andreica

NEA RODA

573 poruke u ovoj temi

Dobro veče svima  :)

Polako, ali sigurno počinjemo da planiramo odmor za 2020 godinu. Kako unapred znamo kada su nam odmori (početak septembra), možemo da se organizujemo. Godinama već letujemo na Jonskoj obali, ali ovog puta odlučili smo da malo promenimo. Izbor je pao na Atos i Nea Rodu. Iz dosadašnjeg iskustva, mislimo da će ovo mestašce biti baš po našoj meri. Ne volimo gužve, od kad je klinac u našim životima i ne šetamo uveče, jer se on onesvesti u krevetu već oko 21h...

Iako volimo aktivni odmor (sistem ranac na leđa u blizini i pešaka kuda noga može da kroči, kola za dalje), isto tako volimo mir i tišinu tokom noći kako bi odmorili. Ni vetar nam ne smeta, jer smo se na isti navikli na jonskim ostrvima, a tamo kad duva, to duva :D Dolazimo kolima, pa u skladu sa time, ništa nije problem -  ni oblizak plaža ni nabavka.

Pročitala sam svih 36 stranica i hvala svima na nesebičnom deljenju informacija. Međutim, o Lena i Lazaridis apartamanima nema puno postova. Sem negodovanja što su na brdu i na nekih 400-500 m udaljenosti od gradske plaže. Nama to ne predstavlja nikakav problem, jer i mi i naš klinac od 4 godine dneveno prepešačimo oko 5km minimun, računajući svakodnevno pentranje uz Balkansku ulicu u Beogradu... Tako da po opisima ta uzbrdica do ovih smeštaja nama neće smetati. Veliki plus za nas je to što je malo van naselja. Molim ljude koji su boravili u ovim apartmanima, u nekoj skorijoj godini, da ih malo opišu (veličine soba, opremljenost kuhinja, terase, periode čišćenja isl). Bila bih jako zahvalna, jer bih kroz opise da pokušam da ih uporedim. Ne tražimo luksuz samo neku "normalnost", jer ipak je i dete tu. Bliža sam odluci za Lazaridis ali me plaše slike kod agencije (Travelland) i bookinga, gde je trokrevetni studio poprilično mali (bračni krevet + pomoćni rasklopivi ležaj = sve izgleda nekako nabijeno). Ali za Lenu slika skoro i da nema... Prisustvo interenta nije presudno :D

Za prodavnice i taverne, cene sve lepo piše, pa to neću ni da pitam :) 

Hvala svima unapred :) 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@Jelenaoo

Pa, gde da idete preko Travelland agencije i to jos u Nea Rodu (za tu destinaciju su se posebno izbrukali). Pun je forum primera da oni bas nisu pravi izbor. Ukucajte Travelland u glavni pretrazivac, pa se uverite i sami. I na ostalim poznatim forumima o putovanju  svasta pise o njima.

Ovih dana sam gledala neke first minute varijante kod njih i krenula da ih malo proverim kad ima sta da i procitam. Definitivno ne idemo sa njima.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Postovanje, 

Prvi put pisem na forumu... 

Zena, dete od 4 god i ja smo u najuzi izbor izabrali Neo Rodu i Jerisos za zadnju nedelju avgusta ili prvih deset dana septembra. 

Mogu li od nekoga cuti savet za definitivan izbor i iz kog razloga odluka za jedno ili drugo mesto i ima li neko kontakt i preporuku za smestaj?

Prioritet mir, lepa voda, plaza i blizina do plaze zbog malog deteta. Hvala i pozdrav

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vidim da ni meni ni Vama Miloše niko konkretno ništa nije odgovorio :D

Mi smo početkom januara uplatili Nea Rodu. Lomili smo se za Jerisos ili Nea Rodu, i prevagnulo je ovo drugo. Najviše zato što idemo sa klincem od 4 godine i svojim kolima. Ono što smo tražili od smeštaja (pored osnovnih stvari i potreba) nije ponuda večernjeg života, nego mir i tišinu za spavanje, posle aktivnog dana. Jer uveče kad se vratimo sa plaže, klinac je jedino sposoban da ga istuširamo i da legne da spava. O šetnjama ni govora :D A i ako se dogodi to je 2-3 puta za tih desetak dana. Mi smo posebno tražili smeštaj koji je malo izmešten iz gradića, zbog moguće buke, kola, kafića isl. Izbor je pao na "ozoglaženu" Lenu. Sa jednom članicom sa foruma sam se fino ispričala u par tura, i mislim da je dobar izbor. Sobe prostrane, opremljene, čiste, dete ima mesta da se igra (ako je kiša ili loše vreme, pa smo prinuđeni da budemo u zatvorenom, dešava se) i ima svoj krevet (nama je to bitno jer on ne spava sa nama). Mirna je i tiha okolina. Nama ne smeta uzbrdica dugačka maksimalno 50m, mi sa klincem dnevno pešačimo oko 5 km "uzbrdo-nizbrdo" u Beogradu. 

