ser_dex2

Krit za pocetnike

240 poruka u ovoj temi

Pozdrav

Doslo je vreme da se konacno realizuje nas dugo planirani odmor na Kritu pa mi treba mala pomoc poznavalaca.

Za lokaciju smo izabrali Retimno sa namerom da ove godine obidjemo zapadni deo, a da neke sledece godine paznju posvetimo iskljucivo istocnom. Ostali bi izmedju 2 i tri nedelje i u sopstvenoj reziji a krenuli bi kolima u drugoj polovini juna.

Za smestaj bi izabrali apartman u centru kako bi posle celodnevnog zujanja kolima po plazama mogli da se uvece prosetamo umesto da opet sedamo u kola da bi isli do grada. E tu se bojim da pocinje problem, jer sta sa parkingom? Napravili smo uzi izbor apartmana ali zaista ne znam kakva je situacija oko njih sa parkiranjem, pa ako moze neko da mi pomogne oko toga…ja grad ne poznajem i ne znam ni gde ima besplatnog mesta za parking, ni gde se i koliko placa. Ako neko ko zna moze neko da me posavetuje kakve su sledece lokacije sa aspekta parkiranja i koji od apartmana bi u tom smislu bio najmanje los (da ne kazem najbolji):

Pepi studios (navodno smesteni u srcu Starog grada, nadomak plaze, blizu arheoloskog muzeja, a na 5 minuta pesaka se nalazi privatni parking)

Jason hotel apartments (vencijanska luka na manje od 10 minuta pesaka, on mislim da je najdalji od samog starog grada)

The Sea Front Studios & Apartments (on je izgleda najcentralniji od svih, u centru starog grada na 50m od plaze, ali stoji da navodno ima javni parking u blizini).

Izvinjavam se sto nisam dala linkove, kucam na telefonu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ima li neko da je prosle godine rentirao auto na Kritu? Zanimaju me skorasnje cene, jer sam nalazila ovde po forumu ali starije postove. I kod koga uzeti auto. Jedini koji su nam odgovorili na mail je Pancar, nude nam 5 dana za 175e u periodu od 31.jula. Da li je ta cena oko ili ne.... Hvala!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Portofino

Sto se tice parkiranja nema tu sta da se dize na nivo razmatranja. Mi smo prosle godine parkirali gde god smo mogli da se "uglavimo" a da nije parking. U stvari, hteli smo prvog dana da platimo i pitali smo tete na trafici kako to da obavimo. Da li kupiti kartu ili sta vec, a one su ladno odmahnule glavom i pokazale na obliznje prazno mesto gde oni parkiraju. Tako smo shvatili da tu nema greske jer svuda ima neki slepi cosak, slepi parking od zgrada.

A sto se tice samog smestaja, lepo posaljes upit da li imaju parking ili ne. Obicno svi imaju resenje za svoje goste.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozz svima, 17.07.2012 sam pokrenuo ovu temu, KRIT ZA POCETNIKE... nisam dugo svracao ali drago mi je da je tema za nepunih godinu dana imala 16832 prikaza i da je mnogima pomogla oko organizacije putovanja na Krit i samog boravka na Kritu... trudicu se da ovih dana budem aktivniji, evociram uspomene proslogodisnjeg boravka i ponovo krenem put Krita...

Iako sam bio u Retimnu, ponovo bih se odlucio za taj zapadni deo Krita. Eventualno bih prisao blize Hanji, mozda Kisamos jer je to idealna baza za tri najlepse plaze na Kritu : Balos lguna, Falesarna i Elafonisi... I verujte mi, ako ipak zelite praviii rajski odmor, mada je Krit stvoren za avanture i da bukvalno ne izlazite iz kola od silnih obilazaka te lepote, odmor je ipak odmor... Ove tri plaze zadovoljice sve Vase ukuse... ali opet, ne razmisljamo svi isto... na vezi smo... pitajte sta god... Pozz svima :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zdravo svima ! :)

Drugarica i ja u spicu sezone 15.7.-25.7. planiramo na odmor na Krit i nikako da se odlucimo za mjesto, odnosno "bazu", pa mi treba savjet iskusnijih :)

Iscitala sam dosta toga sto se o Kritu pisalo na forumu, ali dilema je idalje tu...

Mi trazimo mjesto sa finom plazom, ali i zadovoljavajucim nocnim zivotom. Isprva smo ciljale na Hersonisos ali onda sm procitala da to mjesto nema lijepe plaze, a nema nista posebno ni za obici....jedino prednjaci u nocnom zivotu. Retimno s druge strane je gradic sa 40000st, u njemu ima sta i vidjeti, a i plaze nisu lose. Na zapadu je, blize ostalim atrakcijama Krita. Jedino sto mene zanima je kakav je nocni zivot ovdje?

