Guest vlada72

SKIATOS-UPAKOVANI RAJ

5600 poruka u ovoj temi

Ležaljke su 10 evra par. Sve ostalo je manje više kao pre.

Malo ljudi ima i dalje.

Dobar smeštaj je kod kukunarije, Mandraki village. Malo je skuplji, ali vredi.

Ležaljke su 10 evra par. Sve ostalo je manje više kao pre.

Malo ljudi ima i dalje.

Dobar smeštaj je kod kukunarije, Mandraki village. Malo je skuplji, ali vredi.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vreme nas je posluzilo, samo jednu noc i jutro je padala kisa, ali vec popodne je bilo suncano i super za kupanje. Temperatura i vode i vazduha jako prijatna, prvih par dana bude malo hladnjikavo kad se udje u more, ali se brzo privikne, a zadnjih dana voda je bila odlicna. Na ostrvu jako malo turista, uglavnom se cuje grcki, nesto malo rumunskog i srpskog. Plaze prazne, kada smo dosli na Kukunaries u 10 sati, a u moru se niko ne kupa, zabrinuli smo se sta se desava. Guzve je bilo samo za vikend kada dodju brodovi i ostave masu ljudi koji se malo okupaju i kada odu, opet zavlada mir. Na Ahladies plazi smo bili mi i jos maksimalno 10 ljudi. Od plaza smo posetili Ahladies, Kukunaries, Troulos, Kolios, Vrommolimnos, Tzaneriu, Xanemos, Krifi Amos i Agia Eleni, s tim sto je na poslednje 3 bilo meduza, pa smo brze bolje otisli, a onda smo odustali i od odlaska na Mandraki i Elias. Do Banane se vise ne moze doci kolima, postavljena je rampa, ali pristup plazi je i dalje moguc, cak, kako su nam rekli, postoji neki bus koji vozi goste do plaze, ali zaista ne znam na koliko ide i odakle. Lezaljke su uglavnom 10 evra komplet, na Troulosu smo placali 8. Cene za sada pristojne, ne znam da li ce biti vise u sezoni. Sto se tice restorana, ovde se pominjalo nekoliko, posetili smo Under the pine tree-odlican, Time out-fin giros i simpatican mladic Stefan poreklom iz Srbije koji ce lepo iscaskao sa nama, Koziakas takodje dobar, Kabourelias u staroj luci (nadam se da sam dobro zapamtila ime), a posebna preporuka za Fregio sladoled, fenomenalan je, u ulici cim se izadje sa trajekta, pa malo desno. Na preporuku sa ovog foruma, posetili smo restoran Olive thea, iznad Ahladies plaze, sa predivnim pogledom. Hrana je ok, nista spektakularno, ali nije ni losa, ali zbog pogleda vredi otici. Oni rade od 13h, mi smo otisli oko 14h, pa smo ih malo zatekli, kao da nisu ocekivali goste u tom periodu:D, mislim da ljudi uglavnom dolaze na veceru. Takodje bih preporucila i da posetite manastir Evangelistria, jako je lep i imaju njihove proizvode, likere, vina med, slatko koje mozete kupiti.

Nadam se da nisam propustila nista vazno da napisem. Meni se Skijatos jako dopao, svideo mi se sto na jednom mestu imate i jedan prelep grad za prosetati i svratiti na rucak/veceru pored mora, a imate i prelepe plaze. Ne znam kako je u sezoni, a i verujem da je ovo ipak vanredna situacija, ali je nas stvarno iznenadio mali broj ljudi na plazama, jeste predsezona, ali sem na Kukunariesu, na drugim plazama je bio neobicno mali broj ljudi. Svakako ako se neko razmislja-necete pogresiti sa Skijatosom i ja planiram da mu se jednog dana vratim , tada bez male dece, da na miru obidjem sve sto sada nisam mogla/stigla.  :D

Olive_thea.jpg

Kukunaries.jpg

Na prethodnim slikama, Kukunaries i restoran Olive thea.

