mokragora1

Koje mesto na Zakintosu odabrati

164 poruke u ovoj temi

Molim za pomoc u odabiru mesta za letovanje na Zakintosu.Planiram da pronadjem aranzman od 15 dana ili dva spojena od 10 dana, sto jeftiniji studio i iznajmim auto na vise dana. Gde je more najtoplije i koje je mesto je najbolje za sredovecni par bez dece za vecernje izlaske i setnje?

Ja preporucujem Alykes! Iako vidim da tog mesta ove godine nema u ponudi, kao prosle (nazalost!), ali ima jednu od najlepsih plaza, i dobro je polazno mesto ako hocete da obilazite Zakynthos uzduz i popreko. Nije za neki ludi provod, ali ako idete u paru, mislim da je savrseno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kamillice vidi se da si ovo iz najbolje namere poslala ;)

Brisite me :spam:

Izmenjeno (malojko)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kamillice vidi se da si ovo iz najbolje namere poslala ;)

Brisite me :spam:

? Ne razumem.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav dragi putnici! :hello:

Evo mojih iskustava sa Zakintosa (Laganas, 2009):

1) Ostrvo - prelepo, velika steta ako se ne uzmu kola za obilazak, ukoliko nemate vlastita. Prelepe plaze i priroda, a Navagio - POSEBNO ISKUSTVO!!! :klanja:

2) Laganas - okupljaliste Engleza 18-21god., neonska svetla, plaza bez dubine ... sve u svemu kada bih opet isla na Zakintos sigurno ne bih otisla u Laganas. Argasi je po meni mnogo bolje mesto. Mislim da smo vacarenje devojcica koje igraju na sanku, povracanje po ulicama i jurenje po plazi da nekome skines kupaci prevazisli u srednjoj skoli. :dosada:

3) Poprilicno jeftino (u odnosu na druga grcka ostrva). Jos ako odete u Lidl koji je nadomak Zantea, mozete da se snadbete za male pare vockicama i razlicitim vrstama tecnosti.

Mi smo imali sjajnu ekipu (pozdrav za sjajni Jungle Tribe :klap:). Tri dana smo imali izlete preko agencije (Navagio, kornjace koje smo videli :yesss: i posetu nekim manastirima i seocima) a tri dana smo iznajmili kombi, tako da je to bila savrsena kombinacija.

Rezime: preporuke za ostrvo, zaobidjite Laganas!

:vestica:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pre dva dana sam doleteo sa Zakintosa - Laganasa zajedno sa suprugom i bebom od 11 meseci. Agencija koja je bila zaduzena za realizaciju putovanja se zove perla tours.

Ukratko, parovima sa ili bez dece nikako ne bih preporucio ovo ostrvo. Tamo trenutno vlada neki specificni virus koji nas je dokacio a manifestuje se bolom u grlu curenjem iz nosa i bolom u stomaku (bez temperature srecom). Kao dokaz da nismo bili jedini koje je virus potkacio su bili gosti ostrva koji su svakodnevno kasljali iduci ulicom.

Ne verujem da cemo ikada vise ici na Zakintos, a evo i kratkih obrazlozenja:

1. More isuvise plitko na plazi u Laganasu - umoris se dok dodjes do dubine na kojoj mozes komotno plivati

2. Prepuno lopova - grci + englezi - hotelska soba mora biti stalno zakljucana

3. Prepuno crnaca koji tumaraju plazom i po 1000 puta smaraju da kupis sat ili neku drugu glupost (CD, etc)

4. Ne mozes se mirno prosetati ulicom a da te ne salecu da svratis u njihov restoran - kao da si dosao na pijacu

5. Kada se prevaris (i svratis u restoran) skromna vecera za dvoje iznese oko 50E. Niko ti ne donosi fiskalni racun

6. Vodic agencije perla tours daje nepotpune i netacne informacije i pljuje na svoju agenciju kako mu ne salje novac. Prevario nas je za podmornicu (yellow submarine) naplatio 30E po osobi za put koji je trajao oko sat vremena.

Zato cu ih tuziti uskoro.

