Putnica

PEFKI

3160 poruka u ovoj temi

pogledao sam na argusovoj mapi gde se koji apartman nalazi, ali me zanima da li je bolje odabrati apartman levo ili desno od onog doka? :volimenevolime: i gde je uopste bolje biti na plazi.... A Bilju bih posebno pitao da prokomentarise slicnosti i razlike izmedju Pefki i Nei porija? :cmok:

zahvaljujem...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

VladaR je najvise obisao Eviju. A Suki je stavljala albume onog Italijana, ima divnih slika.

Volodja je'l to plan za ovu godinu?

Vec sam malo maltretirao Suki jer mi slike Evie od tog Italijana bas deluju nekako - previse lepo.

https://picasaweb.go.../SUDEUBEAGRECIA

Mi konkretno nismo jos nista odlucili, imamo par saveta i preporuka. Nekako mi je ova Evia sasvim prihvatljiva jer nema troskova tipa trajekt ili avion.

Ne znam da li je neko analizirao i lokacije fotografija?

Cini mi se da je onaj deo oko Agii Apostolija i Kimija sasvim prihvatljiv kao polazna tacka spram kolicine prelepih plaza premda me je sad malo oladio kolega sa tvrdnjom da Kimi bas i nije nesto? Zato me i interesuje utiasak nekog ko je obilazio taj istok ili jug Evie.

Pokusao sm da nedjem i neku lepu veliku mapu Evie ali u googlu mi opcija "evia road map" ne daje bas neke rezultate.

Ima li neko neki link sa nekom malo boljom mapom Evie?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tesko da ce neko napisati opis, nije dole niko isao. Problem na Eviji su putevi, razdaljine su male ali gde god krenes treba ti 2-3h za 100 km ... Ja sam na Via Michelinu gledala od Lutre do Kimija 5 h :ohmy: . Ne moze brze, putevi sa krivinama, pa jos ako ispred ide kamion, nema preticanja i onda gudis 40 sve vreme. Muz je jednom bio u ozbiljnoj panici da ce nam prokuvati motor, ispred nas sleper, put uzak, nit da vozis, nit da stanes, nit da pretices ...

Tako da Volodja, nista ti ne znaci bolja mapa, sve su to neki zuti putevi, nema tu pravaca gde nagazis. Putevi su inace ok kvaliteta.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

razmislim o ovoj destinaciji,pa molim zbog blizine plaze sta je bolije da uzimam ,Panagiotis ili Bugas?zelim da budem sto vise plazi gde mogu sa se kupam,

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Velika plaza je od doka desno (prema Skijatosu),i najlepsi deo plaze je odmah pored doka. Levo od doka (kad stojite okrenuti prema moru) je mala plaza. Tu ima mnogo camaca i voda te 2007.god. nije bila najcistija.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

po tome znaci da je bolje da odaberem Panagiotis? evo polozaj,mene zanima more i kupanje

http://www.argus.rs/images/mape/mapa_evia_2013.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Apsolutno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko bio u vili Aleksandra ili Eugenia ? Kakve su po položaju, blizini i smeštaju ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@rakella

Panagiotis ima ubedljivo najbolju lokaciju, od svih kuca. Za minut ste na plazi. Ali, nije i najlepsa kuca.

@jaca58

Aleksandra i Eugenia su najlepse od svih kuca, ali su malo dalje od plaze. Sta znam, 5-6-7 min. odprilike.

@volodja

Italijan jeste malo fotosopovao slike, znam, jer imamo isti aparat :D

On je odseo u Marmariu. Jug definitivno ima lepse plaze. Malo si i mene sad sludeo i ja pocela da gledam smestaje po jugu, ali jako je slaba ponuda, a i ono sto nadjem, nigde maila.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

:thankyou: hvala svijma na odgovorima,rezervisala sam Panagiotis,nema veze sto nije najlepsa, meni blizina plaze ce to nadoknaditi,uostalom 9 noci brzo prolaze.Zelim vam ugodno i lepo letovanje. :dance:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tesko da ce neko napisati opis, nije dole niko isao. Problem na Eviji su putevi, razdaljine su male ali gde god krenes treba ti 2-3h za 100 km ...

