ech0

Autom do Beca?!

329 poruka u ovoj temi

Razmisljao sam da posle boravka u Becu svratim do Bratislave, na par sati, pre nego se vratim kuci, pa me zanima da li je potrebno kupovati vinjetu na izlasku iz Austrije i ulasku u Slovacku ili se praviti lud :neznam:

Kakva su vasa iskustva? Inace na sajtu amss stoji da je vinjeta za Slovacku 7eur za 7 dana.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ovo moram da podelim s vama.

Moga druga zamoli kolega da mu pravi drustvo do Beca. Krenuli oni kolima u nocnim satima i moj drug ga pita da li ima navigaciju. Kada je dobio negativan odgovor pita ga da li ima makar auto-kartu. Naravno da nije imao ni to po sistemu sta ce to njemu. Svrate malo u Budimpestu i prilikom izlaska pitaju prolaznicu za put za Bec. Ova im potvrdi da ih je razumela, pokaza rukom pravac. I tako oni posle visecasovne voznje stignu ispred grada. Samo greska je bila u nazivu grada. Bili su ispred Peca a ne ispred Beca. Kada su ukapirali ostalo im je jedino da produze za Osjek i nazad kuci. :hahaha: :hahaha: :hahaha:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Eh put do Beca koliko smo puta isli tim putem i koliko puta cemo jos ici do penzije ko zna jos nekih 30 godina pa samo 1 mesecno da idemo dovoljno je :dosada: .

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pusto mu bilo. Druga polovina osamdesetih, Madjarska nije bila u EU, nema viza, sedneš ujutro u kola, pa prečicom na Kiškunhalaš. Čorba, pečena riba, pa laganica do Mošonmadjarvara. Hotel, večera cigan-pečenje, vino(Lepotica iz Egrija), spavanje. Ujutro polazak za Beč, kupovina, i nastavak putovanja za Maribor da bi se izbegla čuvena kaucija na tehničku robu. Parkinga u Beču koliko hoćeš, I uglavnom se nije plaćao. A sad mi je muka da odem.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa ne znam kad si ti bio zadnji put u Becu i Madjarskoj, ne znam da li si informisan, nema vise viza za ove destinacije :vestica:.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Biće ih, biće, i to vrlo skoro. Zadnji put sam bio kada su bile, prevideo sam da nam trenutno ne trebaju. :sorry:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I niko nije spomenuo i preporucio te jeftinije hotele?

Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovo je tema "Autom do Beca" Preporuku za smestaj pronadji na drugoj temi.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Procitao sam temu nekoliko puta I zaista ima dosta korisnih informacija. Svaka cast !

Naime, planiram da porodicno putujem autom u Bec, pocetkom juna. Nisam nikada isao ni u Madjarsku ni u Austriju. Interesuje me da li za klinca treba auto sediste jer ima skoro 6 godina I visok je oko 130cm. Koliko policija obraca paznju na to ? Gde kupiti madjarsku vinjetu a da me ne oderu ? Koja je trenutna cena tng u Madjarskoj ? Preporuka za pauze u Madjarskoj ? Volim da stanem tu I tamo jer necu nigde da zurim. Svaka informacija o ovoj ruti mi je dobro dosla.

Hvala unapred

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Odgovore na većinu pitanja koje si postavio već imaš na ovoj temi. Pročitaj šta sam pisala prošle jeseni po povratku iz Beča i mnogo toga će ti biti jasnije ( i ).

OVDE imaš pretraživač pumpi u Mađarskoj, po gradovima i vrstama goriva, sa ispisanim pumpama i cenama po obavljenoj pretrazi, ako ti zatreba.

OVDE su obeležene LPG pumpe u Mađarskoj. Napominjem da ja od kako sam otkrila LPG pumpe u slovačkom Komarnu, gde su cene LPG-ja iste kao kod nas ili niže, više u Mađarskoj LPG ne točim (što da plaćam oko 30 centi više po litri gasa, ako ne moram).

OVDE imaš trenutne cene putarina u zemljama Evrope, OVDE samo u Mađarskoj, a OVDE samo u Austriji.

A OVDE propise o vožnji dece u Srbiji i zemljama Evrope.

