Alexia

ZAKINTOS

7088 poruka u ovoj temi

moje iskustvo sa LAGANASA 2019. godine je sledece:

Isli smo preko balkan-fun-a koji ne preporucujem kao agenciju, lagali su za apartman (Mansion Havana) kako je jedan od boljih, ja nista gore nisam videla, sve se raspadalo, sve je bilo prljavo, bazen nije mogao da se koristi...ukratko o njemu samo ga izbegnite, kao i agenciju kojoj je organizacija losa.

Laganas kao mesto je prelepo, ja sam isla sa deckom i super smo se proveli, naslusali smo se oboje kako su Britanci nemoguci kako treba da ih izbegavamo, citiram : Vuku se po putevima pijani,sto uopste nije istina, nijedan Britanac nas nije dirao, niti ista dobacio, vidjaju se pijani ljudi ali nece vam nista, nikog nisam videla da se 'vucara po podu' i zapravo smo se sa Britancima sprijateljili u klubovima koje preporucujem: Zeros, Rescue,naravno ako volite stranu muziku, ta ulica nudi mnogo kloubova i cela sija od istih, svi vam nude da udjete kod njih, u svakom slucaju nikakivih neprijatnosti ni u klubovima ni u toj ulici nije bilo, niti su ulice prljave, sve savrseno bude cisto jer oni to ujutru sve ociste, a uvece vidjate par casa dole, mada uopste nije strasno

Plaza je lepa, nije prljava kako smo se isto naslusali, nije ni najlepsa na svetu, voda topla, voda nije toliko bistra kao npr na plazi Sveti Nikola koju preporucujem kao  i Banana plazu na kojoj ima talasa, o Navagaio ne moram ni da vam pricam sigurno ste se naslusali i ta lepota se mora doziveti, grad Zante je lepo mesto i i taj izlet nam se bas dopao

Sve u svemu, Laganas preporucujem, vise su ljudi izvredjali to mesto nego sto je zapravo tako, mozda smo mi bas upali u trenutak kada su se svi lepo ponasali ali nismo bas nijednu osobu videli da se svadja ili da se ikako lose ponasa tako da eto, sve preporuke:)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Brat ide u utorak u Laganas. Kako se krecu cene pica, girosa ? Lezaljke uz pice ili ? 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja i drugarica  idemo na Zakintos u Laganas 21.09 pa nas interseuje da li neko ide u tom periodu i da li ima nameru da iznajmi kola. Hteli smo da obidjemo ostrvo ali kako ni jedna nema dozvolu ako je neko raspolozen da idemo zajedno u obilazak i podelimo troskove oko kola. Rezervsali smo vila Mari u Laganasu pa ako je neko bio da nam opise utiske.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cao Ana, ja idem sam  na Zakintos (nenadano dobio neki odmor) u periodu od 16.9. do 26.9. pa ukoliko se sve poklopi, mozemo zajedno iznajmiti auto tih par dana.

Ukoliko neko oko 30ak god. nema drustvo u tom periodu i dolazi sam kao i ja neka se javi na PM. 

Izmenjeno (kroki23)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cao Kroki, mi stizemo 21 pa smo mislile da par dana prvo odmorimo a da oko 25-tog krenemo u obilaske. Ako se nesto promeni  poslacu poruku. Da li si mozda upucen u obilaske busom i brodom-agencije, cene. I cene za lezaljke i suncobrane na plaazi. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Planiram da ove godine u julu/avgustu odem sa agencijom Modena travel na Zakintos odnosno u glavni grad Laganas.

Pa me interesuje kakva iskustva imate vezano zurke,cene,cistocu..itd..posto sam cuo svakakve price o tom mestu

Ako je neko bio u Laganasu proslo leto nek slobodno napise svoje misljenje,korisno ce mi biti :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Laganas nije glavni grad Zakintosa, daleko bilo :pardon:

A sto se utisaka tice...da si se potrudio da procitas makar prvi post na ovoj istoj strani...

Izmenjeno (Dobra Jela)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Neko mi je rekao da jeste, :D 

Procitao sam poslednjih 15 strana,kao i to na sta si ti mislila,nego sam mislio da neko napise na sta treba da se obrati paznja ili neko svoje skorije iskustvo.

Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bili smo prosle godine (2019. Jun) u Laganasu. Nisam imala velika ocekivanja jer sam se naslusala prica o "pijanim Englezima". Jeste, ima ih, nocu je ta glavna ulica u Laganasu puna klubova, omladine, ali nisam dozivela nikakvu neprijatnost. Gradska plaza u Laganasu je sasvim ok za kupanje. Voda juna pretopla. Napomenula bih da se po ostrvu moze svrckati autobusima, linije su redovne. Autobusi besplatno voze do plaza Sveti Nikola i Banana, ali ste u obavezi da uzmete tamo lezaljke, cuvate racun i pokazete u povratku u busu. Na st Nikolas imate vodene sportove. Mi dobili gratis vaucer za voznju bananom. Cene u laganasu su po meni niske. Giros smo placali od 1.80 do 2.5. Obisla sam razne delove Grcke i ocekivala da ostrvo Engleza "dere", medjutim nije tako. Smesteni smo bili u vili Mavra preko Argusa. Sama vila nije nesto posebno, ali joj je pozicija odlicna. Blizu plaze i svih desavanja, ali ipak zavucena da se ima mir. Obilazili smo i ostrvo brodicem, ona tura za Navagio, izlet je bio oko 25e po osobi. Navagio se ne moze opisati. To treba doziveti. Navagio i Egremni na Lefkadi su dve nestvarno lepe plaze.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav.Da li je sada neko na Zakintosu?

Izmenjeno (N.N.)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pretpostavljam da većina mladih ide na Zakintos i u Laganas prvenstveno zbog izlazaka. To je skroz okej, svako za svoje pare bira šta hoće, međutim otići na Grčko ostrvo i ne obići ga je velika šteta.
Preporučujem svima da iznajme auto barem na 3-4 dana i obiđu i neke druge plaže sem tih na koje vode agencije zato što ima mnogo lepih plaža. Takođe mnoge imaju neke pećine do kojih se može plivati pa čak i roniti. Videćete Zakintos iz skroz nekog drugog ugla i siguran sam da će vas sve oduševiti.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo mene u ovom podforumu/temi.

70% je sigurno da idem na Zakintos ovog leta (posle Lefkade, Kefalonije i Krf). Ne zbog zurke i Laganas-a....
30% bih zeleo na zapadnom Kritu (ali to je neka druga prica, da vidimo kako cemo se uklopiti finansijski, kao i godisnji odmor sa posla). Pricam o meni i devojci.

Znam da postoji YouTube, da postoji Google, Google Maps, TripAdvisor, postoje i teme/postove bas na ovom podforumu koje cu svakako sve da procitam.

Ali bih hteo da cujem/procitam neke vase utiske sa ostrova, mesta/plaze koje treba obici, gde otsesti, poslasticarnice, restorane... 

Izmenjeno (STEALTH)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo mene dežurne:smajl:

Napominjem da sam na Zakintosu bila davno, tako da ne mogu da pomognem po pitanju aktuelnih kafića i restorana. Takodje napominjem da iznosim isključivo sopstveni utisak, sa kojim se mnogi ne bi složili. 

Mi smo letovali u mestu Tsilivi, oko 4 km od grada Zakintosa. Mesto se prostire uz magistralu, ima mnogi kafića i restorana. Uz plažu ne postoji šetalište, ali je pesak utaban (kao u mestu Sidari na Krfu, meni je bljak), pa se može šetati po pesku. Plićak je jako dugačak. Slična su mesta Alikes i Alikanas. Sva navedena mesta su omiljena kod sredovečnih Engleza, kao i kod porodica sa malom decom. 

Mesto Argasi je još bliže gradu i  ima formu pravog naselja ali plaža praktično ne postoji. 

Meni su se- u smislu pejzaža- dopale plaže Kalamaki i Gerakas ( sa kornjačama). Lepo je i popiti pićence kod Agios Sostisa (Cameo beach bar).

Navajo... Pošto si video Lefkadu i Kefu, nećeš pasti u nesvest. 

Najlepše peščane plaže se nalaze na poluostrvu Vasilikos, sve su organizovane. Lepe su mi Porto Zoro, Plaka/ Agios Nikolaos, malena Kaminia... Nema naselja, samo razbacane apartmanske kuće i hotelčići. 

Meni se svidelo i mesto Keri sa okolinom. Divlje. 

Ostrvo krasi raznolikost pejzaža, ima ravnice i pitomine kao Vojvodina, i klifiove, pećine i gudure kao Lefkada i Kefalonija. 