Pozdrav Jelice, hvala ti na postu. Pomoći će mnogima. Recite mi znate li šta o rentanju skutera i zanima me ima li policijskih kontrola da zaustavljaju? Npr. kad bi se popilo nešto pa krenulo rentanim skuterom u smještaj, da ne dodje do problema??

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav Jelice, hvala ti na postu. Pomoći će mnogima. Recite mi znate li šta o rentanju skutera i zanima me ima li policijskih kontrola da zaustavljaju? Npr. kad bi se popilo nešto pa krenulo rentanim skuterom u smještaj, da ne dodje do problema??

Pozdrav. Iskreno, nisam upucena u detalje oko rentanja, jer smo mi isli nasim kolima i nije nam to bilo potrebno. Sto se tice kontrola, videli smo par puta policiju da stoji pored puta, ali nisu nas zaustavljali. Mozda su u sezoni mali azurniji.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav, zna li neko neki ok Hotel u luci u Volosu ili da je blizu? 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav dragi forumaši! S obzirom da su meni vaša iskustva mnogo pomogla, odlučila sam da i ja podelim svoje. :) 

Upravo smo se vratili sa Skijatosa, išli smo preko agencije Mozaik, a odseli u vili Hulis. Prvo da kažem da smo i momak i ja potpuno oduševljeni ostrvom i svime što ima da ponudi, zaista za svakoga po nešto! Ovo nam je bio najaktivniji odmor do sada. :D Iskupali smo se i napešačili za sve pare. :D Inače, grad je poluprazan naspram kako je inače, rečeno nam je da imamo tu privilegiju da ga iskusimo kao što se moglo pre 20-30 godina. Mi smo stigli 5. jula, poslednjih nekoliko dana je počelo da pristiže više ljudi, ali smo presrećni što smo iskusili Skijatos u mirnijem izdanju (nikako mrtvom!). Sve je dobro fukncionisalo, marketi, kafići, restorani, agencije za iznajmljivanje vozila i brodići za izlete su radili punom parom.

Informacija koja će koristiti onima koji treba da idu uskoro je da autobus na ostrvu zbog manje turista ide proređeno, na pola sata, s tim što ne ide do ponoći. Poslednji iz grada je u 10, a sa Kukunarije u pola 11. Pre toga nije razmak pola sata nego sat, tako sa Kukunarije ima polazak u 9, pola 10, pa u pola 11 i to je to. Naravno, to smo saznali na teži način. :D Možda će se ovo promeniti kada pristigne više turista.

Što se plaža tiče, o njima je već mnogo pisano na forumu, tako da neću dužiti o standardnim stvarima. Uspeli smo da posetimo 16 plaža za 10 dana, bez iznajmljivanja bilo kakvog vozila, sve busom ili pešaka, od čega 2 u okviru izleta. Ono što bi možda bilo od koristi za forumaše je iskustvo sa (neuspelim) pokušajem da dođemo od Vromolimnosa do Kanapitze i Diamandi plaže. Moj predlog je bio da odemo peške od stanice 13 do stanice 12 i onda izbijemo na Kanapicu (te dve stanice su jako blizu i trebalo bi nam 15 min verovatno), ali se momak osećao avanturistički, pa smo krenuli preko brda. Grci nisu preterano ažurni sa obeležavanjem putokaza za plaže, pa smo na kraju omašili i Kanapicu i Diamandi, mrtvi umorni smo izbili na Skiathos Blu hotel i molili se da nas neko ne izbaci dok smo se spuštali između njihovih soba prateći znak "beach", gde smo na kraju izbili na Tzaneriu. :D Posle sve te muke, mnogo znoja i huktanja, ona nam nije bila dovoljna nagrada, pošto je pesak dosta krupan i neprijatan, a voda je bila prljava. Kasnije smo malo bolje pogledali mapu i videli gde je bila greška u koracima. :D Defintiivno dobro proučite mapu ako želite da idete do Diamandija, do Kanapitze se lagano stiže sa puta i imaju putokazi.

