2561 poruka u ovoj temi

Utisci se sumiraju kad se dođe kući. Kad se slegne.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dragi forumasi, kao prvo se izvinjavam sto se nisam javljao kao sto sam obecao iz Sivote (problem sa telefonom), ali cu svoje utiske koliko sutra podeliti sa vama i odgovoriti na sva pitanja. Razlog ovog mog javljanja je jedan tekst koji se pojavio o vili Margarita pa se osecam duznim da i ja kazem nesto o tome kao neko ko se danas vratio iz te vile. Naime,to sto ste procitali na forumu o vili Margarita  je jedna velika neistina. Mi smo danas stigli iz Sivote, procitali taj post i veoma se neprijatno iznenadili. Toliko smo bili besni zbog tog posta da smo odmah nazvali agenciju Sabra kako bi ih obavestili o neistinama iz tog posta. Znamo o kojim se ljudima radi i nije tacno ono sto su napisali jer smo bili svedoci da im je apartman ociscen pre nego sto su dosli (apartman tacno do nas). Takodje su napisali da im nije zamenjena posteljina u cetvrtak a posteljina se menjala juce, tj. u petak kad su se cistili i svi apartmani. Postoji mogucnost da se tim ljudima nije dopala neka sitnica ali to ne umanjuje ukupan pozitivan utisak o ovoj vili. Zajednicki utisci svih sustanara vile u nasoj smeni, a i smeni pre nase,  su vise nego pozitivni. Vila je uredna, cista i kao retko gde domacini menjaju svu posteljinu, zajedno sa peskirima pa cak i otirac ispred kupatila na svaki peti dan. Da ne spominjem da su gazde predivni ljudi, sa kojima su svi imali dobar odnos (osim pomenute gospodje). Mali problem je bio njihovo nepoznavanje engleskog, ali pricaju nemacki i veoma se trude da se sa svakim razumeju. I jos jednom, jako nam je tesko palo da procitamo taj tekst, doziveli smo to kao veliku nepravdu prema toj vili i vlasnicima koji su nam ostali u najlepsem secanju. Problem je bio u predstavnici agencije u lokalu, koja je bila nezainteresovana da pomogne u sporazumevanju onima kojima je to bilo potrebno, kao  i da posreduje u resavanju eventualnih nesporazuma. 

Vise utisaka o Sivoti u narednom javljanju i najiskrenija preporuka svima za vilu Margarita. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pavlovici,

prvo nemate predstavu o kojoj se porodici radi i nesporazumevanju, i o kakvom nemackom vi pricate i o kojoj gospodji koja je jedina nezadovoljna. Istina je ta da kad je predtsavnica dosla i videla situaciju rekla da se izvinjava da joj je neprijatno i da ce odmah biti reseno. 

Ne znam u kojoj ste vi grckoj bili a ja sam prvi put doziveo u grckoj da nemam sapun da operm ruke i da moram da idem da kupujem toalet papir...dalje necu da pricam...

Koliko je cisti bilo videcete na slikama...

Sve u s svemu ljudi, navalite u Sivotu...a sobe ce vam pre ili kasnije ocistiti...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A kakve veze Sivota, kao destinacija, ima sa Vašim lošim iskustvom u jednoj vili?

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa sve je to Sivota ... zasto ne pisati i o negativnostima  da bi drugi znali izbegavati ...

jer nismo svi isti i mozda smo u toj istoj Grckoj navikli i na drugacije smestaje .

Moj smestaj je bio odlican i cistili su i menjali sve komplet na 3 dana ... ali i pored toga sto je sve bilo skoro novo , u studiu je sve smrdelo na budj i memlu ... da bi mi kasnije starosedeoci rekli da je to kraj sa najvise obolelih od astme i hronicnog bronhitisa .

Sve stvari kad sam se vratila.... i nekoriscene ... su se osecale i morale na dodatno pranje a torbe su na terasi i luftiraju se

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pavlovići malo ste me utešili za vilu Margaritu, samo jedno pitanje  da li frižider ima friz jer mi dodajemo led u sve napitke od kafe do soka?

Vezano za astmu, pre nekoliko godina sam na Zakintosu čula od jedne žene čije dete ima astmu da su njima lekari rekli da Jonsko more treba da izbegavaju ljudi koji imaju astmu ali ona je ipak dovela dete i završili su posle par dana u bolnici, definitivno mu nije prijalo Jonsko more.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ima li u sivoti ovo...

