Frogi

Rezervacija smestaja preko interneta-online

400 poruka u ovoj temi

Ukratko: Placanje PayPal-om iz Srbije nije moguce, a da je pritom 100% legalno, tj redovna procedura, bez prijavljivanja laznih podataka pri registraciji na PayPal. Godinama se najavljuje da ce "od Nove Godine" Srbija biti skinuta sa njihove crne liste, ali eto, dodje i prodje jos jedna Nova u nizu...usoPreviewPopup

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ukratko: Placanje PayPal-om iz Srbije nije moguce, a da je pritom 100% legalno, tj redovna procedura, bez prijavljivanja laznih podataka pri registraciji na PayPal. Godinama se najavljuje da ce "od Nove Godine" Srbija biti skinuta sa njihove crne liste, ali eto, dodje i prodje jos jedna Nova u nizu...usoPreviewPopup

Nesto sam uradio... Ja sam iz Republike Srpske i ne znam je li legalno ili ne ali sam platio. Ovako, registrovao sam se na PayPal (veoma jednostavno preko njihovog sajta), skunuli su mi sa bankovnog racuna neka 2 dolara, zatim sam iskoristio cetvorocifreni broj sa izvoda banke i ukucao ga na vec postojecem nalogu te time skinuo limit i poslije toga sam uplatio avans i dobio potvrdu hotela da je uplata u redu. Vratili su mi i ona 2 dolara. E sad.... ima li rizika i koliki je ne znam... Ako neko ima savjet bicu zahvalan.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kao sto rekoh, iz Srbije ne moze.

Iz Federacije moze. Nekada su mnogi registrovali svoje kartice odavde, ali sa adresom u BiH. Sada ni to ne moze, jer se proverava "drzavljanstvo" same kartice, pa ako se ne slaze sa prijavljenom drzavom boravka -cao!

Ne bi trebalo da bude rizika, upravo zato se mnogi odlucuju za PayPal. Nazalost, i dalje nema podrske za Srbiju...

zasto mi se uvek pojavljuje ovo na kraju(koliko god puta ga brisao)? -> usoPreviewPopup usoPreviewPopup

Izmenjeno (predrag)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zamolila bih one koji imaju iskustva sa on-line rezervacijom smestaja da mi rese nedoumicu. Konkretno pronala sam na booking.com ovaj hotel:

http://www.booking.c...b74816b6748dX11 i cena je 104e za 4 dana bez mogucnosti otkazivanja i 112e za 4 dana sa mogucnoscu otkazivanja. A na zvanicnom sajtu hotela u tom periodu cena za tu sobu za 4 dana je 220e!

http://www.canadahot...u/en/price.html To mu dodje 50% jeftinije ako se rezervise preko booking-a? Ako uplatim preko njih imam skoro 50% popusta? Pitam jer mi nije bas logicno pa reko' mozda nisam dobro razumela...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Koliko sam pogledala, cena koja je data na sajtu hotela uključuje i doručak, gradsku taksu i parking, što ne ulazi u cenu sa booking-a koju si navela. Moguće da je u tome ta razlika, mada, nije neobično ni da booking ili bilo koji drugi sajt za rezervaciju smeštaja ponudi bolju cenu od one sa sajta hotela, za ograničen broj soba. Ono što mogu iz ličnog iskustva da kažem je da sam uvek u hotelu platila onu cenu koja mi piše na rezervaciji, nikad nije bilo neprijatnih iznenađenja po tom pitanju. U slučaju da je non-refundable varijanta, iznos se odmah skida sa kartice, u suprotnom, plaćanje se obavlja u hotelu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

To mu dodje 50% jeftinije ako se rezervise preko booking-a? Ako uplatim preko njih imam skoro 50% popusta? Pitam jer mi nije bas logicno pa reko' mozda nisam dobro razumela...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko od vas otkazao rezervaciju hotela i da nista nije skinuto sa kartice?

Mislim na bookings.com pri slucaju da ste odabrali sobu sa "free cancellation"" stavkom. Pri tom je uslov da se otkaze najkasnije dva dana pred dan pojavljivanja u hotelu.

Da li je stavka "free cancellation" na bookings.com dovoljan razlog da ne citam ostale uslove otkazivanja na sajtu doticnog hotela?

Dakle, da li im mogu verovati da nece nista skinuti sa kartice ako su tako i rekli?

Na venere.com za istu sobu sam nailazio na drugaciju politiku otkazivanja, npr 7 dana pred zakazani datum itd...

Izvinjavam se ako ste o ovome pisali, ali tema ima 8 strana pa nisam sve stigao procitati.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam jednom otkazala rezervaciju na booking.com, soba je bila sa "free cancellation" opcijom a otkazala sam je dosta pre u odnosu na navedeni datum boravka. Rezervaciju sam tom prilikom izvršila za potrebe dobijanja vize, jer nisam mogla da objašnjavam u ambasadi da ću veći deo puta boraviti u kampu :) Ništa nije skinuto sa kartice. Trebalo bi da su važeći uslovi rezervacije i otkazivanja oni na sajtu preko kog vršiš rezervaciju, odnosno da oni "nadjačavaju" uslove sa sajta konkretnog hotela.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Ultralamb

Vise puta sam ponistavala rezervaciju, uvek to cinim ako mi se u medjuvremenu ukaze neka bolja opcija. Naravno da ti nista nece skinuti ukoliko je "free cancellation" i ukoliko ispostujes uslove koji su navedeni prilikom bukiranja. Nije bitno sto je na venere.com drugacije, cesto su i cene razlicite a u pitanju je isti hotel!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Drugari moze li mala pomoc?