Peške smo išli od stanice 23 zamljanim putem ka severu na Mandraki, zatim na Kriffi Amos i završili dan na Agia Eleni. To je bila baš avantura, pogledi prelepi, plaže prelepe, a i upala mišića sutradan... :D Definitivno vredi truda! A ni muka nije velika ako se opremite vodom i nečim da prezalogajite usput kada vas umor savlada. Svaka od njih nam se jako dopala, Mandraki je skroz drugačije od svega što smo videli, hlada nije bilo i to je jedina plaža gde smo za 10 dana iznajmili ležaljke (8 e). Radio je jedan 3 od kioska sa osveženjima i hranom, videli smo da je neko uzeo i voćnu salatu. Da dodjete do Mandrakija od stanice 23 ima samo jedan izbledeli putokaz na kom piše Mandraki, a ono što je bitno je da znate da ne biste mogli da prođete ni sa jednim vozilom tim putem, jer u nekom momentu postaje šumski putić. Postoji širi put za vozila, ali čini mi se da je tu odvajanje možda od 24. ili 25.  stanice, dobro proverite. Ako planirate peške, bolje je od 23. jer nema automobila da dižu prašinu, pa je lepše za šetnju. U jednom momentu se šumski putić spaja sa zemljanim putem za kola i tu je jasna oznaka za odvajanje puta za Mandraki levo i Eliju desno. Da bi se došlo do Krifi Amosa vratite se sa Mandrakija na to račvanje i nastavite zemljanim putem za kola, desno od plaže. Samo pratite put, usput napravite milion slika jer je pogled prelep i naići ćete na putokaz za Krifi Amos, ili Hidden beach. Spust je strm, malo naporan, ali izdržljivo. Na plaži ima kafić koji radi, izgleda kao kaić koji biste našli na pustom ostrvo i definitivno dodaje na šmeku plaži, nama je bilo baš simpatično. Bilo je malo ljudi, mi smo bili jedini u vodi većinu vremena! Ako sa Krifi Amosa želite da nastavite dalje na Agia Eleni, vratite se na taj isti zemljani put, pa kad dodjete do daha posle penjanja strmim stepenicama, nastavite dalje (ima dva strma puta do plaže, jednaki su po težini, samo birate koji vam skraćuje put). Do Agia Eleni smo iskoristili jasno označenu prečicu kroz šumu, što je bila avantura za sebe. :D Poneki napravljen stepenik, negde je voda od kiše udubila put, malo peska, a na sve to gomila borovih iglica koja pomaže da noga prokliže. :D Prošli smo bez incidenata i pored proklizavanja, ali ako ste sa malim detetom, nestabilni na nogama ili prosto niste avanturistički nastrojeni, bolje je da nastavite zemljanim putem za kola, mislim da ni njime nije mnogo duže da se dođe do plaže. Stigli smo taman na zalazak, a o njemu i Agia Eleni je mnogo pisano, tako da neću pisati dalje o njoj. :) 

Takođe peške smo išli do plaže Xanemos, iznad koje preleću avioni. Definitivno vredi otići tamo, nama je bilo sjajno. Šljunkovita je plaža, mnogo drugačija od južnih, i bilo je vetrovito, tako da su bili jaki talasi, što mi obožavamo.  Pošto smo došli putem iznad aerodroma, rešili smo da se vraćamo drugim, odnosno ispod aerodroma. Ono što definitivno preporučujem zaljubljenicima u "sirovu" prirodu i nekomercijalne plaže je da krenu tim putem i pokušaju da nađu jednu ogromnu plažu, na kojoj je pored nas bio samo jedan čovek. Našla sam da se plaža zove Psarochoma, mada je to obeleženo za desni deo plaže do kog nismo došli (kada se gleda na mapi). Pošto Grci ne vole da obeležavaju, tako ni za ovu plažu nismo našli putokaz, nego smo došli do nje srećom i intuicijom. Na mapi kad gledam, kada dođete do kompanije Ikteo Sanidas (sa desne strane puta), treba da skrenete na zemljani put levo (tu je 6 visokih stubova za struju) i izbijate na najlepši pogled. Plaža je šljunkovita, dobro dođu papuče ili patikice za vodu, a talasi su bili još divljiji nego na Xanemosu. Ja sam odustala od kupanja (bila sam umorna od rvenja sa talasima u dečijem stilu na Xanemosu), ali je sedenje na plaži uz posmatranje i slušanje talasa i ničega sem njih bilo skoro terapeutsko. Ovu plažu smo uočili dan ranije kad smo išli na izlet brodićem, pa je vodič rekao da se ustvari ne može doći do nje (što je netačno). Posle nje ima još jedna (ili je to nastavak iste?), izmežu njih su stene preko kojih se ne može, a plivanje bi bilo opasno uz tolike talase. Bila je potpuno prazna, ali pošto je bilo kasno, a mi gladni, odustali smo od traženja kozije stazice za spuštanje do nje. :D Gledali smo sletanje i poletanje aviona sa obe strane aerodroma, zaista je doživljaj. Spremite kamere. :)