Tako da Volodja, nista ti ne znaci bolja mapa, sve su to neki zuti putevi, nema tu pravaca gde nagazis. Putevi su inace ok kvaliteta.

Da to mi i jeste problem. Tolki ljudi isli na tu Eviu a niko da sedne u auto i ode do juga. Malo nelogicno.

Analizirao sam one slike sto je slikao Italijan, polozaje na mapi, pa me interesuje jesu li asfaltirani putevi tamo ili su ti "zuti putevi", kako ih ti zoves, stvarno "zuti".

Ma nesto me zadnjih godina poterao maler, pa uvek do nekih najlepsih plaza imam neki "Balos odos"!?!

Eto gledam i ta mesta kao potencijalnu destinaciju za smestaj.

Vidim kod Italijana da ima jako mnogo lepih plaza u neposrednoj blizini Agii Apostolija (hm, hm, bas isi naziv mesta kao ono mesto gde smo bili smesteni pored Hanje na Kritu). Ali i taj Apostoli i malo gore Kimi ma deluju mi bas jadno. Meni ne smeta ali zena bi me zaklala na spavanju sigurno da nema gomile prodavnica dzidza-midza i "malo zivota u mestu" (makar malo).

Dole opet vidim neki Nea Stira ili Stira sto deluje kao nesto malo urbanije i Marmari i Karistos.

Evo vidim i Suki ima problem sa "melovima". Dileje ne ostavljaju e-mail adrese na sajtovima!?!

Ne znam,.... Valjda cu nesto iskopati, a ako nista ima najstrasnije da zakukam Infoputnici da mi pomogne sa onim "medhotelsom".

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pazi, ti sto idu na Eviu uglavnom idu busom jer su to jeftini aranzmani, retko ko ide kolima.

Mi idemo kolima ali u Lutru koja je jedina jako zivo mesto u tom severnom delu. Htela sam ja do Kimija bar, ali kad mi je Michelin pokazao skoro 5 sati od Lutre, stvarno je mnogo, u jednom pravcu.

Koliko sam ja videla ti zuti putevi nisu "Balos odos", ja mislim da su to normalni putevi samo su uski i krivudavi i ne mozes preko 40. Isto kao na Pelionu, kad krenes od Volosa do Ag. Ioanisa za 50 km ti treba sat i po. Jednostavno tako i ne moze brze da si Fandjo.

Ukucaj na Michelinu Beograd Marmari pa ces videti kuda te vodi, preko Atine pa na trajekt. A ako kazes da hoces preko Halkide onda se put produzava, Halkida Marmari oko 3 sata 100 km, isto toliko Marmari Kymi. Gledala ja.

Za jug ne znam ali ja mislim da su tamo sva mesta jako mala, ne mislim da bi zena ista tamo mogla da pazari. Jedino u Halkidi. I kao sto sam rekla Lutra je bas, bas ziva.

A pogledaj ispod Marmarija onaj goli skroz juzni deo gde put ide cik cak ... same serpentine. Vidi se na slikama da je asfalt al osecam da ti treba sat vremena da ih sve predjes.

Na kraju ove knjige ima neka mapa http://issuu.com/entelia/docs/island_of_evia_tourist_guide_2010_english_#download

Izmenjeno (Putnica)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

kako da skinem ovu knjigu. trazi mi kojesta ovaj sajt?

Sto se tice srpentina pa takva je cela Grcka. Mislim, ona prava...

Mene inteesuje jel asfaltirano ili je tucanik?

Ako je asfalt ma to je pesma gde sam sve bio!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja mislim da je afaltirano, evo nasla sam na GE sliku

http://www.panoramio.com/photo/4851721

Ja ne mogu da tvrdim 100 % jer nisam bila, ali 98% mislim da je svuda asfalt samo su te krivine zbog kojih se jako sporo vozi.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

zahvaljujem na odgovoru... :thankyou:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27106
    Ukupno tema
    907241
    Ukupno poruka