ljubce

Filipini, Malezija (Borneo), Tajland, Singapur,Kambodza

213 poruka u ovoj temi

@ljupce: ako mozes daj malo vise informacija o Pulau Perhentian. Cene smestaja, kako stici, kako po ostrvu... gledao sam nesto po netu i izgledaju fenomenalno.

Jedino pise da im je kisna sezona Oct-Mar i da je najbolje ici Jun-Aug (http://www.travellerspoint.com/guide/Perhentian_Islands/)

uzgred, cini mi se da smo malo zakomplikovali otvaranjem jednog posta za 5 zemalja. tim pre sto vec imamo odvojene teme (Tajland - Info, Malezija - Info....)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

A sad su i oni poskupeli :bez-zuba: ,na brzinu videh ,nude sobu za 22.5e,lepo izgleda hotel.Uklapamo se svakako....Kada ste vi krenuli nazad odatle za Tajland?Taxi do granice ili?

A kako ste na Koh Pi Piu-posto smo mi preko neta gledali,cene su katastrofa?....Uglavnom trazimo hotele 3*,Singapur po preporuci Cejlona,hostel,Hive backpakers,a ostalo malo bolje.

Sad sam gledao i cena je 12 eura. Mi smo bili u julu kada je slabija sezona i tada je bio 7.

Krenuli smo oko 8-9 ujutru busom koji je posebna prica kao i sam put koji treba doziveti :P

Kada smo stigli do granice pesaka smo je presli i tamo cekali drugi bus za Bangkok u koji se stize od 5 do 9 uvece sto zavisi od toga kada stignete do Poi Peta. Sa Tajlandske strane imate prevoz svakih sat vremena i potrebno je oko 4 sata da stignete do Bangkoka. Taxi vam ne bih preporucio jer kosta oko 40$ do granice, a mi smo platili kompletan prevoz Siam Rep-Bangkok oko 15.

Na Koh Pi Piu nismo nista rezervisali, a nema ni potrebe. Cim se iskrcate na ostrvo oko vas se stvori gomila ljudi nudeci vam smestaj po raznim cenama. Sve zavisi od vasih kriterijuma i od lokacije na ostrvu. Preporucujem kod `centra` zbog lepe plaze, a i sve je tu.

Izmenjeno (ljubce)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pa evo ovako mi idemo preko Singapura gde se planiramo minimalno zadrzati i imamo na raspolaganju 30 dana... Kao krajnja destinacija su nam Philippines i to za sada imamo zacrtan Borocay i oblast El Nido na Palanwanu ako imas jos neku sugestiju ili predlog... ?

Mi smo bili na Boracayu i Palawanu ostrvo Busuanga sto bi i tebi preporucio. Da znas da ti mnoooooogo zavidim... Filipini su mi slaba tacka rolleyes.gif Takvu prirodu i ljude sigurno neces sresti na drugim destinacijama. Preporucio bih ti i Bohol fenomenalno mesto na koje mi nismo stigli ali ima dana. Pulau Perhentian ostrva su pun pogodatak.

Prevoz na Filipinima ti je uzas, mi smo zakasnili na let jer smo promasili aerodrom. U Manili imas vise aerodroma za domace letove kao i za medjunarodne, a sa kojeg letis zavisi od toga kojom aviokompanijom ides. Smestaj na Boracayu moze da se nadje za oko 5 eura, a u Busuangi smo mi placali po 2. Ime tog guesthousa je "Majika". Hrana je jako povoljna i ukusna. Na Boracayu ti preporucujem restoran "Crasties" na vrhu marketa, a u Busuangi "Bistro". Avio transferi su do 50 eura po pravcu ukljucujuci taxe.

Izmenjeno (DraganV)
skracen citat
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo bili na Boracayu i Palawanu ostrvo Busuanga sto bi i tebi preporucio. Da znas da ti mnoooooogo zavidim... Filipini su mi slaba tacka rolleyes.gif .