Jedan dan nismo stigli do stanice, a autobus nije hteo da nam stane iako smo mahali, pa smo se odlučili da krenemo peške ka gradu u pokušaju da nađemo onu fotogeničnu uvalu Plakes odakle su sve slike Skijatosa, umesto da čekamo pola sata na suncu. :D To je bila najbolja odluka koju smo mogli doneti! Lutajući divnim uličicama grada smo nekako izbili na deo koji izgleda kao parkić, kad ono tu je uvala! :D 

Zavukli smo se sa svake strane, slikali iz svih mogućih uglova, a na plažici u uvali se i kupali. Sama plaža ništa posebno, voda je bila malo prljava, ali je bilo interesantno za ronjenje, a i dobro je došlo bućnuti se po vrelom danu. :D Pored nas su tu bili samo Grci, u jednoj turi njih troje, pa su otišli i kasnije je došla jedna baka sa psom i jedna žena, tako da tu možete pobeći od gužve turista. U nastavku smo šetali dalje gradom, držeći se mora i pokušavajući da dođemo do plažica koje smo videli iz tog  parkića. Nalaze se pre Megali Amosa, ima ih nekoliko, ponovo ne postoje nikakvi putokazi do njih i zato ima jako malo ljudi na njima. Mi smo išli dok nismo našli putić pored kuće koji vodi ka moru. Tu je prilično strmo i zemljani putić se račva, levo postoje zemljane stepenice do jedne plaže na kojoj je bilo jedna grupa ljudi (7-8), i sa desne strane veća plaža na kojoj je bilo troje ljudi, a do koje nema put nego se mora spuštati preko stena kao divokoza. :D Naravno, mi smo se prvo odlučili za tu plažu. :D Spuštanje je bilo veoma napeto, ali kada sam videla da je od to troje ljudi jedno dete od 2-3 god i kada je kasnije žena krenula da se penje sa sve njim preko stena, malo ga prenese, malo se on sam popne, zaključila sam da nema zašto da kukamo. :D Oni su inače bili gosti hotela koji stoji iznad te plaže. Plaža je malo peščana, malo kamenita, u blizini je bila jedna jahta usidrena, ali je dovoljno velika da smo imali utisak da je imamo samo za sebe. Bilo nam je interesantno tu da ronimo. Nakon što smo se popeli uz stene (neuspešnije nego silazak, prva i jedina ogrebotina se ovde desila :D ) otišli smo na levu plažicu gde se nismo kupali nego smo hranili ribice sa doka. Ona je mešavina šljunka i kamenja, ako se dobro sećam.

Imali smo (loše napravljen) plan da posetimo povezano Bananu i Agia Eleni. Čisto da znate, da se ne zeznete kao mi, do Banane se ide sa stanice 26, a do Agia Eleni sa stanice 25! Dakle nemaju povezan put, ili ga bar mi nismo uspeli naći. :D Do Banane su slabo obeleženi putokazi, ima po koji, ali smo očekivali više s obzirom koliko je razvikana plaža. Ali ne verujem da ćete imati situaciju kao mi da nemate baš koga da pitate usput, pa ćete je lakše naći. :D Mi smo promašili veliku Bananu, misleći da je to nešto drugo jer je zapravo prilično blizu, ili bar bliže nego što smo mi očekivali. Izašli smo na malu Bananu, koja je ustvari nudistička plaza, skroz na skroz, koliko smo videli nije opciono kao na Xanemosu i nekim manjim izdvojenim plažama (odnosno zaklonjenijim delovima većih plaža). Onda smo se vratili do te plaže koju smo prethodno videli, a do koje nije bilo napisanog putokaza i ispostavilo se da je to Banana. S obzirom na znatno manje turista nego inače, bilo je veoma prijatno biti na toj plaži, nije bilo house muzike koja trešti sa zvučnika a ni gužve. Takođe je dosta pisano o njoj, pa je neću opisivati. :) 