Da zabune ne bude, mi ni ne trazimo neko "Zrce" na Kritu, ali ni penzionerski odmor :)

I jos nesto...nadjosmo veeeoma lijepe i povoljne smjestaje u Amoudari - mjesto 4km zapadno od Irakliona - ali nisam sigurna da sam procitala da je iko i pomenuo ovo mjesto...pa bi bilo super ako neko je neko imao iskustva s njim da naskraba koju rijec :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zdravo svima ! :)

Drugarica i ja u spicu sezone 15.7.-25.7. planiramo na odmor na Krit i nikako da se odlucimo za mjesto, odnosno "bazu", pa mi treba savjet iskusnijih :)

Iscitala sam dosta toga sto se o Kritu pisalo na forumu, ali dilema je idalje tu...

Mi trazimo mjesto sa finom plazom, ali i zadovoljavajucim nocnim zivotom. Isprva smo ciljale na Hersonisos ali onda sm procitala da to mjesto nema lijepe plaze, a nema nista posebno ni za obici....jedino prednjaci u nocnom zivotu. Retimno s druge strane je gradic sa 40000st, u njemu ima sta i vidjeti, a i plaze nisu lose. Na zapadu je, blize ostalim atrakcijama Krita. Jedino sto mene zanima je kakav je nocni zivot ovdje?

Da zabune ne bude, mi ni ne trazimo neko "Zrce" na Kritu, ali ni penzionerski odmor :)

RETIMNO je pravi izbor :) ... Hanja je malo veca i jako lepa, mozda i privlacnija za neki provod, ali Retimno je ipak bolji izbor... Plaza je pescana, duga 12 km, ne znam da li cete uzimati rent-a car, ali postoji masa lokalnih agencija sa odlicnim cenama za razne izlete. Pisao sam o tome krajem avgusta i pocetkom septembra 2012 u ovoj temi o cenama gradskog prevoza, izletima, lokalnim agencijama... najlepsi deo plaze je odmah blizu centra kod hotela Crity beach ... ako te jos nesto zanima slobodno pitaj ili mi ostavi privatnu poruku... pozz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dragi poznavaoci Krita, zelela bih ove godine da letujem na ovom divnom ostrvu. Ovako, dvoumim se izmedju Retimna i nekog manjeg sela u blizini Hanje tipa Kalamaki(Kissamou),Agia Marina,Malia...Najradije bih u Retimnu ali se bojim da necu moci da se kupam na toj plazi zbog talasa...kakva je situcija na drugoj strani ostrva? Pre svega mi je bitna lepa,peskovita plaza i apartman blizu plaze...isla bih avionom a tamo bismo iznajmili kola na par dana. Molim za vase predloge? I jos nesto,koliko je udaljen Agios Nikolas i kakve su plaze tamo? Hvala unapred... :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I ja takodje. Ne volim vetrovite plaze, pa me zanima da li je onda bolje biti smesten u Retimnu ili u okolini Hanje? Takodje, da li je neko bio smesten u nekom od sledecih studija odnosno hotela i kakvi su vam utisci>Apolon hotel, Epimenides, Venus beach, Fereniki, Georiopulos beach,Chrispy world?

Koje su po vasem misljenju najlepse plaze u blizini Hanje? Ako sam dobro shvatila, bolje je biti u Hanji ako hoces na Balos? Takodje, zelim da se odmorim na ovom letovanju, pa mi nije prioritet da sve vidim, vec da ono sto vidim dozivim na pravi nacin. Nesto poput ovog videa>

Imate li neki predlog za smestaj?

Izmenjeno (g@rfild)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kada duva vetar, onda zaista duva ( ali tu talasi i peskiri najvise trpe )... vas vetar prosto miluje na +40 :) ... dozifveo sam vetar u Retimnu, na prelepoj tkz.gradskoj plazi ... crvena zastava na jarbolu, spasioci samo zuje kao pcelice a more velicanstveno... dozvoljeno je kupanje u smislu grupisanja kupaca do najvece dubine od oko 1 m... i onda raj na i sa talasima... naravno, to ne vole svi...

Sto se tice pravoooog odmora na Kritu, POSTOJI iako se ostrva vezuju za zujanje kolima tamo-vamo i raznim obilascima... nekome je i to odmor, pa mnogi su bas na ovoj temi pisali o tome... I da se razumemo, ukusi su razliciti, ali sam siguran da ce se mnogi sloziti samnom : pravi odmor sa sto manje voznje kolima treba da bude vezan za zapadni deo, sto blize Hanji - tu su tri najlepse plaze Krita : Balos laguna, Falesarna i bozanstveni Elafonisi... Do Balosa se moze i kolima ili brodom iz Kisamosa... mnogi negoduju zbog voznje kolima ka Balosu, ali kakvih puteva ima kod nas, taj kameniti, ponegde uski put je ipak ok...