Ima lepo očuvanih sela i lepih crkava u unutrašnjosti ostrva. Lepa je i "glavna" crkva u gradu, posvećena Sv. Dionisosu, zaštitniku ostrva. 

Grad Zante je šarmantan ( sazidan iznova posle zemljotresa) . Ima nekoliko trgova, pešačku ulicu, dva keja, brdo Bohali sa starim kućicama, ostacima  zidina, borovom šumom i prelepim pogledom na luku. 

U selu Macherado bila je poslastičarnica sa odličnim kolačima, koji su se mogli kupiti i u Zantu i u Tsiliviju. 

Sve ukupno, Zakintos je ostrvo na kojem se čovek može lepo odmoriti. Ipak, u poredjenju sa ostalim ostrvima Jonije, kod mene je na poslednjem mestu, najmanje interesantan. Zato se nisam vraćala..

. P. S. Pročitaj stranu 467 na ovoj temi. Ima dva zanimljiva opisa - od članova Big world  i milenaidaki. 

Izmenjeno (rakel)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala puno @rakel !!!
Mnogo lepo opisano i napisano, sada cu da procitam i stranu 467...
Gledao sam neke smestaje na Booking-u u Tsilivi i Argassi, tako da valjda bice tu negde, plaza u samom mestu mi nije nesto bitna.

Hvala ti jos jednom, lep dan imajte.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Поздрав опет. Након прикупљања информација из разних извора, ово је мој план за острво. Подложно променама, наравно.
Надам се да ћу некоме дати идеју шта да види и посети.

1 ден (стигнување):
- Tsilivi Beach (Venus Beach Bar)

2 ден:
- Navagio Shipwreck View Point
- Xigia Beach
- Alykes Beach (Porto Paradiso Beach Bar)

3 ден:
- Gerakas Beach
- Agios Nikolaos Beach (Ammos Beach Bar)

4 ден:
- Navagio Beach (крстарење од Agios Nikolaos - https://theodosiscruises.gr/, traenje 3h)

5 ден:
- Keri scenic viewpoint
- Keri "Lighthouse" Restaurant
- Marathia Star Restaurant
- Laganas/Cameo Island
- Kalamaki Beach (Crystal Beach Hotel)

6 ден:
- Porto Zorro Beach (Porto Azzuro Beach Bar)
- Banana Beach (Banana Baya Beach Bar)

7 ден:

8 ден:

9 ден (тргнување)

Ресторани/пекари:

01. Sunset Michali's Taverna (западна страна, ресторан)
02. Anadalis/Kavo Zante (Argassi, ресторан)
03. Fuego Del Mar (Argassi, ресторан)
04. Mylonas Bakery (Argassi, пекара)
05. Movida Restaurant (Zante, ресторан)
06. Artogonia Bakery (Zante, пекара)
07. Pita Pita Bigboys (Zante - гиро)
08. Dodoni (Zante, сладолед)

Остала су два дана „вишка“, видећемо како ћемо их попунити. Можда плажа Дафне, можда острво Маратониси. Можда ћемо поновити неке од претходно посећених плажа. Нисам сигуран за Маратониси јер је забрањено ставити сунцобран, не бих се пекао на плажи, да будем искрен.

То је одмор од 8 ноћи, аутомобилом. Здравље, средином или крајем августа / почетком септембра.
- Тражим смештај овде, али још ми је рано да резервишем јер не знам тачно када ћу ићи. Цене се крећу око 450 евра (преко Booking-а са бесплатним отказивањем) за двоје, средином августа (8 ноћења). Мислим да бих уштедео 50 евра са уговором ван Booking-а и аконтацијом преко WU.
https://goo.gl/maps/jDXJCBd9bwMfGeqg7
- Трајект је 120 евра повратна карта за ауто + 2 људи
- Путарина и мостарина је 58 евра за оба смера
- Гориво излази око 180 евра. Мешовите, наше и грчке цене (сипам на Шел кад сам код Грка) на дизел.
- Џепарац... свако са својом идејом.

Укупно дође негде око 1300-1400 евра да их имаш у пешкиру, па са колико ћеш да се вратиш - то је друга ствар :)

П.С Немојте да вас изненади оно две плаже дневно или више знаменитости у једном дану.
Овако сам прошао Лефкаду (два пута), Кефалонију, Крф, Тасос, Ситонију, Касандру...

Izmenjeno (STEALTH)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907236
    Ukupno poruka