Guest Gost_Petrovic

Parga - opšta tema

2192 poruke u ovoj temi

Lidija 22  vozić staje na šetalištu tik uz Krioneri plažu na samom početku. postoje dva vozića jedan radi ture oko grada u trajanju od 30 min ništa posebno karta za odrasle je 4 e za decu do 6 se neplaća, isti vozi pravi turu i do vodopada tamo i nazad je oko 3 sata karta za odrasle je 8 e za decu 6. Drugi vozić radi turu do Ali pašine tvrđave po istoj ceni kao i predhodni za vodopad , svi koji su bili kažu da nevredi truckanja pošto nema šta videti sem porušenih zidova, može se napraviti koja lepa fotka panorame ali me ni one nisu oduševile kad sam videla. Tvrđava  u Pargi je mnogo lepša po mom mišljenju. Pozdrav

Darconni ja sam pokušala još u januaru da uzmem apartman u vili Olive tree ali na žalost nije bilo ništa slobodno u terminu koji smo hteli. Ne znam kakva je konkretno ta vila ali sam upoznala neke mlađe parove koji su tu bili bez auta u vilama u okolini i nisu baš bili presretni jer je ipak dosta daleko od samog grada a i od plaže. Pošto ste kolima biće vam lako da se spustite do njihovog fudbalskog stadiona i parkirate se on vam je praktično oko 100m vadušnom linijom do Piso krioneri plaže a tu vam je i najbolji market. Odatle je lako peške sve obići.Ako baš volite da pešačite super:)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala Kell na ovoj informaciji.Video sam taj parking kod stadiona,to će onda biti najbolja opcija,pa dalje u šetnju. Na plaže Lihnos i Valtos se može doći autom,koliko sam video na google earth-u.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jedno pitanje, dolazim kolima u Pargu pa me interesuje da li ima u blizini Lidl ili neki sličan megamarket u koji mogu da svratim u dolasku i pokupujem neke stvari koje mi trebaju, da ne moram da vučem od kuće.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zemzem Nema ni jedan market u Pargi sve su to male radnje i sve nabavljaju i preprodaju robu iz marketa kod ulaza na Piso kioneri plazu koja je po meni  korektna sa cenama sta vise ima dosta stvari jeftinijih nego kod nas jedino nezanm za meso takve stvari nisam ni gledala. Primera radi  kila gaude i edemara 4.5 e, pakovanje nasecene sunkarice od 400 gr 2 e, litra mleka je od 85 centi do 1.8 e zavisi od proizvodjaca, hleb od 80 centi do 2.5, mi smo kupovali neki naseceni hleb ogromno pakovanje za 1,7 e, sladoled kutija 2 do 4 e, njihovi domaci sokovi tipa ledeni caj 2l je 1.8 e.  Sve sto je uvozno je dosta skupo recimo Nesti je skoro 3 e, nes kafa je jefinija ali nemaju ove 3 u 1 i sl, al zato imaju komplet super za plazu casa za muckanje +kafa+secer 36 centi :).

Darconni moze :)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jedno pitanje, dolazim kolima u Pargu pa me interesuje da li ima u blizini Lidl ili neki sličan megamarket u koji mogu da svratim u dolasku i pokupujem neke stvari koje mi trebaju, da ne moram da vučem od kuće.

Isti problem, koliko sam uspeo da saznam, nema lidl-a, ali ako vec ides kolima, usput je Janjina tamo imas Lidl veliki, ja planiram da svratim tamo pre dolaska u Pargu.

P.S. Radi od 8am pa gledaj da se uklopis!

Izmenjeno (traktor)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Izvini ali ne mogu da odolim a da ne pitam :)

Zasto uopste i ides u Lidl u dolasku. Zar ti onda nije jednostavnije da sve lepo pokupujes u Tempu ili Metrou pred polazak. Ovako posle predjenih skoro 1000km, umoran i zeljan da sto pre dodjes na odrediste gubis 2 sata u hipemarketu da bi kupovao ono sta si vec mogao da poneses. A na stranu sto cene nisu nista posebno povoljnije nego kod nas. Nesto jeste, nesto nije, u proseku dodjes na isto.

Izmenjeno (tsonga)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Krenuli smo u 14h iz Beograda po našem vremenu, a u Pargi bili u 7:30 po grčkom vremenu. Na granicama imali vrlo kratka zadržavanja. U povratku smo krenuli u 19:30h iz Parge po grčkom vremenu, a stigli u BG u 10:00h po našem vremenu.
Pauze su bile na svakih 2.5-3 sata op 20-30 minuta, bez one nenormalne pauze od sat vremena u motelu Džep u polasku, što me oduševilo :) U povratku su pravili pauzu od pola sata na tom mestu.

@Salamander, nažalost nisam gledala cene zabavnog parka na vodi na Valtos plaži, jedino sam zapamtila da je iznajmljivanje pedalina s toboganom 12 eur, a kanua 5 eur... verovatno na sat...

