renedekart

SKALA RAHONI

76 poruka u ovoj temi

Poštovani sadašnji i budući ljubitelji Tasosa, na ovom forumu je postojala sjajna tema "Tasos, ostrvo koje se voli". Sada ta tema više nema blage veze sa Tasosom. To sam zaključila iščitavši svih 3000 i kusur strana (od kojih najčešće "Dobro veče" i "Laku noć", da ne potežem priču o rasnim grlima, lipicanerima i sl.)

Htela bih da zamolim Mirarbi da uvodne komentare na toj temi jednostavno izbaci (zahvaljujući njenim uvodnim temama sam se i "navukla" i iščitala svih preko 3000 inkriminisanih strana), da bi smo mogli zaista da dobijmo neke kvalitetne informacije ubuduće.

30-og avgusta idem u Skalu Rachoni i obećavam da ću se javiti nakon dolaska sa svojim komentarima.

BTW, ako je neko bio tamo, bila bih zahvalna na savetima, sugestijama i sl.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Više puta smo otvarali diskusiju o tome treba li tema "Tasos - ostrvo koje se voli" da bude "kafić" (mesto za ćaskanje u forumskom žargonu), kako i stoji u podnaslovu, ili da se striktno bavi Tasosom, i zaključili da ljubitelji Tasosa ipak ne mogu svih 365 dana u godini, pa tako 5 godina unazad, da pišu samo o Tasosu, jer ostrvo, koliko god ga mi voleli i koliko god bilo veliko u našim srcima, realno nije baš toliko veliko i većina stvari koje je trebalo o njemu reći smo odavno rekli. Pored toga, da nema Tasoslija koji stalno "dežuraju" na toj glavnoj temi i druže se, ne bi imao ko tako brzo novim članovima da dâ odgovore na postavljena pitanja.

Zbog onih koji misle kao ti, koje ne zanima druženje sa Tasoslijama već isključivo informacije o Tasosu, a koji slabije koriste sjajan pretraživač koji postoji na ovom sajtu, otvorila sam posebnu temu i u nju prekopirala najvažnije tekstove i postavila linkove ka drugim korisnim temama. Ako do sada nisi pogledala sadržaj te teme, pozivam te da to uradiš.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mirarbi, zahvaljujem na odgovoru. Naravno da sam iščitala kompletan tekst i pogledala sve fotografije sa linka, što preporučujem i onima koji su upravo u dilemi "Kuda na letovanje". Upravo tvoji sadržajni opisi (dobro, bilo je tu i Nikane (Ane) i ostalih Tasoslija) su me i motivisili da ovog leta idemo na Tasos. Nego, jako se malo pisalo o zapadnoj obali. Mada sam koristila ptretraživač osim tvojih i Nikaknih pozitivnih komentara (i to mi je poslala kao privatnu poruku) uglavnom sam nailazila na komentare tipa: "veliki super market u blizini Skale Rahoni", ili "čuvena Pahis plaža u blizini Skale Rahoni", ili "plaža je kao od peska dunavca, mutna voda, puna trave, meni se nije ulazilo u tu vodu"... tako da sam postala ozbiljno skeptična i čak pala u iskušenje da otrčim do Perle i probam da zamenim rezervaciju. Samo sam htela da čujem neku noviju informaciju u vezi sa hotelom Rachoni beach i o plažama na zapadnoj strani ostrva, tako da, ako neko ima neki skorašnji komentar vezan za samo mesto, hotel ili agenciju (preko koje sam inače letovala par puta u Grčkoj i Turskoj i bila zadovoljna), napiše, bila bih zahvalna.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

OK. Odustali smo od Skale Rachoni i hotela Rachoni Beach i uplatili u istom terminu (od 30. avgusta do 09. septembra) apartman 10 u vili Efes garden u Limenasu. otićićemo jedan da i u Skalu Rachoni da vidimo šta vam se to nije dopalo.

