turista52

Madrid

260 poruka u ovoj temi

Odlicno. To je bitno.

Hvala puno na pomoci.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Na svetu postoje 3 statue "palog anđela" - jedna se nalazi u Retiro parku u Madridu. Nadmorska visina na kojoj je postavljena statua je - pogadjate - 666 metara.

Pa Anita, djavolice- hvala ti za ovu informaciju i nadam se da ćeš pogledati fotku (kad te je već mrzelo da se prošetaš kroz park)20180430_153300.thumb.jpg.68fd55d1a61191.

Izmenjeno (Medo)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slegli se utisci iz Madrida, pa da napisem par reci.

Ovo kao da sam ja pisao :):) Divno.

Drago mi je da ti se tako dopao Madrid, Filipe.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Razumeli smo se :)

Hvala tebi na preporuci za Alcalu umesto Escoriala.

I da se zahvalim Leicester na pomoci oko pripreme obilaska Madrida.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da napisem jos neke stvari.

Bili smo u hotelu Silken Torre Garden, San Blas deo grada. Na manje od 100m je stanica metroa Alsacia na liniji 2, kao i Las rosas soping mol, koji uz razne prodavnice ima i dosta hrane i Carrefour, pa je vrlo korisno imati sve to uz hotel. Miran deo, moze se nocu vracati kad god. Hotel odlican, sobe ogromne, mislim da u vecim nisam bio. Sve je sredjeno, kupatilo, tv sa gomilom kanala, ljubazna recepcija, wi-fi, ma sve. Mislim da ima best buy ocenu na bookingu za Madrid.

Koga zanimaju kokteli moze da ode u Terreza Cibeles Cocktail Bar, na vrhu Palacio de Cibeles. Super pogled, a i sama lokacija bara. Malo je skuplje mesto, ali nista previse gledano lokaciju. 12-15e su kokteli.

Ako mi jos nesto padne na pamet, pisem.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko u skorije vreme uzimao Madrid card? Stari sajt (www.madridcard.com) nije u funkciji, a negde sam procitao da ova kartica vise ne postoji. Naisao samo na Madrid City Pass:

https://onlinecitypass.com/en/city-pass/madrid-city-pass-/

Ovde pise da je besplatan taxi sa aerodroma, Santiago Bernabeu tour, Prado muzej, a opet ispod pise da je ulaznica za Prado muzej 20% povoljnija sa karticom pa mi nije bas najjasnije. Takodje cena je 89 evra, pa bi znacila neka iskustva da li je ovo pouzdano i da li se uopste isplati...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sada sam gledao i ta kartica Madrid city pass nije isto što i Madrid card,a ne piše za koliko dana važi.Mislim da je visoka cena i predlažem metro sa aerodroma umesto taxija.Što se tiče Bernabeu ture,predlažem da prvo postanete Madridista jer se tako dobije poklon i dobije popust na turu,ja bih recimo uzeo prelep šal.Nažalost,pogrešio sam i odmah kupio turu pa nisam dobio taj šal.Može se postati Madridista na biletarnici  ture,a može i u Realovom butiku sa druge strane stadiona.

Moguće je da se isplati Madrid card u slučaju da ćete obilaziti veliki broj muzeja,a nisam siguran za Madrid pass.Nisam uspeo da nadjem više informacija na netu,piše samo da je 77€ za 3 dana što se tiče Madrid card.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na odgovoru. I ja sam pretpostavio da je prskupa Madrid city pass, ali Madrid card definitivno ne postoji vise, proverio sam u medjuvremenu po netu :/ Tako da ostaje opcija pojedinacne kupovine.

Sto se tice Madridista, clanarina (uz koju se dobija besplatan sal) je 60 evra, a popust na stadion tour je svega 8 evra, tako mislim da se bas ne isplati (pogotovo ako nisi bas preveliki fan Reala :D )

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U novembru je bilo isplativo postati Madridista i sećam se da mi je bilo žao kada sam video šal,imajući u vidu da su Realovi šalovi u butiku oko 25 € i to oni obični.Ne znam gde si naišao na tu cenu od 60 €,čini mi se da je bilo nekih dvadesetak u novembru.U svakom slučaju savetujem ti da proveriš na stadionu,očigledno na netu nisu ažurne informacije.Ako si Madridista dobijaš popust i na ulaznice ako tada ima nekih utakmica.Preporučujem obilazak i Wanda Metropolitano stadiona,tu će biti finale LŠ 2019. godine i to nije slučajno jer je zaista svetski stadion.Po meni je trenutno u boljem stanju od Bernabeua jer je nov.Atletikovi artikli su puno jeftiniji od Realovih.

Probaću da kupim ulaznicu za to finale,videćemo kako će ići sa tim na Uefinom sajtu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Atletikova prodavnica postoji i u Gran Via, ako neko hoce nesto njihovo, a ne bi da ide do stadiona.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Madrid card je bila najbolja stvar ali je nema već 2 godine :( 

Mada, oni u te pass-ove uvek nakrcaju gomilu stvari koje vi realno ne možete videti i obići, tipa 25 muzeja i galeria za 3 dana :( Ja preporučujem, ako niste preveliki ljubitelji umestnosti da svaki dan odvojite po 2-3 sata i uđete besplatno u Prado i jedan dan u Reína Sofía jer oba od 17, 18č imaju ulaz za dž. Čekate u redu ali opet stigne se videti ono najvažnije u oba. Usput kupite pivo i šunku i ćaskate sa ostalim turistima :D

Izmenjeno (MarkoToro)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Video sam da  je u Prado ulaz besplatan od 18h, a radi do 20h. Da li je to dovoljno da se obidje muzej? Kolike budu guzve (da li se ceka previse ili treba doci dosta pre 18h)?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Video sam da  je u Prado ulaz besplatan od 18h, a radi do 20h. Da li je to dovoljno da se obidje muzej? Kolike budu guzve (da li se ceka previse ili treba doci dosta pre 18h)?

Sve zavisi,  Ja sam išao "regularno" i bio sam 4 sata. A onda drugi put besplatno sam bio tako 30-45 min. u redu. I išao da vidim samo ono što sam baš hteo. Ciljano, imaš mapu i onda odeš do dela i déla koji te zanima. Sve zavisi koliko voliš špansku umestnost, pre svega slikarstvo i pre svega Goju ili Velaskesa. :) 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907224
    Ukupno poruka