Guest tonia

Tunis Sus- Hotel Hana Residence4*?

18 poruka u ovoj temi

Idem 12 Jula u Tunis-Sus, hotel je Hanna Residence 4*.

Da li neko zna kakav je? Videla sam slike na netu, sve izgleda super, ali bih vise verovala utiscima nasih ljudi. Jos nesto- da li mi neko moze dati savet sta ne propustiti a cega se cuvati u Susu? Hvala unapred, i svima koji idu na odmor zelim istinsko uzivanje!!! B)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hotel je prilicno dobar. Lep, cist, sa prijatnim osobljem. Pripremi se na muvanje od strane lokalnih momaka, ali to je vec poznata stvar u arapskom/muslimanskom svetu.

Plaza je odlicna, cista sa prelepim belo/zutim peskom (nije kao ovaj nas blatnjavi sa reke), podseca na pesak iz pescanih satova. Na plazi ce te malo smarati sa prodajom beby palmi, ali nemoj nasedati jer te palme i da kupis nece opstati u YU.

Hotel se nalazi na glavnoj rivi. Tako da od hotela treba da predjes samo preko puta i na plazi si. U okviru Hotela se nalazi jos jedan hotel Hana Beach i gosti tog hotela koriste sve sadrzaje celog kompleksa. Ima dva bazena koji su tu da se okpas kad ti dosadi plaza. Vetrovi stalno pirkaju i vrucina nije nikakav problem. Postoje dve vrste vetra... Ne mogu tacno da ti kazem kad koji duva ali kad duva onaj koji treba onda je sve super, rade usluge paraglajdinga (padobrani), plaza je cista i nema meduza. Kad duva onaj drugi onda nista ne valja jer se pojave neke male meduzice koje poprilicno peckaju, a voda je malo prljavija.

Klopa je odlicna i raznovrsna, nisam ni uspeo sve da isprobam, voca ima koliko zelis, marocito dinja, lubenica, banana, breskvi, ... Voce ne mozes iznositi ali ponesi neki ruksak ili torbicu na dorucak i natrpaj sebi u kesu, da imas za preko dana kad ti se prijede voce.

Pored je hotel Riadh Palms koji je jos bolji, ali mi smo kao gosti Hana Residence uvek isli na bazene i plazu Riadh Palmsa. Moram priznati da nas niko nista nije pitao niti nam branio. Ne znam da li je to dozvoljeno, ali mi smo to obilato koristili.

Animatori su smarajuci faktor i uglavnom njihove usluge koriste debele nemice, ...

Sobe su odlicne sa velikim prozorom, odnosno jedna strana je totalno u staklu, balkon dovoljno velik za dvoje, mada smo mi poneli i ozvucenje pa smo pravili mini zurke na balkonu.

U Medinu nemoj ici u kasnijim satima vec samo u rano popodne. Vec oko pet sati gledaj da ne budes tamo jer oni imaju molitve oko sest sati i tada se medina zatvara i svi se klanjaju a ako se kojim slucajem u to vreme nadjes na tom mestu nek ti je bog u pomoci.

Inace moj utisak je odlican, super sam se proveo i opet bih otisao.

Savet: nemoj se nikad cenjkati ako ne mislis da kupis. To im je uvreda ako spustas cenu a posle ne kupis. Budu veoma ljuti ako pristanes na cenjkanje a ne kupis nista.

Preko puta glavnog ulaza imas prodavnicu sa svim sto ti je eventualno potrebno: voda, keks, sokovi, sladoled, ...

Ne brini nisi pogresila sto ides u taj hotel. Mnogo je bolji od Tej Marhabe.

Kisa zna da padne naprasno ali nije problem jer posle pola sata sve bude suvo ko da nije ni padala. Kise su intenzivne ali kratkotrajne. Najcesce u predvecernjim satima, kad si svejedno na veceri i ne smeta.

Eto to je na brzinu ono cega sam se setio da napisem...

Ako imas jos koje pitanje ....pitaj pa ti odgovorim..

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Alexc

Hvala ti puno na ovome,vec sam se zabrinula da mi niko nece odgovoriti :) Opis je odlican, i stvarno mi je pomogao. Samo me jos zanima da li sve sobe imaju pogled na more, ili to moram posebno traziti prilikom dolaska? Da li si isao charter letom, i da li je isti kasnio, posto iskustva koja je moja drugarica imala prilikom proslogodisnjeg odlaska avionom u Tursku su katastrofalna. Cekala je nekoliko sati.

HVALA!!!!!!!!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sobe su sa pogledom na more, a bogami i na ulicnu stranu odnosno glavni ulaz. Sobu sa pogledom na plazu ili dobijes slucajno, ili ti srede vodici ako si dobra sa njima ili podplatis recepcionarku. Ne secam se koliko mi je trazila ali sam je odbio. U pocetku sam bio ljut sto ne mogu da gledam izlazak sunca na pucini, ali sam posle bio i srecan jer te sobe sa pogledom moraju do kasnih sati da slusaju program animatora i muziku koja podseca na decije festivale i Branka kockicu. Ja sam zato sa druge strane uzivao u zalascima sunca i nekoliko puta kad smo imali orkanske oluje od po pola sata nasa terasa je ostala suva dok su ove sa pogledom bile ruinirane. Ali to ne mora nista da znaci. Mozda vam se posreci da nemate ni jedan dan pljuskove i kise pa ce vam onda biti super i u sobama sa pogledom.

