irinas

LEPTOKARIA

5085 poruka u ovoj temi

Evo mene drustvo, vratih se iz Leptokarije pre jedan dan. S obzirom da sam tamo vec 4 godina, za mene nista nije otkrice. Zadovoljna Leptokarijom kao i do sada. Cene uvek iste, voda je bila cista, popodne mozda 2 dana se samo desilo da smo videli trave u vodi , ali to je bilo zbog vetra i talasa. Vreme odlicno, doduse malo toplije za moj ukus, ali prezivi se. :) Koga sta interesuje neka pita. Bila sam u Lidlu, ali u to vreme je dosla exkurzija sa 2 autobusa, tako da sam odustala , jer se za red cekalo do frizidera onih, a kolica niste mogli ni da nadjete. Otisla do Larise vozom, kao i do sada, Cena karte u jednom smeru 4 e, imate na internetu njihov red voznje ukoliko vas interesuje.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zaboravih da napisem, ove godine je malo vise Srba, za razliku od predhodnih. Tako da svi u ranjama/kaficima/restoranima pricaju Srpski solidno . No English anymore, ne morate ni da progovorite oni ce krenuti sa vama na srpskom :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

preporucite mi molim vas neki dobar restoran sa ribljim specijalitetima ili tavernu.trenutno sam u leptokariji i stvarno je najvise nas sa beogradskim tablicama.vreme je super,voda takodje.i nije to uopst tako strasno sa tim kamenjem.ja sam ovde s dvoje dece i kamemje im ne prestavlja nikakav problem.za decu ima super provod iznad pruge .luna park kod plaze je toliko jadan da je gorii od najgorih seoskih vasara po srbijj ;)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@adri1979

"Zorbas" na samoj plazi, malo desno od glavne ulice, 3 ili 4-ta kuca, ne secam se tacno... Lepa klopa, a relativno jeftinije od drugih, bar kad sam ja jeo tamo...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ево коначно и мене да напишем о нашем боравку у овом дивном месту (били смо у вили Аполон), никако да наћем времена :'( Идеемо по ставкама:

ПЕРИОД БОРАВКА

30.6-10.7.2013.

АГЕНЦИЈА

Путовали смо преко Митос травела (колегин другар је сувласника агенције) који су субагент Атлантик Травела. Могу само рећи да смо одушевљени са обе агенције: фантастичан аутобус (ове године смо решили да одморимо кола), одличан водич, стално нам је у смештају долазила представница агенције, чак је нудила и да води супругу код лекара једана дан кад јој је били лоше! Митос ми је дан пошто смо стигли послао поруку да ли је све ОК и да ли нам треба нека помоћ!? Невероватно, заиста све похвале за Митос и Атлантик!

СМЕШТАЈ

Вила Аполон - нов смештај, ради од 2012. Тречи ред кућа испод пруке, прва паралелна улица са главном, веома близу Масутиса.Све је невероватно чисто, види се само по неким детаљима да вила још није завршена. Есцајга има довољно, у кухињи се још налази решо и фрижидер. Терасе су огромнееее, једино је наша (соба 201) била дужа а ужа од осталих, па нема баш места да седи четворо око стола као на осталим терасама, али смо и овако терасом били презадовољни. Мали недостатак је клима која шиба тачно у бар једног госта у соби (то сам био ја:-(), недостатак завесе за каду и бар једне полице у купатилу, понекад се дешава да нема топле воде (око 7-8 када сви гости дођу из соба), али није страшно. Вила има бесплатан интернет, агенција АТлантик је свуда ставила детаљна обавештења о излетима, реду божње возова и свим битним објектима у Лептокарији.

ЛЕПТОКАРИЈА

Дођох и коначно до самог места. Ми смо прошле године били у Неос Мармарасу и били смо помало разочарани. Лептокаријим смо одушевљени! Прави мали градић, има доста места за шетњу, што уз море, што изнад пруге у пешачкој зони, пуно кафића, ресторана, паркова и луна паркова.

