irinas

LEPTOKARIA

5085 poruka u ovoj temi

U 3.7.2016. at 22:36, travel lover M je rekao/la:

Cao svima,

Da li je neko od vas isao vozom do Nei Porija? Koliko je karta i koliko cesto idu? A ta plaza Milos ili kako se vec zove kako se do nje moze stici ko nema auto? Ima li mozda neki bus do tamo? Kakvi su vama utsci ako sto se tice te plaze i plaze u Nei Poriju?
Ove godine bi malo da obidjemo okolo pa... bili smo na Skotini ali bi da promjenimo.
:)

www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=pmvNrmCzC-8

Kao što se vidi iz tabele cena vozne karte do Neo Porija je 3e, a vreme vožnje 7 min.

vozni red Leptokaria Neo Pori.JPG

Izmenjeno (sokamoka)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Moze li mi neko reci kakvo je more u Leptokariji, ako bi se uporedilo s onim na Sitoniji, recimo? Mozda je glupo pitanje, ali par njih u ekipi zahteva cistu, prozirnu vodu, pa moram i time da se bavim. :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 30.11.2015. at 21:28, sokamoka je rekao/la:
pre sat vremena, CatFace je rekao/la:

Moze li mi neko reci kakvo je more u Leptokariji, ako bi se uporedilo s onim na Sitoniji, recimo? Mozda je glupo pitanje, ali par njih u ekipi zahteva cistu, prozirnu vodu, pa moram i time da se bavim. :)

Meni je razlika što je ovde posle podne skoro pa pravilo to što je U Leptokariji a još više u Neo Poriju, Paraliji i Olimpik b.more uglavnom mutno, dok Halkidiki nema s tim toliki problem sem kada je baš nevreme.

Što se tiče kamenja na plaži ovo je onaj središnji centralni deo i ima ga i nema, takvog kamenja ima i jedno pola metra kad se ulazi u more.

Neko čašu vidi polupraznu a neko do pola punu.

Leptokaria beach.JPG

Izmenjeno (sokamoka)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
pre sat vremena, CatFace je rekao/la:

More u Leptokariji je cisto ali nije prozirno kao sto je na Sitoniji, voda se non stop muti od jako sitnog peska koje talasi vuku s dna. o plazi smo vec rekli da je jako sitan pesak sa leve trane kad se gleda ka moru. 

Izmenjeno (slavuj)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 6.7.2016. at 9:26, lazzarus je rekao/la:

Moj klinac je imao prošle godine Tri:-)...i uživao je u pesku i pravljenju kula, kao i u trčkaranju kroz plićak.....samo idite, gledajući prema moru, na levu stranu i skoro da je sve pesak...

Psi?....ima ih, al po meni zanemarljivo....ili ja na njih nisam obraćala pažnju..

Gde ste smešteni?

Hvala svima na informacijama.

Rezervisali napokon juče vilu Janis preko Sabre. Da li je neko bio? Na Google Mapu je tik pre pruge gledano sa mora a na Sabrinoj karti je ulica pored bliže plaži (oko 100m od plaže). 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nisam bila, ali na mapi i slikama vidim da je pored vile Siros i hotela Olympus....tako da je tačno ono što je Sabra navela....blizu je mora:-)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 2 sata, lazzarus je rekao/la:

Nisam bila, ali na mapi i slikama vidim da je pored vile Siros i hotela Olympus....tako da je tačno ono što je Sabra navela....blizu je mora:-)

Hvala Lazzarus.

Gledam neke snimke na YouTube o Leptokariji iz 2013, 2014... poprilična gužva na plaži. Kakva je situacija sada... ima li nekoga dole?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala Sokamoka,

100 put pisem i nadam se da ce se sad postaviti komentar. 

Ovih dana je oko 32-33 stepena. Ujutro je more prelijepo, ali kao sto je vec receno oko 11- 12 se digne pijesak i trava. Sva tri dana koliko smo ovdje su talasi popodne. Guzva i nije velika, na plazi se to rasporedi pa ti se cini da nema ljudi, tek navece shvatis da bas i nije tako. Mjesto na plazi mozes birati u svako doba dana. Nama je najljepse u kaficu Giamabaki, ako se tako zove. Blizu nam je a tu je bas lijep dio plaze. 

E sad vilu Janis radi i nasa ag, na lijepom je mjestu i ljudi su zadovoljni. Detaljnije mogu pisati kad se jos malo raspitam. Ne zmam radi li se o istoj vili, ova je bijelo plava i nije kod Sirosa. Prije sam bila tamo i cini mi se da i tamo ima Janis.

Ako sta treba tu sam.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 15 sat, lsteva je rekao/la:

Hvala svima na informacijama.

Rezervisali napokon juče vilu Janis preko Sabre. Da li je neko bio? Na Google Mapu je tik pre pruge gledano sa mora a na Sabrinoj karti je ulica pored bliže plaži (oko 100m od plaže). 

