volodja

TRAJEKTI

180 poruka u ovoj temi

Ako izuzmemo Lefkadu, Pargu i mozda jos neku destinaciju Jonsko more ipak predstavljaju ostrva kao previ biseri ovog dela Grcke.

Mozda ne bi bilo lose da imamo temu koja ce biti pod "Jonskim morem" gde cemo moci da se informisemo i razmenimo iskustva o tome kako doci do zeljenog ostrva, ali i koliko ce to "zadovoljstvo" da nas kosta.

Posto mi ove godine idemo na Kefaloniju, nas recimo zivo interesuje trajekt od Lefkade (Nidri ili Vasiliki) do Kefalonije (Fiskardo).

Na sledecem linku postoji neki raspored polazaka, ali kolko sam ja prosle godine proveravao bas i nije najtacniji sto se tice tajminga:

http://www.lefkas.net/ferries.htm

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

ja mogu da ti kazem da su poljaci koje smo upoznali i bili apartman preko puta nas, posle 6 dana provedenih na lefkadi otisli iz vasilikija za kefaloniju........mislim da je polazak iz vasilikija bio u 09,45 i da je trajekt kostao za auto i njih cetvoro (dvoje dece).....45 evra.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala "Anca"!

Izguglao sam neke turisticke agencije na Kefaloniji:

http://www.kefaloniaonline.com/travel_and_tourism/index.asp

Pa nudim ovaj link svima koji imaju potrebe za informacijom vise.

Mi smo ih meilirali i evo sta smo za sada dobili kao odgovor:

every day from Fiscardo at 10.30 and 18.00 to Vasiliki

every day at 12.00 from Fiscardo to Nidri.

Prices: about 7.00 eur per person and 30.00 eur for the car.

You can make reservation at +30 26740 41 440

Hope this is helpful for you!

Best Regards

Koula Em. Zambeli

Ainos Travel Arrangements

14, George Vergoti Avenue,

Argostoli 28 100 - Kefalonia - Hellas

Tel. 2671022333, 2671026900

Fax 2671024608

e-mail: ainos@otenet.gr http:// www.ainostravel.gr

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako izuzmemo Lefkadu, Pargu i mozda jos neku destinaciju Jonsko more ipak predstavljaju ostrva kao previ biseri ovog dela Grcke.

Mozda ne bi bilo lose da imamo temu koja ce biti pod "Jonskim morem" gde cemo moci da se informisemo i razmenimo iskustva o tome kako doci do zeljenog ostrva, ali i koliko ce to "zadovoljstvo" da nas kosta.

Posto mi ove godine idemo na Kefaloniju, nas recimo zivo interesuje trajekt od Lefkade (Nidri ili Vasiliki) do Kefalonije (Fiskardo).

Na sledecem linku postoji neki raspored polazaka, ali kolko sam ja prosle godine proveravao bas i nije najtacniji sto se tice tajminga:

http://www.lefkas.net/ferries.htm

ja samo da preporucim da ako ides u sezoni obavezno rezervises mesto za kola na trajektu (nista se ne placa samo das broj tablica)

mi smo sa Lefkade na Kefaloniju prelazili pre dve godine (Vasiliki - Fiskardo) i u odlasku i povratku smo rezervisali karte...guzve su poprilicne a trajekti ne idu bas svaki cas

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi krecemo 29. avgusta za Kefaloniju, mislis da ce i onda biti guzva?

Ne znam, bili smo pre tri godine na Lefkadi bas u tom periodu i sa terase sam svako jutro gledao trajekt iz Nidrija za Fiskardo i bas nisam nesto video neku guzvu.

Premda, HM....

Nije los predlog, ne moze da "boli" sto se tice novcanika.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi krecemo 29. avgusta za Kefaloniju, mislis da ce i onda biti guzva?

Ne znam, bili smo pre tri godine na Lefkadi bas u tom periodu i sa terase sam svako jutro gledao trajekt iz Nidrija za Fiskardo i bas nisam nesto video neku guzvu.

Premda, HM....

Nije los predlog, ne moze da "boli" sto se tice novcanika.

29. avgust je vec kraj sezone tako da mislim da nema nikakvih problema (mi smo bili od 10 do 28. avgusta)

mada mozda ne bi bilo lose nekih nedelju dana ranije (nema potrebe ranije) kontaktirati agenciju i pitati ima li potrebe za rezervacijom

nista ne kosta a moze biti korisno

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo nas u Vasilikiju, dok cekamo trajekt za Fiskardo. Iskoristila sam priliku da udjem u internet kafe i javim se svima koji su zainteresiovani za red voznje trajekta (kao sto smo i mi bili). Dakle, sto bi rekli - Grcka je to, i ponekad se stvari ne mogu znati unapred :bez-zuba: ... U luci, na kiosku gde se prodaju kartu, jasno pise da feri za Fiskardo polazi SVAKOG DANA u: 9, 12, 15 i 18h! Iz nekog razloga danas nema NIJEDNOG POLASKA, ali ce ici ferryboat Meganissi II u 13,30 i 18h. Elem, sada cekamo taj polazak.

