Maria

Izbor mesta na Sitoniji

496 poruka u ovoj temi

Pre 25 minuta, palacinka je rekao/la:

Onda mozda bolje neka druga destinacija, zasto bacanje novaca, ako hocete vise pasivni odmor.? Realno za takvu vrstu odmora Sitonija jeste skupa,i nepotrebna, ako hocete da budete stacionirani u jednom mestu, i ja bih pre izabrao olimpsku regiju, tipa Nei pori, koji je po meni zaista odlican za jedan takav odmor, odmor od svega..Cak i da izaberete Sitoniju za takav odmor, drugi turisti vam nece to dozvoliti, jer je preplavljena ljudima sa svih strana, koji hoce da je sto vise obidju, tako da zaboravite na mir i tisinu, ako ste u nekom od popularnih mesta koja smo spominjali....Ili ako hocete mozda ostrvo, preporuka za Eviu, koja nije jos toliko preplavljena turistima(mada zahuktava se), odlicna za pobeci od svega..pozz

Ja upravo rekoh da za mene to sedanje u auto i obilazenje plaza ne predstavlja aktivni odmor, al' dobro :)

Sitonija je prosto dosla na pamet, ponovicu, jer je blizu aerodroma u Solunu, i plaze deluju lepo, a verujem da je u junu toplo more. Jedini "problem" mog izbora je naci negde gde je u junu dovoljno toplo a da ima i malo hlada. Ne bezim ja od toga da uzmem auto i obidjem predele ili ostrvo, no bas svakog dana to predstavlja odredjeni zamor ;) Razmatram istovremeno i neka ostrva, i vidis za tu Eviu imam preporuke, mozda da pogledam nesto za nju ako bih letela na Atinu - hvala za ideju.

Recimo, na Skijatosu sam nasla sve sta mi treba (divni hlad, malo ljudi u junu), ali avaj - u junu je more dosta hladno. Momak maltene nije hteo da se kupa :D

Izmenjeno (andrassyut)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@palacinka je u pravu. Sto placati skupo smestaj, a Sitonija je najskuplja u tom kraju blizu Soluna, a ne obici je.

Mozda vam budu interesantna mesta oko Nea Moudanije koja je na oko 50km od aerodroma, a more je slicne temperature i plaze su ok

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja mislim malo drugacije. Jeste da Sitonija ima divne plaze koje je greota ne obici ali opet, sasvim lepo se moze provesti odmor tako sto cete veci deo provesti u mestu u kom ste smesteni (Sarti, Neos Marmaras, Toroni, Kalamici..) i povremeno otici na neku od naj plaza.

Poredjenje Nei Porija sa Sitonijom je kao porediti hotel sa 1 i hotel sa 4*. Okolinu Nea Maudanije nisam obilazila ali mi deluje kud i kamo lepse od N.Porija.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nea Moudanija mu dodje kao hotel sa 2+ do 3*. A i trebalo bi da su cene povoljnije u odnosu na Sitoniju

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 3 sata, Ticadodo je rekao/la:

Koliko sam ja shvatio prelistavajući postove o Nikitiju, Sartiju i Neosu, ako vam je do odmora, a ne do svakodnevnog putovanja kao na posao i do 25 km, Nikiti sa nekih četiri supermarketa, (Da, i pijacom!!!) čini posao. A za ne verovati, nalazi se na moru! Pa, birajte...odmor uz dobru snabdevenost ili jurcanje svaki dan. Najbitniji su prioriteti. Mi se razmišljamo između Kalamicija i Sartija, Neos je definitivno otpao kao vašarsko mesto (Paralia na Sitoniji), Kalamici uveče izaziva želju za samoubistvom te je Sarti najbolja opcija, jedino što nema Hipermarketa nego postoje samo mali skupi marketi. Sve mi se čini da će Nikiti biti konačan izbor ukoliko se odlučimo za neopravdano preskupu Sitoniju. 

