volodja

TRAJEKTI

180 poruka u ovoj temi

Tako je. Ne bih se složila. :)

Moje iskustvo govori drugačije. Doduše, ja sam putovala na Zante početkom avgusta, ali ne znači da se ne može desiti i početkom jula, pogotovo, ako je smena. Na temi Kefalonija sam navela moje iskustvo pa ću samo prekopirati post.

Kada sam putovala na Zakintos, nisam imala rezervisanu kartu za ferry, jer mi je agencija i pored mog pitanja da li treba rezervisati, odgovorila da nema potrebe, jer uvek ima polazaka iz Kilinija. I tako sam ja stigla u luku, na ferry, koji je čini mi se išao u 11h, ali naravno nije bilo ni govora o mogućnosti ulaska na trajekt, ni taj, pa ni na sledeći, nego tek u 16 ili 16:30h, pa sam u Tsilivi-ju bila tek oko 18h uveče, gde mi je propao ceo prvi dan. Pogotovo ako napomenem da sam čekala u luci na suncu, nakon 1250 km vožnje. Čak ni pored molbe vozača autobusa te agencije, Grci nisu hteli ni da čuju da propuste jedno vozilo bez rezervacije.

Stoga, od tada uvek rezervacija, i mirna sam.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Na trafici u Vasilikiju gde se prodaju karte za trajekt, brkati čiča otvori tefter i traži te prema rezervaciji. Ako te nema u tefteru, čekaš do 10 minuta pred polazak broda da vidiš dal je pun (a sva je prilika da jeste u sezoni). Ako ima koje mesto, prodaju ti kartu. I to je to.

Mnogo je to klimavo da se čovek oslanja varijantu bez rezervacije. A napakuju onaj trajekt, nema gde šibica da se baci i opet ostane neko na obali.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na trafici u Vasilikiju gde se prodaju karte za trajekt, brkati čiča otvori tefter i traži te prema rezervaciji. Ako te nema u tefteru, čekaš do 10 minuta pred polazak broda da vidiš dal je pun (a sva je prilika da jeste u sezoni). Ako ima koje mesto, prodaju ti kartu. I to je to.

Mnogo je to klimavo da se čovek oslanja varijantu bez rezervacije. A napakuju onaj trajekt, nema gde šibica da se baci i opet ostane neko na obali.

Slažem se. Rezervacija ne košta ništa, jedan mail i to je to :) ne vidim što ne rezervisati trajekt i biti miran :) Da ne lupam glavom da li će biti mesta :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na trafici u Vasilikiju gde se prodaju karte za trajekt, brkati čiča otvori tefter i traži te prema rezervaciji.

Hahahahahahahaha!!! hahaha.gifklap.gif

A kakve su tek scene u Pesadi, kada baja izađe sa trajekta sa poljskim stočićem pod mišku i prodaje karte za trajekt za Zakintos, a lokalna ekipa staraca sedi pod nadstrešnicom i sve pomno prati. hahaha.gif

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tako je. Ne bih se složila. osmeh1.gif

Moje iskustvo govori drugačije. Doduše, ja sam putovala na Zante početkom avgusta, ali ne znači da se ne može desiti i početkom jula, pogotovo, ako je smena. Na temi Kefalonija sam navela moje iskustvo pa ću samo prekopirati post.

Kada sam putovala na Zakintos, nisam imala rezervisanu kartu za ferry, jer mi je agencija i pored mog pitanja da li treba rezervisati, odgovorila da nema potrebe, jer uvek ima polazaka iz Kilinija. I tako sam ja stigla u luku, na ferry, koji je čini mi se išao u 11h, ali naravno nije bilo ni govora o mogućnosti ulaska na trajekt, ni taj, pa ni na sledeći, nego tek u 16 ili 16:30h, pa sam u Tsilivi-ju bila tek oko 18h uveče, gde mi je propao ceo prvi dan. Pogotovo ako napomenem da sam čekala u luci na suncu, nakon 1250 km vožnje. Čak ni pored molbe vozača autobusa te agencije, Grci nisu hteli ni da čuju da propuste jedno vozilo bez rezervacije.

Stoga, od tada uvek rezervacija, i mirna sam.

Onda znači da smo imali sreće sa trajektima i prema Zakintosu i prema Tasosu. Činjenica je da su kola bila nasklagana kao šibice ali pri kupovini karata nismo uopšte čekali, dođem, kupim i to je to. Niko nije pominjao rezervacije od ljudi koji su takođe kupovali. Očigledno to malo drugačije funkcioniše u Vasilikiju kao što kaže Tripko. Ko bi ga znao sa čim ima veze, verovatno zavisi i od dana u nedelji npr. petkom i vikendom su verovatno veće gužve a da ne govorim o avgustu mescu.

