matejas

NEA FLOGITA

1464 poruke u ovoj temi

Pogledao sam na sajtu Helone, jeste u centralnom delu, u blizini parka i pijace, druga ulica od mora.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Leto76,

Flogita je divno mesto, ako ti je potrebna opuštenija atmosfera, ili ako ideš sa detetom. Plaža je velika, peščana, voda topla, ima mesta i da se osamiš, ali i da iznajmiš suncobran i ležaljku (uz piće je sve to free, za ceo dan). Ima lepih kafića, zabavnih parkova za decu, ali nema ''vašarskih'' sadržaja, butika, ludila..i sl. Ima prodavnica sa suvenirima, ali par komada, Taman dovoljno. 

Flogita ti je mesto iz tri poprečne ulice, tako da je sve blizu plaže. Deo Flogite koji je dalje, je deo gde žive meštani i uglavnom se ne izdaje turistima, bar ne iz Srbije, koliko ja znam.

Izmenjeno (Saškaja M)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

legija037, :aplauz: 

stvarno si super sve predstavio! 

Samo bih dodala da ne znam kako se neko može osetiti nasamarenim, ako uplati smeštaj u vili za koju zna da je udaljena 400-500 i više metara od plaže? Ja kad gledam smeštaj, podvlačim liniju kod 100-og metra i kraj!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Puno je ljudi koji se ne služe internetom, a puno je i agencija koje i kada predstave da do plaže ima 400-500 metara ne kažu za uspon (ovo znam provereno jer sam se i ja čudio kako je neko bez auta zapao na smeštaj tamo). Nije ni google maps baš savršen, ne vidi se na primer na ovim mapama konfiguracija terena. U svakom slučaju ja volim da iznesem sve činjenice koje zapazim jer možda nekome odgovara da se penje i više puta dnevno uz brdo, zbog linije :D :D :D

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ćao ☺,

Oko 10.7. planiramo suprug i ja da letujemo u Flogiti, sa dvoje dece od po godinu i po dana. E sad, trioumim se između sledećih vila: Zorbas, Jakobos i Bouzalis. Moze li pomoć šta je tu najbolja varijanta, koju vilu izabrati a da je blizu plaza koju mozemo koristiti? Unapred hvala na odgovoru

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ivanapo,za vile Zorbas i Jakobos ne znam tačno gde se nalaze,a vila Bouzalis se nama lično ne sviđa... Nekako je nabijena uz drugu vilu,i terase su skoro pa spojene...Preporuka ,vila Mavridis!! Odliča je. Što se plaže tiče,jeste blizu,velika je,dugačka,ima i zelenila,sve je ok... 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Znam da u Flogiti ima pijaca, ali da li postoji "pijačni dan", kada ima baš dosta prodavaca i robe (kao npr. u Nei Poriju petak)?

Ili negde u blizini (npr u Nea Moudaniji)?  

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I od mene pitanje vezano za pijacu.Da li postoje tezge sa onim g

omilama začina i slatkiša na merenje?

I od mene pohvala za legija037,sad mi je mnogo jasnije gde se šta nalazi,mi smo u "roze" delu ;)!

Zaboravi još da pitam da li na pijaci ima sveže ribe?

Izmenjeno (JocaB2007)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Ivanapo

Evo dopunio sam mapu sa lokacijama sve tri vile za koje si pitala. Sve tri se nalaze veoma blizu mora i svega stotinak metara su udaljene Jacobos i Bouzalis, Zorbas je samo jedna kuča pre Bouzalis vile. Na mapi je vila Jacobos krug roze boje, Zorbas je narandžast a Bouzalis ljubičast. O vilama ne znam, što se lokacija tiče to vidiš i sama. Koliko sam video Bouzalis su neke dve zgrade na G, i deluje kao da su deca pravila od lego kocki, ispod Zorbas apartmana je poslastičarnica, dok je Jacobos u zaleđu prvog reda i ta ulica je relativno mirnija. Što se plaže tiče sve tri su blizu, a ima i slobodnih delova i delova sa ležaljkama, Flogita je generalno mala.

@Rih @JocaB2007

Pijaca radi svakog dana i nisam primetio da im je neki dan "pazarni" i da ih je više, ne znam kako je u sezoni, ja sam bio sada u septembru i izbor je relativno slab, malo voća i povrća, ujutru malo ribe, malo garderobe i par tezgi nekih džidža-bidža. Sve ukupno manje od tridesetak tezgi. Mislim da u mestu Nea Moudania gde je i luka pijaca ima veći izbor.

Flogita glavno obelezeno 2.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Što se pijace tiče, evo da i ja dodam, nema neki poseban dan za kupovinu, a i nije neki preveliki izbor. Sveže voće i povrće je tu svaki dan, što je ok. Mogu se kupiti masline na meru, kao i ulje. Generalno, Flogita nije ''vašarište'' i mesto za kupovinu, kao Paralija, npr,  Meni se zato i dopada. Ima svega, što je potrebno za ok odmor, pogotovo sa malom decom...prodavnice su ok opremljene, a Lidl je relativno blizu, tako da uz pomoć navigacije se može bez problema stići. Ali, priznajem, da mi sve popakujemo u svoj mali, ručni frižider, tako da kupujemo samo najpotrebnije...hleb, povrće i pivooo, naravno! :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ćao :)
@Ivanapo
Ja idem prvi put u Flogitu, uplatila sam smeštaj u vili Jacobos (u nekim agencijama je naziv Angelos). Biću 20 dana (22.maj-11.jun). U igri je bio i Zorbas, ali mi je po fotografijama izgledalo da je terasa baš mala.
Kao što je napisao legija037, ulica gde je Jacobos je mirna. Terasa gleda na tu stranu te ne prži sunce ceo dan i može da se sedi napolju u najtoplijem periodu dana (meni znači jer mi ne prija vrućina).

Za malce je i P.Dionysiou dobar izbor, ali je tamo za juli i avgust skoro sve već popunjeno.

Izmenjeno (Jelena_78)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja se sa vlasnikom hotela Mavridis i Marialena dogovorih za smeštaj i polupansion u Marialeni za 14. jul, za nas 4 -2 odrasla i 2 deteta- 1070e. Za jul i HB mislim da je cena ok. Još samo da mu pošaljem depozit.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

erty za koliko dana i gde je ishrana?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na informacijama ☺ S obzirom da je izbor smeštaja sužen, ono sto smo najviše želeli je već popunjeno, uplatili smo vilu Zorbas, od 11.7., idemo suprug i ja sa dvoje dece od po godinu i po dana, nadamo se da će biti ok ☺

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907232
    Ukupno poruka