ANNIE

Tunis 2005

46 poruka u ovoj temi

Isla bih letos u Tunis, Sus hotel EL HANA BEACH. Da li neko moze da mi kaze kakav je hotel, hrana u njemu i plaza, i uopste bilo sta o Susu.

Da li neko zna nesto o hotelu RESIDENCE KANTAOUI u Port el Kantauiu?

Thanx

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam bio U Hana Residance i opis za taj hotel sam dao na adresi:

http://www.putovanja.info/forum/index.php?showtopic=149

pa molim te pogledaj ...

Hana Beach je u istom kompleksu i koristi iste sadrzaje kao i Hana Residance (bazeni, restorani, ...), Tvoj hotel ima manje sobe i manje balkone, to je ono sto sam video. Neki prijatelji koji su bili odseli U Hana Beach hotelu su nam dosli u sobu (Hana Residance) i iznenadili se kolike su nase sobe. Kazu da su njihove poredjane kao u kosnici i da su im hodnici tamni, a sobe nesto manje. Hrana ne znam da li je ista u oba hotela, ali je u mom bila odlicna i u ogromnim kolicinama...

Ako imas jos koje pitanje rado cu ti odgovoriti ako ga znam...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za Alexa:

Eto, Mi smo bili u Egiptu, a ti u Tunisu, pa mozemo izmenjati informacije...

Idemo sa bebicom u Orient Palace u avgustu, to je na pola pota sus - port el k.

Da li mozes nesto vise da nam kazes o hrani - ima li malo vise tzv.evrposke varijante ( obzirom da je u Egiptu sve vrlo zacinjeno, sto je meni ok, ali mi je bez veze da bebi dajem safran...), kako su im snabdevene radnje - supermarket, da li ima jogurta, vocnog jogurta i sl.

I ako se setis jos neceg korisnog.

Hvala!

E da, ima li meduza kao sto pricaju?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pomagajte!!! Zna li neko nesto o hotelu RIADH PALMS u Susu ? Kakva je plaza,koliko je udaljen od grada,kakvo je osoblje...?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za Natasu

Vec sam te video na nekoliko tema u okviru ovog foruma i svugde ti postavio skoro ista pitanja pa nemoj da se ljutis, ako neku seponavljam

Odnosi se na Reginu (s obzirom da si bila tamo). Koliko su ciste, sobe, plaza i parkic sa bazenom, kakva je hrana, opsti utisak?

A sad da ti pomognemo oko hranjenja bebice...

Ja sam bio u Hana Residance 4* i sve sto pricam je iskustvo iz tog hotela.

Hrane je bilo na pretek, nece da fali. Raznovrsna je, mnogo salata kao u Turskoj, ali mnogo ukusnije i ne mnogo prezacinjene. Mesa u dovoljnim kolicinama i u raznim varijantama... sigurno oko 10 vrsta (piletina, govedina, teletina, kamila, morski plodovi,) i niko ne ogranicava kolicinu mesa kao u Turskoj. Jedi koliko mozes. Pored salati i mesa bilo je raznih poslastica od kolaca, torti, pudinga, sladoleda, pa do voca u enormnim kolicinama(dinje, lubenice, jabuke, kruske, breskve, banane, grozdje, ne mogu svega ni da se prisetim). Bilo je i corbica, gulasa, a mislim da je bilo i jaretine ili ovcetine, ali ja to ne konzumiram pa ni ne znam sta je tacno bilo u pitanju.

Jogurta ima, kao i vocnog jogurta. Ako i nije bilo nekada, znam da imaju u ponudi pa sam redovno trazio, a oni su mi vadili iz friza i davali tako da nema problema.

U supermarketima ima svega kao i kod nas, s tim sto je evropska roba skuplja dok je njihova (arapska bez obzira na zemlju porekla) jeftinija, ali to je i normalno. Tako da neces imati problema. U tom kraju gde ti mislis da odsednes ne znam da li ima obliznjih prodavnica i supermarketa. Ja sam imao srecu da sam preko puta hotela imao tri prodavnice sa svim i svacim sto se hrane tice, a na 30 metara od hotela na drugoj strani supermarket.