7. Bahati i pijani englezi se ponasaju kao da je ostrvo njihovo, ne mozes dete da prosetas mirno ulicom.

8. Lezaljke su 6 7 i 8 E u nacionalnom parku na dnevnom nivou

9. Gospodja koja radi na iznajmljivanju lezaljki u nacionalnom parku , kada je oblacno vreme i nema plivaca, krisom zabacuje udicu za lov morskih kornjaca - svojim ocima gledao

10. Do zadnjeg dana nismo znali kada idemo na avion

Ne mogu da izdrzim a da ne kazem misljenje iako je od prosle godine mad.gif

Samo si izabrao pogresno mesto na Zakintosu. Laganas nikako nije za porodican odmor vec za klince koji izlaze i pijance do zore svaki dan, idu na plazu posle 16h itd.... Trebao si da se informises pre odlaska.

Izmenjeno (sanjaa)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

? Ne razumem.

Poruka od prosle god :)))

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Meni je forum dosta pomogao prosle godine kad smo isli tako da smo Laganas zaobisli! Svratili smo par veceri da se prosetamo ali za ljude koji su prevazisli zurke, glavni grad za vecernje izlaske je mnoogo bolji i ima vise duha! Laganas je nesto poput Sutomora, samo sto umesto nize srpske klase dolazi niza engleska klasa koja je ispod ove nase jos 5 lestvica ispod!!

Argasi je odlicna pozicija za istrazivace, avanturiste, dok za malu decu i nije bas jer maltene nema trotoar posteno i sva vozila prolaze kroz njega jer je najblizi najlepsim plazama pa setnju ovde zaboravite! Uz kola imacete sve sto pozelite, nije skupo narocito ako vas je cetvoro! Ali u Argasiju preko puta hotela Meridian ne propustite domaceg zeca da probate, kostao je samo 6e porcija a preukusno je!

Unutrasnjost ostrva ima svoj duh, daleko od turista, seljaci su divni i nikada ne znate sta cete zanimljivo videti! Putevi su veoma krivudavi, uzbrdo nizbrdo pa se neiskusnim vozacima kola ne preporucuju a jos manje skuteri!

evo foto ture i plaza koje su vam na dohvat ruke samo ako uzmete automobil, za dosadna krstarenja ne bacajte pare!

http://www.putovanja.info/sr/moja_foto_tura/galerija/5599

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Poruka od prosle god :)))

Da, to smo razjasnili kasnije :D

Nego da se i ja nadovezem, ja sam se iskreno zgrozila Laganasom. Kada sam videla onu natrpanu plazu, more koje mi je vise licilo na Dunav, blato (a ne pesak), bilo mi je drago da sam izbegla to mesto, jer to zaista jeste ako hocete dobar provod, bez nekog uzivanja u onome sto ovo ostrvo ima da pruzi, a ima da pruzi zaista mnogo!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

evo foto ture i plaza koje su vam na dohvat ruke samo ako uzmete automobil, za dosadna krstarenja ne bacajte pare!

Krstarenje je sve, samo ne dosadno. Imate priliku da vidite ostrvo iz drugacije perspektive! U tome je citava car, da ga vidite sa kopna, kao i sa mora.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Krstarenje je sve, samo ne dosadno. Imate priliku da vidite ostrvo iz drugacije perspektive! U tome je citava car, da ga vidite sa kopna, kao i sa mora.

Sve je stvar ukusa, mislim da za te pare sto cete pojedinacno placati krstarenje od 20, 30e pa nadalje, mogu da se uzmu kola i vidi mnogo vise! Bila sam i na jednom i na drugom, za Navajo morate na brod, ali je mala brod varijanta bolja mnogo jer mozete sigurno da se kupate na plazi a ne da je slikate iz daleka! i bili smo na krstarenju oko ostrva kod Laganasa i prilicno je dosadno na brodu, i zujanje, i malo kupanja za ceo dan i to 30e po osobi, za te pare mogu 4 osobe da iznajme auto i da se provode i dan i noc ko ljudi...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa mi smo isli i na krstarenje i iznajmili auto i kao sto rekoh, ostrvo treba videti i sa mora, jer nema sanse da sa malim brodicem obidjete sve to. Ne radi se o ukusu, vec o vise perspektiva iz kojih mozete da uzivate u carima ovog prelepog ostrva.

