drugarica

LOUTRAKI

236 poruka u ovoj temi

Bili smo u Lutrakiju, Ramada Poseidon, na hotelkoj plazi i u gradu nismo videli ni jednu meduzu, ni u plavom jezeru, kazu da su razvulni mreze na ulazu u zaliv. Zato ih nema. Pricam za jul 2021. More kristalno cisto i toplo, kao i tusevi sa mineralnom vodom

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Stižemo za dve nedelje, javljamo kako je…

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Stižemo za dve nedelje, javljamo kako je…

Cekamo prve utiske od ove godine

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Lutraki je stvarno neobicna destinacija. Jeste da more nije tirkizno plavo i da je sljunak na plazi ali nekako je carobno sto ta topla voda izvire iz mora i sto se Grci tamo kupaju i u ponoc. Mada je klasicno turisticko mesto, ipak busom moze da se ode do Atine a i do obliznjih istorijskih lokaliteta, na predstavu u amfiteatru.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Lutraki je stvarno neobicna destinacija. Jeste da more nije tirkizno plavo i da je sljunak na plazi ali nekako je carobno sto ta topla voda izvire iz mora i sto se Grci tamo kupaju i u ponoc. Mada je klasicno turisticko mesto, ipak busom moze da se ode do Atine a i do obliznjih istorijskih lokaliteta, na predstavu u amfiteatru.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cao ljudi. Da li je neko od vas bio u hotelu Aegli u Lutrakiju? Možete li mi napisati vaša iskustva sa ovim hotelom? Kakve su im dvokrevetne sobe, čistoća i da li u dvokrevetnim sobama postoji frižider? Mišljenja su baš podeljena za ovaj hotel. Hvala mnogo unapred!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

nema meduza u Lutrakiju. 
ako je neko u Lutrakiju ili planira da dođje, obavezno na klopu u 

IMG_8233.jpeg

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Steta sto se ne pise o Lutrakiju malo cecse. Mi krecemo za mesec dana.

Otkako sam  imala peh sa slomljenom nogom i nisam otputovala na Krit, nego na kraju zavrsila u Poljsko j:hahaha:, prestala sam da pisem ovde, a imala bih stosta  da napisem za poslednjih nekoliko godina.

Nakon ovogodinejg letovanaj cu pisati. Pe dana smo na Porosu, 1 u Lutrakiju i  to zbog istorije, inac mi je mesto. bezvezno.

Izmenjeno (Tirkizna)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Period boravka 30.6 – 11.7.2025.

Puno je utisaka, ali izdvajam najjače: Divni zalasci sunca. Početkom jula zalazi oko 20:45 h. Plaža i kupanje do 21.h.20250701_204855.jpg.1f0e68e0d2eb2fac54b2

20250701_204925.thumb.jpg.c99af0110f6897

Duge šetnje uveče uz more po dugačkom i širokom šetalištu.

20250702_210023.thumb.jpg.fe189abeaca857

Gradić malo ,,otmenijikoji ima svoju banjsku priču, jer ne živi samo od letnjeg turizma.

20250702_210732.thumb.jpg.0cffb8804b6e3e20250710_123311.thumb.jpg.3832d015bb59fd

Dugačko šetalište uz more i glavna  ulica u pozadini – dva sveta. Jedan pravi morski i turistički. Drugi urban gradski duž glavne ulice. Međusobno stoje u blagom kontrastu. Lutraki ide od obale blago u brdo, pa su ,,dole uz moresve sami razgaćeni stranci, a gore ,,urbana lokalna gerila. Dole su pretežno fensi hotelski kafei i restorani, a gore u glavnoj ulic su butici, hipermarketi, pekare, ,,ulični girosi“, kafe – poslastičarnice i kafane za lokalce.

20250710_123318.thumb.jpg.77fab25071f8de

A opet su ta dva dela u savršenom skladu. To se najbolje vidi vikendom kad nastane poplava Atinjana koji ispune Lutraki živom muzikom na trgu oko restorana, pesmom i igrom. Nedaj bože da im vikend protekne bez burnog provoda. Gledajući sa strane – svi pričaju u glas i niko nikog ne sluša.

