Luka91

Koufonisia- Skriveni biser Kiklada

104 poruke u ovoj temi

Nasao jednu "zelenu":D

Za 10 nocenja taksa treba da bude 5€ , a ne 7,a ni 9 ....ako je apartman

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

@Icethunder ides na kouf. ove godine?  Pricaj sta si nasao :komp:

Jurim "tirkiz" :D

Joooj ne znam ni sam, prvo gledao Kipar pa se posle popišmanio:) kad sam se preračunao, sve dobre plaže na strani gde "prže" sa cenom smeštaja, Nisi jako lepo deluje plaža ali sa druge strane nema te mirnoće kao ovo ostrvo, osladio mi se prošle godine Elafonisos:)

Ova Donusa izgleda kao mali raj, kao da si na nekom privatnom ostrvu. Verujem Maji za opis. 

Ufff šta tek reći za izbor smeštaja na Koufonisiji(vrati me na prošlu godinu i Elafonisos svega 8 na bookingu, ovde bar 16:D

Najniža cena za moje datume 775 €za 14 noći. Ruku na srce onako. 

Ono što se meni sviđa 1448€:zid:

(100 jevreja noć u septembru:neznam:

A na susednom Naxosu za 540€ Hilton u odnosu na ovaj jer je ogroman izbor zbog veličine samog ostrva. 

A Maja nađe dvokrevetni studio za 35 jevreja na Koufonisiji, nađem ga ja na netu moššš misliti nema mesta, jedino sad da rezervišem za dogodine:D

Preko Aegeana povratna avio karta za nas troje za izabrane datume 514 € BG-Atina sa Flex-om (3 kabinska i jedan od 23kg za čekiranje+ trajekt za putnike al bar minus cena za kola. Ne isplati se ići kolima gorivo +putarina i cimanje ogromno za približno istu cenu. Mada više volim da putujem kolima imaš predstavu gde si "pošo" Ostrvo od početne do krajnje tačke 3,5 km, može se i peške:D

Spori jeftiniji trajekt 7H putuje:zid:

2006 putovao sam od Pireja do Iosa 10H pošao u 22h, i stigao u 08h bez deteta i mladi 12 godina :D U povratku onim brzim stigao 4.5-5 sati ali zbog talasa zamalo nismo creva prosuli, sedišta ko u avionu. Opet 2010 sa Rodosa odradio jednodnevni izlet za Marmaris istim takvim i ništa, creva na mestu:D

Kažu ljudi promeni malo idi u Tursku imaš one all pakete za te pare, idi da ti ne kažem gde. 

A more zeleno:D(doduše 10 dana Kušadasija i 1 dan Marmarisa na kontu) 

@drug.lukicma znam Lukiću da treba tako, al teta kaže drugačije:D

Oće centrala da pogreši jednom, al ne i sto puta:D

Dva puta u istom kontekstu... 

Sećam se kod Viktora barabe na Kefi 2015,kaže on meni "brat naš srpski" ovih 80€ što si mi poslao doznakom preko banke to ide na oporezivanje i prijavljujem da si bio kod mene dve noći a resto od ukupno 540€ za za 12 noći ide meni u "pajdže" pa ti vidi. A onda mi kuka kako on mora ne znam koliko u nazad da plati retroaktivno porez. Pa zemljače mi u Srbiji samo što vazduh koji dišemo ne plaćamo a ti tu kukaš ko neka strina a godinama niste plaćali ništa. Braća Grci hoće to da nadomeste preko naše grbače. 

Po ovoj njenoj pisaniji ja njoj treba da platim za 14 noći 120€ za takse. 

Ne znam koji me vrag opterećuje sa tim, Stavi bre lepo 75 €noć i kraj. 