Ubedljivo najbolje sobe su na krajevima hodnika, odnosno po obodu hotela. One su pravljene kao mini apartmani i duplo su vece od ostalih i sa pogledom na koju god stranu hoces, na plazu ili ka unutrasnjosti (prozori gledaju na obe strane). Jedan mladi bracni par je ostao bez sobe kad su nam ih dodeljivali pa su oni sa zakasnjenjem od pola sata dobili tu specijalnu sobu. Imali ljudi srece.

Avion mi je krenuo u 8 ujutro kao sto je bilo i planirano, bez kasnjenja.

Toliko za sada ...

Pitaj jos ako imas sta:)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

tonia

kad se vratish daj podeli sa nama utiske iz HANNA,

preko koje agencije idesh?

Jos se dvoumim gde u tunis a Hanna izgleda primamljivo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

naravno da cu podeliti utiske, zato sto su mi oni koji odgovorili na pitanje stvarno puno pomogli. Idem prekop Argus tours-a.Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zdravo AlexC.Ti si bio u El Hana Residencu.Ja namjeravam ic u El hana Beach.Koliko sam procesljala po internetu to se sestra tvoga hotela i Chems el Hana.Navodno ova prva dva mogu se sluzitim svim sadrzajem ovoga trecega.Pazi sada,da li si isao u saunu,yakuzi ili tursko kupatilo,ako jesi koliko kosta.I jos molim te da mi odgovoris da li se na bazenu u okviru hotela placaju suncobrani i lezaljke.A takodje me interesuje i za plazu,normalno mislim na hotelsku i ako se placa koliko po osobi.Unaprijed zahvalna.Nada.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za Nadu:

U okviru El Hana kompleksa se nalaze samo Hana Residance i Hana Beach. Chalms el Hana nisam video, i ne znam da li je to grupni naziv za komplex ili je zaseban hotel. U svakom slucaju tamo se sigurno nalaze samo dva hotela Residance 4* i Beach 3*. Verovatno je Chalms el Hana grupni naziv za citav komplex jer ga karakterisu sa 4* (barem mislim).

Svi sadrzaji su zajednicki, tako da nema problema. Jedino ce ti soba biti u Beach i hranices se u restoranu svog hotela.

U sauni, yakuziju, a bogami ni turskom kupatilu nisam bio jer mi je isuvise dobro bilo na plazi i bazenima pod suncem i povetarcem, a i pesak je bio odlican, pa cesto kad bih se zasitio lezaljke legao bih na pesak i valjao se do besvesti.

U okviru kotela se ne placaju ni lezaljke ni suncobrani, ali se zato na plazama placaju (mozes da biras izmedju lezaljki, strunjaca ili kao nekih platnenih stolica). Posto je plaza dugacka kilometrima i pri tom nije ogradjena, cirkulacija kupaca i posetilaca je prilicno raznovrsna i iz tog razloga se naplacuju lezaljke i ostali rekviziti. Suncobrani su pobodeni i nepomicni su i ne naplacuju se (barem kod Hane). Ne secam se koliko su naplacivali lezaljke ali nije skupo.

Ja ti preporucujem da idete na plazu i bazene obliznjeg hotela Riadh Palms. Ima mnogo vise palmi, zelenila i nekako mi je sve lepse. Mi smo se svercovali i ulazili sa strane plaze kao pod izgovorom i izgledom gostiju tog hotela. Kad bismo dosli na njihov bazen zauzeli bismo lezaljke i uzivali, niko nas nije prozivao ni terao niti pravio bilo kakve probleme.

U principu prosetajte obalom, izaberite gde vam se najvise svidja i tamo se kupajte. Ima raznih plaza sa raznim rekvizitima, naravno i razlicitih cena. Sve je stvar vaseg izbora.

Pozdrav i lep provod i odmor

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Alex,hvala ti puno na informacijama i na savijetima,itekako ce mi koristiti.Samo da ti kazem,moja agencija u prospektu kaze da se u okviru hotela mogu koristiti usluge turskog kupatila,normalno uz nadoknadu,a ako stvarno ima onda si ucinio veliki propust sto nisi isao.Prosle godine sam bila u Alanji,a u pravo tursko kupatilo sam morala ici nekih 12 kilometara udaljeno i da ti kazem to je poseban nezaboravan i ugodjaj i dozivljaj.Puno te pozdravljam.Nada.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nado,

i ja idem u Hana Beach hotel od 20.jula, pa ako mozes napisi svoje utiske i sve detalje.

Za AlexC:

molim te da li mozes da kazes na koje si izlete isao, da li vredi izgubiti dan od kupanja, i koliko to kosta? Da li ici preko nasih agencija ili lokalnih?