Prošle godine smo boravili u u vili Janis,preko iste agencije(što je veoma važno,jer se radi o smeštaju potpuno različitog kvaliteta-shvatićete kada dodjete).

Preko foruma smo pokušavali da dodjemo do informacija i samo se isfrustrirali negativnim utiscima.Ali smo se zbog preniskih očekivanja na kraju oduševili,jer su sobe više nego korektne:

-Studiji su prostrani,solidno opremljeni, terase lepe i pristojne veličine.Mi smo gledali na mirnu ulicu i hotel Siros.Prostor za parking nije bio obezbedjen,ali smo se dovijali u susednim ulicama.Internet konekcija je bila odlična u svim sobama.A mladi gazda je svakodnevno obilazio kuću,od značaja ako imate neki kvar u sobi.

Kuća nije u neposrednoj blizini pruge,te se vozovi gotovo i ne čuju,a u blizini,u glavnoj ulici(Metaksa) se nalazi fantastična pekara.Ima i manjih marketa,a Lidl je dosta udaljen osim ako ste motorizovani.Jednom nedeljno imate pijacu.

Najbliža plaža nije baš i najlepša u Leptokariji.Jeste da se do nje stiže za minut,ali je ogromna gužva,a čistoća je diskutabilna.

Svako poredjenje sa Sitonijom je nemoguće,jer se radi o potpuno različitom kvalitetu obale,vode i klime.U prilog Leptokariji ide: jedinstvena mikroklima,gde se svake večeri sa Olimpa spušta svež vazduh,pa je veoma prijatno;opuštena atmosfera gradića koji živi preko cele godine,a ne samo leti;pristojne cene i uslužni žitelji-svi znaju srpski ili se bar trude.

Izmenjeno (Sofija i Bata)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 7 sati, Sofija i Bata je rekao/la:

Prošle godine smo boravili u u vili Janis,preko iste agencije(što je veoma važno,jer se radi o smeštaju potpuno različitog kvaliteta-shvatićete kada dodjete).

Preko foruma smo pokušavali da dodjemo do informacija i samo se isfrustrirali negativnim utiscima.Ali smo se zbog preniskih očekivanja na kraju oduševili,jer su sobe više nego korektne:

-Studiji su prostrani,solidno opremljeni, terase lepe i pristojne veličine.Mi smo gledali na mirnu ulicu i hotel Siros.Prostor za parking nije bio obezbedjen,ali smo se dovijali u susednim ulicama.Internet konekcija je bila odlična u svim sobama.A mladi gazda je svakodnevno obilazio kuću,od značaja ako imate neki kvar u sobi.

Kuća nije u neposrednoj blizini pruge,te se vozovi gotovo i ne čuju,a u blizini,u glavnoj ulici(Metaksa) se nalazi fantastična pekara.Ima i manjih marketa,a Lidl je dosta udaljen osim ako ste motorizovani.Jednom nedeljno imate pijacu.

Najbliža plaža nije baš i najlepša u Leptokariji.Jeste da se do nje stiže za minut,ali je ogromna gužva,a čistoća je diskutabilna.

Svako poredjenje sa Sitonijom je nemoguće,jer se radi o potpuno različitom kvalitetu obale,vode i klime.U prilog Leptokariji ide: jedinstvena mikroklima,gde se svake večeri sa Olimpa spušta svež vazduh,pa je veoma prijatno;opuštena atmosfera gradića koji živi preko cele godine,a ne samo leti;pristojne cene i uslužni žitelji-svi znaju srpski ili se bar trude.

Da li je u vili Janis obezbedjen prostor za prtljag za zadnji dan,kao i toalet?

Da li su sve terase suncane ili ima i hlada?

Da li vila piseduje i dvoriste?

Naime,ja se dvoumim izmedju Janis iTomas (ne za sebe,uplatila sam Navarino),obe su Sabrine. Da li mozda nesto znate i o vili Tomas.?

Dosta pitanja,ali znam da ste super za saradnju...Hvala i pozdrav!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 15 sat, travel lover M je rekao/la:

Hvala Sokamoka,

100 put pisem i nadam se da ce se sad postaviti komentar. 

Ovih dana je oko 32-33 stepena. Ujutro je more prelijepo, ali kao sto je vec receno oko 11- 12 se digne pijesak i trava. Sva tri dana koliko smo ovdje su talasi popodne. Guzva i nije velika, na plazi se to rasporedi pa ti se cini da nema ljudi, tek navece shvatis da bas i nije tako. Mjesto na plazi mozes birati u svako doba dana. Nama je najljepse u kaficu Giamabaki, ako se tako zove. Blizu nam je a tu je bas lijep dio plaze. 

E sad vilu Janis radi i nasa ag, na lijepom je mjestu i ljudi su zadovoljni. Detaljnije mogu pisati kad se jos malo raspitam. Ne zmam radi li se o istoj vili, ova je bijelo plava i nije kod Sirosa. Prije sam bila tamo i cini mi se da i tamo ima Janis.