DSCN4842.JPG

DSCN4857.JPG

DSCN4846.JPG

DSCN4852.JPG

DSCN4853.JPG

DSCN4858.JPG

DSCN4859.JPG

DSCN4891.JPG

DSCN4897.JPG

DSCN4908.JPG

DSCN4930.JPG

DSCN4934.JPG

DSCN4937.JPG

DSCN4952.JPG

DSCN4954.JPG

DSCN4914.JPG

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ima li u vili margariti ovo...

DSCN4836.JPG

DSCN4837.JPG

DSCN4838.JPG

DSCN4839.JPG

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ovo znam da nema...bice za one koji idu u septembru...

DSCN4845.JPG

DSCN4878.JPG

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pavlovići malo ste me utešili za vilu Margaritu, samo jedno pitanje  da li frižider ima friz jer mi dodajemo led u sve napitke od kafe do soka?

Vezano za astmu, pre nekoliko godina sam na Zakintosu čula od jedne žene čije dete ima astmu da su njima lekari rekli da Jonsko more treba da izbegavaju ljudi koji imaju astmu ali ona je ipak dovela dete i završili su posle par dana u bolnici, definitivno mu nije prijalo Jonsko more.

Frizider ima ima zamrzivac i podloske za led. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sivota...

Tesko je zapoceti pricu o Sivoti iz jednog prostog razloga, odakle poceti!!. Kao cetveroclana porodica sa dvoje dece gledali smo da svakog leta izaberemo drugu destinaciju, medjutim posetom ovog dela jonskog mora covek pozeli da se vrati ponovo. Mnoge informacije koje smo dobili od clanova koji su vec bili u Sivoti su nam pomogle da se odlucimo za odmor bas ovde i nismo se pokajali, stovise velika je verovatnoca da se vratimo naredne godine. Po dolasku i smestaju u vilu prvo smo naravno potrcali do najblize plaze Galikos na ekspres kupanjac, i to je bilo skoro sve sto smo tada videli na toj plazi, ne zato sto joj nesto fali nego sto smo svaki naredni dan isli na drugu, PESKE!!!...namerno napominjem peske posto su se cesto puta protezala pitanja koliko ima do koje, koliko u metrima, koliko u kilometrima, koliko iz pticje i sta ti ja znam koje jos perspektive. Do svih plaza se stigne lako i bez napora i svako ko je u zivotu prosetao 25 minuta stize do najdalje plaze na kojoj smo mi bili. Od 15 dana 13 smo bili na razlicitim plazama a dva favorita ponovili (karvuno i jedna mala pored dei). Da sad navodim kakva je koja nema smisla, za svakog se nadje ono sto mu odgovara, i verujte mi nemoguce je biti nezadovoljan plazom kad ih ima toliko. Najlakse je reci da je negde pesak krupan, negde voda hladnija, negde kamencici dosadniji...da, ima takvih ali svaka od tih ima nesto drugo sto te privuce. Zato necu spominjati svaku plazu zasebno o njenim kvalitetima jer je mnogo o tome napisano, a i ukusi su razliciti (jedan moj prijatelj dobro rece "uzrecicu ukusi su razliciti izmislio je onaj koji nema ukusa)...jeste da je zavija nesto hladnija, nista strasno, jeste da je mega amos ya 5 minuta dalje od nje, opet nista strasno, mozda je i nekoj gospodji usao kupaci u guzu, pa necemo sad od sitnica praviti galamu...OBICITE STO VISE MOZETE PLAZA. Otisli smo i do plave lagune u daljem tekstu pisine...fantazija, isli smo iznajmljenim camcem posto nas izadje isto kao i taksi brodic (na pola dana) 30 eur., ceo dan je 50, pisina je nesto sto se treba videti jer je tesko slovom preneti utisak koji se stekne kad se stigne do nje. Ne zele da se cenkaju to im je ta cena i slus...naveo sam i plazu pored dei do koje se stize konopcem, mi smo joj dali ime granitna plaza posto sa njenog desnog kraja ima granitnih stena, e tu takodje treba doci ALI OBAVEZNO, more ima neku nestvarnu zeleno plavu boju, ma ko u crtanim filmovima. Nabavka...eh, opet nista za galamu, tri marketa tri cene...na rivi skupo, prvi do kruznog toka nesto jeftiniji i onaj drugi 30 metara dalje nesto jeftiniji, od cena nista previse ne odudara od drugih marketa po grckom priobalju, obratite paznju samo na kasirke i eto ti OK cena...u tom prvom do kruznog toka ima karton vode po 1.30 i 1.50, u drugim skuplje, povrce je jeftinije po namenskim radnjicama za te zezancije, u drugom marketu moze se naci paradajz po 55 do 65 centi, cudnijeg i sitnijeg oblika ali socan i ukusan. Verovali ili ne giros je jeftiniji nego u nekim drugim mestima 2.00 do 2.20, i gazda kod kojeg smo odseli mi rece da je to zbog stranaca, pomislih a sto zbog njih eee, kaze on, oni ti jedu uglavnom samo po restoranima i hotelskim pansionima zato girosu pada cena, ima smisla. Kad sam vec spomenuo gazdu i razgovor sa njim odgovoricu odmah jednom clanu koji me pitao o kom ja nemackom govorim kad sam spominjao njegov post...pa gazde u margariti ne znaju engleski vec se sporazumevaju na nemackom i italijanskom (mi smo razgovarali na nackom), posto su im do sad gosti bili iskljucivo nemci i zabari. I isti ti stranci na svim njihovim forumima imaju samo reci hvale za tu vilu i domacina samo smo mi koji dodjosmo iz nase nam srbije nesto novo izmislili u htenju i ocekivanju, treba samo pogledati recenzije na raznim sajtovima i eto odgovora, no necu se vise nastavljati o toj temi oko nezgodnog posta. Komarci, hm...a gde ih nema, pa zbog mirisa lavande borove sume i onolikog zelenila i ne bilo ih, opet nista strasno...dve pekare jedna nesto bliza, hleb odlican dok ga ne razgrabe (oko 18h), opskrbite se ujutro. Sta reci o flori i fauni, nista...treba videti (ko voli da roni raj).  Kako nisam znao kako da pocnem, tako sada ne znam kako da zavrsim...sve u svemu ponovicu reci jednog clana SIVOTA DIVOTA...Ono sto ne spomenuh (za one koji treba da idu) pitajte, ono sa cim se slazezete (oni koji su bili) objavljujte treba onima koji tek dolaze u sivotu, a ono sa cim se neko ne slaze nek me ne opovrgava nek pise o onom u cemu se slazemo, ipak treba oni koji stizu da nakupe sto vise pozitivnih utisaka a ne da ih plasimo vodom, vetrom, komarcem vilom i sl...Najverovatnije ovo putovanje u ovo diiivnooo mesto ponavljamo i dogodine. Forumasi!!!...na mestu voljno...pozzz