Pozdrav Tasoslijama:neznam:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mirarbi, najlepše hvala. Zamenili smo za Limenas, Efes garden, preko iste agencije (uz 5% provizje), pošto će ići sa nama i ćerka sa dečkom (u naše vreme "momkom"). Sada, čitajući sveže komentare Deki r-4, a vezane za istočnu obalu Tasosa, žalim što nisam ostala dosledna odluci. U svakom slučaju, idemo ( između ostalog) i do Skale Rachoni da vidimo šta smo propustili..

Posle 12-tog septembra ću postaviti impresije (ili depresije, kakogod),

:turista:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam ovog leta malo bolje upoznala Skalu Rahoni i mogu da vam kažem da ima delova plaže na kojima nije gužva i koji su mi se svideli (mislim na deo u blizini hotela "Coral"; tu postoji bazen i kafić uz plažu, ima hlada, dobre muzike, a nema gužve;).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Setih se imena kafića uz plažu. Zove se "Blue lake" :).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Gledam ponude za Tasos i cini mi se da cena za Rachoni hotele nisu jake cene pa vas molim za iskrene utiske o plazi i ulasku vodu...

To nam je ipak bitnije od samog smestaja :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Treba mi mala pomoć...da li neko ima informacije o hotelu RACHONI RESORT u Skali Rachoni...hvala unapred

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav, Rachony Resort i Rachonuy Bay su dva dela istog hotela (staro i novo krilo)

Bili smo sa detetom od 5 godina, Gazdarica prica 'experanto' a interesantno da joj je sin Beogradski student, a tada je u kaficu radio jos jedan grk koji zna srpski. Hotel je mali, u pozadini hotela je samo 2 prodavnice i par restorana (megamarker je na 2 km)

Ima svoju plazu, lezaljke se nisu naplacivale, mada je bila 'borba' i zauzimanje peskirima rano ujutru. Ima cak i prirodni hlad velikog bora na samoj obali (dete mi se igralo u plicaku a u hladovini)

Imaju tus na plazi (10 metara od hotela, izmedju je bazen i parkic)

Klopa je bila OK, nista specijano, dorucak je svedski sto, u podne se biralo izmedju dve ponudjene vecere

Ove godine idemo ponovo, ali smo uplatili all-inclusive (toga nije bilo pre 3 godine u ponudi tada je bio samo PP)

Prvi put smo na Tasos isli autobusom, ali smo rentali kola 3 dana da obidjemo ostrvo - zena iz agencije je dosla na poziv sa recepcije i brzo smo sredili papire...

Sledeci put smo na Tasos isli svojim kolima, ali u Pahis beach koji je cca 2 km ispred, gledano iz Limenasa, ali to je druga prica)

Sobe su imale klimu, a novi deo i mini frizidere.

U samom hotelu nismo imali problema sa pcelama, sto je inace cest slucaj na Tasosu

Smatram da je lokacija idealna za odmor sa malim detetom ili ako se zeli odmor van guzve.

Za provod mora da se ide u Limenas

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li se u ovom mestu nalazi najveci I najopremljeniji market na ostrvu,ili je pak u Limenasu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U Skali Rahoni nalazi se veliki market "Laturis" na dva nivoa sa parkingom, a u Limenasu na skretanju za Makriamos poveći market iz lanca "Arvanitidis", takođe sa parkingom. Market u Skali Rahoni je veći od ovog u Limenasu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mirarbi,

Hvala za informaciju,takodje cu iskoristiti ovu temu da ti se zahvalim za sve sto cinis za nas koji prvi put idemo na Thassos,jer zahvaljujuci tvojim putopisima,fotografijama,savetima.....imam osecaj kao da treba da idem na mesto koje vec godinama posecujem.

Jos jedanput :thankyou:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vratili smo se sa Tasosa, bili smo u hotelu Rachony Beach (resort itd - izgleda da imaju 3 naziva za tri zgrade hotela)

Posto smo tamo bili pre 5 godina, plazu i okolinu smo poznavali. Tada smo bili u polupansionu, a sada 'all-inclusive'.