Izmenjeno (BCV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kada sam putovala na Krf nisam imala problem sa kartama, ali tamo opet saobraća više prevoznika, i ima mnogo više polazaka. Ali eto, u putu za Zante nisam bila te sreće, i izgubila sam ceo dan. Dobro je da se na Lefkas ne prelazi trajektom, ko zna šta bi tu bilo... :lol:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

kako si rezervisala? Da li može putem e-maila ili moram da ih zovem. Meni su rekli da rade rezervacije samo za kola 10 dana pre polaska, i dala mi je broj telefona luke u Vasilikiju i luke u Fiskardu. Ako imaš mail luke u Fiskardu (da rezervisem i povratnu odmah).

Upravo su forumasi koji su putovali vec sve lepo objasnili. Takodje sam misljenja da treba rezervisati. Ovde na forumu i na drugim forumima vecina, koja je isla na ostrvo, tako savetuje.Bila sam u dilemi posto ne putujem u jeku sezone.

Znaci, poslala sam mail na agenciju Samba i odgovorili su mi za 3 dana, bio je vikend. Nema potrebe da se zove u Vasiliki, ali ako zelis da rezervises iz Fiskarda onda mozes pozvati ili rezervisati kada dodjes na ostrvo.

Evo izvoda iz odgovora, i tu imas br. Fiskarda ako bas zelis i to da zavrsis.

from Fiscardo to Vassiliki are at 1015hrs or 1815hrs. If you want to book either of these times, you should contact the Fiscardo booking office directly as I am only able to book you from Vassiliki to Fiscardo. The telephone number for Fiscardo is 0030 26740 41440. You can telephone them on this number or you can make the reservation when you arrive in Fiscardo on the 15th of June.

You will collect and pay for your tickets 1 hour before departure at the kiosk in Vassiliki port.

Hvala svim forumasima koji su mi pomogli oko informacija :thankyou2:

Izmenjeno (Infoputnik)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko ima iskustva sa trajektima između Zakintosa (St. Nikolas, Volimes) i Kefalonije (Pesada)? Saznala sam da imaju 2 trajekta dnevno: u 09:45 i 19:15 i da plovidba traje oko1h. Interesuju me cene za kola, da li je guzva, rezervacije....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

agni-travelphoto.jpg

Ovo je sa sajta Pessade, ali ni ja nisam pronašla cene. Kad sam bila na Zakintosu, išli smo u obilazak Kefalonije, organizovano preko agencije ovim jutarnjim trajektom, i nije bila preterana gužva. Mada nikad se ne zna. Ali opet kada ste na Kefi, možete ako ste u prolazu kupiti ili rezervisati kartu nekoliko dana ranije, pa mislim da ne bi trebao biti problem. Takođe ova linija nije toliko frekventna, pa pretpostavljam da ima mesta.

Ja planiram odlazak na jedan dan na Zante, ali bez auta, jer će mi drugarica u tom periodu raditi u Laganasu, pa me može pokupiti autom. Što je svakako dobro, jer ne plaćam cenu za auto, a na Zanteu nisam bez istog. ;)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jelenap, hvala na odgovoru. Vremena se poklapaju sa onim sto sam i ja pronasla. Nadam se da nece biti guzve, ali uzecemo u obzir i mogucu rezervaciju dan-dva pre dok se budemo vozali po ostrvu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko zna odakle se sa kopna hvata trajekt za Kefaloniju, koliko traje put i koliko je povratna karta za trajekt s kolima?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko zna za neki oficijelni link za trajekte koji krecu iz Igumenice do Lefkimi-ja.

Interesuje me cena, satnica, mogucnosti rezervcije...

Hvala unapred

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cene trajekta od Kilini-ja do Kefe je sada za auto 50e!!! Ukoliko uzmete povratnu kartu cena se u drugom smeru umanjuje za 25%, tako da je samo trajekt za 5 osobe(i auto) sada 200e. :nesvest:

Braco Grci ovo vam nije trebalo... :razmislja:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Stigli od Vasilikija do Fiskarda za 1 h i 10 min. Nije bilo guzve, jer sezona jos nije pocela, ali vidim puni se. Cene za vozilo u I kategoriji je 35 e i po osobi jos 8 e. U Fiskardu smo rezervisali za povratak.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li možda znaš kako naplaćuju karte za decu i da li uopšte postoji popust ili je i za njih 8e?

Takođe me zanima da li postoji popust za povratne karte, mada ako je u pitanju samo jedan prevoznik ne verujem jer ću se svakako vratiti njihovim prevozom pa nemaju potrebe da daju popust. Jesam li u pravu?

Izmenjeno (BCV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27010
    Ukupno tema
    905852
    Ukupno poruka