Kako ste putovali do Busuange? Zapravo odakle, da li sa Borocaya i ako jeste kakva je ta unutrasnja veza... Slazem se da je Busuanga zanimljiva destinacija i vec smo je dodali u plan ali svakako zelim da odem neki dan i do ElNida... Kako se zove to konkretno mesto na Busuangi gde ste vi bili? Takodje me zanima kako se stize najlakse i najbrze do Pulau Perhentian? Imas li predstave kako tamo stoje stvari sa cenama smestaja? Koliko dana je optimalno da se odvoji za Borocay a koliko za Busuangu? Ima li u ponudi lokalaca neke lokalne atrakcije koje ne treba propustiti nikako (izleti i sl)... aj tako... bolje po malo da te pitam ... smajl.jpg

Izmenjeno (DraganV)
skracen citat
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@ljupce: ako mozes daj malo vise informacija o Pulau Perhentian. Cene smestaja, kako stici, kako po ostrvu... gledao sam nesto po netu i izgledaju fenomenalno.

Jedino pise da im je kisna sezona Oct-Mar i da je najbolje ici Jun-Aug

Do Pulau Perhentiana mi smo stigli iz jedne od najstarijh prasuma na svetu Taman Negare, mada ti je najlaksi nacin da iz Kuala Lumpura Air Asiom letis do Kota Bharua(20 tak eura). Odande uzimas taxi za Kuala Besut malo ribarsko mesto odakle polaze brodovi za Pulau Perhentian.

http://www.journeyma...rhentianget.htm

Imas dva broda-jedan je brzi, drugi spori, ali u principu nema neke velike razlike, a voznja traje oko sat vremena. E sad P.P se sastoji iz dva ostrva, manjeg Kecila i veceg Besara.

Evo pogledajte malo kartu

http://www.journeyma...erhentians.html

Odaberite Kecil i tamo sidjite sa broda (prekrcavate se u camce jer brod ne moze doci do obale). Brod ce najpre doci u selo-nemojte se tu iskrcati, vec se iskrcajte na jednoj od plaza jer nemate sta traziti u selu. Kecil je logican izbor jer se tamo nalazi low-budget smestaj po vrlo vrlo povoljnim cenama. Besar je malo luksuznij, skuplji ali ne i lepsi.

Mi smo se smestili na long beachu, a resort se zove Panorama. Cena smestaja je raznolika, uzeli smo bungalov bez kupatila i placali ga 8 eura.Istina, tamo su monsuni od novembra do februara.

Evo link o ostrvima u Maleziji pa birajte vama najzanimljivije:

http://www.pingancho...tian_island.htm

Izmenjeno (DraganV)
skracen citat
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kako ste putovali do Busuange? Zapravo odakle, da li sa Borocaya i ako jeste kakva je ta unutrasnja veza...

Do Busuange smo putovali iz Manile. Unutrasnja veza po Filipinima je uglavnom dobra, ali dosta zavisi od sezone. Mesto se zove "Coron" i odande imas finu vezu trajektom do El Nida. Iznenadices se koliko malo turista ima na Filipinima, mi smo ih samo na Boracayu sretali, mada u mnogo manjem broju nego sto smo ocekivali, dok u Busuangi skoro da ih i nema.E sad... bili smo u sezoni tajfuna pa je moguce da je i to jedan od razloga.

Za Boracay odvoj minimum 7 dana, ali videces ostrvo je RAJ pa koliko god da ostanes bice ti malo. Od plaza ti je po meni najlepsa Puka beach koja je sva u palmama sa sitnim belim peskom bez igde ikog, jer se uglavnom svi zalepe za white beach oko koje su i vecina smestaja na ostrvu. Takvu boju mora neces videti nigde ali sigurno biggrin.jpg

Mi smo tamo promenili 3 smestaja, a cene su bile od 4 do 7 eura po osobi, ali ponavljam da tada nije bila sezona pa je verovatno sada malo skuplje.

Od izleta na Boracayu ne propusti odlazak na jedno privatno ostrvo sa pecinama. Busuanga ima predivne izlete od kojih zastaje dah... i ne propusti ni jedan smajl.jpg

Boracay ti je mesto za pravo uzivanje, suncanje i izlezavanje na plazi, dok je Busuanga cudo prirode koju treba doziveti.