Što se pauza tiče, mi ih pravimo na nekoliko mesta: prilikom kupovine mađarske vinjete, dakle ili sa naše strane neposredno pre prelaska granice (ako kupujemo u dinarima), ili odmah po ulasku u Mađarsku (ako kupujemo u forintama), zatim kod Tesco-a u Budaorsu (malo posle Budimpešte) ili Đeru, gde svratimo da kupimo ponešto i klopamo u nekom od restorana (Mek je npr. u Mađarskoj dosta povoljniji nego u Srbiji), zatim u slovačkom Komarnu, gde svraćamo da sipamo LPG, te odmah po ulasku u Austriju, na pumpi uz koju se nalazi kućica za kupovinu austrijske vinjete.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na veoma iscrpnom odgovoru. Propise o voznji dece sam vec procitao na sajtu amss I zato I napominjem da klinac ima pet I po godina I visok je ustvari 117cm a po propisima u Austriji deca mladja od 14god. I niza od 135cm moraju se vozitu u sedistu za decu. Njegovo staro sediste mu je malo I sad se vozi bez njega, privezan pojasom pa mi se ne kupuje novo sediste za jedno putovanje. Zato sam mislio ako je neko imao slicno iskustvo da podeli sa nama.

Zaboravio sam da pitam da li treba da prijavim nasoj carini iznošenje licne tehnike (foto aparat, tablet ... ) ?

Ako se jos sta setim moracu da pitam !!! Volim da na put krenem sto spremniji.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moja rodbina iz inostranstva kad dolazi kolima za Srbiju svoju devojčicu tog uzrasta i visine stavi na zadnjem sedištu da sedne na neki podmetač, koji je učini višom (namenski pravljen za decu, a nije dečije sedište) i još je naravno i vežu pojasem. Tako prođu pola Evrope od nas do njih i nazad i koliko znam nisu nikada imali problema.

Što se uređaja tiče, nudili smo u više navrata i Grcima i Mađarima na granici da prijavimo digitalni foto-aparat i lap-top-ove, ali su nam svi rekli da to spada u lični prtljag i da prijavljivanje ne praktikuju.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

To sam I ja mislio da probam jer drugar ima to kao sediste pa da pozajmim.

Nasao sam na navigaciji Komarno pa me interesuje da li su pumpe na glavnom putu ili moram da trazim po gradu? Isplati se skrenuti sa puta 20-ak km za tu razliku. Koliko sam video isključenje je pre Djera I samo se predje preko reke I u Slovackoj si.

Kakvi su Madjari, cuo sam razne price ali uglavnom lose ? Putovacu danju pa se nadam da nece biti neprijatnosti.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Čim se pređe most, u Slovačkoj si. Nije veliko skretanje sa auto puta. A pumpi ima odmah posle mosta sa obe strane. Mi sipamo na OVOJ.

Nismo imali nekih posebnih problema sa Mađarima. Jedino što prilikom promene evra u forinte u kućicama u kojima se prodaju vinjete posle granice hoće da nude baš nizak kurs, pa treba pitati za kurs na više mesta (a i neki od njih ne primaju evre u metalu). Mi smo zaključili da je isplativije promeniti evre u forinte, pa za forinte kupiti vinjetu. Zato i pominjem kurs evro-forinte. Takođe, na MOL pumpi 10 km pre Beče, uz auto put, računaju baš nizak kurs i hoće da ukradu koji litar (od kako sipamo u Komarnu, tu više ne navraćamo). I kao najveći problem postoji jezička barijera, jer gotovo nijedan Mađar sa kojim smo imali kontakt ne zna nijedan jezik osim svog :).

Nije loše da se informišeš i o za svaki slučaj.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Placacu iskljucivo karticom, bas zbog racunanja kursa. Hvala za pupme u Komarnu. Ustedecu koji evro !

O ovakvim neprijtnim situacijama sam I ja svasta cuo a nije mi bas mnogo bitno da li su pljackasi madjari, bugari ili rumuni !!! Znaci, dobro obratiti paznju I bez prevelikog opustanja kroz madjarsku.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907228
    Ukupno poruka