Meduza ima ali samo kad duva vetar koji duva iz pravca juga. Tada je i voda malo prljavija, ali ni blizu da je nesto strasno. Prljavija u smislu da taj vetar dize takve talase koji pocupaju travu u nekom delu obale pa onda plivaju ostaci po vodi. Mada ja travuljinu nigde nisam video da raste na dnu obale. Svugde je pesak belo-zute boje kao u pescanim satovima, a ne kao ovaj nas blatnjavi. Kad duva iz suprotnog pravca onda je voda kristalno cista i nema meduza. Mene nisu opekle ni jednom, a vidim da su neki imali taj peh. Neki koji su se dosadjivali su ih lovili i nabijali na stap i ostavljali na pesku da se prze. I to je jedna vrsta zabave :) barem za neke.

U Medinu nemojte ici predvece. Nemojte kao da mislite: "bicemo na plazi do 5 ili 6 a onda cemo otici do Medine kad zahladi". Idite u sred dana ili u rano popodne a najkasnike do 5 jer predvece se zatvaraju vrata Medine oko 18h i tada se mole i klanjaju. Ako se tamo zateknete u to vreme, izlisno je da cete imati problema. Izbegavajte sporedne sokake jer se mozete izgubiti u lavirintu malih ulica, a da bi se iskobeljali ucenice vas sa svim sto imate kod sebe da bi vas izveli. Bilo je slucajeva da je nekima odeca bila isecena ziletom kad su se gurali kroz guzvu u Medini (verovatno dzeparosi).

Ako imas jos pitanja...slobodno :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Riad Palms je prelep hotel. Nalazi se na glavnoj rivi. Pored je hotel Hana Residance u kom sam odseo pa znam o cemu pricam. Moj hotel je bio odlican, ali je Riadh Palms moj izbor za svaki sledeci put kad budem isao u Tunis/Sus.

Ima odlicnu poziciju. Izadjes iz njega i tu ti je supermarket i nekoliko prodavnica, kao i telefonska govornica sa relativno jeftinim razgovorom do Juge. Nije daleko od grada, ali je to opet relativan pojam jer Sus sa okolinom ima oko pola miliona stanovnika a u sezoni mozda cak i skoro milion.

Svejedno oblast uz more je rezervisano za turiste tako da nema problema. Nemoj zalaziti u kojekakve geto varijante grada jer ne vole Srbe (francuska televizija i informativne emisije su ih to naucile). Kad ste na nekom sumnjivom terenu predstavljajte se kao Rusi, njih se boje jer misle da su mafioze.

Inace Riadh Palms uz sam hotel ima predivan travnjak sa suncobranima, travnjak kasnije prelazi u oblast sa prepuno palmi, cvetnih grmova, bazena sa ostrvima, mosticima i na kraju izlazi na plazu koja je takodje super. Sve u svemu odlican hotel. Mi iz Hana Residance-a smo se redovno svercovali i kupali na njihovoj plazi i na njihovim bazenima. Niko nam nije postavljao suvisna pitanja jer su valjda pomislili da smo gosti hotela (u pozadini na ozvucenju koje se cuje u celom kompleksu je non stop svirala hrvatska i srpska pop scena- verovatno je neko od nasih jugovica dao CD da se vrti).

Ako ces u taj hotel neces nikako pogresiti, moj izbor bi bio isti u svakom slucaju.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pomagajte!!! Zna li neko nesto o hotelu RIADH PALMS u Susu ? Kakva je plaza,koliko je udaljen od grada,kakvo je osoblje...?