Izmenjeno (DraganV)
skracen citat
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ljupce ti si moj idol ! smajl.jpg

haha, malo shale nije na odmet ali zaista meni su ove informacije zaista vredne jer svaka prava informacija stedi ne samo novac vec i vreme koje je na ovakvim putovanjima uvek najvrednije i treba ga maksimalno iskoristiti... Elem, rekoh da cu te pitati sve po malo smajl.jpg tako da sam sada momentalno u fazi zatvaranja finansijske konstrukcije pa cu staviti teziste na finansijski momenat smajl.jpg Zanimaju me cene izleta na Busuangi, Borocayu... naravno predpostavljam da se razlikuje od destinacije do destinacije ali onako okvirno o kojim se tu sumama radi... i sledeca stvar koja me zanima se tice hrane... iz konteksta sam zakljucio da si bio na Tajlandu i meni njihova kuhinja ne odgovara bas pa me zanima koliko je Filipinska hrana slicna onoj na Tajlandu i takodje me zanima koliko npr kosta obrok u restoranu za 2 osobe... onako nista posebno... recimo jedan obican rucak... eto za sada toliko ali nema opustanja imam ja jos pitanja wink.gif hvala ti jos jednom u moje ime i u ime mog malog Dream tima za ove poduhvate smajl.jpg)))

Izmenjeno (DraganV)
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kada smo sleteli na Borneo (grad Kota Kinabalu) nismo mogli da udjemo u zemlju iako smo imali Malezijsku vizu.

Sipadan je nesto nesvakidasnje lepo i krajnje je bezbedno mesto. Samo je strasno kada neko otputuje tako daleko a ne zna gde se nalazi:-)...Sipadan se nalazi u Celebaskom moru na hiljade kilometara od Indijskog okeana...samo da ispravim gresku.

Abdul Rahman nacionalni park je skupina ostrva lepsa i od Maldiva, Sipadana i druge slicne egzotike, nalazi se nadomak Semporne i to je ono sto skriva Borneo.

To bih ja preprucio svim putinicima koji posecuju Sabah ili Sarawak.

Izmenjeno (DraganV)
skracen citat
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo par linkova koji govore o bezbednosti na Sipadanu:

http://www.safetrave...a.shtml#embassy

http://www.borneo-bl...-lonely-planet/

http://arhiva.glas-j...SP00051705.shtm

Vidim da nisi bio tamo nego samo lupetas jer ne bi rekap da je Sipadan KRAJNJE bezbedno mesto. Na ostrvu nema smestaja, ali ima vojske koja patrolira ostrvom i plovi okolo, sto daje osecaj sigurnosti ali i pokazuje da nije sve u najboljem redu.

Moguce da sam pogresio ali verovao sam da Celebasko more pripada Indijskom okeanu, a ako i ne pripada onda je dosta blize od "HILJADAMA KILOMETARA DALEKO"...??? blink.gif

http://geography.abo...a/blcindian.htm

ali zar je to toliko vazno?

Cije ti greske ispravljas... ??? Turum Abdul Rahman nacionalni park se nalazi kod Kota Kinabalua na skroz drugoj strani Sabaha od navedene "Semporne". Semporna je malo mesto odakle krecu brodovi na Sipadan.

http://www.sabahtrav...p?page=mapguide

Slazem se da su ostrva u Tarum Abdul Rahman nacionalnom parku prelepa (bio sam na 4 od 5 ostrva) ali su nesto najmanje lepo sto sam na Sabahu video(pisacu o njima vise drugom prilikom) i smesno je porediti ih sa Sipadanom ili Maldivima shokiran.jpg .

Jako lupas... Da li si ti uopste bio tamo... ?

Ja samo zelim da pomognem koliko mogu i prihvatam svaku kritiku ako je na mestu, ali iz tvog izlaganja se vidi da provociras.

Ako si bio na Borneu bilo bi lepo da i ti pomognes sa nekim korisnim postom pa da ostali posetioci foruma imaju informacije iz vise izvora.

Izmenjeno (DraganV)
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ljupce ti si moj idol ! smajl.jpg

haha, malo shale nije na odmet ali zaista meni su ove informacije zaista vredne

Sirkepa ako je neko zasluzio da dobije informacije onda si to ti. Tvoji postovi i tvoja aktivnost na ovom forumu su na visokom nivou i od velike su pomoci onima koji zele da idu na destinacije koje si ti opisao biggrin.jpg .

