1234

RODOS

1518 poruka u ovoj temi

Vaš post sam pročitao od početka do kraja, što je retkost u mom slučaju jer bežim od tih romana ovdašnjih samoproklamovanih genijalaca i sveznalica.

Definitivno bih razmotrio opciju Rodosa za sledeću godinu.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I mi idemo sa dečakom od 2 godine. Bićemo smešteni u gradu Rodosu. Hvala na postu, baš znači! 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

kad su lezaljke poskupela na rodosu. na 10€?

bio sam pre tri godine i bile su 6-8€

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

kad su lezaljke poskupela na rodosu. na 10€?

bio sam pre tri godine i bile su 6-8€

Ove godine su poskupele na 10e, još prošle godine su bile 8e.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na kojoj god smo plazili bili kostalo je od 10e za 2 lezaljke i suncobran pa i vise. Ka Kalitei je npr.bilo i za 20e. Jos kraj sezone. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na Vlicha plaži je ove godine bilo 8e. 

St Paul donja 2 reda do mora 15, gore 10 kao i na svim ostalim na kojima sam bio o.g.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ha! znaci ustedeo sam 5€. kad smo dosli na st. paul bio par lezaljki slobodan u drugom redu, ali mi bilo mrsko da se spustam kad smo vec gore nasli mesto :D

na entoni kvinu su mi rekli da cuvam racun za lezaljke i da mogu sa istim koristiti lezaljke i na plazi u falirakiju taj dan

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li ima izleta za Kos sa Rodosa, ako neko zna? Negde sam pročitala da se hidrogliserima na Kos stiže za oko 2 sata , pa ako neko zna nešto o tome volela bih da saznam. Na rodosu ćemo biti u drugoj polovini jula, odbrojavanje je počelo, pa se I razmatraju razne opcije izleta. Ponoviću I svoje pitanje o Royal app hotelu ako neko zna nešto vise da napiše, utiske, konfor, čistoća...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Preko mediteraneo, hotel new york.

krenuli smo 22.6. trebalo je da poletimo dal u 18:40h poleteli smo u 19:30h ali problem je bio do aerodroma na Rodosu, jer se renovira pa da bi imalo gde da sletimo, ili šta ti ja znam. Drugih problema za sada nije bilo, ako i ovo može da se podvede pod problem.

cena 2 ležaljke i suncobran blizu Kazina, 10e. 

danas smo bili gde je kafić, mislim Ronda da se zove, tu su ležaljke i suncobran bili 20e.

cenovnik kafića 

https://www.facebook.com/www.Drosoulites.gr/

sestri i meni se baš svideo

C8456563-77B6-457E-BC11-8E763861D177.jpeg

ovo je jedna porcija seoskih kobasica ( po mom mišljenju dovoljno je za dvoje)

F63BEAD5-5BD4-4812-BA66-D643298F79F5.jpeg

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo nas i poslednji dan na Rodosu, tj sutra je poslednji ali i dan leta tako da ga i ne računam, pa da podelim par informacija. 

Polazak je bio planiran za 18h sa aerodroma i u 15h nam javljaju da se let pomera u 21.50. Uglavnom u sobu smo ušli oko 02.30h po grčkom. 

Za promenu od prethodnih letovanja ove godine smo svaki dan bili na jednoj plaži, strogo odmarali. 

Na svim plažama koje smo posetili a napisaću kasnije i koje, plaćali smo ležaljke 10eur. 

Kola smo još ranije (negde u aprilu) preko neta rezervisali u Rodos carsu. Uglavnom 9 dana smo imali auto i to zadovoljstvo je koštalo ukupno 198 eur. Rezervacija unapred preko neta, platili sve na licu mesta pri preuzimanju auta. Auto nov, prošlogodišnji model, mali benzinac Pežo 108. Prešli smo za ovih 9 dana 580km i potrošili 45 eur goriva tj neka prosečna potrošnja od 4.8l na 100km što je stvarno smešno. 

Prvi dan smo bili na Traganou plaži. Velika plaža, šljunkovita, ležaljke 10eur. Ona se odmah nastavlja na popularniju Afandou ali nismo se prebacivali. 

Drugi dan sko bili na Anthony Quinn-u. Takođe šljunkovita plaža. Prethodnog dana smo izvideli situaciju pa nam se Anthony više dopao od susedne Ladiko. Takođe ležaljke 10€ i beach bar iznad plaže. 

Treći dan smo posetili manastir Tsampika iznad istoimene plaže i samu plažu (peščana). Takođe ležaljke 10€ i ima dosta beach bar-ova. Na dosta lezaljki ima mogućnost dokupljivanja safety box-a za 3 eur gde možete čuvati Vaše dragocenosti. 

