Aleksandar Đuričić

Krf

75 poruka u ovoj temi

E Vaxi sad si mi ti nova zrtva, vec sam udavila Suki:)

Inace, tek sam posle videla na je ovo plaza u severnom Ag. Georgiosu. I bilo mi je cudno sto je pesak krupniji i svetliji.

Videla sam na dosta slika da je u juznom pesak tamniji, boja rdje...

Al, ako ti kazes da je i dole ovako lepo...

Idem sa deckom, pa se bojim malo da ce nam biti dosadno uvece jer je mesto malo i pasivno. Mi navikli da smo u vecim mestima, a nismo bas mislili ceo odmor biti u kolima.

Kad smo vec kod kola...Da li preporucujes rezervaciju preko interneta, da ne bude frka tamo da nema slobodnih.

Cula sam da je Glifada ziva plaza, da li se tamo i uvece nesto desava da odemo?

Ne ide mi se bas u Kavos sa pijanim Englezima.

Znas li da li u blizini Palm beach hotela ima neki bar na plazi?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hm ovako. . .Mesto je jako malo,plaze su isto tako male i jako uske,pesak jeste onako smedj. . .Ne znam u kojoj si vili ili hotelu u Ag. Georgiosu ali kad budes bila tamo idi centrom sve do kraja (ne mozes da promasis jer je to samo jedna ulica ) :) i videces siru plazu tu imas i da iznajmis lezaljke i suncobran za 6 evra.Sto se tice kola mislim da nemas potrebe preko neta imas tamo par agencija tako da mislim da nece biti frke. . .Sto se tice provoda nemoj nikako da ostajes u Ag. georgiosu jer je provod nikakav,ali ne mogu da ti preporucim neko mesto jer ne mogu da se setim gde je bas dobar provod. . . :) pozz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U hotelu Palm beach...Na slikama deluje da je siroka plaza ispred.

Evo, upravo sam pokušavala da pronadjem na netu neku rent a car agenciju u Agiosu i ne nadjoh...

Znaci ima ih vise i nije frka?

To mi je bitno, zamisli da ne dobijemo kola na vreme...

Jel bilo mnogo komaraca kad si ti bila?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako je to taj hotel na koji ja mislim onda je super jer je on bas pored one plaze za koju sam ti rekla (siroka,dugacka i pesak je beo itd.).A komarci dobro je sto si me pitala ja sam i zaboravila na njih,sta da ti kazem naoruzaj se svim mogucim preparatima jer ih ima. . .

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam mislila da je to sve jedna dugačka plaza...

Ima li na tom delu plaze neki kafić ili je hotel izdvojen od mesta?

Ah ti komarci...Nadam se da nije ono kad sednes uvece negde, krenes da se mlatis po nogama...

Ako ti jos nesto interesantno pada na pamet u vezi Agiosa i okolnih mesta, plaza, koje treba videti, napisi, please...

Thanks

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hotel gledas sa plaze,ta plaza za koju sam ti rekla je dugacka i odvojena je od ostalih jer i sve plaze su ti kako da ti objasnim. . .Krf je strm i onda imas neke tako male plazice u nekim uvalicama koje i nisu nesto,ova ajde kao i moze da prodje,mada ono sto mi se nije svidelo to je sto nemas onu varijantu kao da imas kafic na plazi i da oni imaju svoje lezaljke i ti mozes da pijes pice i budes tu. . .Ima jedan kafic na plazi ali onako sta znam nije nesto posebno. . .Obavezno posetite Paleokastricu i idite na onu istocnu stranu ostrva tu je bolji i provod.Ja sam uglavnom komarce oosecala uvece u sobi,pa se budis sa pecatima,mi smo imali Raid ali nam nije pomogao neunistivi su :) .Onako malo je Krf jaci sa cenama sto se tice restorana,ali su cene u klubovima smesne. . .Slobodno me pitaj jos nesto ako hoces jer ja i ne mogu da se setim svih detalja :) .

A da idite na izlet do Paxosa i Antipaxosa obavezno prelepo je!!!

uz to prilazem sliku ;)

post-10-1182526612.jpg

Izmenjeno (*Vaxy*)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

More jeste tako prozirno i cisto i u juznom Agiosu :)

Opusti se Alexia, ides sa deckom, malo romantike. malo rent a car ,malo kupanje, suncanje i bice super! :D

Vi najbolje prvi dan prosetajte po agencijama i koja vam bude najpovoljnija, rezervisite kola. Dovoljno je dan, dva unapred. Vec sam negde rekla da je najpovoljnija bila Spar agencija.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo uplatili 30.7. Golden Sands

Malo sam se istraumirala od prica o poostravanju viza jer sam samo ova 3 meseca nezaposlena :huh: ali u agenciji mi tvrde da se ne brinem i da to njihov posao.... Dok sam imala zagarantovanu vizu meni se islo u Egipat, sad kad je frka ja bi u Grcku :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Suki,

hvala za info u vezi rent a car-a.