Ubi temu, al' morao sam da se ispraznim:hahaha:

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@Icethunder ja bih jako volela da stigne i do tog ostrva,ali nekako koliko sam citala stvari mislim da ne na 10 dana, vec vise izlet ili dva nocenja, a kako nemam pare za egzibicije po ostrvima onda nemam ni ideju...cini mi se da treba upcati Kikladsko ostrvo koje je na dobrom mestu kao Tinos, Naxox i tamo imati bazu, a svakako su povezana sva pa onda trajektima i li onim brzim brodovima ici u obilaske okolnih  :)

Screenshot_1.jpg.7448e544f98ee90c676bec6

I ja gledam Tursku vec danaima, da malo pormenemo ali sta se desi, taman kao nesto nadjem i onda mi bude zao Grcke :zid: kako da je ne posetim ??? 

I htela bih apartman u Tu ali to su tamo ukinuli,samo hoteli ....

Ali da se vratimo na Koufo.   i ja sam gledala smestaj i nista povoljno nisam nasla!  od 10 i vise mailova sto sam poslalal niko mi nije odgovorio ...za Kiklade...

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

jezivo. problem je sto to povecanje cene ne prati i povecanje kvaliteta/kvantiteta usluge. naprotiv, gostoprimstvo im je sve gore i gore iz godine u godinu. jednostavno su postali pohlepni i krive sve druge za svoju situaciju samo ne sebe. tako da vec par godina unazad im zelim full blown bankrot medjutim nikako da dodje majku mu...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Prevashodno da se zahvalim članu

@VM javno na veoma korisnim Info. I nesebičnoj pomoći (poštujem tvoj stav, nadam se da nećeš zameriti:)) btw putopis ti je sjajan pročitao sam ga u dahu:klap:

Pronašao sam smeštaj za sebe i porodicu naravno:uraaaa:

U pitanju su Apollon studiji koji izgledaju kao mali bungalovi, ali me je definitivno kupio pogled:D

Ovo je sjajna stvar nisam ranije nikada imao iskustva u ranijim direktnim prepiskama:

You can have a free cancellation until 21 days before your arrival. 

Angelica žena fatalna, udara po čežnji, da vidi koliko sam se zaista zagrejao za njene apartmane, prepiska je išla kao vetar, duva duva pa stane a ti se uvek pitaš a đe ba zapelo:hahaha:

To me podseti nekih ranijih prepiski, ide ide pa dva dana ništa, ide logično pitanje sa moje strane, jel sve uredu? Ide odgovor sa druge strane da, jeste u fazonu u čemu je problem, vole grci da ih juriš da im daš pare:D

A možda je u pitanju usporenost življenja tamo a mi mnogo nestrpljivi, vrag će ga znati. 

Od 01.09 do 09. 09 cena za trokrevetni studio 70€ noć a od 10.09-20.09 60€ noć. 

Poslao mi Roussetos hotel mail još,80€ noć sa pogledom na more. 

Zbog nekih promo karti kod Aegean-a pomerio od 04.09-18.04 14 noći, tako će me smeštaj izaći 900 €. Pustio sam danas doznaku za depozit. 

Avio karte X 3  274€ povratne BG-Atina sa ručnim prtljagom 3x do 8kg +po jedna tašna ili ranac za svakoga. 

Nikako da naučim da putujem minimalistički, a šta više i  teglačiti. 

Karte za ferry dete 100% oslobođeno do 5 godina dva odrasla oba pravca 246€ speed 4 blue star 4 i 50 min. Mnogo bolja varijanta nego isti prevoznik spori 8 h, volim da putujem ferry-em ali to je pakao. 80€ oba pravca. 

Ne može promo let da se uklopi sa ferry-em tako da mu dođe +2 noćenja u Pireju(polazi u 7 ujutru ferry) i Atini u povratku. Nešto pristojno 50-tak € za noć. 

 

4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@Icethunder,

nisam ranije vidjela pitanje, ali vidim da si trazeci tirkiz napravio dobar izbor:rolleyes:. Koufonisija jeste ‘tirkiznija’ od Donuse.

S druge stane Donusa je stvarno pravi mali raj, izolovanija je i mirnija i tamo smo mi imali utisak da smo jedini turisti na ostrvu (bar je tako bilo krajem juna). Posto idete na Koufonisiju, Donusu mozete da obidjete i na 1 dan:-)

Smjestaja na Koufonisiji nema mnogo, a posto je i poznatija tesko ga je naci za neku pristojnu cijenu. Mi smo imali srece, jer sam slucajno vidjela da je ovaj apartman slobodan i odmah sam ga rezervisala, ali to je bilo pocetkom septembra za kraj juna naredne god. Znaci bukvalno za godinu unaprijed I to samo 3-4 nocenja smo ugrabili.