Ja cu da se trudim da ti odgovaram preko foruma da bi i drugi mogli da procitaju neku korisnu informaciju, ali cu ti i pre nego sto krenes poslati broj telefona za sve sto budem jos mogao da ti pomognem biggrin.gif .

E ovako... u Busuangi smo bili 4 dana. Prvi dan smo isli na neke tople izvore okruzene mangrovim sumama, simpa mesto da uzivas u toploj vodi i u prirodi. Donde te vozi tricikl i ceka te ispred koliko god da se zadrzis. Placa se ulaz neka smesna cifra.

Ostatak tog dana smo upoznavali Coron koji je malo mestasce bez puno izbora za smestaj. Mi smo se smestili u centru Corona u guesthousu 'Majika", a smestaj (sobica bez kupatila) smo placali 150 PHP to jest nesto vise od 2 eura. Vrlo je cisto i prijatno i preporucujem bez obzira sto koristite zajednicko kupatilo.

Do mora imate jedan dive resort u kome organizuju prevoz do El Nida, koliko se secam jednom nedeljno. Coron inace nema plazu.

Sa aerodroma u Busuangi imate organizovan prevoz do Corona(150 PHP) i voznja traje oko sat i po.

Uglavnom agencije (ima ih par) nude jednodnevni izlet " obilazak jezera sa barakudama na vrhovima planina , pustih ostrva, plavih laguna..." za cenu oko 1000 PHP po osobi(15 eura). Mi smo nasli neku malu agenciju u kojoj smo dogovorili krstarenje od 3 dana 2 noci za cenu od 80 eura. U cenu je bilo ukljuceno sve (hrana, pice, sator...) . Na krstarenje smo krenuli sa prelepim malim brodicem samo mi i par Filipinaca koji su bili posada. Sve ama bas sve sto smo videli i doziveli je fascinirajuce, i ako bih morao da se odlucim to su najlepsa tri dana sa naseg putovanja. Naisli smo na predivno pusto ostrvo i na nas zahtev oni su otisli ostavivsi nas na njemu. Uzeli smo sator, klopu i baklje i iskrcali se na ostrvo na kojem mozda niko pre nas nije bio. Kakvo ostrvo... kakva plaza... kakva priroda... zivot je lep...

Pevali smo i kupali se do kasno u noc... Ujutru smo ustali malo istrazili ostrvo i oko podneva su nasi Filipinci dosli po nas.

Nastavili smo dalje i uzivali u nestvarnim pejzazima, lagunama, pustim ostrvima, naisli smo i na japanske potopljene brodove iz drugog svetskog rata koji su na metar od povrsine...

Drugo vece smo proveli zajedno sa Filipincima na jednom ostrvu. Ulogorili se, zapalili vatru i pijuckali uz zvuke talasa...zivot je lep...

More je toplo i prepuno ribica svakakvih boja.

Nastavak sledi biggrin.jpg

Izmenjeno (DraganV)
skracen citat
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Klopa na Filipinima je EXTRA :P

Za razliku od drugih azijskih destinacija jedino smo se tamo najeli ko ljudi. Hleba ima svuda i slicnog je ukusa kao nas :)

Kuhinja je inace priblizna nasoj i uglavnom vecinu stvari na koje si navikao mozes tamo naci.

Prosecan obrok sa picem za dve osobe smo placali oko 300 PHP (4-5 EURA). U mnogim restoranima mozes za 200-400HP da jedes koliko i sta god hoces. Obavezno probajte ribu ja sam se davio u njoj svaki dan :kez: Voce je takodje vrlo povoljno.

Restoran ne morate posebno da birate svuda je super klopa, mi smo jeli gde god smo stigli. Jedino nam se u Boracayu svidjao ambijent na velikoj terasi koja se nalazi na vrhu centralnog marketa pa smo tamo stalno rucali :plesko: Vec sam pisao da se zove "Crasties".

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala svima na veoma korisnim informacijama. Posle svakog vašeg posta menjam svoj plan i dodajem nova mesta :) Upravo sam dodao Busuangi pored Boracay-a. No, postoji li neki gradić, prašuma ili nešto drugo zanimljivo blizu Manile (ne dalje od 200 km kopnom)..... planiram da ukupno provedem na filipinima 11 dana.....