Neki ljudi su mi preporucili da rezervisem preko neta, jer svi uzimaju kola.

Ali ako je vase iskustvo da je dovoljno dan-dva pre, onda da verujem...Ionako, nisam uspela da nadjem R.a C. u Agiosu...Sve neka druga mesta... Sta cu...jednom godisnje je letovanje, pa moram sve da znam:)

Vaxi,

Obavezno cu na taj izlet, obozavam brodice i brckanje u predivnim uvalama...

Videla sam da ima iz Agiosa jos neki izlet Blue lagoon, osim Paxos-Antipaxos. Da li je neko isao?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Alexia imas dosta izleta u ponudi na koje mozes da ides pored Paxosa i Antipaxosa,imas u ponudi i Krf,Srpsku kucu,ostrvo Vido i naravno Aqua land.Izlete organizuje agencija sa kojom ides.

Sto se tice Renta a car-a cena ti je uvek niza ako uzimas na vise dana,jos se malo cenkas sa njima i extra prodjes ;).I stvarno nemas potrebe da se brines zbog toga jer su nas saletali na svakom cosku da iznajmimo kola,motor. . .

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mislila sam da idem sa lokalnom agencijom.Vidim da ima neki Kostas. Sigurno je jeftinije.

Koliko uzimaju agencije za Vido? Da li je bolje da odemo kolima do grada Krfa i onda brodicem do Vida, sto kosta 1E, cini mi se? Znate li do kada voze ti brodici, jer bismo mi u popodnevnim casovima posle plaze isli?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja licno mislim da je bolje ici u svom aranzmanu do grada Krfa, pa obici sve sta te zanima, mozda i vise puta(kao mi, jer smo se odusevili gradom), a preko agencije je mislim bilo nekih 20E, obidjes klasika, imas tipa sat vremena da procunjas po gradu (sto je malo) i vrate te popodne. Ja mislim da je jako malo ljudi islo sa njima, tj. oni koji nisu iznajmili kola. A Vido je stvarno jeftin, stalno idu ti brodici, idu i popodne, samo se ne secam do kad.

A za rent a car, bez brige, moj muz je dobio popust kada je Partizan pobedio, naleteo na nekog Ceha, ovaj se bog zna kako odusevio, kao zna on Partizan i dao mu super cenu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Do Krfa cemo sigurno iskombinovati da idemo vise puta...Koliko treba tamo tih 35km, pola sata ili vise?

Kakvo je to selo Argirades i jel vredi otici peske tamo? Jel ima kao neka autenticna taverna sa grckom hranom ili tako nesto?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne mogu to tacno da ti kazem, jer mi smo stajali, obilazili, slikali se... Tako da je to trajalo, ali moze da se stigne za 40 min.

Za selo ne znam, nismo bili.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Srdjan i ja smo se juce vratili iz juznog Agios Georgiosa.bilo je super,pa da pocnem.

06.07. u 14 h smo krenuli ka Krfu.Vozili su nas vise nego extra fudeksovi autobusi (klima,muzika,tv,udobna sedista).

Prvo zaustavljanje je bilo na jednoj od omv-ovih pumpi.Drugo zaustavljanje je bilo u mestu Dzep,koje je trajalo 45 minuta.

U 20 h stizemo na Makedonsku granicu.Ispred nas su bila 3 autobusa,i tu smo cekali 2.5 sata.

Kroz Makedoniju smo prosli za 2.5 sata,bez zaustavljanja.

Na Grckoj granici smo cekali 15-ak minuta.Kroz Grcku se ne secam koliko smo tacno putovalli,nekuh 8-9 sati.Put je extra krivudav,sa milion tunela (jedan tunel je bio dugacak 5 km).Ceo put su brda i samo brda.Konacno u 10 h stizemo u Igumenicu.Trajekt nam je kretao u 12h,tako da smo dva sata blejali.

Ukrcavmo se na trajekt i krecemo ka Krfu (Lefkimi).Put je trajao nekih sat vremena.Iskrcavmo se u Lefkimi i tu nas autobusima prevoze do mesta u kome smo bili smesteni.

Mi smo bili smesteni u vili Mexas.

U viliu stizemo oko 13.30-14 h.Odmah smo usli u sobe.Vila i sobe su odgovarale ceni koju smo platili.Najbitnije je da su sobe bile ciste.Cistacica je dolazila svaki drugi dan da sredjuje sobu,a jednom u toku boravka je menjala posteljinu.Znaci sve u svemu,necete se razocarati vilom!

Prvih dva dana smo proveli u samom Agiosu.Mesto je malo,sa dva kluba i dosta restorana i kafica.

Moram da naglasim da je plaza u ovom mestu po meni jedan od najlepsi.Pesak je bakarne boje i jako sitan.U vodu je svuda pesak.Jedino sto mozete videti u vodi su sitne ribice.

