irinas

LEPTOKARIA

5085 poruka u ovoj temi

Pozdrav svima, eo i ja da iznesem svoje utiske..

U Leptokariju sumnjam da ću ikada više ići :) Bila sam sad u junu i utisci su sledeći: 

- plaža je neuređena, niko je ne čisti, ne znam iz kog razloga i kome je to u interesu, ali od komšije Grka (pošto smo bili smešteni tik do plaže), čula sam da su čistili do pre dve godine a sada više ne. Nisu samo kamenje, travke, trske problem, bila je tu jedna flaša od kečapa čitavih 15 dana koliko smo bili...

- plaža je mešavina peska i šljunka i kamenja koje je prilično veliko. Bolela su me leđa danima a onda shvatim da je to verovatno od ogromnog kamena koji je bio ispod peska na kome sam ležala.

- Meduza nije bilo u jatima, ali ih je bilo. Braon, velike i ružne... jedna me je opekla, nije ništa strašno, ali je izuzetno neprijatno i neprijatan je sam osećaj kad znaš da meduza može da se pojavi niotkuda, pa stoga nisam mnogo ni plivala.... zar nisu mogli da postave neke mreže?...

- Slanitet vode je jedva osrednji, za razliku od Olympic Beach-a koji je na nekoliko kilometara odatle, i gde je slanitet na stvarno zavidnom nivou...

- Radnjica ima dosta, ali Grci ih nisu otvarali do 8-9 ujutru (pekara koja ne radi do 9??), a zatim ima radnji sa suvenirima, odećom itd. koje se ne otvaraju ponovo do 5 popodne.

- Liftovi me užasavaju inače, a pogotovo oni u Leptokariji jer se senzori zatvaraju za bukvalno 5 sekundi, pa moraš biti vešt i brzo ući u njega. Silom priika sam morala da idem liftom jer je drugarica vodila dve bebe u kolicima, i horor koji sam doživela: ulazi sa kolicima u lift, i lift se zatvara na polovini uguranih kolica... :O srećom nije se ništa desilo, ali.. kakav je to lift?

- Radnji puno, svega ima dosta, može se lepe odeće i obuće naći za male pare, ali sve je nekako navrat - nanos, uzbrdo, lift, prolaz, psi lutalice.... 

Generalno: za manje pare, videla sam puno, puuuuuno bolje! A o agenciji i smeštaju ću pisati u forumu "agencije" jer oni su posebna priča.

Izmenjeno (Jaska)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

E da.. evo i o smeštaju ukratko:

Vila Kaliopi, na samoj plaži. Krenuli smo oduševljeni, međutim.... :) ... drugarica je sa porodicom iznajmila četvrokrevetni apartman, OGROMAN je! Imali su čak i dnevnu sobu, odvojenu spavaću sobu, deo za dva kreveta prekriven onim bladahinima (tako se valjda zove ako ne grešim?), kuhinja prelepa i veliki trpezarijski sto, fino kupatilo i naravno terasa.

Tik uz njih, nas troje smo uzeli trokreetni studio. Znam dobro razliku između apartmana i studija, ali dragi moji ljudi, nikad i nigde nisam videla studio koji nema ni 25 kvadrata! Nas troje smo se jedva snašli u tolickom prostoru... haosa je uvek bilo, jer prosto nemaš gde da staviš stvari! Odeću smo naravno stavili u ormar, ali kozmetika, šminka.... to mi je stajalo na podu u koferu, jer u kupatilu nije bilo dovoljno mesta, a malecki stočić nam je trebao za laptop. U drugim mestima svaki studio koji smo iznajmili imao je toaletni stočić sa ogledalom.

Morala sam da kupim: šolje, džezvu (ona koja je bila u studiju bila je mala, za jedva jednu kafu a nas je troje), zatim: noževe, krpu, sunđer, deterdžent za sudove, čaše (kupila sam plastične čaše doduše), znači nije bilo NIČEGA sem tri tanjira i tri viljuške. Odnos apartman - studio - je smešan, jer su mogli apartman da "skrate" za 15 kvadrata i da dobiju lep prostor, međutim sa apartmanom su preterali,a na studiju jako uštedeli.

Inače naišli smo na prljavu posteljinu sa žutim flekama, koja smrdi na ustajalo i na memlu (ovo za memlu me ne čudi jer je smeštaj uz more i razumem da su velika isparenja), ali ne razumem da posteljina nije mogla da se opere i da se pere češće! Prvu noć smo spavali tako što smo jastuke uvili u majice, umesto čaršafa smo postavili naše peškire, a umesto pokrivača smo se obukli u deblju odeću i tako prespavali..

Zavesa je bila BUĐAVA i nije bila promenjena do poslednjeg dana, iako smo zatražili da se promeni.