Види Неос није Паралија, можеш свашта рећи али то што си рекао не пије воду, три пута Неос Мармарас и три пута Олимпик бич.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@gagana ks

Naravno da je Sitonija za nekoliko klasa iznad Nei Porija, a.samim tim I isto toliko iznad njega I cenovno, zato sam I naveo njega kao preporuku za odmor u jednom mestu, jer je vrlo pristojno mesto za relaksirajuci odmor, beg od buke I guzve, ko ne zeli previse akcije, I da stalno oblazi nove sadzaje, jer opet po meni je nepotrebno da date 50-60 evra (a kako vidim ove godine I vise) dnevno za dvoje na Sitoniji ako ste planirali da budete svo vreme u jednom mestu, jer cete onda sigirno biti razocarani Sitonijonijom odnosom placeno-dobijeno, jer po pravilu te gradske plaze gde budete stacionirani su skoro svugde onako, nista posebno, ispod proseka, uglavnom neodrzavane adekvatno usled velike frekfencije turista, pa samim tim nema potrebe da date toliki novac kad sve to imate recimo i, u Nei Poriju za duplo manje novaca...Ako vec obilazite poliustrvo sve to vec ima smisla, jer cete imati sta videti, I vredi dati novac u tom slucaju, opet kazem, najlepsi deo severne Grcke...pozdrav

Izmenjeno (palacinka)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 4 sata, andrassyut je rekao/la:

Verovatno je i do toga sta za nekog predstavlja aktivni odmor. Za mene to znaci puno fizicke aktivnosti (u slucaju mora - plivanje), planinarenje, razgledanje lokaliteta, nikako to "sednemo u kola i obilazimo plaze". Svakodnevno sam u kolima zbog posla, pa ne zelim da mi odmor izgleda tako sto cu svakog dana ici 20km po grckim krivinama. Ne kritikujem nikoga, nego cisto kazem, razlicite poglede imamo :)

Slazem se sa vama da su ukusi i ramisljanje o odmoru razliciti, i da je nekad coveku potreban "reset" od svakodnevnih obveza. Onda se u odnosu na potrebe i afinitete bira i mesto za odmor. Pasivan odmor moze se imati i na Sitoniji ali se ne moze bas pronaci sve na jednom mestu, kao sto je to neko od forumasa ovde vec naveo da bi zeleo: mir, prirodan hlad, hipe rmarkete itd. Takodje je cinjenica da je Sitonij prepuna fantasticnih plaza pa bi bilo steta bar neku nevideti osim one u kojoj se boravi. Kalamici je dobar za mirniji odmor, Vurvuru i Toroni takodje, Blizina plaze par taverni manje radnjice. Svima srecno u odabiru i ma sta odaberete lep provod zelim.Pozdrav.

Izmenjeno (slavuj)
4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Clanica je rekla da ne bezi od toga da sedne u auto i da obidje okolinu ali da to ne bi radila bas svakog dana. A vi pisete kako Sitonija nije za nekog ko bi ceo odmor proveo u jednom mestu?! Cura nije rekla da ne bi mrdnula iz mesta u kom je smestena.

A to sta je za nekoga skupo je relativna stvar. 

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 4 sata, gagana ks je rekao/la:

Ja mislim malo drugacije. Jeste da Sitonija ima divne plaze koje je greota ne obici ali opet, sasvim lepo se moze provesti odmor tako sto cete veci deo provesti u mestu u kom ste smesteni (Sarti, Neos Marmaras, Toroni, Kalamici..) i povremeno otici na neku od naj plaza.

Poredjenje Nei Porija sa Sitonijom je kao porediti hotel sa 1 i hotel sa 4*. Okolinu Nea Maudanije nisam obilazila ali mi deluje kud i kamo lepse od N.Porija.

Nei Pori je mesto za odmor. Besmisleno je poređenje tih zvezdica, kao da poredimo babe i žabe. Moš´ misliti, kao da je Sitonija nešto specijalno. Niz uniformisanih sela, betonska konstrukcija vila kao i svuda u severnoj GR.sa zasađenim palmama. Voda kao i svuda u Egejskom moru. Na Kasandri je toplija i nema vetra. E, to sam išćitao od realnih ljudi iz postova od pre deset godina. Tada je Sitonija bila divlja a sada je kao i sve ostalo. Uspevate da me ubedite da je glupo otići na Sitoniju jer za te pare mogu da provedem 15 dana All Inclusive u Bugarskoj. A tamo je hrana deset puta bolja.

Pre 3 sata, Звезда је живот je rekao/la:

Види Неос није Паралија, можеш свашта рећи али то што си рекао не пије воду, три пута Неос Мармарас и три пута Олимпик бич.