Treci dan smo isili na ostvo Vido,koje ne treba propustiti.Karta za Vido je bila 19 eura,to ukljucuje autobus do luke i brodic.Posle povratka sa Vida imali smo 2 sata da slobodno da setamo po gradu Krfu.

Cetvrti dan smo trebalil da idemo na ostrva Paxos i Antipaxsos,ali zbog jakog vetra put je bio pomeren za tri dana.Mi smo odustali od toga,jer smo taj dan kada je bilo planirano ponovno putovanje imali kola,pa nismo hteli da nam taj dan propadne.Culi smo od ljudi koji su isli da je put trajao u jednom smeru 1.5 sat.Taj iylet je kostao 23 evra po osobi.

Peti dan smo iznajmili auto daewoo matiz 2003 godiste,sa klimom za 150 eura,u agencij Lord travel.E,tu pocinje nase putesestvije.

Cim smo uzeli auto u 09 h,krecemo ka Paleokastrici.Uz put smo svratili u Agios Gordios,plaza i nije nesto.Tu smo se islikali i krecemo dalje.

Sledece mesto je Paleokastrica.Sama plaza je jako mala,bila je prepuna tako da se tu nismo ni zadrzavali.

U povratki u Agios svratili smo do Glifade.Plaza je lepa,talasi su bili jako,jako visoki,a voda prohladna,ali to vredi videti.

Sestog dana ujutro krecemo ka Gouviji i Dasiji.

U Gouvij je bezveze,plaza je sljunkovita,a voda masna,valjda zbog luke koja se tu nalazi.Tu smo bili citavih 15 minuta.Krecemo ka Dasiji.

E,tu je fenomenalno.Skrenului smo na plazu koja pripada hotelu Chandris.Na plazi je sitan pesak i sitan sljunak,u vodi je sami pesak.Voda je bila topla.Ovde smo proveli skoro citav dan.I svima preporucujem da posete ovu plazu,jer je fenomenalna.Uvece smo otisli na Krf.

Krf nas je odusevio,prepun uskih ulicica sa mnogobrojnim dzidzabidzama ostavio je jak utisak na nas.Treba ga videti i doziveti,recima ga je tesko opisati.

Sedmog dana smo krenuli ka Sidarima.Mesto i nije nesto posebno,plaza je ogromna,blatnjava.Voda je hladnjikava i puna neke trave i mahuna.

U samom mestu ima dosta prodavnicica,pa je dobro za trosenje parica.Tu vredi videti kanal ljubavi!

Na povratku iz Sidarija svratili smo u Agios Georgios severni,cisto da se uverimo da je Agios Gerogios lepsi.Plaza u Agiosu severnom je velika i pusta.,polu pesak,polu sljunak,voda hladna.

Osmog dana smo isli u Aqua Land,karta kosta 23 evra za ceo dan,a cini mi se 17 evra od 15 h,i tu smo videli Ognjena Amidzica (Flamingosi).

Uvece smo se uputili ka Kavos.Grad koji je prica za sebe.U Kavos smo stigli oko 22.30h,prpun pijanih Engleza,koji se bacaju na kola.Proosetali smo gradom ne bi li smo nasli neko srpsko mesto,ali toga nije bilo.Odlucili smo da sedeno u neki mirniji kafic.Oko 01h smo krenulli kuci.Ulica kroz koju se prolazi dva minuta,mi smo isli 15 minuta.Engleskinje su se bacale na sofersajbne,mrtvosane.Inace,Englezi startuju sve sto ide na dve noge,uzas.

Sex,droga,pijani Englezi je opis Kavosa.Mi smo ostali razocarani!

Devetog dana smo vratili auto,i ceo taj dan smo proveli na nasoj plazi i bazenu preko puta vile.

Desetog dana u 10 h smo napustili sobe,i blejalil na bazenu dik nije dosao autobus po nas u 14.30.Trajekt iz Lefkimija smo imali tek u 16 h.U 17h smo dosli u Igumenicu,ukrcali se u autobuse i krenuli ka Srbiji.

Na granicama nismo cekali uopste.U Beograd smo stigli sutradan u 09h.Inace,putovali smo sa agencijo Gpr international,sve pohvale za njih!!!!

Zakljucak:

Nemojte propustiti grad Krf,plaze u Glifadi,Dasiji i Agios Georgiosu juznom,ostrvo Vido,kanal ljubavi u Sidariju.

Mozda certe se razocarati,jer je sve podredjeno Englezima.Gde god da se okrenete cujete i vidite samo njih,preokupirali su ostrvo.Inace, carter let iz Londona do Krfa je samo 99 evra sa svim taksama!

Obavezno iznajmite auto,jer ne vredi biti samo u jendom mestu.Benzin se krece od 1.09-1.20.Mi smo kolima presli 640 km i potrosli 50 evra za gorivo.

Veliki pozdrav od Jecike i Srdjana!

:)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Guest
Tema je sada zaključana za dalju diskusiju.

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27106
    Ukupno tema
    907253
    Ukupno poruka