Sa druge strane, mesto je ipak mirno gde ima doduše i nekoliko fensi kafića uz more, ali banjski turizam je valjda dao osnovini pečat mestu, pa nema baš ono ,,ludog provoda, osim malo ludnice za vikend.

Plaža je sitno – šljunkovita, Jonsko more ovde skoro dodiruje Egejsko, pa je meni sve to slično.

Zaista na tuševima na plaži teče topla banjska voda što neobično prija.

Lutraki ima lepo uređeno moderno banjsko kupalište – rehabilitacioni centar gde je ove godine uz popust karticu koju daju na recepciji hotela (mi smo bili smešteni u Htl. Mantas) imate za 11 evra po osobi kupanje u mineralnoj vodi do mile volje, pa i pregled od strane medicinskog osoblja u samom centru.

U vreme našeg boravka je u okviru neke kulturne manifestacije na udarnom mestu na keju bila postavljena bina na kojoj su nastupale takmičarke iz ritmičke gimnastike, što je uz dobru muziku i reflektore izgledalo veoma atraktivno.

Pretežni gosti Lutrakija su bili grci, srbi, rusi i poljaci. Nije bilo engleza, nemaca, francuza i ostalih sa zapada.

Možda i glavni adut Lutrakija je položaj koji omogućuje da se lako dođe do Atine, Korintskog kanala, Epidaurusa, Mikene, Nafpliona, ostrva Egina i Agistri. Takođe i do nekih lepih manastira. Mi smo koristili za obilazak usluge turističke agenicje preko koje smo boravili u ovom lepom mestu.

20250708_100027.jpg.bfbd57a60b16265f9868

Lutraki ima nekoliko zatvorenih hotela. Po zapuštenosti i korovu se vidi da nisu zatvoreni tek prošle godine, već stoje tako, verovatno od pandemije korone. Po veličini hotela se može samo naslutiti nekadašnji sjaj. Lepota mesta ipak nije poremećena ovim prizorom, jer tih 3-4 hotela nisu baš u strogom centru. Ali, stoje kao upozorenje da vremena po Lutraki, a verovatno ni po samu Grčku nisu baš prosperitetna. Nekako ima se utisak da je Lutraki pun samo za vikend, a tokom nedelje se svede na neki polukapacitet. Tako je bar bilo početkom jula 2025. godine.

Giros pita (odlična) – 3,60 evra.

20250710_123520.jpg

20250707_205014.jpg

20250708_100027.jpg

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@ivancuka, hvala ti puno na izvrstaju, mi stizemo za manje od meec dan.

Sad sam usla na forum dapiam da li je nk isao na izlete brodom ili vozom ili bilo koji sa agencijom LM tours& cruises? Nude izlet Hidra, Egina i Poros, Hidra ceo dan, Monemvasija, ostrvo Spetses, Kalavryta...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Lutraki-pun pogodak :srce: !

Iako nema stare objekte, imao duva vetar, nas je osvojio! 

Ne volim ona pisanja-odlicna je baza za okolinu. Ne, Lutraki je, nama, odlican za sve!

Jeste, bolje su plaze na Egeju jer ne duva vetar i more je jos toplije, iako nam ni ovde nije bilo hldnjikavo, ali nama je bila sasvim dobra gradska plaza.

Najbliza na Egeju je oko 14km i na nju so najcesce isi, Kehria plaza i to deo bez lezaljki., levo od stare luke. Desno je Mama's beach bar. 

Za mene je plaza idealna, kao i plaza Zaliv ljubavi an Porosu, na obe smo bili visi puta.

Lutraki je gospodska banja, gde je trotoar svake ulice prosaran mermerom, gde niko nevice a palzi, gde imate muziku uzivo u restoranima,a i muziku uzivo na stepenicam, koju izvodi jedna devojka svake veceri.

Prisustvovali smo i koncertu na otvorenom neog njihovog pevaca, bilo je bas veselo, najveselije su Grkinje u tridesetim, pa navise :D .

Nastavak drugi put...

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27106
    Ukupno tema
    907262
    Ukupno poruka