pitajte sta vas zanima!!!

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo mene,vratila se posle 20 dana iz Sivote pa ne znam odakle da počnem...brzo su prošle dve smene i mislim da bi mi 10 dana bilo malo.Sivota mi se dopala ali posle Lefkade i Kefalonije ne bih mogla reći da sam baš oduševljena,boja mora nije baš toliko egzotična,osim na ponekim plažama, kako su neki pisali mada to nisam ni očekivala.Vila Posejdon je na odličnom,mirnom, mestu,blizu Mega Amos plaže koja je većinom hladna,5-6 dana je bila kao iz frižidera,plivala sam po pola sata a ruke su mi bile kao da otapam frižider :-D no,dobro znamo da Zavia i M.A imaju rečne i morske izvore pa malo prave problem :-D Najveći utisak na mene je ostavila divlja plaža pored Mega Drafi plaže i Agia Paraskevi,Karvuno je bila najtoplija,Zeri i Dei me nisu oduševile,na Arili nismo bili,šteta,kažu da je prelepa.Pešačenje mi nije bilo nikakav problem,malo mi je nedostajao pesak.Što se tiče vode iz česme,ja sam je pila i nisam imala nikakvih problema a sve što kupite u prodavnicama donose vam do vile,naravno ako je malo veća količina...Grci ljubazni...u našoj vili problem su bile stonoge,u jednoj sobi poveće leglo,nekakva smrdi buba u sobi do nas za koju je gazdarica rekla da kuda ona prođe ostavlja užasan miris,mislili smo da se izlila kanalizacija,jedna zmija zbog koje jedna gošća odbila da se useli u sobu i napravila problem,poneka buba švaba nekoliko malo većih paukova i puno komaraca u sobi bez mreže pa ponekad ni aparat nije mogao da pomogne...sve to meni nije uopšte smetalo ali je neverovatno koliko ljudi prave cirkus zbog takvih stvari...u agenciji su nam rekli da je žena napisala tužbu jer je videla zmiju i pretrpela strah pa traži da joj vrate pare :-D smeštaj se može lako naći i bez agencija,u našoj vili za  10 dana,najam apartmana 3+1 za 270E...vreme je bilo odlično,kada padne kiša a pala je dva puta od 6-26 juna pada sat dva i ostatak dana sunce peče,vetrić svaki dan...o cenama neću pisati već se zna ako neko ima pitanje rado ću odgovoriti...