More i plaza su ostali isti (tus na plazi je sada prikacen na drvo :)

Sobe su pristojne, ciste sa klimom, friziderom (onim najmanjim) i televizorom, peskire i posteljinu menjaju na 3 dana, znaci sve standardno...

E sada kritike:

1. izmestili su recepciju da bi prosirili salu za rucavanje, ali natpis je ostao na sada pogresnim vratima

2. sala za rucavanje je puna muva i nista ne rade po tom pitanju

3. sala nema ni klimu ni veltilatore (vise neke zice sa plafona - valjda je tamo trebalo da budu?)

4. hrana je rudimentalna

5. all inclusive je za 8 (osam) pica dnevno: voda, gazirana voda, pepsi, sprajt (sve iz istog pistolja), sok od narandze i neki multi-fruti miks iz tetrapaka. Od alkohola tu su : ouzo, crno i belo vino (za nas nepitki), toceno zorbas pivo

Hrana:

Za razliku od proslog puta sva tri obroka su svedski sto (pre je vecera bila la-card tj izbor jednog od tri ponudjena jela i to se izjasnjavalo jos za doruckom)

E, sad dorucak:

- samo jedna vrsta hleba (belog) i to za sve obroke

- med svaki drugi dan za dorucak (tasos bese cuven po medu?0

- dve vrste pekmeza i margarin, kornflex, cokoladne pahujice, toplo mleko

- sok, kafa

- jaje (2x kajgana , 2 puta kuvano0 pa potom 1 x virslice

Rucak:

- pomfrit (13 od 14 dana)

- boranija, grasak, mesano ili pasulj (samo 2 puta)

- riba (uglavnom sardele na ulju)

- testenine (spagete sa paradajzom ili racicima ili mesom)

- pleskavice ili kuvano meso (kao za gulas)

vecera:

vidi pod 'rucak' + dinje ili lubenice, a ako zakasnis - narandze i jabuke

supa odnosno corba

e, da bio je i neki puding/koh nismo se ni usudili da probamo

jednom su bile neke punjene tikvice - zagorele odozdo

jednom je za veceru bila neka lazanja od spageta i nije bila losa

Obicno se ne zalimo na hranu, bili smo i u Pahis hotelu gde je dorucak jos jednostavniji, ali ovo je bio najjednolicniji izbor hrane koji smo videli u Grckoj. Nije bio problem da se nahranimo, mi i dete, ali kao sto rece jedna poznanica 'necu jesti jaja do Uskrsa'.

U sustini to je porodicni hotel, opustena attmosfera, gosti su uglavnom Srbi, Rumuni, Bugari...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Izgleda da smo se susreli negde na plazi... ;-) mi smo se vratili u ponedelljak vece i sve ovo sto si napisala je u potpunosti tacno...odavno nisam video vise muva u restoranu :-) Sto se tice samog hotela za porodice sa decom nije los, svidelo mi se to da ne moram stalno da vucem gomilu stvari na plazu i sa plaze vec iz hotela pravo u pesak. Mi smo imali sobu sa pogledom na more, na drugom spratu, desno gledano od plaze. Cak su nam dali i sobu sa kuhinjom iako smo mi uplatili superior, ali sam se razocarao sto su u trokrevetnoj sobi za treci lezaj ubacili obican poljski krevet na razvlacenje koji je skripao kao blesav...osim toga klima je bila prazna pa je duvao topao vazduh i nismo je ni palili. Nama su posteljinu i peskire zamenili na 5 dana. Sto se tice hrane mislim da je mnogo monotona ali ko bas nije probirljiv moze da se solidno najede... a i bio sam taj dan kad su tikvice zagorele, katastrofa...griz sam probao i moze da prodje a puding je smesan ;-). U svakom slucaju, mislim da kad bi se osoblje malo vise pozabavilo oko hotela bio bi to ekstra smestaj na plazi...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907233
    Ukupno poruka