Umesto čiste posteljine, dobili smo novu, neotpakovanu (koju bi opet trebalo oprati, zar ne), tako da sam 5 dana udisala fabrički smrad posteljine a ćebad koja se linjaju i od kojih je nemoguće otresti dlake je posebna priča...

Kad je bila smena posteljine, dobili smo navodno čistu i ispeglanu.... koja je smrdela na hemikalije, kao da je neko potopio u domestos... :/ jedva sam čekala da dođem kući u svoju posteljinu..

Palmice ispred vile su jadne, male i neuređene i to mi je smetalo jer sam želela divan smeštaj i da kad pijem kafu ujutru na terasi, da mi bude lepo... pa sam jedne noći uzela grabulje, počistila lišće i travu ispred i nakupila lepo kamenje i stavila oko palmi da to liči na nešto...

Da mi je neko rekao da ću ići na more da celu noć vučem kamenje.... ne bih mu verovala :D Dakle vilu Kaliopi zaobilazite, smeštaj je ništa naročito i neka vas ne zavara što je uz more, to nije nikakva prednost...

Komaraca ima na tone, duva vetar, a veš ne može valjano da se osuši i po 2 dana (zbog vlage).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jaska, žao mi je što je tako ispalo...

Što se tuče meduza, ja sam prošle godine  u septembru, videla samo dve.. jednu na pesku, neko je izvukao vani i jednu u plićaku i to kad su bili ogromni talasi...

Grci su malo lenji:-)...i ne otvaraju pre osam ujutro....i da, dosta njih radi dvokratno....ali to nije samo u Leptokariji..

U vili Kaliopi nisam bila....i žao mi je što je tako loše...da ti je smeštaj bio bolji, možda bi sveukupni utisak bio pozitivniji:-).

Mi smo bili pre dve godine sa "tvojom" agencijom u vili Vasiliki....i bilo je više nego dobro...Predstavnika te agencije nismo ni videli, a drugi su se žalili na njega... nama srećom nije trebao:-)...Ali je vila Vasiliki fenomenalna...gazda je mlađi lik, a u toj vili mu žive roditelji...sve su održavali perfektno čistim:-).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cao svima,

Da li je neko od vas isao vozom do Nei Porija? Koliko je karta i koliko cesto idu? A ta plaza Milos ili kako se vec zove kako se do nje moze stici ko nema auto? Ima li mozda neki bus do tamo? Kakvi su vama utsci ako sto se tice te plaze i plaze u Nei Poriju?
Ove godine bi malo da obidjemo okolo pa... bili smo na Skotini ali bi da promjenimo.
:)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 2.7.2016. at 13:54, travel lover M je rekao/la:

Vidjela sam to sto je pisala, ali reko da nema jos neko da je bio u toj vili ili putovao sa Topluxom.

Da se i ja ukljucim, o vili Keti retko ko pise jer dugo nije bila u ponudi kod nasih agencija. Mi smo isli u sopstvenoj reziji i "nabasali" na nju.I nismo se pokajali. Od skora su u ponudi i kod nas ali ne znam ko je sve agencije je nude jer mi svake godine menjamo destinaciju pa nismo pratili ponude za Leptokariju. Lep provod vam zelim :) 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 13 sati, travel lover M je rekao/la:

Cao svima,

Da li je neko od vas isao vozom do Nei Porija? Koliko je karta i koliko cesto idu? A ta plaza Milos ili kako se vec zove kako se do nje moze stici ko nema auto? Ima li mozda neki bus do tamo? Kakvi su vama utsci ako sto se tice te plaze i plaze u Nei Poriju?
Ove godine bi malo da obidjemo okolo pa... bili smo na Skotini ali bi da promjenimo.
:)

Do Milosa se može doći peške, uz plažu....ima oko tri km....i dalje oko 1km je plaža Litihoro rizorta....peščana i lepa...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U ‎1‎.‎7‎.‎2016‎. at 23:25, jelena988 je rekao/la:

Pozdrav,ljudi.

Putujem sa porodicom u nedelju u Leptokariju, prvi put. Rezervisali smo vilu Navarino.Procitala sam da su mahom ok kometari i da je problem samo u mogucoj buci...Je l to i dalje stoji?

Imam samo i pitanje u vezi sa pakiranjem,vila nema parking, je l da?I ako nema, kakva je procedura oko parkiranja, placa li se ili se moze i ovako negde parkirati bez straha da vas pauk odnese?

Hvala na odgovorima.I aneko slucajno ima jos neki savet u vezi sa ovom vilom,neka pise :

Kada stignete u Leptokariju u vilu Navarino napisite kako ste zadovoljni vilom jer ja u septembru idem u istu.

