1234

RODOS

1518 poruka u ovoj temi

Septembar na Rodosu. Cetvrti put u poslednjih 8 godina. Grcka se u septembru deli na dve grupe, Rodos i sve ostalo.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Danas nam je poslednji dan na Rodosu. Aranžman je preko agencije Fibula. Što se tiče agencije i nismo baš nešto zadovoljni. Informacije o letu smo dobili dan pred polazak, let je bio u poslepodnevnim satima, tako da smo u hotel stigli kasno uveče i tako je prvi dan prošao u vožnji. Danas su rekli da će biti informacija o vremenu povratka, ali do devet jutros tu informaciju nismo dobili. Njihov predstavnik ovde je gospodja Zorica (čini mi se da se tako zove), koja godinama ovde živi. Sastanak je zakazala u devet ujutru drugog dana boravka, uprkos činjenici da smo kasno stigli i da bismo voleli da iskoristim dan što više, na isti je i zakasnila. Na sastanku je davala informacije o izletima i naširoko i nadugacko o ostrvu, kao i atrakcijama, iako je 21.vek i sve te informacije se mogu naći na internetu. Sastanak je trajao skoro dva sata,bespotrebno. Smešteni smo u Hotelu Afrika. Hotel je na odličnoj lokaciji, minut od vetrovite plaže, deset minuta laganog hoda do Eli plaže, isto toliko do starog grada i akropolja. Sobe pristojne veličine, svakodnevno se čiste i menjaju peškiri, doručak raznovrsan. Sve u svemu za taj novac i više nego odličan. 

Samo ostrvo je lepo za ljude koji vole da istražuju, te im se odmor ne svodi na plaže. Jer ukoliko tražite ostrvo sa tirkiznim morem i peščane plaže na svakom ćošku Rodos nije za vas. Stari grad je toliko lep, svakog dana se primeti nešto novo. Mi smo obišli sve muzeje, išli smo na Walk the wall, obišli Akropolj I stadion. Išli smo na Filerimos, kao i Lindos I manastir Tsambika I svaka od ovih lokacija je doživljaj za sebe. Takođe smo išli i u dolinu leptira, ali ih je bilo jako malo jer im se životni ciklus završava 20.09.

Od plaža, sem Eli, išli smo I na Faliraki, Tsambiku, Lindos I Agathi. Po našem ukusu je najlepša bila Tsambika, pa smo za nju izdvojili dva dana. Na njoj je bila i najtoplija voda. 

Auto smo iznajmili na 5 dana od Rhodes cars-a, dobili smo Toyotu yaris i to zadovoljstvo je koštalo 100e. Ali svako vredi, čak smo razmišljali da produžimo rent a car za još dva dana, ali smo odlučili da još malo šetamo gradom. 

Što se tiče Rodosa, apsolutna preporuka, ali nikako u septembru, skoro svaki dan je duvao hladan, jak vetar. Ujutru i uveče je jako hladno, ljudi su nosili kožne jakne i perjane prsluke. Prijatno za kupanje je tek oko devet ujutru, a popodne najkasnije oko pola šest, šest I tada već biva hladno. 

Pozdrav svima sa Eli plaže! 

Izmenjeno (MarijaRa)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I jos jedna činjenica. U ovo doba 70% čine penzioneri, uglavnom iz Nemačke, Rusije i Engleske. Gospodje naročito vole da budu na plaži topless. Nisam fan toplesa ni kod mladih devojaka, pa je za mene ovo, blago rečeno, bezveze. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo kratkog snimka našeg letovanja na Rodosu od kraja juna ove godine. Možda neko vidi nešto što do sada nije, pa odluči da letuje na ovom prelepom ostrvu. :)