Znaci, Retimno ili Hanja - Hanja zbog blizine ove tri prelepe plaze ( mada sam ja zaljubljen u Retimno ili Retimon ili kako god )... Zanimljiv je i Kissamos kao baza, mala varosica, prilicno mirna i ne nesto puno sadrzajna, ali bitno je skim ste a ne gde ste ( tako bi bar trebalo da bude ) :)... kako god, ako te jos nesto detaljnije zanima , pitaj... Tu smo svi :)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

da li su plaze na Kritu vetrovite i sa velikim talasima? Mi bismo bili smesteni u Agija Marini ili Plataniasu. Odabrali bismo ili APOLLON HOTEL 3*Platanias,Hanja, www.hotel-apollon.gr ili EPIMENIDIS 2* , www.epimenidishotel.gr. Gde je lepsa gradska plaza, u Agija Marini ili Platanaisu? Zato sto bih ja svakako volela da obidjem najlepse plaze (Balos, Elafonisi i onu trecu, zaboravih sad kako se zove), ali i da imam mogucnost da ako tog dana necu da idem nigde busom, uzivam na lepoj plazi bez vetra blizu hotela. Hvala:)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vetra na Kritu ima, a kad će da duva - to samo on zna... Prošlog avgusta smo bili u Agia Marini, hotel Marina Sands. Plaža je ok, dugačka, čista, samo je ispred našeg hotela bio mali deo sa nekakvim stenama-pločama u vodi. Nekoliko dana su bili izuzetno veliki talasi na toj strani ostrva, imaš na ovoj slici u mojoj foto-turi otprilike kako je to izgledalo. Retko ko se kupao, ali mi smo tih dana imali auto pa smo se pomerali po ostrvu. Dakle, plaža je pristojna, ali da li će biti vetra :neznam: Epimendis lepo izgleda, a ima i veći bazen, ako baš nalete talasi a vama se ne bude nigde išlo. Mada je šteta na Kritu biti u bazenu ;)

Izmenjeno (komisura)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Definitivno je istocni deo ostrva sa manje vetra. Ko ne trpi konstantno (manje/vise)duvanje i talase treba da se opredeli za istocni deo i Agios Nikolaos jer je najlepsi.

Ko je bio na svim stranama ostrva moze da potvrdi ovu moju konstataciju :volimenevolime:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pogledao sam ove turističko propagandne filmiće za Hanju (odlični su!)

i na jednom od njih videh neke ljude na Balosu sa šatorima pa mi pade

na pamet varijanta da se dovezem autom do (iznad) plaže pa se spustim

sa šatorom i ostalom opremom pešaka i ostanem tamo čitavog dana,

prespavam i sutra uveče se vratim nazad.

Uveče svi odu i ceo Balos ostane samo nama...

Šta mislite o ovoj avanturističko/romantičnoj akciji?

Da li je zabranjeno i da li bi me neko (o)terao?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdravljam pretezno svaku ideju koja bi coveku pricinila zadovoljstvo i ostvarenje ugodjaja.

Medjutim, problem je tu vetar kada duva u punoj snazi. :Help: Bukvalno ne mozes gledati, stvari ne mozes sacuvati... Toliko je jak da sam negde pisala da se ne nose dobre naocare, puno stvari itd.. jer pesak i sljunak koje vetar nosi je neverovatno ostar, do neprijatnosti, cak i bola.

Ne znam kako ljudi kampuju( i da li uopste kampuju) ili su samo poneli male satorcice kao zastitu od sunca. Ja sam bila bas po lepom danu, ali Elafonisi nam je bio bolan i u zivotu nisam videla slicnu snagu vetra. :dosada:

Takodje nije lako spustiti sve to po onoj nedodjiji, nije malo, pa jos i stepenice na kraju od vidikovca :nesvest: .

Dobro se jos informisi u ostvarenju te ideje.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da, taj vetar može sve da uporopasti...

Mada na snimcima su pravi veliki šatori (za dve/tri osobe), ne oni otvoreni polušatori

koje ljudi koriste na plažama...i vreme je mirno. Jedino ako su ih postavili/izrežirali

samo za potrebe promo spota.

A što se tiče nošenja svega toga od auta do plaže, u svojim planinarskim poduhvatima

nosio sam po 15-20 kg opreme/hrane/vode po mnogo dužim i strmijim terenima...

to bi mi bio najmanji problem u celom poduhvatu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907233
    Ukupno poruka