Na Marati smo otplivali sa leve strane preko stena na produžetak plaže gde nema ležaljki ( s obzirom da je skoro čitava plaža zauzeta ležaljkama od kafića, ovo nam je bilo privlačno mesto). Tu su bile 3 grupice od po 2-3 ljudi, neki su došli čamcem, a neki putićem koji je toliko zarastao da ga nismo ni primetili dok nisu krenuli njime. Taj deo plaže se takođe koristi za nudiste po onome što smo videli. :D Nakon toga smo se popeli na magistralu i vrlo brzo posle stanice  sa leve strane imate tablu na kojoj piše Kukunarija i stepenice koje vode do kranjeg levog dela plaže gde se uliva jezero u more. Čisto da znate da možete da posetite te dve plaže povezano, bez prevoza. :) U planu je bilo i da sa Kukunarije odemo do Ksenije, ali smo odustali jer je smo bili već umorni.

Meduza je bilo vrlo malo, i slabo su peckale. Imali smo utisak da su zalutale, ne da su tu stalno. Takođe, nije ih bilo tamo gde je vetrovitije, tj. gde su veći talasi. Bile su sitne, ako i pecnu, malo protrljate u vodi da ispadnu iglice i prodje brzo, ništa strašno. Jednu koja je ožarila jače je momak našao na Krifi Amosu, ali je on uzeo u ruku, pa je možda sam kriv. :D Jednu veću smo našli na tom izdvojenom delu Marate, ali nas nije ni pecnula ni dirala, rastali smo se u miru. :D 

Mi smo zaključili da svaka od plaža koju smo posetili ima nešto što je čini lepom I zanimljivom, tako da su nam se sve svidele. Sem Tzanerie, al ona je možda stradala ni kriva ni dužna zbog spleta okolnosti i velikih očekivanja. :D S obzirom da planiramo da se vratimo nekad, daćemo joj još jednu šansu tada. :D

