu Solunske rivijere prema Halkidikiju kod mesta Nea Plagia, da bi se to ponovilo još nekoliko puta na putevima na Sitoniji ali i na unutrašnjem delu Halkidikija. Problem je u tome što karte u ovom delu nisu očigledno ažurirane. . Moj savet Vam je da se prevashodno oslonite na putokaze kojih imam sasvim dovoljno i koji su ok. Naravno ovo sve sve odnosi na deo koji sam prošao.

Naravno, nemoguce je na slepo voziti samo sa GPS, pa samo kod nas se putevi menjaju svakih mesec dana, sta mislitr koliko zaurno grci rade svoje puteve :)

Ali GPS ti ce ti u mnogome olaksati sam put kroz Grcku, tj.zar nije?

Imao si uvek koliko ima kilometara do odredista i za koliko stizes, ako jos si i imao i POIs znao si cak i gde us ti pumpe, sve u svemu, uz GPS mozes zasita lepo da ako nista drugo barem da budes obavesten o nekim delovima puta, zar ne?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

kuda je jednostavnije stići do sitonije: ići kroz solun ili ići na ring-road?

ako izuzmemo solunusku rivijeru i unutrašnost halkidija, kako se pokazala navigacija na putu do sitonije (ns-sitonija-ns)? pomaže li, ili su putokazi dovoljni?

Ja msilim da je uvek kroz Solun bolje ici preko RING ROAD-a, samim ti zato sto je to obilaznica oko Soluna, i dosta je brza nego da se zaglavis u centru jednosmernih ulica, a najbolje vreme proci Solun je oko 5-6 izjutra, posle toga ccc, inace put kroz centar je nesto kraci, ali zanemrljivo.

Mislim da je Sitonija u novoj u novim mapama dosta doradjena, Ali veruj mi kada dodjes do Sitonije ne mozes mnogo da se izgubis ima samo glavan dzada :) kao da si na CG primorju, tako da se ne brini :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kada ukucam Nea Moudaniu gde idemo ovog leta i sačinim maršrutu od Beograda, moj mi iGO opali posred Soluna ni ne pokušavajući da ode na ring road! ;)

A... niko i ništa nije savršeno...

Niej tacno :)

Verovatno si izabrao najbrzu rutu do odredista, imas u podesavanjima za iGo za izracunavanje rute, imas nekoliko vrsta rute: najbrzu, najkracu, optimalnu itd.Najbolje je uvek staviti optimalnu, samim tim sto ce onda navigacija koristiti najbolje i najsire, najbrze puteve a ne da te zavlaci u neku slepu ulicu pa polukruzno, tako da izaberi optimalnu rutu i sigurno ides preko RING ROAD-a :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo i ja ću uskoro u Grčku...imam PDA HP hw6915 i planiram da instaliram mapu grčke 2008.01 sa sajta koji je ostavio jabadabadu...

Inače, koristio sam pre GPS resiver MSI SF200 u kombinaciji sa laptopom i programima Microsoft auotoroute 2007 i PC navigator, što naravno nije neko srećno rešenje (mislim na lap top), ali pošto sam dao 55 eura za GPS reciver, pokazalo se kao jeftina investicija, ali ne i konačna...PC navigator me je dobro služio, ali samo u zapadnoj evropi...

zato sad prelazim na PDA...

Nema potrebe da to radis, verovatno odavno nisi koritio svoj LapTop za navigaciju, izaslo je pregrst dobrih programa za kombinaciju LApTop+BT Risiver.

Imas iGO 2006 PC koji je isti interfejs kao za svaki GPS uredjaj sa iGO platformom, i koristi sve najnovije mape, ko da imas GPS a ne laptop

Zatim imas iGO8 to ti je najnoviji program NavNGo (firme koja je radila iGO) i tu isto koritis sve najnovije mape

A imas cak i GARMIN MOBILE PC (GARMIN :), preko toga programa mozes da kortistis sve najnovije karte za bilo koji Garmin uredjaj.

Znaci mnog je dobra kombinacija da kortisi laptop i ove programe, pa zra nije lepo da imas GPS navigaciju od 15-17 inca?? I da ti radi isto kao mali PDA??