Mislim da ovaj citat koleginice "Dejzi" trba da stoji i ovde.

Sto vise informacija prikupimo o trajektima bice nam "lakse kad budemo morali da plivamo" do naseg ostrva.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nase iskustvo sa trajektom:

Ujutro smo dosli u Nidri oko 8h sa namerom da hvatamo ferii iz Vasilikija u 9h.

Ali za svaki slucaj izadjem ja u Nidriju da proverim u onoj kucici da li ide iz Nidrija. Kucica prazna, napustena, strokava, rekao bi covek da tu niko nije krocio 20 godina. Nikakvih obavestenja, ama bas nista. Dok sam ja otisla do kola, nesto se muvali da popijemo sok, vamo, namo...kad ja ugledam ciku sa aktovkom da ulazi u kucicu. Ja trk za njim, jel ide feri iz Nidrija, ide, gde se kupuju karte, ovde....cika otvara aktovku u kojoj se nalazi "radnja", vadi karte, digitron...Ljudi pristizu pola sata pred kretanje ferija koji krece u 8:45h i to je Meganisi II. Ali ... on vozi ko kisa oko Kragujevca 2,5h, prvo do Itake pa onda u Fiskardo, naravno sigurno je i skuplji...

Mi na mukama, ako odemo u Vasiliki i uspostavi se da onaj Capetan ne ide u 9h, necemo imati vremena da se vratimo u Nidri na ovaj... i tu pouceni onom narodnom Ne platis na mostu, platices na cupriji, resimo da idemo iz Nidrija.

Cena po osobi oko 7e a za kola 37e sto je skuplja cena jer su nam kola duza od 4,25m sto ciki nije promaklo iz one strokave kucice :D

Elem usli na trajekt i klaj klaj prvo na Itaku, pa u Fiskardo stigli tek u 11:40.

Povratak preko Kilinija:

Napisacu red voznje kad ga nadjem, ali ujutro ide u 7 i 8h dve razlicite agencije voze. Mi se nameracili na onaj u 8h i stizemo u Poros oko 7:05. Ugledamo ovaj u 7 kako jos stoji, uletim u agenciju, covek mi brzinom svetlosti izda karte (ha, i u toj brzini mu promakne da je nas "duzi", pa malo usparamo koji evric) i trk na feri. Feri je umesto u 7 krenuo u 7:20h.

Cena 10,2e po osobi i 46,5 e za kola.

Cene iz Astakosa su za koji evro nize od ovih, ali taj ide razlicito svakim danom i jako je redak.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kada smo bili na Lefkadi (Nidri) znam da su trajekti isli na Kefaloniju, ali da je to preko Itake - e to nisam znao.

Znaci bolje odmah do Vasilikija.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Znaci bolje odmah do Vasilikija.

Da,ali iz Vasilikija vozi taj Kapetan Ariston ili kako se vec zove agencija, ali vidis da oni nisu vozili onog dana kad je isla Dejzi. Ovaj nas je Meganisi II i on vozi. Mozda je veci pa mu ne smeta vetar, sta ga ja znam...kod njih nista nije sigurno.

Inace ovaj Meganisi ujutro krene iz Nidrija pa ide na Itaku pa Fiskardo. Onda predje u Vasiliki pa se vrati istim putem Fiskardo-Itaka-Nidri. Tako da je Dejzi isla tom povratnom turom oko 13h polazi iz Vasilikija i onda ide pravo na Fiskardo, a mi smo isli jutarnjom turom i obisli krug.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sad me taj trajekt zabrinuo.

Ako bude neka salauka mozda ne bude i saobracao kada se mi budemo vracali sa ostrva!?! :D

Pa to ako potraje ostanemo i dan duze, a viza istekne,....

Pa nam zabrane ulazak U Grcku jedno pet godina,...

Pa...

Al sam pesimistican! :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne sekiraj se, iz Porosa ide svaki dan za Kilini :D .

Ide i jedan iz Argostolija za Kilini ujutro u 6:45, malo je skuplji 51e kola i 14e po osobi.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne sekiraj se, iz Porosa ide svaki dan za Kilini :D .

Ide i jedan iz Argostolija za Kilini ujutro u 6:45, malo je skuplji 51e kola i 14e po osobi.

Da vec sam "snimio" da ste povratak sa Kefalonije obogatili obilaskom Grcke sa druge strane.

Moze biti vrlo korisna informacija.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sad me taj trajekt zabrinuo.

Ako bude neka salauka mozda ne bude i saobracao kada se mi budemo vracali sa ostrva!?! :D

Pa to ako potraje ostanemo i dan duze, a viza istekne,....

Pa nam zabrane ulazak U Grcku jedno pet godina,...

Pa...

Al sam pesimistican! :D

Pa vizu dobijas na mesec dana, a ne tacno onoliko koliko ostajes.

Mi smo prosle godine imali problem na Skiatosu, nismo rezervisali na vreme pa smo ostali dan duze, sto je meni i odgovaralo. Dan vise odmora. :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27016
    Ukupno tema
    906017
    Ukupno poruka