kaja28

METEORI

115 poruka u ovoj temi

Da li je neko putovao do Meteora iz Pefkohorija ili okolnih mesta?

Koliko se dugo putuje i da li ići preko naših agencija ili imaju i neke lokalne koje su jeftinije?

Pozdrav i hvala !!!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam prosle godine isla iz Polihrona i ceo izlet je trajao od 5 ujutru do 21 uvece.Putovanje traje oko 4 sata u jednom pravcu.Ja ti preporucujem da ides sa nasom agencijom zato sto u pratnji imas strucnog vodica od koga mozes da cujes mnoge zanimljive stvari, a i razlika u ceni je minimalna.

Pozdrav

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam putovala iz Pefkohorija za Meteore pre tri godine.Isla sam preko neke lokalne agencije,vodic je bila Grkinja iz Soluna,tako da smo do Soluna kupili ljude iz onih sela,a on je usla u Solunu i bilo je super.Govorila je engleski i nemacki.Put traje nekih pet sati sa pauzama i zaista se mnogo moze nauciti,objasnjavala je sve o grckoj kulturi,obicajima,odusevila sam se.Meteori su divni,malo komercijalizovani,ali takav je zivot.Ulaz u manastire se placa oko 2 evra.Posecuje se i Kalambaka gde imaju neki dogovor sa restoranom,ali nije previse skupo,oko 6 evra posno,8 mrsno,1 evro pice,sok ili voda.

Pardon,zaboravih cenu,kostalo je 38 evra,ukljucen je samo prevoz i vodic,a put je dug 700 km u oba smera,pitala sam vozaca.

Srecan put!

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E ovo je potpun izveštaj! Hvala puno!

Pozdrav!!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

razmisljamo da u povratku sa lefkade odemo na meteore. krenemo ujutru, vidimo sta moze da se vidi za tako kratko vreme i nastavimo do soluna. pa da pitam sta moze/treba/mora da se vidi za nekih 7, 8 sati? svaka informacija je dobrodosla...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Postoji 6 manastira koji su otvoreni za posete: Veliki Meteori, Varlam, Sveta Trojica, Sv. Nikola,Sv Stefan i zaboravila sam kako se zove zenski manastir. Poenta je da oni imaju neko svoje radno vreme i nisu svi otvoreni svakog dana. Ja sam pokusavala na netu da nadjem kad koji radi ali bezuspesno....Raspitivala se tamo u turistickim agencijama ali mrka kapa... Na kraju smo odabrali cetvrtak ali Varlam nije radio....

Svi manastiri su lepi, nema neke posebne preporuke..... Ono sto je veliki problem jeste gomila autobusa i razgacenih turista koji u hordama nagrnu u manastir i onda nit sta vidis, nit cujes, nit mozes da slikas od tog meteza...a kamoli da uzivas u tisini manastira. U jednom trenutku mi smo primetili da gomile turista idu na rucak, verovatno su imali uplaceno. U tom trenutku smo seli u auto i sjurili se do Sv. Nikole.... Kad smo se popeli bili smo sami, neverovatna tisina i mir, samo svestenik koji se odusevio kad je cuo da smo Srbi...Potpuno nestvaran dozivljaj, za razliku od prethodnih manastira gde je atmosfera kao na buvljaku.

Za ceo dan mi smo uspeli da obidjemo 4 manastira i prilicno se zamorili (Varlam nije radio, a za Trojicu vise nismo imali atoma snage). Bilo bi dobro da ne idete vikendom jer je sigurno veca guzva....Bilo bi dobro da poranite koliko mozete....I da koristite te pauze kad drugi idu na rucak da obilazite manastir u tisini...

Ako pitas bas "sta mora da se vidi" onda su to Veliki Meteori, mada je lep i Sv.Stefan, do njega dodjes direkt kolima, nema nikakvog napora....Za ostale morate da se penjete stepenicama... I obavezno se pristojno obucite da vam ne bi davali one njihove kecelje...

p.s. Opet Lefkada ove godine :plez: ?

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

hvala putnice,

na zalost moracemo subotom, jer se tada vracamo. verovatno cu se ograniciti na 2,3. samo jos da vidim koji rade subotom

PS opet lefkas ali kratko (7 dana). vec smo imali odmor u julu. ovo je cisto da se prikupi jos sunca pred zimu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slazem se sa Putnicom.Odaberi Velike Meteore zbog monumentalnosti i Sv.Stefan zbog lakoce pristupa.Provedite par sati u detaljnom razgledanju a potom sidjite do Kalambake.Na malom gradskom trgu sa fontanom ima poslasticarnica sa odlicnim pogledom na stene Meteora,tu malo odmorite i to je to. Uspomena za ceo zivot,videcete.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E, ovo kao da sam ja pisao! Pauza u toj poslasticari OBAVEZNO!

I, uopste, poseta Meteorima, 7-8 sati je dovoljno.

Ako ima vremena i za jedan sat u Larisi, jos bolje.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nadam se da nisam zakasnila sa odgovorom i da ce ova informacija biti od koristi. Evo rasporeda vremena posete manastirima.

Varlam 9-13 i 15i30-18 svakog dana osim petkom

Preobrazenje(Veliki Meteoron) 9-13 i 15-18 svakog dana osim utorkom

Sveti Stefan 8-12 i 15-18 svakog dana osim ponedeljkom

Sveti Nikola 9-13 i 15-18 svakog dana

Rusanu 9-13 i 15-18 svakog dana

Sveta Trojica 9-18 svakog dana

Presretna Deva-zatvoren

Ja sam detaljno obisla Preobrazenje i Rusanu, a vi koji tek putujete vidite koji vam se manastiri najvise uklapaju.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

kako stoje stvari sa radnim vremenom i vremenom povratka jedina nam je varijanta sta stignemo za 3 sata (15-18). znaci jedan, eventualno dva manastira (ukljucujuci i poslasticarnicu, za koju ste me zaista zaintrigirali).

hvala svima na odgovorima

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slazem se sa Putnicom.Odaberi Velike Meteore zbog monumentalnosti i Sv.Stefan zbog lakoce pristupa.Provedite par sati u detaljnom razgledanju a potom sidjite do Kalambake.Na malom gradskom trgu sa fontanom ima poslasticarnica sa odlicnim pogledom na stene Meteora,tu malo odmorite i to je to. Uspomena za ceo zivot,videcete.

Probajte i pileci giros ima u blizini..ubedljivo najbolji koji smo jeli u Grkoj.Ako imate vremena na putu do Solona svratite do Manastira Sv.Petke..treba videti,a na putu vam je.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

floki, gde je taj manastir?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mislim da je Floki mislila na manastir u kanjonu Tebi (pise se Tempi). To ti je kad od Volosa krenes prema Larisi, vozis kroz taj kanjon i na jednom mestu ces videti parking i puno kola. Postoji podzemni prolaz da se prodje ispod puta jer je opasno prelaziti put na tom mestu. Dole ima viseci most, crkva i izvor Sv.Petke...izuzetno mesto....

Evo i jedna MFt: http://www.putovanja.info/sr/moja_foto_tura/galerija/723

p.s. Ti postajes expert za Sardiniju, bas sam juce gledala Slobu Micica na Siciliji ... i uzelela sam se Italije....

Izmenjeno (Putnica)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907228
    Ukupno poruka