Jedina mana mu je sto ces morati da ga drzis kod nekoga u krilu, nazalst neces moci da ga zalepis za staklo

Znaci laptop i pomenuti programi pretvaraju tvoj laptop u pravu, ali pravu GPS navigaciju, ali su mogucnsoti sa laptopom mnogo vece zar ne?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Meni se taj Everton (onaj veći sa 4.3" displejom) čini sasvim u redu za taj novac. Ima li ga neko, da nam kaže iskustva.

U sustini nije ni nista posebno ni nista napredno, sve je to dosta slicno, samo imaju neki sa MP3 neki sa DIvx, ali sve njih mozes da pretvoris u mali PNA (slabiji PDA uredjaj) sve te navigacije u sebi imaju neki Windows i one rade na principu kada se upale startuju odredjeni program i to je to, ne mozes da izadjes iz njega i samo ono sto ti on nudi to radis, ko kada bi sada na Internet exploreru izbrisali EXIT dugme a nemamo tastaturu, i tako smo prinudjeni da radimo samo sa njim, na tom principu rade i PNA uredjaji.

Moj ti je predlog iapk da uzmes neki mali pravi PDA i da te vidi bog, mozes ti i od evertona da napravis PNA

f_wingz6m_7afd11a.jpg

Pa tako dobije PNA:)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Niej tacno :)

Verovatno si izabrao najbrzu rutu do odredista, imas u podesavanjima za iGo za izracunavanje rute, imas nekoliko vrsta rute: najbrzu, najkracu, optimalnu itd.Najbolje je uvek staviti optimalnu, samim tim sto ce onda navigacija koristiti najbolje i najsire, najbrze puteve a ne da te zavlaci u neku slepu ulicu pa polukruzno, tako da izaberi optimalnu rutu i sigurno ides preko RING ROAD-a :)

Nein, nein, falsche auswahl :) Za ovaj slučaj upravo treba da izabere NAJBRŽU rutu jer će ga onda sigurno voditi autoputem. Ako staviš najkraće, onda te vodi sokacima. Optimalno, ili ekonomično (kako kod mene piše) je opet neizvesno, tu hoće da zaobiđe autoput kada postoji putarina. Dobro, u ovom delu puta kod Soluna nema putarine, ali kod nas 'oće da preskoči autoput, k'o da mu je neko upis'o naš cenovnik :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nein, nein, falsche auswahl :) Za ovaj slučaj upravo treba da izabere NAJBRŽU rutu jer će ga onda sigurno voditi autoputem. Ako staviš najkraće, onda te vodi sokacima. Optimalno, ili ekonomično (kako kod mene piše) je opet neizvesno, tu hoće da zaobiđe autoput kada postoji putarina. Dobro, u ovom delu puta kod Soluna nema putarine, ali kod nas 'oće da preskoči autoput, k'o da mu je neko upis'o naš cenovnik :)

Imas opciju u obilascima da namestis da li hoces putarine ili neces, naravno da ce i najbrza ruta da te vodi preko autoputa, ali i optimalna ce to uraditi isto, nekada je dobro kombinovati svoje rute, ali generalno gledano Optimalna ruta je najbolje resenje:)

Izmenjeno (jabadabadu)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nema potrebe da to radis, verovatno odavno nisi koritio svoj LapTop za navigaciju, izaslo je pregrst dobrih programa za kombinaciju LApTop+BT Risiver.

Imas iGO 2006 PC koji je isti interfejs kao za svaki GPS uredjaj sa iGO platformom, i koristi sve najnovije mape, ko da imas GPS a ne laptop

Zatim imas iGO8 to ti je najnoviji program NavNGo (firme koja je radila iGO) i tu isto koritis sve najnovije mape

A imas cak i GARMIN MOBILE PC (GARMIN :) , preko toga programa mozes da kortistis sve najnovije karte za bilo koji Garmin uredjaj.

Znaci mnog je dobra kombinacija da kortisi laptop i ove programe, pa zra nije lepo da imas GPS navigaciju od 15-17 inca?? I da ti radi isto kao mali PDA??