Ljudi ,stigla sam iz Susa 23.6.05.Hotel El Hana Resid..AlexC je dao pravi opis stvari,pojava i okruzenja.Sve bas tako kako kaze.Mozda bih dodala da smo bile kuma i ja ,znaci dve zene, sa dve devojcice,8 i 6 god.Ni debele ni matore,mada mi se cini da to nema veze kada je u pitanju navalentnost prodavaca.Pa da li je u pitanju muvanje ili trgovina.Ako imate srecu da dobijete vodica kao sto je bila nasa Bojana,prezime sam precula,imacete sve moguce informacije.Devojka vam isprica i ono sto ne znate da pitate.

Od hotela, kada krenete levo glavnom ulicom Habib Burgiba,sve im se tako zove kao nama nekada u vezi Josipa Broza,takodje sa leve strane ulice se nalazi nesto kao veca samoposluga.Znaci drzavna i sve je jeftinjije nego u malim privatnim prodavnicama.1,5 dinar je 1euro.Ako pise cena 3000 to vam je 3 dinara.Odbijate nule.Flasa od pola litre vode je od 0.200-0.300,nekih sitnih para,manje od pola dinara.Ta ista flasica kod privatnika je oko 0.500.Ako ste poneli expres lonce,a nestane kafa,u toj samoposluzi mozete kupiti,slicna je nasoj.

Isto, od hotela kada krenete levo,to vam je put za Medinu,nije potreban prevoz.Bez dece,malo brzim hodom, stizete za 20-ak minuta.Naime,ovaj put idete desnom stranom i skrenete u ulicicu desno.Tu se nalazi posta ,gde donesete ispisane razglednice,kupite marke,komad je 0.250 i predajete na salteru.Hocu da pomenem da se pre poste nalazi nesto kao internet cafe.Zove se PubliNet CENTURY 21.Upotreba racunara je 2 din,a sat koristenja 1 din.Mozete skidati fotke sa kamere i narezati na cd,da oslobodite memoriju i to je 3 din.naknadno.

Kada je u pitanju kupovina,navalentnost prodavaca nema granice.Ne upustate se u razgovor i ignorisete obavezno pitanje -odakle ste i bilo sta, ako nemate nameru da kupite.Sve TO radite sa smeskom i u slucaju da krenu da vas pipnu za ruku i povedu da vidite njihov asortiman, sa smeskom treba reci-please don*t touch me.Iako se mrste,to upali.Medjutim,ako hocete da kupite nesto,krenete sa cenjkanjem i tek na 3-4 pitanje odgovarate da ste from Bosnia.Garantovano obarate cenu i vise nego sto ste mislili.Nista strasno,treba se prilagoditi tih desetak dana.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zaboravila sam da dodam vrlo bitnu stavku u vezi slanja SMS porukica.Vrlo sam ponosna sto sam to provalila.Naime,kako sletite u Monastir, pozdravi vas njihova mreza TUNISIANA.Ne nasedajte,nego u vasem telefonu izaberite od dve ponudjene , TUNTEL! Porukica u Tunisiani je oko 19 nasih dinara,a u TUNTEL-u je nasih/samo/6 dinara.Bilo mi je OK u svakom pogledu,pa cak i pesak koji se zavlaci svuda,a narocito gde ne treba, je ovde savrsen! Imate utsak da sedite na svili.Ja ,koja vise volim bazen,90% vremena sam provela na plazi.Sto zbog prelepog peska, to i zbog vetrica koji stalno pirka.Divno.Bazeni su Ok,ali je voda previse hlorisana i moze da se desi da vam se deca alergijski ospu.Nema razloga za paniku.Po izlasku iz bazena ih treba obavezno istusirati/pored svakog je tus/,voda NIJE hladna.Pametno je poneti Fenergan-krem i u takvom slucaju ,dete istusirati,namazati OSUTE delove,a posle ga voditi na plazu,ne vise u bazen.

Ako se jos cega setim...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za Alexa ( i ostale koje zele u Hurgadu)

Prvo da ti se zahvalim za opis. Sad mi je malo krivo sto nismo uzeli taj Riadh Palms, mada je i ovo 5*, i cena je gotovo ista. Nadam se da je i Oriet palace dobar hotel sa sirokom ponudom.