Četvrti dan plaža Agathi. Peščana plaža i predugačak plićak kao i na Tsampiki. Pre plaže može se popeti kod tvrđave za prelep pogled na plažu. 

Peti dan Prassonisi. Dole smo otišli čisto da vidimo šta ima a planirali smo da na neku plažu u povratku svratimo. To je bila Glystra ispred Lindosa. Lepa peščana plaža  

Šesti dan izlet na ostrvo Symi. Preporuka za izlet koji nas je koštao 35€ bez posete manastiru a sa kupanjem u Agios Georgios bay-u. 

Sedmi dan Lindos. Obilazak Akropolja, ulaz 12€. Dok smo završili sa Akropoljem već je bilo 11h. Mesta na Saint Paul plaži je imalo malo, ali nam se nije ni dopalo zbog prevelikog broja lezaljki na premalom mestu. Nije imalo hlada nimalo. 

Na Lindos plažu se nismo vraćali. Pokušali u Pefki i Lardos ali se na kraju vratili na proverenu Tsampiku. 

Osmi dan smo posetili i za nas najlepšu plažu Kalithea, tj plažu pri Kalithea termama. Ulaz u terme se plaća 3€ po osobi a ležaljke se ne naplaćuju ali se podrazumeva preko 10€ pića da se popije. 

Danas smo ponovili Kalitheu jer nam se najviše dopala od prethodnih plaža. Sutra ostaje verovatno za ubijanje vremena do leta gradska Elli plaža. 

Eto ukratko malo info od mene. Ako nekoga interesuje nešto dodatno nek pita. 

I da generalno, Rodos je preeeleeeep. Do sada najlepše ostrvo koje smo obišli. A u konkurenciji Lefkade, Kefalonije, Skopelosa i Sitonije mimo ostrva. 

Uživajte! 

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

nikola_4,

vidim da ste leteli onim popodnevnim polascima, pa me interesuje poslednji dan, vreme leta sa Rodosa, napuštanje hotela, organizacija oko odlaska na aerodrom od strane agencije, da li je tu bilo sve ok? Neka preporuka za taj poslednji dan? Mi brojimo sitno, do ponedeljka, jeeee

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@nenka

Check out iz hotela nam je bio do 12h. Mi smo iz sobe izašli oko 08-09h i otišli ceo dan na gradsku plažu s obzirom da na njoj nismo bili nijednom. U odnosu na sve druge plaže…najveća gužva očekivano ali ne i neki sadržaj na plaži. Ležaljke takođe 10€ sem kod kafea ronda gde su 20€. 

Iskreno ubedljivo najmanje nam se dopala gradska plaža. 

Uveče nam je let bio oko 22h ali je kasnio jer je kasnio i avion iz Beograda. U 19.30 su nas pokupili ispred hotela. 

Naš hotel Butterfly nema bazen pa samim tim nemaju tuševe napolju pa nismo imali mogućnost tuširanja sem na plaži. Rečeno nam je da drugi hoteli koji imaju dozvoljavaju boravak pored bazena ceo dan. Nama su stvari bile pored recepcije ceo dan bez problema i bez naknade. 30€ je bila doplata za sobu za ceo taj dan ali nisu imali slobodnih soba pa nismo mogli ni da iskoristimo tu opciju. 

Sve u svemu, nas je ostrvo oduševilo, do sada najlepše letovanje. 

Fotografije možete videti na Instagram profilu: nikvuksa. 

I da, spremite se preko dana za paklene vrućine, dok su jutra i večeri bili krajnje prijatni i bez komaraca! :) 

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Iako mu ima 8 godina, ovaj putopis je skoro pa sveto pismo za Rodos, svako treba da ga procita i zapamti, ili kao sto sam ja kada sam prvi put isao na Rodos pdf-ovao putopis. (tada je mobilni intenet u romingu kidao a ni po ostrvu nije bilo bas mnogo kvalitetnih wi/fi konekcija)

Promenile su se cene (skuplje je u odnosu na 2011) sve drugo je manje vise isto, takoreci nepromenjeno. 

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mene je upravo čitanje ovog putopisa nateralo da odem na Rodos. Kažem "nateralo" jer mi se godinama činilo da se meni ne bi dopalo letovanje u tako velikom gradu. Mislim da sam negde i pisala o tome na temi "zašto ste odabrali baš to mesto za letovanje". Pročitala sam putopis dva puta za redom, a kasnije, kako je šta trebalo... I tačno... jedino su se cene promenile, sve je drugo ostalo isto...Bila sam dva puta, i nadam se sledeće godine ponovo. Svaki put mi se čini da je ostalo još toga što nisam videla, a nije loše ni obnoviti gradivo :klap:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27106
    Ukupno tema
    907262
    Ukupno poruka