MMarijaMM

Dvorci Bavarske

144 poruke u ovoj temi

Finu ste turu napravili :)

Pišite gde ste bili smešteni, koji hoteli... koliko vas je ovakva tura koštala.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala Miko i Baki! :srce: A i tebi, Misho, na izvestaju!:srce: Napisao si kratko, ali ja opet "proputovah"u mislima turu! :)

Mislim da niko nece imati nista protiv da okacis jos puno, puno slika, a bilo bi lepo i da napises koliko vas je, okvirno, kostao put (prenociste, klopa, karte, gorivo), da oni koji bi se prvi put samostalno zaputili znaju...naknadno saznadoh da se u Nimfenburg palati mogu kupiti karte za obilazak sva 3 dvorca (Nimfenburg, Linderhof i Nojsvanstajn)...zao mi je sto u Senbrunu nisam imala vremena za zoo-vrt, nisam bila na Dunavskom tornju, nisam probala "saher-tortu" u Salcburgu...ali-bice valjda prilike! Ih, sta jos sve nisam....! :)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Svaka čast na ovako detaljnom izveštaju, Pef! :klap:

Šteta što je na nekim mestima vreme bilo loše, ali biće valjda prilike da sve to ponoviš! :)

Mišo, piši nam još o cenama i troškovima, i nemoj da si škrt na sličicama. :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo i mene, nesto sam bio u guzvi ovih dana, pa nisam stigao da pisem. Sad cu malo o troskovima, a veceras ili sutra ca da stavim i neke slicice. Ukupno smo potrosili po 450 eura, odnosno 900 za dve osobe. Ovde su ukljuceni prevoz, smestaj i dnevni troskovi (hrana, ulaznice, gradski prevoz, suveniri...) Isli smo kolima. Spavali smo 3 noci u Becu i 2 u Salzburgu. Smestaj smo rezervisali preko sajta booking.com. U pitanju su bili apartmani, u Becu smo placali 40 eura dnevno za dvokrevetnu sobu, a u Salzburgu 60. Smestaj nije bio u najuzem centru grada, ali smo se trudili da bude dobro povezan gradskim prevozom i metroom i uspeli smo da nadjemo ono sto nam je odgovaralo. Za benzin i putarine smo potrosili oko 230 eura. Dnevno smo trosili oko 30-40 eura po osobi, s tim sto smo hranu uglavnom kupovali u supermarketima, pa smo jeli u apartmanu. Naravno, nekoliko puta smo seli u restoran ili kafic, ali smo bili umereni u tome. Pitajte slobodno sta vas jos zanima, a ja cu da nakacim slike cim stignem.

Izmenjeno (misha_m83)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bravo Pef, super su opisi, trebalo mi je neko vreme da iscitam sve, na kraju cu kada imam vremena sve jos jednom u cugu a ne ovako isprekidano :klap:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Drage moje, hvala na lepim recima, a Biljo-ne znam sta da kazem na ovu kolaz-razglednicu! Osim- :yesss: !

:srce: :srce: :srce:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bili smo u Minhenu ovog proleca, u solo reziji , leteli Wizzom.

Wizz leti za preslatki gradic Memmingem, mali aerodrom je 4 km udaljen od Memmingem grada ( sa kojeg osim Wizza leti i Ryanair). Do Munich-a ima oko 110 km, autobuska karta u jednom pravcu je 25 eur po osobi, i autobusi polaze sa aerodroma.

Ukoliko vas je u drustvu vise, isplati se da odete do centra Memmingema, gde se nalazi stanica zeleznice i da kupite Bavaria ticket.

Kosta 29 eura, vazi ceo dan i na jednu kartu moze da se vozi 5-toro. Osim za voz do Munich-a, validna je i za gradski saobracaj po Munichu.

Mi smo jedan ceo dan posvetili Fusenu i dvorcima Ludviga II, moram reci da me Munich uopste nije ocarao :nea: , normalno, sve je to subjektivno, meni su se mnogo vise dopali Memmingem i Fusen.

Uspeli smo da dobro odaberemo hotel sa bogatim doruckom ( bife varijanta), sto nam je koristilo u minimiziranju troskova boravka- sve skupa sa 3 prenocista, putem i svim troskovima tamo- po osobi nismo potrosili vise od 200 e. :cool:

Ukoliko nekog interesuje vise, pisacu, ili, ako nadjem vremena postavicu foto-reportazu, prvenstveno zbog Fusena i Memmingema :srce:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jedan dan smo ostavili za obilazak dvoraca Hohenschwangau i Neuschwanstein, njihove okoline i malog gradica Fussena.