Ako sta treba tu sam.

Hvala, ovo su korisne informacije.

Drago mi je da nije "stiskavac". Na slikama i videu mi je izgledalo kao da jedni drugima sede na glavama.

Što se tiče kafića na plaži... kakve su cene, koji kafići "štopuju" vreme na tri sata a gde možete ostati na ležaljkama i suncobranim ceo dan za turu pića? Pošto je bilo oprečnih informacija u postovima ranije.

Kada je vila Janis u pitanju shvatio sam da ih u Leptokariji ima barem tri. Ova naša je kod Sirosa.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 13.7.2016. at 22:52, Sofija i Bata je rekao/la:

Hvala na informacijama. Sad mi je malo lakše.

Mi smo godinama unazad letovali na Sitoniji međutim zbog spleta okolnosti ove godine ostasmo da vijamo povoljan last minut i nađosmo ovo preko Sabre. Svestan sam da se ne može porediti Sitonija i Olimpska regija ali će promena dobro doći. Ne očekujem spektakularan doživljaj ali bar elementarne stvari; pristojan smeštaj tj. da nemoram da dokupljujem tanjire, escajg, džezve... da klima radi, WIFI stabilan (zbog klinki), normalno mesto na plaži gde ti zbog gužve neće pretrčavati preko ležaljke/peškira, relativno urbano mesto jer stariju ćerku ne zanima previše plaža i kupanje već obilazak mesta i fotografisanje...

Znači plažu ispred smeštaja da zaobiđemo? Kada se priča o čistoći da li se misli na čistoću same plaže ili vode? Trava mi je podnošljiva ali tetrapaci, kore od lubenice, klipovi kukuruza... već ne.

Sviđa mi se priča o svežini sa Olimpa pod uslovom da ne donese jata komaraca... kad smo kod toga... ima li Janis komarnike ili da se naoružamo Raid-ovima?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vila Janis ne poseduje komarnike,ali mi komarce nismo ni videli.Možda zato što u neposrednom okruženju kuće nema mnogo rastinja,mada su baštice okolo lepo održavane i redovno zalivane.A možda zato što smo letovali krajem juna, kada još uvek nije tako toplo. Ipak ponesite Raid,za svaki slučaj.

Plaža najbliža kući je jednostavno previše mala za sve kuće koje gravitiraju ka tom delu. Deo bez ležaljki je mali i prenatrpan, i od njega smo odustali upravo zbog pretrčavanja preko peškira i nekoliko neprijatnih udaraca loptom, bez "izvinite". Plaža se u tom delu ne čisti, a meni su najviše smetali pikavci u pesku. Bolja je situacija ako se pomerite malo u pravcu Paralije.

Posle podne uglavnom duva vetar i sa pučine nanese travu, a voda bude zamućena. Desilo se da na površini pliva i neka vrsta masnoće i pena,ali svega jednom ili dva puta. Prijatelji koji godinama letuju u Leptokariji, kažu da je to posledica lošeg vremena poslednje tri godine, i da ranije nije bilo tako. Čak i kamen, koji je svuda po plaži, donela je voda za vreme oluja prethodnih godina.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 18 sat, Klea je rekao/la:
Pre 18 sat, Klea je rekao/la:

Da li je u vili Janis obezbedjen prostor za prtljag za zadnji dan,kao i toalet?

Da li su sve terase suncane ili ima i hlada?

Da li vila piseduje i dvoriste?

Naime,ja se dvoumim izmedju Janis iTomas (ne za sebe,uplatila sam Navarino),obe su Sabrine. Da li mozda nesto znate i o vili Tomas.?

Mi smo došli kolima, ali su nas u malom dvorištu dočekali stariji gosti iz prethodne smene sedeći oko stolova. Taj deo je delovao kao mini restoran.  Prtljag je bio iznešen tu gde su boravili, a čula sam da imaju i toalet.

Terase većine soba gledaju na hotel Siros i mirnu, popločanu ulicu gde je sunca bilo samo popodne, ali nije bilo pretoplo jer hlad prave i nešto višlji hoteli preko puta. Neke sobe gledaju na kontra stranu i to dvorištance. Klasično dvorište sa puno zelenila ne postoji, ali se gazda baš trudi i svako veče zaliva i održava to malo zemlje što je nasadio. Ako dobijete studio u prizemlju, praktično ćete se osećati kao da imate baštu i svoju kapiju, a oni imaju i tende.

Vila Tomas nam je bila prvi izbor pri odabiru smeštaja, jer je bliže plaži, a odustali smo zbog znatno manje površine studija. Obišli smo je u toku letovanja,čisto da vidimo da li smo pogrešili,i nismo se pokajali. Kuća spolja deluje skromnije, a terase manje. Nismo ulazili. Ali s druge strane- neke sobe gledaju na more.

Izmenjeno (Sofija i Bata)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko trenutno u Leptokariji da mi kaze kakvo je vreme tamo? I ima li talasa?Hvala!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907220
    Ukupno poruka