Cula sam da se na plazi jako krade, da li je to istina?Da li nositi digitalni aparat ili kameru ? Da li koristiti sef u hotelu ?

Hvala ti

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za Taru,

Na izlete nisam isao preko nase agencije jer su mi se ucinili isuvise skupi. Ne secam se vise cena koje su bile pa ti nazalost necu moci pomoci oko finansijskog dela. Zato sam bio u aranzmanu lokalne agencije na jahanju kamila.

Moji prijatelji su bili isto preko lokalne agencije na izlet u Sahari. Malo je bilo skuplje ali je usluga bila vrhunska i u vrhunskom hotelu usred oaze, sa stranim turistima, britancima mahom. Kazu da je izlazak Sunca u Sahari neponovljivo iskustvo. Ali tu gubis dva dana.

Na krstarenje brodicem nisam bio jer sam tu varijantu isprobao vec sto puta na ostalim letovanjima pa me i nije preterano privlacila. Ali ako nisi probala a volis da plovis, onda idi izbor je tvoj.

Kartagina - to je prica za sebe. Ako volis rusevine i raznorazne pricice vezane za to mesto, onda idi. U suprotnom bice ti dosadno.

Evo komentara od aleksandar.v:

"Izleti: grad Tunis, Sidi BuSaid, Kartagina, amfiteatar u Keruanu, obilazak Susa, Porta, Monastira - obavezno....

- Sahara - ? Pa ako niste bas pasionirani mazohista koji voli da provede 1500km u autobusu u toku dva dana... nemojte.... Mada ima sta da se vidi, ali to sve zavisi od agenicije, neke su tu samo da otmu pare, a neke nesto i pokazu... (licno iskustvo.... gorko)"

Ja licno nisam imao gorkih iskustava sto se tice kradja i kriminalnih radnji. Ja sam se osecao prilicno sigurno. Prijatelji su nosili i digitalne fotoaparate kao i kamere, ali nisu imali problema. Mozda zato sto smo se uvek kupali na hotelskim plazama pa su tu uglavnom bili gosti hotela a ne lokalni tipovi. Istina je da nikada nismo ostavljali stvari bas totalno bez nadzora. Uvek je tu bilo u blizini par nasih turista da pricuvaju stvari.

U hotelu smo imali sef i sve od vrednosti smo drzali unjemu (pasos, novce, mobilne, nakit, ...). Nije nikad nista falilo, ni u sefu, ni u sobi...

Nisam dosad Tunis nikad dozivljavao kao mesto gde se moram brinuti za stvari. Jedino sam u Turskoj ostao na plazi bez ranca i njegovog bezvrednog sadrzaja.

Nisam bio od prevelike koristi, ali sam se potrudio da ti maximalno izadjem u susret i dam koliko toliko podataka.

Pozdrav i lep provod

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima.Ja nisam navela,ali u Tunis mislim ici krajem avgusta,i to cetrnaest dana,posto volim puno da lutam i obilazim pa mi ni toliko nece biti dovoljno.Svakako da cu svoj komentar po povratku iscrpno napisati i ostaviti kao svima autenticni vidik.A osoba sam koja ce na sva usta i zvona hvaliti sve sto je dobro,a isto tako i kuditi i svima dati na znanje sta ne valja.Ovo sa mogucnosti kradje po plazama,to mi i nije bas drago,jer bilo gdje da sam isla,svasta bi ostavljala na plazi i otisla na neki od obilazaka,a po povratku nikada mi nista nije hvalilo.Evo jedan banala podatak od mozda nekih 5 godina unazad sa ljetovanja iz Herceg Novog.Otisli smo na izlet na Zanjice,tu sam ostavila peskir i na peskiru sve stvari,izmedju ostalog trandzu pored torbe,a otisla na voznju i obilazak Mamule.Nije me bilo nekih 4 sata.Po povratku sve je bilo tu i trandzo,samo sto su se baterije istopile na suncu.Ili sa ljetovanja iz Alanje prosle godine,ma sve bi ostavila na plazi i otisla u tursko kupatilo ili do sobe da se odmorim ili negdje u kafic na hladan sok.Nada

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kad kazete: "u okviru hotela se nalazi i hotel", da li to znaci da su oba hotela u istoj zgradi (onoj velikoj na plazi) ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za AlexC , i sve koji znaju

da li u komleksu EL hana (Beach) daju peskire za plazu ili da ponesem svoje ? Nisam razumela da li ima lezaljki na plazi ili se lezi na pesku, i sta se placa ?

Da li u sobama ima mini bar ?

Hvala puno na prethodnim informacijama

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zaboravila sam jos nesto : da li je klima u svakoj sobi i da li moze da se podesava iz sobe, mislim da li hotel ne iskljucuje kad im padne na pamet ? Pitam za Hana beach. Neko je spomenuo da ne menjaju peskire svaki dan, laz ili istina?

AlexC, izvini za cimanje.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Guest
Tema je sada zaključana za dalju diskusiju.

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907234
    Ukupno poruka