Srecan put!

U ‎1‎.‎7‎.‎2016‎. at 23:25, jelena988 je rekao/la:

Pozdrav,ljudi.

Putujem sa porodicom u nedelju u Leptokariju, prvi put. Rezervisali smo vilu Navarino.Procitala sam da su mahom ok kometari i da je problem samo u mogucoj buci...Je l to i dalje stoji?

Imam samo i pitanje u vezi sa pakiranjem,vila nema parking, je l da?I ako nema, kakva je procedura oko parkiranja, placa li se ili se moze i ovako negde parkirati bez straha da vas pauk odnese?

Hvala na odgovorima.I aneko slucajno ima jos neki savet u vezi sa ovom vilom,neka pise :

Kada stignete u Leptokariju u vilu Navarino napisite kako ste zadovoljni vilom jer ja u septembru idem u istu.

Srecan put!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 3 sata, lazzarus je rekao/la:

Do Milosa se može doći peške, uz plažu....ima oko tri km....i dalje oko 1km je plaža Litihoro rizorta....peščana i lepa...

Hvala puno, ali posto idem sa roditeljima koji tesko da ce ici 3km pjeske, znate li postoji li neka druga opcija? Taksijem smo isli do Skotine, pa mozda moze i ovamo? 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Taksijem možete sigurno....ne verujem da je više od desetak evra..Pa se dogovorite sa taksistom da dođe po vas...A možda možete i lokalnim busom, pa da vam stane kod te plaže...Probajte o tome da se raspitate u onoj info kućici odmah posle podvožnjaka...

Što se tiče voza do Nei Porija, karta je bila oko 4e,...i poprilično često idu..Železnička stanica je između Nei Porija i Platamona:-)...

Izmenjeno (lazzarus)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vec 3 dana nismo na ležaljkama kod Afroditija, ali smo čuli od naših koji su i dalje tamo da su podigli cene pića. Sva pića koja su bila 2 ili 2.5eur, sada su 3eur. Ne znam da li i dalje važi pravilo "3 sata", ali su juče bili poprilično prazni.

Čuo sam da je jedna žena veoma razočarana jer je bila na bazenu Afroditija i tražili joj da plati piće (tzv. ulaznica). Čak ni agencija preko koje je došla nije rekla da za bazen mora da se plati piće.

Sinoć smo supruga i ja bili na večeri u restoranu Astrofegia.
Punjena pljeskavica sa sirom, teletina, točeni Mitos (0.5l), cipuro - 21.5 eur.
Po mom ukusu, hrana ništa posebno.

Danas smo bili na pijaci, kupio flašu cipura za 5eur. Ženske trošile pare na druge zajebancije koje imamo na pančevačkom buvljaku...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za bazen je tako od kako je počeo sa radom...Nema razlike da li ste njihov gost ili ne, plaćate piće da bi ga koristili...

Pijacu obožavam...al još ni jednom nisam išla u deo gde se prodaju stvari....samo hrana:-):-):-):-)...Najviše vremena potrošim na začine...oooo da, i oni likeri su dooobri:-):-)....i nakupujem voca, najviše divnog belog grožđa:-)....onog duguljastog.

Izmenjeno (lazzarus)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na delu sa odecom slicno je kao i kod nas na nasim buvljacima od igle do lokomotive i ima bas dosta da se ide noge otpadaju.  A mi pored grozdja pazarimo i raznorazne masline,kolacice na meru, ratluk obavezno, i nezaobilazne zacine.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Rekli du mi da ide skoro do ADg lux vile:-)....

Kupujemo i bombone:-):-):-)...a od maslina volim najvise one sa bademom i sa fetom...mmmmm:-)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Naprečac smo Isplanirali odlazak u Leptokariju jer nam se druga solucija izjalovila da bi supruga sinoć čula iz više izvora za problem sa nekim famoznim kamenjem na plaži. Dolazimo sa dvoje dece od kojih je najmađe od 7 godina i skoro svo vreme provodi u pesku u plićaku (voli da pravi dvorce, kule...). Koliko je to objektivno gledano problem za nas i kakvo je to kamenje, da li se proteže duž cele plaže a ako ne gde se tačno nalazi?  Drugi problem su neki psi lutalice o kojima se pričalo prethodnih godina. Da li je taj problem aktuelan i ove godine? Hvala unapred na odgovorima.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moj klinac je imao prošle godine Tri:-)...i uživao je u pesku i pravljenju kula, kao i u trčkaranju kroz plićak.....samo idite, gledajući prema moru, na levu stranu i skoro da je sve pesak...

Psi?....ima ih, al po meni zanemarljivo....ili ja na njih nisam obraćala pažnju..

Gde ste smešteni?

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907220
    Ukupno poruka