E sad ovako. Moj dragi i ja nismo neka zakerala pa da nam smetaju neke gluposti, jer zaista, ljudi se ponekad zale na smesne stvari, kao da inace zive u hotelima sa 5*. Pre Hurgade smo preveli tri dana u Kairu, u hotelu Safir, koji je bio super, pa smo ocekivali otprilike nesto slicno za istu kategoriju. Putovali smo sa jos jednim parom, nasim prijateljima, koji ipak imaju malo vece zahteve. Stigli smo u Hurgadu kasno uvece, i ljubazni recepcioner nas je otpratio do nasih soba - u bungalovima, u basti. Znaci, nisam razmazena, ali te sobe - NE, NIKAKO! Prvo - nemas terasu, zato sto si na prizemnom nivou. Mozes da trazis da ti donesu sto i stolice za ispred vrata, ali to ti resava samo pitanje jutarnje kafice, Nemas gde da susis peskire, kacis oprani ves, tu svi prolaze, moras da zakljucavas kad god izadjes, tako da ti je soba stalno zatvorena. Park je predivan, zaista, cvece, zbunje, urme, simsir ili nesto slicno, i taj park se prostire medju bungalovima sve do bazena, a zatim izlazi na plazu. Nafotografijama to izgleda divno, ali u praksi - cao prijatno. Da ti ne pricam da sam u kupatilu videla neku bubu, i prestala sa raspakivanjem. Mozes misliti kakve sve bbbbbube mogu izaci iz takvog rastinja... Ipak si u Africi...

Nasi prijatelji su reagovali jos brze i dramaticnije, a stvar se resava sa magicnih 10 dolara u dzepic recepcioneru, pa smo dobili glavnu zgradu. Njihova soba je bila savrsena. Novo kupatilo, nove plocice, terasa, super pogled. Nasa je bila malo trosnija - isti raspored, ali staro kupatilo ( na kome jedva da se drze tri zvezdice), i uopsta, stariji namestaj, itison, ali divna terasa i divan pogled na vrt i more. Mi nismo dalje zakerali, i raspakovali smo se. A realno , njihov smestaj je bio za klasu bolji, oni su bili na prvom spratu levo, mi na drugom desno. Taj prvi je renoviran sigurno. Ali u odnosu na bungalove - HAYAT!

Restoran: I tu se nekako jedva drze te cetiri zvezdice. Dorucak ok, kao i svuda, samo je stalno uzasna guzva, kao da nema dovoljno mesta. A klope kad nestane, nema vise repete. I sve su salate istog ukusa, kao i jela uvece. Nije bog zna sta, svakako ispod onog sto si pisao za Tunis. Ali opet, nama zaista nije palo na pamet, niti je bilo potrebe da se negde dohranjujemo. Ne znam kako da ti priblizim taj restoran - mislim ima svega, ali je nekako kao menza, prosto ti nije ni prijatno da jedes u toj atmosferi opste guzve i otimacine.

Generalno je cisto, ljubazni su, predusetljivi, ali je ubedljivo najbolji argument za Reginu polozaj. Sam centar ' Knez Mihajlove" kako smo je zvali. Preko puta ti je Mek, neki fenomenalni riblji restoran, lokalne kafanice, agencije o kojima sam ti pricala su desno na dva minuta, nekoliko STR marketica, apoteke, i ostale dzidzabidzarnice.

E sad, druzili smo se sa nekim Makedoncima, koji su bili u hotelu Bejrut, nije u centru, vec par km. Taj hotel je i nama bio u ponudi, al ga glatko odbismo jer nam je zvucao kao steciste islamskih fundametalista, sala... Medjutim, oni su bili prezadovoljni. Mali beli hote, cisto, novo sve, klopa strava, plaza ludilo, samo eto sto je mali i udaljen od centra 5 km. Ali su bez problema dolazili u centar, a i tamo kod njih je bilo sve sto im je potrebno.

