Denver, Sjedinjene Američke Države

06.01.2011

Ovde vec nema mnogo da se prica jer smo bile smestene kod prijatelja moje drugarice i ideja je bila da sa njima provedemo katolicki Bozic, na americki nacin. Oni su nas pokupili na aeodromu u 23:30 po njihovom vremenu i odmah smo se zakucale u krevet na spavanje.

 

Denver, dan prvi:

Ovaj dan je bio predvidjen da pre podne odemo do East Europe Market i da nabavimo sav potreban materijal za spremanje srpske hrane na Bozic. To je bila ideja nasih domacina, da napravimo sarmu, prebranac, musaku, kiseli kupus, slaninicu i ostale nase djakonije, uz nase slatkise kao sto su plazma, bajadera isl. A sve to, verovali ili ne ima ovde da se kupi. 😀

 

POsle podne smo otisli do Downtown-a Denvera, gde smo obisli State Capitol, usli unutra i snimili predivan pogled na crkvu Sv. Pavla i Town Hall. Inace STate Capitol izgleda (kako su mi rekli) isto kao onaj u Washington-u samo je manji. U downtown-u je karakteristicna i 16th street mall ulica koja je kao veliki trzni centar, izgleda kao nas Knez, samo postoji besplatan autobus koji vozi duz nje, i jedino on sme da vozi duz te ulice, tu se nalaze mnogobrojni kafici, prodavnice suvenira kao i prodavnice razne garderobe, cipela isl. 

 

 

Denver, dan drugi:

Drugog dana smo opet pre podne otisle do downtown-a da se moja drugarica vidi sa drugom koji zivi u nekom gradicu u blizini Denver-a, a posle podne smo pravili Badnje vece kod sestre nasih domacina, koji zive na obodu Rocky Mountains koje predstavljaju nacionalni park COlorada. 

 

Denver, dan treci:

Nas poslednji dan u Denveru, a nadale smo se i poslednji dan u USA..Bozic i za Bozic smo preko dana spremale srpsku hranu, a onda smo se uvece provozali po gradu da vidimo ukrasene kuce i ukrasen Town Hall za Bozic. EVo ovako je izgledala trpeza. Te veceri smo krenuli u 1h nocu u NY preko Charlot-a.

Komentari

Trenutno nema komentara. Budite prvi i unesite komentar.