МОРЕ И ПЛАЖА

Одлични. Мислим да су неки стварно претерали са камењем, ми смо се углавном купалу кох хотела Дионисос (значи тачно у наставку главне улице) и уопште нисмо приметили д аје камење тако страшно, чак мислим да је горекамење на плажи Парадизо у Неосу! Море је углавном било супер чисто, није било медуза, траве врло мало, иако је прва три дан нон-стоп дувао ветар. Море је било мало хладније та прва три дана, чим је престао ветар и пала мала кишица море је било одлично. На тренутке је било замућено море од песка, што је нормално кад ветар дува 3 дана заредом, али је углавном било кристално чисто. Плажа је невероватно чиста, тако да ме баш занима где је неко видео прљаву плажу. чисти се свако вече, тако да нема проблема. Наш дечак је уживао у мору највише кад је било таласа, као и сва остала деца, тако да топло препоручујем лептокарију породицама са децом којих је било доста.

ХРАНА

укратко - гирос код виле Наварино, ресторан у хотелу Афродити има доста добру и повољну храну, а наравно највећи бисер је пекара-посластичаница Катсарос - колачи су ФААААААААНТАСТИЧНИИИИИИИИИИИИИ! Очекивао сам доста после многих похвала, али заиста онакве колаче нисам у животу јео!

ВОДА

Слободно је пијте, одлична је, чак је наш бебац у Катсаросу и Наварини прво тражио д апопије њихову воду, па тек јее онда наваљивао на клопу :dance:

ИЗЛЕТИ

Лептокарија је идеална база за излете, било да идете колима или возом/аутобусом - Солун, Скијатос, литохоро, Паралија, Катерини, Олимп, водени парк,... Ми смо иначе скитнице, али овај пут смо хтели да се искупамо:-)

ДЕЦА

Идеално места за децу! ПАрк и луна парк изнад плаже су фантастични, море са таласима увек привлачи децу, а такође има и доста места да шетате са њима, тако да од мене иду све препоруке!

КОМАРЦИ

Буде их можда 1-2 за вече, заиста је невероватно да их нема!

ЛИДЛ И МАСУТИС

Лидл јеелико разочарење! Људи, па тамо нема ничега! Само слаткиши, нека паковања сладоледа, паковања уља и кафе од 20л, цене су чак за неке артикле повољније у Масутису, КОЈИ ИМА И МНОГО ВИШЕ АРТИКАЛА. ТЕМПО, диС И СЛИЧНИ СУ 10 СТЕПЕНИКА ИЗНАД лИДЛА.

ЗАКЉУЧАК

Написао сам све чега сам се сетио:-) Ми смо заиста били одушевљени Лептокаријом и надам се да ћемо је неке од наредних година поново посетити. Све препоруке, посебно за породице са децом, ми смо ишли са бебом-дечком од 2 и по године и он је био одушевљен местом, за разлику од неос Марамарасу који му се није свидео.

Уколико неко има неко питање, ту сам!

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bravo zvonko , slazem se sa tobom

Izmenjeno (Katarina Loves Leptokaria)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko zna da mi kaze iskustvo sa Vilom Sula i Vilom Afroditi? Videla sam je u ponudi agencije Holiday, pa me zanima da li je neko bio?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Potrebna preporuka za dobar smeštaj u NP ili Leptokariji sa dvorištem da klinja može da se igra i da je blizu plaže?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zvonko, kad si se već ponudio, ja bih da pitam da li znaš ima li i koje su cene izleta iz Leptokarie do Meteora? Ili, bilo ko ako zna da mi odgovori, bila bih zahvalna... Prekosutra putujem u vilu Oniro, pa bih volela i da mi neko iznese svoje utiske ukoliko je bio u njoj, hvala unapred

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo svezih utisaka iz vile Jorgos (one sto je deset m od plaze). Postoje dve vile sa istim imenom pa o tome treba voditi racuna prilikom rezervacije. Mi smo koristili usluge Hellena travela. Nakon puta stigli do Leptokarije gde nas je docekao predstavnik tur. org. i sproveo nas do smestaja. U objekte se ulazi izmedju 12-14h mada smo mi usli odmah po dolasku oko 11:30. Smestaj stvari je u holu ukoliko sobe nisu gotove i isto vazi za zadnju dan-napustate sobe i u hodniku vile (bolje receno ogradjenoj terasi mozete da ostavite stvari)

Smestaj

Uplatili studio za dvoje a dobili smestaj koji vise odgovara apartmanu

dva velika kreveta ormar tv u jednoj sobi, kujnica i stocic u drugok. Kreeti prostrani-190/100kg sam ja i ima mesta za jos jednu osobu pored.