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Što se izleta tiče, išli smo samo na jedan, Mamma mia izlet, gde se obilazi grad Skopelos, crkva Sv. Jovana (prekrštena u Mamma mia crkvu :D ) i Lalaria. Išli smo brodom Poseidon. Ispred svakog brodića stoji neko ko reklamira izlete i ubeđuje vas da idete baš sa njima. Mi smo bili upecani odmah drugo veče. :D Svakako smo planirali da idemo na neki izlet, a čovek ispred Poseidona je bio izuzetno ljubazan i pristojan i svidelo nam se šta nudi i na koji način. Dvoumili smo se između ovog izleta i izleta na Lalariju i Kastro, ali smo se ipak ovako odlučili jer smo razmatrali da iznajmimo kvad kojim bismo mogli obići Kastro. Lalariu i Kastro je nudio za 15 e, Mamma mia za 20 po osobi. Rekao je da je inače cena 30, ali će je kao za nas spustiti na 20, što ne znam da li je istina ili samo prodavačka fora, ali svakako znam da ne bismo nigde dobili taj izlet za manje od 20e (ispravite me ako grešim! :D ). Takođe nam je rekao da se od vikenda očekuje jači vetar, što plovidbu ume da čini težom, pa se ljudi žale na mučninu. Odlučili smo se da idemo odmah za dva dana, u četvrtak i jako smo zadovoljni odlukom. Plovidba je bila divna, veoma glatka i prijatna, delom zbog pitomijeg vetra, delom zbog veličine broda. Pošto brod spada u veće, manje se ljulja, ali mu je ravno dno, tako da može da pristane na plažu kod crkve Sv. Jovana bez ikakvih problema. Bilo je više putnika nego što smo očekivali, ali i dalje nije bilo krcato, svi smo imali mesta za sedenje i kretanje po brodu. Ono što me je oduševilo na samom brodu je cena vode. S obzirom da se pristaje na Lalariju gde nemate apsolutno ništa da kupite, a ni kod crkve Sv. Jovana nema baš (videla sam jedan restoran i jedan štand koji prodaje sapune i suvenire, ne znam da li imaju vodu i girckalice), imate mogućnost da uzmete šta želite na brodu ako vam zatreba. Bilo je peciva i grickalica, kafe, sokova, piva i vode. Sve je bilo skuplje, što smatram da je skroz ok, osim vode koja je bila 50 centi, kao što je na trafici u luci. Dakle ako želite da se počastite nečim može za veće pare, ali voda koja je neophodna je po normalnoj ceni. Poređenja radi, na Exit festivalu naplaćuju 250 din flašicu od pola litre. :D Crkva Sv. Jovana je veoma fotogenična, pogotovo izdaleka, pogled sa nje je divan, ali pripremite se da vam duša izađe na nos dok se popnete gore. :D Čovek reče da je mesto jako romantično i da se zbog filma dešavaju mnoge prosidbe baš tu, ali Skijatos je zaista prelep, pa ako planirate da prosite nekoga, bolje to uradite negde gde niste znojavi, zadihani i sa gomilom ljudi na malom prostoru. :D Mi smo se bućnuli na plaži gde nas je brod čekao, pošto smo bili skroz mokri od znoja. Plaža nije ništa posebno, bilo je par ljudi koji su tu baš ostali, nisu se penjali na brdo do crkve. Bilo je par meduza, malih, providnih koje smo naučili da skoro ni ne peckaju. Međusobno smo se ignorisali. :) Posle smo išli do grada Skopelos koji je zaista divan. Ako želite možete se brčnuti na gradskoj plaži. Nakon toga smo otišli do Lalarije, koja je zaista predivna, talasa je bilo, ali ne previše. Kada smo pristajali bukvalno je bilo dvoje ljudi na plaži, došli jahtom, ali čim smo stigli je došao još jedan brodić sa putnicima, pa je na centralnom delu plaže bilo prilično ljudi i svi smo se rasporedili po to malo hlada što ima. Međutim, plaža je dovoljno velika da ne osetite gužvu i mi smo brzo "otkrili" čitav jedan dodatni deo gde nije bilo nikoga. Plaža je kamenita, dobro dođu patikice za vodu. Boja vode je nestvarna! Nakon Lalarije smo krstarili nazad, dok je na razglasu vodič pričao pored čega trenutno prolazimo i šta vidimo, na grčkom i engleskom jeziku. Tu smo videli plaže Xanemos, kao i one dodatne dve o kojima sam pisala. :) Topla preporuka i za izlet i za brod Poseidon. :)