Zaboravila sam da napišem nešto o iznajmljivanju skutera...ukoliko želite da iznajmite skuter u grčkoj agenciji,jeftinije je ali imaju tri četiri komada pa bi bilo dobro da odmah rezervišete(u junu je iznajmljivanje bilo dan 8E,dva dana 7E,tri dana 6E)agencija se nalazi na putu prema benz.pumpi posle poslednjeg  velikog marketa sa desne strane.U našoj agenciji je u tom periodu koštalo 13E.Ako želite do Paxosa jeftinije iz Parge,kako je već neko pisao 15E.
Voće i povrće je najbolje kupovati u prvoj radnji samo sa voćem sa leve strane kada krenete od zgrade policije ka centru.Cene su pristojne a roba je uvek sveža i imate kompletan izbor.
Izmenjeno (Simonka 69)
4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo da Vam se javim i ja i to bas iz Sivote.

Jos par dana smo tu i dosli smo totalno neplanirano. Bili smo u Leptokairiji ali zbog klimavog vremena i gledanja u vremensku prognozu odlucismo da nastavimo letovanje na nekom drugom mestu. Po preporuci drugara koji je trenutno na blic bio tu a i po vremenskoj prognozi koja je jedino obecavala lepo vreme za ovaj kraj odlucismo da dodjemo na 5 dana pa sta bude.

Utisci su sledeci: smestaj na bum je od 25 pa do 35e  ( ima i lux-a za 50-70 sa dva kupatila)   i najuobicajeniji je za 3 osobe. Mi smo se namestili na samom velikom kruznom centru-parku u strogom centru. 

Ono sto nam najvise smeta je temperatura vode. Zale nam se ljudi koje smo slucajno sreli a neki su se odlucili i da pobegnu. Voda nije hladna uporedjujuci je sa Olimpijskom regijom nego je led ledena, a obisli smo skoro sve okolne plaze i razlike u temperaturi vode su skoro nikakve. Peska jedva ima na svim plazama i svuda je neki zuti tucanik koji tako bode da je izuzetno neprijatno za hodanje bez papuca. 

Cene fante od 1.5l je 1.9e, magneti suveniri od 2,5 do 3,5,  pice od 10 - 15e, giros od 2,2 -2,5,  sladoled na kugle od 1 - 1,3e kugla, pice je malko skuplje u proseku 2,5 - 3e.

Ono sto je lepo su plazice, uvalice, boja mora skroz ok, cista voda bez ikakve trave, nema talasa skoro nikada, nema vetra, prelepa luka sa mnogo jedrilica i jahti, mnogo engleza,....

Nadam se da sam nekom bio od pomoci za info sa neke moje strane gledista. Sto se mene tice ovde vise nikada pogotovu ne sa malim detetom. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U Sivoti nema goriva.Moyda sutra popodne. Mi se vracamo prekosutra

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ono sto nam najvise smeta je temperatura vode. Zale nam se ljudi koje smo slucajno sreli a neki su se odlucili i da pobegnu. Voda nije hladna uporedjujuci je sa Olimpijskom regijom nego je led ledena, a obisli smo skoro sve okolne plaze i razlike u temperaturi vode su skoro nikakve. Peska jedva ima na svim plazama i svuda je neki zuti tucanik koji tako bode da je izuzetno neprijatno za hodanje bez papuca. 

Ako se želite okupati u "toplijoj" vodi onda jedino Karvuno,Agia Paraskevi i Arila kod Perdike.Za Arilu kažu da je odlična,pesak,topla voda,prateći sadržaji,bračni par u sobi do nas je sa detetom bio na ovoj plaži,provereno dobra :-)

Inače,ne bih nikako preporučila Sivotu za roditelje sa "sitnom"decom naročito sa onom koja tek treba da nauče da plivaju ili po prvi put ulaze u more jer sam gledala mnogo dece koja uz plač odbijaju da uđu u vodu jer nije topla.Možda sačekati da malo odrastu pa očvrsnu :-D
Izmenjeno (Tripco)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907233
    Ukupno poruka