Čistom logikom došao sam do zaključka da je Neos Sitonijska Paralija. Čim ima puno naših, koji to i pozdravljaju, govori samo za sebe. Nikada nisam bio na Sitoniji i definitivno nisam kompetentan da dajem ocene. Ja samo razmišljam gde da odem, a to neće biti NM definitivno. Uostalom, postoje i ostrva...opcije su Skiatos i Skopelios gde napadaju Ajkule kao i Jonsko more. Eto, u tri rečenice uspeli ste da me ubedite da je tamo ništa posebno za skupe pare. Plaža ima svuda. Za sada smo bili u Paraliji i Nei Pori i bilo nam je fantastično. Sada nam je zinula pa kao ...nešto ekskluzivnije. A ono sve isto. Bojim se da ću se posle Paralije razočarati Sitonijom. Tamo je dosadno,, kao neke plaže...zašto bih išao sa dobre plaže na drugu? Nikiti mi i dalje deluje kao najbolja opcija ali...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako zelite mir i tisinu,a blizinu Neosa,onda je zaliv Simonitiko prava stvar.Udaljen je oko 8km od Neosa,ima plazu na kojoj je hladovina citav dan,dva restorana i jednu radnju.Blizu su i Neos i Toroni.Ovo mesto je za totalni reset.Nema nikakvih sadrzaja,ali je prelepo za pravi odmor.Bio i proverio prosle godine.Nikada se bolje nisam odmorio.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

slazem se sa Igorom.Sitonija definitivno nije da se bude na jednom mestu.Izaberete bazu pa svrljate okolo...ko ne voli da se vozika onda je bacanje para ici tamo.

Iz isith razloga se i mi drzimo severa, dok klinci porastu obici cemo uzduz i popreko sever, aposle toga jug.

Definitivno za nas Sarti je najbolji..jer eto volimo da pirka vetar i da ima talasa, a i volimo da obilazimo :)

Pre 5 sati, Igor Lukač je rekao/la:

Nea Moudanija mu dodje kao hotel sa 2+ do 3*. A i trebalo bi da su cene povoljnije u odnosu na Sitoniju

provericemo jos ove godine to :)

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mislim da nema svrhe da upoređujemo mesta zvezdicama itd.jer su ukusi različiti,kao i mogućnosti.

Meni je npr.Sutomore u CG užasno. Prljavo,gužva,,precenjene ležaljke,bučno...

A ima ljudi koji stalno letuju tamo i super im je.

Tako da,lepota je u oku posmstrača što bi se reklo. :)

Mi smo odabrali Sitoniju na kraju,a razmišljali smo i o Solunskoj regiji.

Olimpsku regiju smo overili. Prethodne dve godine za redom smo birali NP.

Vratićemo mu se garant. Briga me što ga mnogi pljuju. Nama su tamo bili ubedljivo najbolji odmori.

Elem,da se vratim na temu .

Mi smo se def.odlučili za Nikiti :)

Idemo kolima i obići ćemo nekoliko plaža iz okoline,ali ne planiramo da palimo kola svaki dan. Što neko reče,treba se i od svakodnevnog vozikanja odmoriti.

Kriterijumi su nam bili

-da sve imamo  na domak ruke bez kola(plažu,megamarkrt,pekare,resorane,taverne,šetalište,)

-da smeštaj koji je blizu mora ima relativno pristojnu cenu 

-da su relativno lako dostupne lepe plaže i neka druga mesta

+ za Nikiti je i ta marina sa brodićima,baš nam de sviđa.

+je i blizina u odnosu na polaznu tačku iz Srbije .

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Ticadodo
O ukusima jeste suvisno diskutovati ali ukoliko budete u mogucnosti tj.pozelite (da me ne shvatite pogresno) posetite jos neko mesto osim Paralije (koje je btw. po mom skromnom misljenju jedno od losijih mesta u Grckoj) i Nei Pori-ija pa onda mozemo da diskutujemo i to narocito na ovoj temi koja se zove "Izbor mesta na Sitoniji".
Pozdrav !!!

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ni u jednom momentu nisam tvrdila da je Sitonija nesto posebno. Prosto, moje je misljenje da su sto se tice severa Egeja, Halkidiki i Tasos "best buy".

Slazem se da je smestaj na Sitoniji papren (primera radi na Kefaloniji smo trokrevetni studio placali 35 i 40e, na Skopelosu studio na samoj plazi 43e) ali i pored toga uvek bih ako sam u mogucnosti pre izabrala Sitoniju nego Olimpsku regiju. Dakle, ako sam u mogucnosti. 

I ne bih se slozila sa time da je more ko more - svuda isto. Moze neko da kaze da je Sitonija paprena, da mu ne odgovara guzva, ovo ili ono. Nekom je samo bitno da se usidri u dobrom hotelu i da pijucka pice pored bazena. Ali ako govorimo samo o moru i prirodi Sitonija tu prednjaci ako gledamo sever Grcke.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907233
    Ukupno poruka