Sa kojom agencijom ste putovali prolazno vreme vam je ekstra i ciji bus je bio u pitanju. Ja sam maksimalno razocarana Aqua travelom, znam da se put busom ne moze porediti sa automobilo ali ipak .Sestra mi je isla kolima do Sivote za 11 sati sa pauzama nama je sa ovim dezorjentisanim busom trebalo 21.5 sat do NS nehumano i  grozno iskustvo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Lidija 22  vozić staje na šetalištu tik uz Krioneri plažu na samom početku. postoje dva vozića jedan radi ture oko grada u trajanju od 30 min ništa posebno karta za odrasle je 4 e za decu do 6 se neplaća, isti vozi pravi turu i do vodopada tamo i nazad je oko 3 sata karta za odrasle je 8 e za decu 6. 

Hvala!

Izmenjeno (Tripco)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

:D  @tripco da li ti mozda znas nesto o toj turi vozicem do vodopada???Mislim,ako je neko pisao na temi o tome,bar me usmeri,ja ne mogu da nadjem,a danas sam prvi put cula i za tu turu,pa sam se zainteresovala bas,bas...gde se nalazi vodopad i tako to?Prvi put Parga,pa mi znace bilo kakve informacije.Hvala!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nije ništa senzacionalno al  je slatko i prijatna je  vožnja kroz maslinjake. Vodopad se nalazi u šumi koja je locirana u podnožju brda gde se nalazi Ali pašina tvrđava.  Voz staje uz vodenicu koja je smeštena na malenoj planinskoj reci tu vas vodič uvodi u vodenicu i pokatuje kako se nekada pravilo brašno, pored vodenice je mini mini muzej u kome ima oko 15 stvari koje nisu naročito interesantne jer ko ima nekog na selu ili mu tata posećuje čuvenu najlon pijacu te stvari može videti i kod kuće ;). Pored muzeja je ušuškan kafić a od kafića  peške kroz šumu puteljkom stiže se posle 200-300 m do vodopada i to je to.

IMG_1596.JPG

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na ovakvom detaljnom odgovoru.Sada mi je sve jasnije.:yesss:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I u Igumenici postoji Lidl. U nekom mom ranijem postu sam detaljno opisala put do njega... A što se kupovine grčkih proizvoda tiče, mi svake godine jedva čekamo da kupimo njihove ( inostrane ) salame, konzerviranu šunku, Deltino mleko (kao nekad davno naš Imlek), jogurt, itd. Mala promena u ukusima dobro dođe :) ali naravno, svako ima svoje zašto.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Izvini ali ne mogu da odolim a da ne pitam :)

Zasto uopste i ides u Lidl u dolasku. Zar ti onda nije jednostavnije da sve lepo pokupujes u Tempu ili Metrou pred polazak. Ovako posle predjenih skoro 1000km, umoran i zeljan da sto pre dodjes na odrediste gubis 2 sata u hipemarketu da bi kupovao ono sta si vec mogao da poneses. A na stranu sto cene nisu nista posebno povoljnije nego kod nas. Nesto jeste, nesto nije, u proseku dodjes na isto.

Prošle godine smo bili na Lefkadi i Lidl nam je bio na 5 min kolima. Svideo mi se njihov asortiman pa za promenu ovo leto ne bih vukao ništa iz Zemuna već sam mislio ako poranim sa dolaskom da svratim do Lidla i pokupujem neke stvari koje mi se svide. Dobio sam neku info, verovatno pogrešnu, da u Sivoti ima Lidl. Planirali smo ionako odlazak do Sivote pa rekoh da iskoristim to i skoknem do Lidla. Ovako se sad sve menja.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

evo, da se javim iz parge. Stigoh juce. Moram da kazem da parga nije ni nalik onome sto sam ovde citala. More je ledeno. Prelepo je, ali ledeno, kosti se smrzavaju... Ulicice nisu prelepe, nego uske u strme jako, svi voze skutere i kola na sve strane, ne moze da se prodje. Mucenje je da se ide do valtosa, dusa mi ispadne dok se popnem uz one stepenice. Vila diamanto je ok u sustini, ima sve sto je potrebno za boravak. Skromno, ali ok. Cene su jako visoke, sve je preskupo. Toliko od mene

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi takođe putujemo u Pargu u vilu Olive tree preko Sabre od 11.07.2015. Jel može mali opis vile, kakvi su vaši utisci,jel su daleko centar i plaže? Idemo autom,ali ne bih baš da se zavlačim u sam grad,ako nije problem pešice u šetnju. Autom ćemo svakako obići Lefkadu i Sivotu,bar tako planiramo. Pozdrav, Darko

<iframe src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m24!1m12!1m3!1d3237.163680954333!2d20.40787708696502!3d39.28439430509902!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!4m9!3e6!4m3!3m2!1d39.285860799999995!2d20.4136846!4m3!3m2!1d39.2833822!2d20.4046146!5e1!3m2!1ssr!2srs!4v1435703180321" width="600" height="450" frameborder="0" style="border:0" allowfullscreen></iframe>

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907220
    Ukupno poruka