Eh, zavidim vam na izboru ostrva za ovo ljeto:-). Ako vam zatreba neka info, tu sam:-)

Mi smo isli sporim trajektom 7.5 h do ostrva, brzo je proslo i nije nam uopste tesko palo cak ni poslije ponocnog leta i neprospavane noci, ali mi bas volimo da plovimo i uzivamo na  palubi.

Izmenjeno (MajaBee)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala @MajaBee mi sada više ne želimo da mislimo da smo napravili dobar izbor, već smo ubeđeni u to:D

Nadam se samo da se neću "opeći" sa avio kartama dok čekam pravi momenat. Nemam iskustva u tome, ali sada znam... 

Nadješ povoljne karte, odmah "pljas" uzimaš bez razmišljanja kada vidiš da su povoljne, pa posle prema tome prilagođavaš sve ostalo. Išao sam drugačijom logikom, poučen iskustvom sa Elafonisosa da je primat smeštaj jer je ostrvo malo, uz oskudan izbor. 

Dok sam se ja sa teta Angelikom "natezao" za smeštaj cena karte u roku od 7 dana sa neverovatnih 274€ za nas troje povratna, preko 323€ do sadašnjih 382€na zvaničnom sajtu Ageana, kod agenata trenutno 352€.

E sad ne znam šta je to u ljudskoj psihi, da tebe iritira ta razlika od prvobitne cene jer znaš da kako je porasla tako može i da padne a ti čekaš i kockaš se a realno i cena za nas troje povratna od 352€ je više nego odlična. 

Probao sam sa promenom IP adrese i radi, stoji promo let, do trenutka dok ne odaberem striktan datum i broj putnika, onda naprosto nestaje za taj datum promo let i nudi mi tu višu cenu. 

Ti "kolačići" su stvarno čudo, i koliko god ti ih brisao, "velikom bratu" ne može ništa da promakne. 

Ma idi... počeo sam da razvijam i teorije zavere:D

Možeš li mi reći, koliko ferry-u treba od Kouf. do Donuse, onako otprilike bi rekao nekih 2H kada gledam mapu? 

Volimo i mi vožnju Ferry-em, ali sa detetom je za nas definitivno bolji izbor ova kraća varijanta, nisam u kondiciji da ga vitlam 8H po trajektu. :hahaha:

Ne znam ni u ovoj kraćoj varijanti kako će to ići, s'obzirom da znam da su sedišta kao u avionu i jako malo otvorenog dela. 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Cijene vasih avio karata su i dalje super...naravno, svi gledamo da prodjemo jeftinije:-). Mi nikad ne znamo do zadnjeg hocemo li dobiti god.odmor, pa karte za nas dvoje placamo toliko ili cak vise-oko 400€ prosle god. Preko koga letite? Vidim da gledas preko Aegen-ovog sajta.

Blue star ferry ne plovi, nazalost, izmedju Koufonisije i Donuse. Ta linija ide jedan dan na jedno, sledeci na srugo ostrvo. Small cyclades lines povezuje sva ostrva Malih kiklada, odnosno i ova dva, ali ne znam koliko dugo plovi izmedju njih, jer se nismo vozili.

Previdjela sam da putujete sa djetetom, tako da razumijem izbor brzeg trajekta:-)

Izmenjeno (MajaBee)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da, Aegean je definitivno najpovoljniji na direktnoj liniji BEG-ATH. Dosta jeftiniji od Air Serbia a po komentarima sa neta i za klasu bolji ketering, jer kod ovih su grickalice. Ove cene koje sam naveo odnose se na kabinski prtljag do 8Kg +1 ranac ili torba za laptop za svakoga. 