RODOS 2019 - YOUTUBE

Izmenjeno (nikola_4)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav,da i ja dodam svoje iskustvo sa Rodosa.Bili smo u drugoj polovini avgusta,smešteni u hotelu u samom Rodosu.Grad nije strateški pozicioniran jer je na špicu ostrva ali to znate.Prva tri dana je bila malo viša vlaga pa je uveče u gradu bilo malo i neprijatno.Imali smo rent a car 8 dana tako da smo dosta obišli od plaža preko lokaliteta(Kamiros izmedju ostalog).I nama se jako dopala Agathi plaža gde smo se tako dobro iskupali i uživali u divnom zlatnom pesku.Jedan zanimljiv obilazak bih preporučio ako niste bili idite u muzej pčela.To je jedini muzej u GR ,jako interesantan a mozete pogledati i poučan filmić o pčelama.Takodje možete degustirati i kupiti vino sa medom i liker sa medom.Izuzetno zanimljivo i ukusno.Naravno tu su i razne vrste meda.Sve u svemu lepo smo se proveli,mnogo lepog videli i obišli ali je na nas Krit ostavio jači utisak.Dobro je da smo svi različiti i da ne hrlimo na ista mesta.Vratićemo se jednog dana a do tada ima još toliko mesta na koja ćemo otići da letujemo.U GR naravno?.Toliko od mene,da ne ponavljam opise koji su više puta pisani.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jel bio neko u mestu Falirakli? 

Čula sam da je extra provod? 

Meni trebaju klubovi gde su pijani Englezi i Skandinavci! 

Ako je neko bio. 

Koji klub je in i koliko je pivo i cocktail sex on the beach? 

Onda si zakasnila 20 - 25 godina. Tada je bilo "From Dusk till Dawn". Danas , ... tja.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Brown eyed girl Da tačno, bilo nekad, sada je  više porodično letovalište. 

Izmenjeno (mismas)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ondasnji faliraki je sad na zapadnoj obali, ixia, ialisos, trianda...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

jest, jest bilo je.....:onaaako:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na informaciji. Proveriću za pola godine.

Jel bio neko u mestu Falirakli? 

Čula sam da je extra provod? 

Meni trebaju klubovi gde su pijani Englezi i Skandinavci! 

Ako je neko bio. 

Koji klub je in i koliko je pivo i cocktail sex on the beach? 

Onda si zakasnila 20 - 25 godina. Tada je bilo "From Dusk till Dawn". Danas , ... tja.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svim ljubiteljima Rodosa. Da li neko ima informacije od agencija preko kojih ste uplatili letovanje za Rodos, kakva je situacija sto se tice realizacije avio aranzmana za Rodos? Mi jos uvjek nismo kontaktirali Agenciju, cekamo da vidimo kako ce se situacija odvijati. Rezervisali smo letovanje od 04.07.... 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Miks Putujemo u sopstvenom aranžmanu, pa vam nismo od koristi sa informacijama, ali se unapred radujemo vašim informacijama sa Rodosa.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cekamo poziv iz Agencije, jos uvek nemamo zvanicne informacije, tj.ne znamo da li ce realizovati putovanje 04.07.kako je i prethodno planirano. Videcemo...javicu

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Danas su nas zvali iz Agencije i pitali hocemo li putovati na Rodos 04.07. Odgovorili smo da hocemo, ukoliko uslovi budu dozvolili, tj.ako se situacija ne bi promijenila i time bili nametnuti uslovi koji otezavaju putovanje. Pa cemo vidjeti...Da li su jos nekog zvali?

Moguce je da sada prikupljaju info o putnicima, da vide koliko ljudi bi islo...

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Miks, da li ćete putovati na Rodos pocetkom jula? Nas jos niko nije kontaktirao iz agencije a treba da idemo u avgustu i naravno da zavrsimo sa uplatom aranzmana u celosti ali niko se ne oglašava. 

Miks, da li ćete putovati na Rodos pocetkom jula? Nas jos niko nije kontaktirao iz agencije a treba da idemo u avgustu i naravno da zavrsimo sa uplatom aranzmana u celosti ali niko se ne oglašava. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27106
    Ukupno tema
    907262
    Ukupno poruka