A ovi nasi prijatelji su prosle godine opet isli u Hurgadu, samo u hotel odmah pored Regine, Sea gull, i potpuno su odusevljeni. Razlika u ceni je oko 50 - 60 evra ( bila prosle godine), isto je u centru, tako da vidi, mozda da se ipak ne kockas, da li ce biti soba u glavnoj zgradi ili ces dobiti levo ili desno krilo...

Jos nesto jako vazno, bez obzira koji hotel. Cesto se desava da se u Egiptu zakaci neki stomacni problem, reakcija na vodu, hranu, vrucinu... Nije obavezno, eto, od nas cetvoro samo sam ja izvukla deblji kraj, i to posto sam se prejela morskih plodova u pomenutom restoranu. Mislim, svi smo jeli slicno, jedino sam ja probala neku corbu od dagnji, i tu je bilo malo peska, rekla bih... Jeziva noc i jezivo jutro, mislila sam da cu da riknem. Ne pomaze ni lividin, ni aktivni ugalj, dok moj muz nije otisao u apoteku ispred hotela i rekao malom crncu "STOMAK". On mu je dao neku sumnjivu, flasicu zuckastog sirupa, koji oni sami spravljaju. Ja sam se pomolila i popila, i za sat vremena sam bila kao nova.

Ne znam sta bi bilo da mi se to desilo na putu za Luksor. Zato apelujem: dan pred polazak u Luksor, ljudi, jedite malo i to samo ono provereno, odmorite se i spremite za put, jer je izlet jako naporan, putuje se u konvoju, i nema zaustavljanja. Ako vas uhvati trckalica, ne smem ni da pomislim...

Eto AlexC opeglala sam te, ali valjda je bilo od koristi...

Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na informacijama o Tunisu i hotelu Riadh Palms. Ako se jos neceg setite pisite. Hvala u napred Maja.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo opet ja Maja,da li ste mozda isli na neki od izleta, Sahara,Kartagina... interesuje me koliko kostaju i kakvi su.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Natasa, zahvaljujem na opisu Regine... mogo si mi pomogla.

E sad jos neko da se javi za Golden Five i da mi upola tako dobar opis kao Natasa.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za Alexa,Branku i ostale koji su bili u Tunisu :

Posto idem sa drugaricom a Alex je napisao da bas ne vole Srbe i da vodimo racuna gde idemo,interesuje me da li postoji neko setaliste ili neka zona u kojoj ima prodavnica za setnju uvece?Gde se obicno uvece krecu turisti?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam bio prosle godine u Mahdiji a to ti jedna prilicno zaostala kasaba na jugu. Nije bilo nikakvih problema sto smo Srbi. Bar ja nisam primetio. Bili su isto navalentni prodavci kao iprema ostalima samo sto je izgledalo da spustaju cene upravo zbog toga sto smo Srbi. Naravno, to je samo tako izgledalo. Ako nesto cene 50 ti ponudi 10 i nacicete se na 15-20. Ako nece onda kao krenes dalje a oni te kao jure - cirkus. Jednostavno moras da pristanes na taj ritual. Problem je samo sto izgubis suvise vremena na to. Desavalo se da nesto izgleda kao dobra kupovina a onda, pri povratku, vidis u aerodromskoj prodavnici da je jeftinije.

Kada je ovde bilo ok, mislim da su ostale regije jos vise tusristicki razvijene i sigurno neces imati problema. Ovde nije bilo klasicnog hotelskog kompleksa tako da se setnja uvece svela na lutanje kroz prazne sokake. U Hamametu i ostalim centrima imas zone sa kaficima i dosta mesta za setnju. E sad, to su klasicni sterilni turisticki kompleksi. Ipak mi vise lezi Grcka a da ne pricam o Jadranu(mislim, zapadnije od CG) :(

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ljiljo,

oblast uz samu obalu je bezbedna jer je nacickana hotelima i prilicno urbanizovana i prilagodjena turistima. Naravno da se moze zaci i malo dublje , ali to ces odmah videti da li je turisticka oblast ili ne. Sirotinja postoji i tamo tako da ces te delove odmah prepoznati pa izbegavaj takve oblasti, jer iz mog iskustva, po njihovim pogledima koji znaju biti veoma hladni i zastrasujuci, rekao bih da su to malo zagrizeniji Arapi/muslimani (mislim na one koji nemaju veze sa turizmom).