Kupili smo Bavarian ticket i krenuli put Fussena. Bavarian ticket vazi za II red vozova, ali i on je sasvim korektan, jedina mana je da je cesto guzva, pa se desava da prestojite citav put, sto ne prija kada se vozite dva sata :tuga:.

Dolaskom u Fussen koji je 5 km udaljen od cuvenih dvoraca Ludviga II, odlucujemo da prvo obidjemo dvorce a potom se vratimo u gradic koji nas je na prvi pogled odusevio i natenane ga obidjemo. Sedamo u bus br. 73, i vec za koji minut stizemo do silazne stanice - pocetak obilaska Hohenschwangau dvorca je mogao da pocne.

dscf1417resized.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imam nekoliko nedoumica sto se Bavarske tice i bila bih jako zahvalna nekoj dobroj dusi koja bi iste rasprsila u baloncice...

Ozbirom na cinjenicu da slecem u Memingem najpre me zanima da li je bolje koristiti autobus sa aerodroma u Memingemu ili otici do zeleznicke stanice i sacekati voz?

Da li je taxi uzasno skup ili normalno skup jer bismo koristili taxi sa glavne zeleznicke do hotela koji se nalazi kod Sendlinger Tor-a?

Da li na aerdromu u Memingemu mogu izvrsiti povracaj pdv-a u povratku, nisam uspela tu informaciju da nadjem nigde...?

Interesuje me da li je jezivo popeti se na Zugspitze buduci da putujem sa osobom iskreno preplasenom visinom...i da li mi se isplati ekskurzija Minhen-Garmisch Partenkirchen - Zugspitze u jednom danu...

Kako cu sama otici do Neuschwanstein dvorca, zanima me sledece - kada dodjem u Füssen vozom iz Minhena koji voz treba da uhvatim kako bih stigla do samog zamka...pominje se toliko opcija i kombinacija voza i autobusa da sam krajnje zbunjena sta je zapravo najbolji izbor...

Koliko vremena je objektivno dovoljno za razgledanje samog zamka? Svi pisu o tome kako su se zadrzali samo pola sata u razgledanju a meni se to vreme cini kao premalo...Planiram da prosetam oko njega, fotografisem i razgledam malo duze pa me zanima da li je realno izvodljiva poseta jos nekom dvorcu tog dana ili je mozda bolje da se zadrzim samo na Neuschwanstein-u, da li ima nekih pesackih staza oko zamka?

Da li vredi otici do Salzburg-a, znam da je put lako izvodljiv brzim vozom ali nisam sigurna da li vredi izgubiti dan u Minhenu, odnosno u Bavarskoj, zbog grada za koji nikako da se turisti usaglase da li im se svidja ili ne...

Zanima me jos da li postoje organizovani obilasci Allianz arene, da li vredi obici obe pinakoteke ili samo Alte pinakothek koju svakako planiram...i tako...ubih boga u forumasima, zahvalna sam za odgovor
osmeh1.gif

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mestasce cijoj teritoriji dvorci pripadaju, zove se Schwangau, i u njemu je takodje moguce pronaci smestaj ( ko zeli), ali su cene ekstremno visoke-najjeftiniji, skromni smestaj je od 65 e noc/ dvokrevetna soba.

Zamak Hohenschwangau je sagradio Maksimilijan II Bavarski, otac Ludviga II, ali zamak ocigledno nije odgovarao sinovljevom senzibilitetu,sklonosti ka lepom, muzici i umetnosti, pa je resio da na steni nasuprot ocevog dvorca izgradi svoj zamak kao svojevrsno utociste u svoj svet. Ludvig II je bio veliki obozavalac klasicne muzike, konkretno Vagnerovih dela, te je u novom zamku posebno mesto zauzela impresivna dvorana za pevacke priredbe. Enterijer dvorca je saren- kralj je voleo luksuz. Na izgradnju dvorca je potrosio gotovo citav budzet Bavarske a umro je pod nerazjasnjenim okolnostima - zvanicno se, zajedno sa svojim doktorom, utopio u jezeru Starnberger.

Obilazak zamkova je iskljucivo u grupi, ja bih samo navela da vas ne obeshrabri uspon do Neuschwanstein-a, na tablama imate natpise tipa " Za 40 min", ma da, ali to vazi ako idete brzinom kornjace :pardon: , razmisljali smo, i pomislili da su oni namerno stavili max vreme uspona da bi ljudi placali bus ili kocije koje vode do Marien bruck-a, i samog dvorca :neznam: ...Karta za kociju je 5 eura :lud:

E, ovo je najimpresivniji pogled na velicanstven zamak Ludviga II i uhvacen je sa Marijinog mosta (Marien brucke), ispod kojeg halabuce vodopad :wub:

dscf1420resized.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imam nekoliko nedoumica sto se Bavarske tice i bila bih jako zahvalna nekoj dobroj dusi koja bi iste rasprsila u baloncice...