Mada uvek postoje i odustajanja, pa tako nije isključeno da kod agenata se može naći i jeftinija karta od ovih na zvaničnom sajtu, ali to je zaHebancija na vrhunskom nivou, u slučaju da let nije skroz popunjen za konkretni datum, dešava se da spuste cenu karata, ipak je to kocka za male pare a veliki rizik da ostaneš bez tog leta ili da letiš po dosta skupljoj varijanti. 

Mada treba baciti oko i na pretraživače, ja sam isprobao ove

Skyscanner, kayak i momondo i kayak se sa ponudom pokazao kao najbolji za moju varijantu. 

Ovo je promo kalendar sa letovima Aegeana BEG-ATH

Screenshot_20190422-124707.thumb.jpg.ff8

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo sad sam iskopao na netu nešto... 

Da to je "problem" što ne ide svaki dan, a onda bi morao da imaš dva noćenja na Donusi min. Šta je tu je, Bože moj, mogao sam se i bolje organizovati pa podeliti po 7 dana jedno a 7 dana drugo, sat i pet minuta po pravcu je ništa, a karta simbolična... 

Screenshot_20190422-142853.thumb.jpg.c4d

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

E pa super sto je Aegean jeftiniji, jer nije bio prosle godine, koliko sam ja pratila, a jesam jedno izvjesno vrijeme stalno uporedjivala cijene sa AirSerbia, koji je prosle god.uveo one tarife i podigao cijene u odnosu na prethodnu. Mi smo uzeli njihove najjeftinije-white economy karte, isto sa 8 kg +rucni prtljag sto je, po meni sasvim dovoljno za ljetovanje, cak i uz modiranje nas zena:-). Plus je sto lakse manevrises sa manjim prtljagom, ne cekas prtljag na aerodromu i onda prije i uhvatis prevoz do Pireja:-)

Bas steta za Donusu sto je ovakav raspored plovidbe...mi smo prosle god.na nju stigli sa Amorgosa, pa nisam znala kakva je veza sa Koufonisijom.

U svakom slucaju, kad se zaljubite u tirkiz i ljepote malog ostrva, vjerovatno cete poput nas pozeljeti da i dogodine ponovite nesto slicno, pa eto ideje da to mozda bude Donusa. Mi je def.planiramo ponoviti nekad i to na vise dana...

Izmenjeno (MajaBee)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Baš to što kažeš, ne idem na zimovanje:)

Mada moram priznati da sam blenuo u otvoreni kofer kada smo ih uzeli:D Uzeo sam prošle godine one peškire od mikrofibera za plažu, kada se urolaju mogu i u džep da stanu. 

Kofer "klot" je blizu 3 kg, ostaje mi još 5kg:D

IMG_20190315_223602.thumb.jpg.5c05e65fa9

Kapiram ako i prebaciš koje kilo a prave problem, odvadiš tu na licu mesta i prebacis taj višak u ranac:)

Ali nema onog mlaćenja sa čekiranjem prtljaga, bording kartu u ruke i pravac na Gate. 

Da, da i to što kažeš, po sletanju ne čekaš ništa samo štrikaš. A i za ukrcavanje/iskrcavanje sa ferry-a mnogo bolje. 

Evo ga najsvežiji red vožnje busa X 96 od aerodroma Venizelos do luke Pirej. 

Red vožnje

Izmenjeno (Icethunder)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ahaha, ismijah se za reakciju na otvoreni kofer.

Jeste, peskiri su jedino kabastiji, dakle i to ste rjesili:-). Ma stane sve, ljetna garderoba je lagana, a dosta toga moze i u ruksak...I kozmetiku svakako morate nositi ona skroz mala pakovanja, jer ide u rucni, to nemojte da zaboravite.

Nama Grci lani nisu ni vagali kofere, a na istom letu su djevojci oduzeli sve sto je bilo viska tecnosti i po kilazi(uglavnom jestivi suveniri), nisu joj dali da doplati..kako se kome zalomi

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

I kozmetiku svakako morate nositi ona skroz mala pakovanja, jer ide u rucni, to nemojte da zaboravite.

 

Meni to i može da se desi,pošto sam nestabilna ličnost:hahaha:ali gospođi teško.

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26984
    Ukupno tema
    905137
    Ukupno poruka