Iskreno ja nisam imao problema, ali to je zato sto nisam ni vukao djavola za rep.

Posto su oni dugo bili francuska kolonija, i dalje govore francuski, a time gledaju i francuske televizije, a i sami znate kakav rejting su nam obezbedile strane medijske kuce u svetu. Stoga nemojte zamerati ako imaju malo odbojnije misljenje o nama Srbima. To je sasvim normalno jer su jedino to i culi o nama, da smo agresori, koljaci, ... Naravno ima i onih koji su prijateljski nastrojeni bez obzira na nacionalnost, ali to je zbog toga sto su verovatno malo vise turisticki emancipovani i sto zive od turizma pa moraju biti fini sa svakim bez obzira iz koje drzave dolazis.

E sad, ides sa drugaricom... ne znam sta da ti kazem i preporucim, osim da cete biti saletane sve vreme od strane Tuniskih "zavodnika", ali to je karakteristicno za sve islamske zemlje. Znaci bicete bombardovane pogledima, dobacivanjima i ponudama raznih vrsta sve vreme. To im je valjda letnji posao da se udvaraju strankinjama i da pokusaju da izvuku koju kintu ili besplatni provod na racun strankinja, ili sto je jos gore eventualno neki sex. Ja sam se iskreno iznenadio kad sam video koliko ih je i koliko mladi mogu da budu ti udvaraci i sa kakvim sve babama izlaze po diskotekama bez obzira na godine i fizicki izgled. Prosto je smesno videti klinca od 18 ili cak i manje a uvija se, ljubaka i opsluzuje babe od 50 pa i vise. Ali predpostavljam da ne bi oni to radili da nemaju uspeha, verovatno ih baba-strankinje na to navikle.

Inace sama glavna riva i jos po koja glavna ulica koje gravitiraju obali su pune kafica i restorana tako da necete biti uskracene za mesta za izlazak. Preporucujem vam da se raspitate okolo koja je od diskoteka trenutno aktuelna i u koje izlazi najvise stranaca. To se menja od sezone do sezone kao i kod nas. Njihove kafice i ne moram da ti kazem da izbegavas jer ces to i sama uvideti bez mog saveta, jer su puni arapa i samo arapa (devojaka i zena nigde nema). Zene odnosno devojke ces videti eventualno u nekim retkim buticima i prodavnicama u dnevnom periodu, ali generalno one su sklonjene od pogleda i valjda su tako vaspitane da im je mesto u kuci. Nocu njihovih zena nema nigde i to bukvalno nigde. Zato je malo cudno izaci u kafic, a ono samo muska populacija, i to polovina njih pusi nargile i slusaju neku muziku koja cvili i podseca na Teheranske slagere. Ja sam konkretno izlazio u zatvorenu diskoteku u hotelu Samara, zatim u club Bonaparta i u otvorenu diskoteku Bora Bora. Tamo je bilo super. Dosta stranaca.

Preporucujem ti da budete u nekom muskom drustvu inace neces moci da zivis od dosadnih tunizanskih momaka "zunzara". A ako ti prija da te stalno salecu sa muvanjem i ponudama onda je to raj.

Glavne ulice su takodje pune prodavnica sa raznim sitnicama, ali generalno po meni i nema nesto korisno da se kupi osim mozda nekog suvenira. A ako padas u kupovnu groznicu moci ces da se nakupujes svega i svacega sto kad se budes vratila realno nikad neces koristiti jer je mahom bofl roba. Ali to je vec do tebe.

Eto bio sam opsiran, pa se nadam da ce ti pomoci opis.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Guest
Tema je sada zaključana za dalju diskusiju.

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907234
    Ukupno poruka