I da, mi smo se kupali na Navajo plazi bez ikakvih problema. Stvarno ne vidim drugaciji nacin da obidjete sve, nego krstarenje i auto.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa ja sam bio u Laganasu,vratio sam se pre 7-8 dana,i mogu reci da mi se ne svidja.Plaza je dugacka,ali previse natrpana i nikako lepa,pomalo blatnjava.Nocni izlasci su me po malo smorili u Laganasu,definitivno je to za decu od 13-20 god,ja sam malo stariji :D I sve je podredjeno za mlade engleze.i onaj njihov nizi sloj.Kolko sam obisao druga mesta,mislim da je ipak bolje zaobici Laganas.Krstarenja oko ostrva su uglavnom oko 20 evra pa i nize,mi smo bili za 15 evra,uz kupanje na Navajo plazi,Vasilikosu,i u Pecinama.Bili smo onim vecim brodom(cruzerom),jedina mana je ta sto je malo veci pa ne moze da pristane kod svake pecine za razgledanje,ali svve u svemu super provod.Pre toga smo bili i malim brodicem od Porto vromija do Navajo plaze,ali to je samo bacanje para,bolja varijanta je obilazak brodom celog ostrva.I rentiranje auta i obilazak ostrva kopnom...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa ja sam bio u Laganasu,vratio sam se pre 7-8 dana,i mogu reci da mi se ne svidja.Plaza je dugacka,ali previse natrpana i nikako lepa,pomalo blatnjava.Nocni izlasci su me po malo smorili u Laganasu,definitivno je to za decu od 13-20 god,ja sam malo stariji :D I sve je podredjeno za mlade engleze.i onaj njihov nizi sloj.Kolko sam obisao druga mesta,mislim da je ipak bolje zaobici Laganas.Krstarenja oko ostrva su uglavnom oko 20 evra pa i nize,mi smo bili za 15 evra,uz kupanje na Navajo plazi,Vasilikosu,i u Pecinama.Bili smo onim vecim brodom(cruzerom),jedina mana je ta sto je malo veci pa ne moze da pristane kod svake pecine za razgledanje,ali svve u svemu super provod.Pre toga smo bili i malim brodicem od Porto vromija do Navajo plaze,ali to je samo bacanje para,bolja varijanta je obilazak brodom celog ostrva.I rentiranje auta i obilazak ostrva kopnom...

Boki jeste na taj obilazak brodom isli preko nase agencije ili ste se sami organizovali?

Sta preoprucujes,posto ti je sveze da ne propustimo autom,posto idemo sopstvenim prevozom?

Smesteni smo u Kalamakiju

Izmenjeno (makipn)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nismo preko nase agencije,samostalno smo se organizovali,moj savet ti je da nista ne uplacejus preko nase agencije tamo ili nasih vodica,svi oni gledaju kako ce izvuci koji evro za sebe.Ovo od Porto Vromija do navajo plaze je bilo u organizaciji nasih vodica,karta je trebalo da bude 10 evra,na kraju je ispalo da je 13,nas 40 po 2-3 evra i njima po 50 u dzep :D A i tada nista nismo videli,pa smo isli ponovo,i onda je bilo mnogooo bolje.

Kalamaki je blizu Laganasa,spojeni su,ali je blizi i ostalim mnogo boljim plazama na jugoistoku ostrva.

Kolima moze sve da se obidje,u samostalnoj reziji,onako spontano.Inace vodici vam nude i obilazak kolima sa njima,ali ja sam se smorio sa njima,idem brate gde ja ocu,zabole me da vidim maslinu staru 200 god :D Na pola obilaska smo se odvojili od gupe i otisli gde smo mi hteli.Malo smo ih iznervirali,ali mora i to neko :D

Obidjite plaze na jugoistoku ostrva,mnogo su lepse,Navajo plazu sa vidikovca,prizor je velicanstven,i akva park Sarakinado,onaj drugi je mnogo manji...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za razliku od teme Zakintos gde sam bio "napadnut" od ocito nedovoljno izivljenih roditelja u mladosti zbog kritike Laganasa tj. da nije za porodice sa malom decom i da plaza nije nikakva u odnosu na ostatak ostrva(ne racunajuci Argasi),zato ovde na ovoj temi se slazem sa svima u vezi Laganasa.

Ja sam bio 14 dana na Zakintosu ,smesten 3 dana u Argasiu i 11 u Laganasu i imao sam auto(rent-a-car) svih 14 dana.

Za porodice je znaci po meni najbolji Tsilivi pa Argasi(ako imate auto) ili smestaj na poluostrvu Vasilikos.Inace meni licno se svidelo celo ostrvo pa i Laganas za onog ko voli izlaske i provod,a ja volim pa sam zato i bio smesten tamo,a koristio okolne plaze.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907236
    Ukupno poruka