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Temperatura mislim da nije prelazila 31 stepen preko dana, bilo je većinu dana jako prijatno čak i na suncu (makar sa šeširom). Imali smo 3 sparna dana, ali ništa što ulazak u more ne može da reši. :) Noćna temperatura je bila oko 26-27 stepeni, što je bilo idealno jer je stalno duvao povetarac, i noću i danju. Ni u jednom momentu nam nije bila potrebna klima, Što se temperature vode tiče, takođe, bila je idealna za kupanje. S obzirom da je prethodno letovanje bilo u Pargi početkom jula, gde je voda bila prilično hladna, bili smo srećni zbog ove činjenice kao mala deca. :D 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja bih samo pooosebno naglasila da svi koji racunaju na dobar autobuski prevoz, sto je nas u velikoj meri opredelilo za Skijatos, ove godine(jul 2021.)zaborave na to. Kao sto navodi Softi, bus zvanicno ide na pola sata, za razliku od ranijih 10-15 minuta, ali kada se sva mesta za sedenje popune, oni vise NECE DA STANU ni na jednoj stanici i moze da vam se desi da prodje i po 3 busa (dakle sat ipo cekanja, na zalost iskusili na stanicama 12 i 13) dok ne uspete da udjete. Ovo posebno pravi problem za one koji su smesteni u gradu kao mi pa povratak u grad sa stanica koje nisu krajnja(ili pocetna)26-Kukunaries moze da bude ozbiljan stres, jer na toj 26 mozda i uspete da udjete, ali na npr.17 ili 12 nema sanse. Na zalost poslednje vece nam se desilo da su iz nama nepoznatih razloga busevi isli na sat vremena pa smo sa plaze krenuli u 19:40, a uspeli da udjemo u bus u 22:10!!!!(stanica 26 kukunaries) Taxia nigde, pojavila se 2-3 koji su bili puni i rekli nam da je jedina opcija da zovemo taxi centralu u gradu, ali da ce nam voznja u tom slucaju biti 40€ sto je nama bilo neprihvatljivo. Ovo sa prevozom nam je zaista pokvarilo ugodjaj pa samo iz razloga upozorenja pisem o tome. I jos jedna stvar koja je po meni nedopustiva, a praktikuju je nase agencije(preko kojih inace ne idem, ali ove godine je bio izuzetak) je sto se u smestaju sve zivo doplacuje, klima 7 dana 55€, sef 25, cak sam videla za jednu vilu da naplacuju dodatno i frizider. Thymis home NE preporucujem, lokacija je vrhunska, u centru, ali izuzetno bucno, male pretrpane sobe, kuhinjica skoro neupotrebljiva...za te pare sigurno ima bolje.

Da ne ispadne da nam samo kudim, ostrvo je predivno, sa savrsenim plazama i cistim i toplim morem, a komentar je samo kao upozorenje za nekoga kome bi moglo da bude vazno ovo za autobuski prevoz po ostrvu i eventualni izbor smestaja u gradu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dobro vece svima!

Pre svega hvala @Alghero i @softi94 na detaljnim informacijama :)

Razmisljam da uplatim Skiatos pocetkom avgusta, cula sam da i dalje nisu velike guzve, sto je super! Nasla sam vilu Lydia, ona se nalazi na Megali Amos plazi.. Plan je da budemo tu par dana jer smo momak i ja preumorni, pa smo mislili posle da iznajmimo motor i da krenemo u obilazak :)

Da li neko ima iskustva sa ovom vilom, kakva je gradska plaza (nadam se da nije mnooogo losa) i da li se zna cena iznajmljivanja skutera? :) Procitala sam u nekom postu da je 15ak evra dnevno, ali vrv je to sada skuplje? 

Razmisljam o skuteru jer ste napisali iznad da prevoz ne ide cesto i da moze peoblem da nam bude :( 

Hvala unapred svima na odgovoru.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako bi neko mogao i hteo da napiše top 5 plaža, važno mi je samo da nisu prepune dece / plićak 500m. Bićemo smešteni u Koliosu, imamo kola, ne zavisimo od autobusa, ali, bože, svako spominje drugačije plaže, a znam da nećemo imati vremena za sve :neznam:

Izmenjeno (pufica)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@pufica  Moj apsolutni favorit je Krifi Amos.... 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@pufica

Još jedan glas za Krifi Amos. 

Meni je omiljena Mikros Aselinos, ali kad vidite te plaže na sjeveru, teško da ćete se vraćati na jug. Možda jedino da izbjegnete plažu Elija jer je plićak bar 70 m. Generalno na sjeveru je mnogo manja gužva.

E, sad... Ima još jedna posebna plaža. Zove se Megalos Gialos, ali je teško pristupačna. Detaljno sam pisala od 313. stranice pa Vam možda nešto bude korisno.

Niste detaljno rekli kakve plaže Vam se sviđaju, a ove tri nabrojane su prilično različite.

Lijep provod!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dobro vece svima!

Razmisljam da uplatim Skiatos pocetkom avgusta, cula sam da i dalje nisu velike guzve, sto je super! Nasla sam vilu Lydia, ona se nalazi na Megali Amos plazi.. Plan je da budemo tu par dana jer smo momak i ja preumorni, pa smo mislili posle da iznajmimo motor i da krenemo u obilazak :)

Da li neko ima iskustva sa ovom vilom, kakva je gradska plaza (nadam se da nije mnooogo losa) i da li se zna cena iznajmljivanja skutera? :) Procitala sam u nekom postu da je 15ak evra dnevno, ali vrv je to sada skuplje? 