Kako smo kolima, lako su nam dostupne ostale okolne lepe plaže. Ne volimo da se ograničavamo na jednu, niti da planiramo na koju ćemo, niti da se ograničavamo nečim drugim. Te oko toga uopšte ne mislim. Nabavka hrane isto tako, lekarske ordinacije su u Jerisosu - znači blizu (mnogo bliže nego što su mi bile na Lefkadi npr.). Ako je hladnije vreme i nije za kupanje, ima mnogo toga da se obiđe u okolini, tu je i Solun, Kavala, Sitonija...

Mi volimo aktivni odmor. Zato nam je izbor ovakav. Nismo porodica koja voli kuća-plaža-plaža-kuća. Ne volimo ni da nam je šetalište na dohvat ruke, niti da su restorani i kafići blizu. Želimo da se iskupamo, odmorimo, nadišemo vazduha i naspavamo. Treba nam sve ono što kod kuće u centru grada nemamo. Iznad svega mir i tišina tokom noći.

Eto :)

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ehh, dodjoh do 36 stranice i jako mi je zao sto nema jos barem toliko, prijalo mi je citanje.

Pravio sam pretragu za Jul mesec, za 10 nocenja, kod "Marijane" je 800 eura :O, a nesto jeftiniji je apartman koji niste spominjali do sada, "Maltemi Luxury" se zove. Znate li nesto vise o njemu?

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nadam se da nećeš dati nijednom apartmanu u Rodi, više od 45 evra dnevno, za tri do 4 osobe. Roda je mala i ne zaslužuje te cene, a Marijanin apartman iako lep, svakako ne zasluzuje 80 dnevno. Kontaktiraj  člana Srdjana gl , on tamo letuje godinama, da ti pronadje dobar smestaj za ok pare.

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala kontaktiracu ga, ovo je stvarno previse... spustili su nam na 650 (10 dana) ali za te pare moze i mnogo bolje na nekom drugom mestu :\

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kreće sezona.....

Screenshot_2020-05-17-23-04-32_1.jpg

4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav! Neka preporuka za smeštaj a da nije papreno? Nas je dvoje, ciljamo prvu polovinu septembra. ?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Šta to znači da nije papreno...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam se (bio) naostrio za Nea Rodu ali ponuda je katastrofalno skupa.
10 dana, smestaj za dve osobe izadje kao 10 dana avionom na Krfu, zaista previse.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Šta to znači da nije papreno...

Pa eto recimo, meni je lično papreno kad mi stigne odgovor od relativno prosečnog smeštaja na Sitoniji da je 02 - 12 septembar cena 130  eur za noć za studio, to mi je npr papreno... 

A ako ćemo pošteno, za septembar je sve preko 50 eur po studiju za noć skupo, ma koje god mesto da je u pitanju. 

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ima i nas koji smo u januaru uplatili aranzman za Nea Rodu... Mi smo konkretno uplatili vilu Katarinu, i to preko Travellanda, sa 20% popusta (naravno, nece da nam vrate uplaceni novac ako odustanemo). Moji svekar i svekrva su uplatili 1/2 app. 25.08-4.09. za 270e. Juce su ih zvali iz agencije i dali im 5 dana da odluce da li ce da putuju! Ja sam uplatila 1/3 app. u istoj vili za termin 6.07-16.07, 375e, s tim da su meni rekli da se odlucim do 20.06! Jos ne znam da li cu ici, jer ne znam da li ce nam na poslu dati godisnji odmor. Mada bi valjalo da se malo pripremimo za jesen dozom d-vitamina! :D

Izmenjeno (ivanna74yu)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav ljudi! Ima li koga u Nea Rodi? Pratim razvoj situacije već duži period, tako da sam pomerila uplaćeni termin sa jula na avgust. Brine me porast broja obolelih, ali se nadam da će se sve smiriti do avgusta.

Javili su se turisti iz Jerisosa (hvala im na tome), ali bi bilo dobro da čujemo kakvo je stanje u Nea Rodi i ako je moguće postavite neku sličicu. 

Prijatan odmor i dobro zdravlje svima koji su otputovali!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26983
    Ukupno tema
    905068
    Ukupno poruka