Pal express ima solidne cene (hvala Cejlonu)! postoji li još neka low budget kompanija koja leti unutar Filipina?

posle tiger-om letim za singapur pa dalje istom kompanijom u Puket.... pa dalje polako kopnom ka Bangokoku, Kambodži a kasnije i Laosu.... svaki savet je dobrodošao..... a pre filipina sam 10ak dana u malazeji, u kl-u, na langkawi-u, u borneo-u.....možda pre borneo-a skočim i do najstarije prašume koju je neko pomenuo (koliko se busom do nje putuje?) .....a pre malezije ću biti u indoneziji, na javi i baliju (lombok sam izbacio i ubacio borneo, mada imam nekoliko dana u rezervi za lombok ako neko bude tvrdio da vredi otići tamo....) ceo put traje 77 dana....

hvala još jednom! puno vremena štedite nama koji planiramo da idemo vašim stopama.....

Izmenjeno (miroslavg)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Izvinjavam se svima na "malom" odstupanju od teme :)

Ovu temu sam otvorio da bi pre svega iz svog iskustva pomogao svima koji planiraju da putuju u te krajeve, i nadam se da ce mi se pridruziti oni koji su vec bili pa da svi zajedno ucinimo ovaj forum sto kvalitetnijm.

Sa nikim nemam nameru da se prepucavam ali odgovoricu na svaku po meni netacnu informaciju pogotovo onih koji nisu bili na pomenutim destinacijama i ne pomazu nikome sa svojim izjavama, vec naprotiv.

Nadam se da se ostali posetioci ove teme slazu samnom.

pozdrav svima :kez:

Izmenjeno (ljubce)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

ljupce u pravu si za nac park,a sad sam zainteresovan vasom rasparavom pogledao google earth i stvarno postoji pulau gaya blizu semporne,izgleda da imaju ostrva sa istim imenima.jos jednom pozdrav,korisne su ti informacije za sve putnike.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Stvarno nema potrebe za promasene diskusije,uzdrzite se takvih komentara zbog nas samih,ajde da vodimo ljubav a ne rat :D .Mile,nisi postupio ispravno kad si na sav trud Ljubcetov da objasni i opise ,reagovao provokacijom,mogao si na lepsi nacin da objasnis a da se Ljupce nenaljuti.A LJupcetov odgovor na provokaciju nije bio stalozen i adekvatan,tako da obojica nosite odgovornost za vase prepucavanje ,al mozda nam je to u krvi,tipicno Srpski.Cenim vas trud i svaki vas info ,i pozdravljam .Ajde da se vratimo temi,i omogucimo Sirkepi,Miroslavi i Ninani da otputuju nasim utabanim stazama bez prava na gresku :D .Ljubce ,hvala na info o Borneu,a mislim da pravi odgovor na pitanje Boracay ili Palawan mozes samo ti dati,mene zivo interesuje?E ,da,na tvoj opis da je Boracay naj-plaze i more koje se ne mogu videti ni na jednom mestu kugle zemaljske malo navijacki :D .Jer ko je video Karibe i Maldive nece se sloziti sa tvojom konstatacijom,a ni sa Mili da je Sipadan lepsi od Maldiva(zeleo bi da mi uporedis Maldive sa Sipadanom da bi stekao neku sliku jer ne mogu da verujem da je Sipadan lepsi od Maldiva).Zbilja je Boracay nesto posebno,al iskreno video sam lepse plaze i mora.Plaza u Tulumu(Mexico)ima finiji i belsi pesak od Boracaya,a samo more je vise plavo nego u Boracayu,zatim plaza u Samani(Dominikanska republika),sa jos lepsom prirodom i neprikosnoveni Maldivi.Znaci ne radi se ovde o ukusu vec o onome sto mogu da uporedim i naravno ovo je moje subjektivno misljenje.A naravno ,svako ko nije video ostali deo sveta reci ce da je Boracay raj na zemlji,i ja se slazem sa tim al ima i lepsih mesta :D .Sve vas drugarski pozdravljam i ajmo o temama pisati ,svako na svoj nacin:)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905059
    Ukupno poruka