Razmisljam o skuteru jer ste napisali iznad da prevoz ne ide cesto i da moze peoblem da nam bude :( 

Ja sam negde videla cenovnik (mislim da je odmah ne pocetku Papadiamanti ulice u luci, ali nisam sigurna) za rent a car 19.5€ za najmanji auto sto je vise nego povoljno, ali za skutere stvarno ne znam cene, s obzirom da se ja ne bih usudila da ga vozim ni po ravnom ? 

Sto se plaza tice, sve je stvar ukusa, zaista, ali sigurno ce svako naci bar 3 savrsene za sebe.

Nama je bila super cool Tzaneria zbog predivnog kafica-restorana i osoblja i atmosfere i udobnih lezaljki, ali je npr.more bilo prljavije nego na drugim i bili neki talasi.

Predivna, cista i mirna  je bila i krajnje leva strana(kad se gleda ka moru) Vromolimnos plaze (desni deo sa kaficem je uzak i bucan i ima kamenja).

Krifi i ostale na severu smo ostavili za sledeci put, ali definitivno je more savrseno i nema greske na koju god da odete dok ne nadjete svoju omiljenu. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dobro vece svima!

Što se Megali Amos plaže tiče, nama se svidela, simpatična je, ima divnih taverni, ležaljki i više nego dovoljno mesta za peškir. Uglavnom je peščana, ima na jednom delu neki betonski deo u vodi, ali je dovoljno velika da možete da ga izbegnete lagano. :) Inače, mi smo zaključili da kada budemo ponovo dolazili, ima da budemo smešteni kod Megali Amosa. :) Divan pogled, odmah si kod plaže ako želiš da se brčneš, ako želiš na neku drugu odmah ti je tu stanica 4 ili 5. Grad je blizu, a šetnja do njega nije po magistralnom putu, nego zapravo možeš da uživaš. :)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja bih samo pooosebno naglasila da svi koji racunaju na dobar autobuski prevoz, sto je nas u velikoj meri opredelilo za Skijatos, ove godine(jul 2021.)zaborave na to. Kao sto navodi Softi, bus zvanicno ide na pola sata, za razliku od ranijih 10-15 minuta, ali kada se sva mesta za sedenje popune, oni vise NECE DA STANU ni na jednoj stanici i moze da vam se desi da prodje i po 3 busa (dakle sat ipo cekanja, na zalost iskusili na stanicama 12 i 13) dok ne uspete da udjete. Ovo posebno pravi problem za one koji su smesteni u gradu kao mi pa povratak u grad sa stanica koje nisu krajnja(ili pocetna)26-Kukunaries moze da bude ozbiljan stres, jer na toj 26 mozda i uspete da udjete, ali na npr.17 ili 12 nema sanse. Na zalost poslednje vece nam se desilo da su iz nama nepoznatih razloga busevi isli na sat vremena pa smo sa plaze krenuli u 19:40, a uspeli da udjemo u bus u 22:10!!!!(stanica 26 kukunaries) Taxia nigde, pojavila se 2-3 koji su bili puni i rekli nam da je jedina opcija da zovemo taxi centralu u gradu, ali da ce nam voznja u tom slucaju biti 40€ sto je nama bilo neprihvatljivo.

Što se taxija tiče, nama su tražili 15e od Kukunarije, takođe i od Trulosa. Mi smo imali samo jednom situaciju da smo čekali bus, a on nije stajao jer je pun. Na kraju nam se jedan taksista smilovao, kad je shvatio da čekamo sat i po, pa je spustio cenu na 10e. Vozili smo se zajedno sa parom iz Makedonije koji je čekao kao i mi, pa nas nije izašlo mnogo skuplje od autobusa. :) 

U svakom slučaju, nadam se da će uskoro da pojačaju broj autobusa, pošto je poslednjih dana dok smo mi bili već postajalo problem, a kako je tek sad...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27106
    Ukupno tema
    907245
    Ukupno poruka