Jedina mana mu je sto ces morati da ga drzis kod nekoga u krilu, nazalst neces moci da ga zalepis za staklo

Znaci laptop i pomenuti programi pretvaraju tvoj laptop u pravu, ali pravu GPS navigaciju, ali su mogucnsoti sa laptopom mnogo vece zar ne?

Ma sve je to lepo što kažeš, osim te mane što si naveo, moram uvek da ga sakrivam kada izađem iz kola, pa dok se windows ne pokrene, pa onda žena hoće da gleda film (šalim se) itd,...ali zato je, što kažeš, gps navigacija sa 15 inca, milina...koristio sam ga nedavno kada sam išao u nemačku...

Hteo sam kada već imam PDA da probam i tu varijantu, da ne mislim uvek na laptop i da ga ne vučem uvek...kada sam u srbiji ili beogradu mnogo mi je lakše da izvadim PDA kojeg stalno nosim...

ako možeš da mi pošalješ na pp gde mogu da skinem iGO8, da ga isprobam...i hvala na korisnim informacijama...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma sve je to lepo što kažeš, osim te mane što si naveo, moram uvek da ga sakrivam kada izađem iz kola, pa dok se windows ne pokrene, pa onda žena hoće da gleda film (šalim se) itd,...ali zato je, što kažeš, gps navigacija sa 15 inca, milina...koristio sam ga nedavno kada sam išao u nemačku...

Hteo sam kada već imam PDA da probam i tu varijantu, da ne mislim uvek na laptop i da ga ne vučem uvek...kada sam u srbiji ili beogradu mnogo mi je lakše da izvadim PDA kojeg stalno nosim...

ako možeš da mi pošalješ na pp gde mogu da skinem iGO8, da ga isprobam...i hvala na korisnim informacijama...

Nisi mi samo rekao jel ti treba za PDA ili PC?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nisi mi samo rekao jel ti treba za PDA ili PC?

Za PDA, mada sam skinuo već onu što si ostavio ovde, mapa grčke 2008.01 (da li je ova karta za PDA)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pobogu, ljudi... ne držite, valjda, lapove topove u krilima vaših žena, dok vozite??? Samo zato da bi ste zverali u mapu??? Tu onda mora da su i adapteri za napajanje, pa miševi... ccc :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ma uzmete n95 8gb i imate i tel i mp3 plejer i mp4 plejer i radio i navigaciju i telefon,a ne neki pda koji je veći a nipočemu bolji.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ma uzmete n95 8gb i imate i tel i mp3 plejer i mp4 plejer i radio i navigaciju i telefon,a ne neki pda koji je veći a nipočemu bolji.

:) Posto ovo nije tema za ovo vratimo se na temu :)

Išli Mujo i Haso u lov na divlje guske. Nekoliko dana bazali po močvari ... i ništa. U povratku, posljednjeg dana, sreli Sulja, sa ruksakom punim ulova. "Jeste'l šta ulovili vas dvojica?" "Ma, jok, bolan. Satrasmo se, al' ništa." "Što ne probate kupit psa ptićara? Evo, ja ga imam. Skup, al' isplati se." Kako Suljo odmaće, Mujo će Hasu: "Ma, šta misliš? Da se uvalimo u tog ptićara, pa da nam se više ćaršija ne smije?" "More." Kupili ptićara i krenuli u lov. Nakon tri dana bezuspješnog lova, Mujo će Sulju: "Ma, znaš šta? Uvali smo se para, hodamo tri dana, meni ruke više otpadoše! Ili ovo nije pravi ptićar, ili ga ja ne bacam dovoljno visoko!"

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

<br />Meni se taj Everton (onaj veći sa 4.3&quot; displejom) čini sasvim u redu za taj novac. Ima li ga neko, da nam kaže iskustva.<br />
<br /><br /><br />

Ja sam ga skoro kupio. Inače sam popriličan laik za takve naprave, ali moji utisci o njemu su da ima lep i dovoljno veliki displej(4,3 inča), lako se sa njim upravlja. Takođe sam čitao ranije da je jedna od važnih karakteristika koje čine GPS je i njegova brzina da vrši rekalkulacije putanja kretanja a to Everton radi vrlo brzo bar se meni tako čini. Sve u svemu ja sam zadovoljan sa njime.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907229
    Ukupno poruka