Sobe relativno ciste, kujnica ok standardno opremljena-friz sa ledarom,reso i osnovno posudje serpa i tiganj. kupatilo prostrano i bitna stavka ima tus zavesu pa ne prskate svuda okolo. Klima uracunata u cenu. Terasa sa pogledom na more, prostrana sa stocicem i dve stolice a komotno mogu 4 osobe da stanu. Rol tenda koju spustamo ujutru jer je soba istocno orijentisana. Jedina mana nema wifi pa se krade od komsija ili sa plaze

plaza

Siroka 30tak m negde i vise, uglavnom pescana i cista- tu tamo pikavci i poneka casa ali se svako vece cisti

More toplo za moj ukus (mada mi ne smeta ni voda od 15C za kupanje), tek danas krenuli malo talasi pa je mutna pri obali od peska. Tu i tamo po koja travka ali kako su ovde ljudi pisali mislio sam da se radi o zbunovima a ne o par vlati trave.

Kamenje na ulazu u duzini od dva m i nije tako strasno ko sto su ga neki opisivali u vidu stencuga i gudura pored njih.

Plaza mi se vise svidja od plaze u recimo Pefkohoriju (podseca me na Hanioti). Ima guzve ali nije tolika da ne mozete da smestite stvari i sebe bez guranja sa komsijama.

ima puno beach barova pa ne morate da brinete o lezaljkama i suncobranima. Vecina ima i wifi

Vecernji sadrzaj

za svakoga ponesto. Cene prihvatljive. Giros oko 2e vecera do 10e pizze 5 i 8e pice raznolike cene

Shoping u marketima

Lidl nisam posetio vec je tu market na M (nisam se trudio da upamtim ime) koji je dobro snabdeven i sa relativno pristojnim cenama

Krpice i haljinice i ostale dziza bidze na svakom koraku kao i sredstav i akcesoari za plazu.

Cekamo izlez na Skijatos da prenesemo dalje utiske.

Sorry za greske u kuckanju obzirom da bockam sa mobilnog

pozzz

Izmenjeno (zodini)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zvonko, kad si se već ponudio, ja bih da pitam da li znaš ima li i koje su cene izleta iz Leptokarie do Meteora? Ili, bilo ko ako zna da mi odgovori, bila bih zahvalna... Prekosutra putujem u vilu Oniro, pa bih volela i da mi neko iznese svoje utiske ukoliko je bio u njoj, hvala unapred

Цена се кретала од 20-25 евра, без укључених улазница за манастире (обично се обилазе 2 манастира, улаз за сваки је по 2 евра).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zahvaljujem i na brzini i na vremenu odvojenom za odgovor, hvala lepo :thankyou:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

jel ima neko preporuku za cetverokrevetni app blizu plaze eventualno sa odvojene spavace sobe poz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cao svima , 8 . 8 krecem u Leptokariju,da li mozda neko zna nesto vise o hotelu Dafni plus ??? I nesto vise o Leptokariji ???

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cao svima , 8 . 8 krecem u Leptokariju,da li mozda neko zna nesto vise o hotelu Dafni plus ??? I nesto vise o Leptokariji ???

Bila sam ja prosle godine u Leptokariji, vilu Dafni plus sam samo spolja videla ali bas super izgleda...Moderno je opremljena, ako sam lepo videla na terasi ispred vile je kao neki restoran koji je uvek bio prepun :)

Sto se tice preporuke za vilu sa 4 app, moja preporuka je vila Alexandrio u kojoj sam bila smestena. Sve je cisto, uredno....do plaze treba 3 minuta a blizu je pruge pa i do gornjeg dela Leptokarije treba malo :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907233
    Ukupno poruka