Mi smo resili da ove god idemo na Oktoberfest…i usput malo da obidjemo jos ponesto…rezervisali smo smestaj u Salzburgu I u okolini Minhena preko booking.com visa internet karticom banke Intesa I sve je ok,dobili potrvrdu rezervacije od bookinga.....ja srecna kao malo dete,posto do sad nisam preko bookinga rezervisala..onda smo danas pokusali da rezervisemo u Italiji smestaj…od str bookinga nam je rezerv. potvrdjena ali smo posle dobili mail:

Poštovani/-a ***********,

Nažalost, Hotel nas je obavestio/-la da podaci sa platne kartice kojeste naveli nisu ispravni. Po našim podacima, oni pripadaju debitnoj, a nekreditnoj kartici.

Molimo vas da pošaljete nove, ispravne ili izmenjene podatke u roku od 24 sata,tako što ćete se ulogovati na Moja rezervacija. Ukoliko ne dobijemo ove podatke u roku od 24 sata, hotel će bez upozorenja otkazati vašu rezervaciju.

Procitala sam ovde da je neko slican problem resio visa electron debitnom karticom...ali posto su ovde vec proverili da nije kreditna nego debitna mislim da mi se ne isplati da ponovo unosim podatke debitne...mogu ja da izvadim kreditnu samo sto se to da potraje..ne znam koliko...vise od 24h sigurno :lol: pa mi obrni okreni rezervacija propada :)

I jos me muci ono sto sam procitala na prvoj str teme

Nama se desilo da smo rezervisali hotel Visa Virtuon karticom, koja nije kreditna, tri meseca unapred. Hotel nije pokušao da rezerviše sredstva do noći pred dolazak (tako je funkcionisao sistem konkretnog hotela), i tada rezervacija nije prošla. Razlog zašto rezervacija nije prošla (bilo je dovoljno novca na kartici), kako su mi objasnili kasnije, nije što kartica nije bila kreditna, već što podržava samo noviji standard e-commerce transakcija, a ne i drugi, MOTO, koji je koristio hotel.

vezano za ona 2 hotela koja smo uspeli da rezervisemo internet kart.da li je bolje da za svaki slucaj posaljem mail hotelu da mi potvrdi rezervaciju da ne bude mi krenemo na put I oni odluce da rezervisu sredstva pa nas u sred puta zatekne info da rezervacija ne moze da prodje :nea:

-Da li se pojmovi PRE-AUTORIZACIJA i REZERVISANJE SREDSTAVA odnose iskljucivo na kreditne kartice, ili vaze i za debitne kartice?

ovo i mene zanima....procitala sam odgovor ispod ovoga i jasno mi je da na kartici prilikom rezervacije ne moram da imam iznos za prvo nocenje i sl...ali ako oni odluce dan pred put da rezervisu ta sredstva da li je to moguce da se uradi na debitnoj kartici ili iskljucivo ta mogucnost postoji za kreditne...bez obzira sto bih ja na tu internet visa debitnu stavila dovoljnu kolicinu para?

sooory na ovolikoj poruci i na ovim pitanjima :blush:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za raifajzen visa virtuon karticu (debitna) znam iz iskustva da se sredstva mogu rezervisati. Normalno, ako ih ima.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

hvala puno na odg...nadam se da to onda vazi i za onu visa internet banke Intesa :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za raifajzen visa virtuon karticu (debitna) znam iz iskustva da se sredstva mogu rezervisati. Normalno, ako ih ima.

Sa Visa Virtuon karticom se sredstva mogu rezervisti, to je tačno, ali ne i u slučaju ako se primenjuje stariji protokol - MOTO, jer ova kartica to ne podržava. Ovo je bio razlog zašto rezervacija nije prošla u našem slučaju (poruka koju je unchi citirala), iako jeste bilo dovoljno sredstava na kartici.

@unchi Ne znam kakav je slučaj sa Intesinom internet karticom, a svakako nije loše da napišete mail hotelu. Bitno je da u svakom momentu imate na kartici iznos prvog noćenja (za svaki hotel), jer ako i pokušaju rezervaciju, pokušaće za taj iznos (a to može biti neposredno nakon rezervacije, ili pred put - kao obezbeđenje u slučaju da se ne pojavite). U velikom broju slučajeva, hoteli ni ne pokušavaju rezervaciju sredstava.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

hvala puno na pomoci :) vadimo kreditnu...trebalo bi da u pondeljak-utorak bude gotova...pa cu da izmenim podatke o kartici u onom odeljku - i mirna glava :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

.....

Nadam se da sam bila od pomoći, i mene interesuju iskustva drugih pošto ću sada, bez viza, nadam se češće na ovaj način rezervisati hotele! Pozz

Svakako ce nekome biti od pomoci,imam jedno pitanje za tebe-Da li si isla avionom?I da li si i to rezervisala,ako si isla,preko interneta i preko koje avio kompanije?osmeh.gif

Izmenjeno (DraganV)
skracen citat
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27106
    Ukupno tema
    907241
    Ukupno poruka