Pa čuj, ja ne mogu da ti odgovorim na sva pitanja... mogu na neka. :blush:

1. Koristi voz, vozovi su tacni u sekund, mozes da se oslonis na njih bez problema ali, već sam pisala- idu iz samog grada a aerodrom je 4 km dalje. Ako ti se ne milida pešačiš ili čekaš lokalni bus onda lepo na samom aerodromu sedni u bus i plati 25 eura, mnogo brže ćeš stići u Minhen

2. Ovo je ustvari 1. - reši sama sa sobom šta je to što TI od putovanja želiš!!! Nemoj da se preterano oslanjaš na impresije drugih putnika, vidi šta su TVOJI prioriteti. Meni se Minhen, recimo, ne sviđa. I ne bih opet gubila dane u njemu. A neko je istim oduševljen. Ujedno ti je ovo odgovor i na veći broj tvojih nedoumica :neznam:

3. U prethodnom postu sam objasnila kako iz Minhena do dvoraca, pročitaj da se ne ponavljam.

4. Za oba dvorca, zajedno sa setnjom do njih,ti je potrebno oko 5 h razgledanja

5. Ja bih na tvom mestu otišla za Garmisch, sigurno možeš sama to organizovati- jeftinije je znatno, u protivnom otiđi u turistički info centar u Minhenu, oni tamo imaju ponudu agencija koje organizuju sve izlete ( videh nekih 15 izleta u ponudi), znam da imaju i Garmisch

Izmenjeno (Margarita)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

FUSSEN

Ovaj slatki, mali, bavarski gradić od približno 15.000 stanovnika,nalazi se na mapi "Romantične rute". Cene smeštaja u Fussenu su, kao i u Schwangau, visoke- od 80 eura za dvokrevetnu sobu, pa naviše :o

U Fussenu smo konačmo pronašli čuvene schneeballen, koje prestavljaju svojevrstan slatkiš bavarske regije, ali prodavnica je bila zatvorena :tuga:

dscf1494resized.jpg

Nema veze, hajde da se prošetamo divnim centrom, kafei na otvorenom prosto mame da se okrepimo nekom italijanskom kafom :lol:

dscf1489resized.jpg

dscf1487resized.jpg

Zaštitnik grada je Sveti Mang, kome je posvećena i bazilika locirana na uzvišenju iznad centra grada. Mi nismo obišli, ali smo pročitali da se u njoj čuva jedna od najstarijih fresaka u celoj Nemačkoj.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa čuj, ja ne mogu da ti odgovorim na sva pitanja... mogu na neka. blush.gif

Zapravo si mi pomogla taman koliko mi je bilo potrebnosrce.jpg

...definitivno koristim bus sa aerodroma i na osnovu tvojih slika odlucih da definitivno svratim u Fussen...

...slazem se za Garmisch, tuzno je propustiti priliku jer je jednostavno otici, put traje svega 1,5 sat vozom (ako nekome koristi informacija)...

...hvala puno, slike su predivne te hvala i na njima, kao veliki zaljubljenik u Bavarsku ne mogu da docekam polazak...da su mi dali put na Bora Boru ne bih se ovoliko radovalaklap.gif , samo vreme ide spooooooroblush.gif

Izmenjeno (DraganV)
skracen citat
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E, pa, ipak je Bora Bora... :suncase:, gde me nađe s poređenjem, ko da znaš šta :volim:...

Napisaću temu Memmingem, valjda ću stići pre nego li odeš, može da ti koristi. A, Bavarska jeste lepa, lepo je kolima proći Romantičnu rutu, no meni je za sada, najlepši ovaj deo ka Alpima. Uživaćeš, to je sigurno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sve sam ove noći pročitala jer nisam mogla da stanem. Pef mnogo mi se sviđa kako si sve ukomponovala , svaka čast na muzici na kraju.

Mene interesuje da li neko ima jesenje iskustvo sa ovom turom. Našla sam jedan program od 6 dana sa agencijom Akva trevl koji obuhvata i Fusen. Svi programi za obilzak koje sam proverila su uglavnom isti ali ovaj me odmah privuko i ako pre čitanja ovog posta nisam znala za Fusen.

Ako neko ima iskustvo iz jesenjeg perioda , konkretno oktobar, molila bi da kaže nešto o tome i postavi neku sliku da se vidi kako ambijent izgleda u tom periodu. :) :turista:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27106
    Ukupno tema
    907253
    Ukupno poruka