Guest Gost_Petrovic

Parga - opšta tema

2192 poruke u ovoj temi

Ima iz pristanista taxi brodici, 3e po osobi, uglavnom su to brodici koji prevoze do Valtos plaze, dogovorite se kad da dodju po vas,nema nikakvih problema :-) 

Kome je Piso Krioneri prvi pik od plaza, vila Janis za svaku preporuku, 70 m do plaze 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
Pre 3 sata, slavica7 je rekao/la:

Mene isto zanima da li ima neki prevoz od pristaništa ili bilo odakle do ostrvca. Već sto puta je postavljano ovo pitanje i uvek je bio odgovor tipa "ne znam, ali nema potrebe, može da se prepliva, prepešači." Ali mene ne zanima nikakvo plivanje i pešačenje, prenošenje telefona i stvari u najlon kesi i šetanje po ostrvu u kupaćem i papučama. Molim vas, ponavljam pitanje, ako iko zna: postoji li način da se plati i preveze do ostrvca i nazad. U maju idem u Pargu i ako se do tada ne nađe odgovor na ovo pitanje, lično ću da proverim i postavim ovde odgovor za druge slične meni...

Postoji nacin da se camcem dođe od pristanista do ostrva.Ima dosta privatnih camaca,dogovorite se-cena i vreme odlaska i povratka i sve je ok.Postoji i kiosk na pristanistu,upravo za individualne ture.

Ja sam takodje bila u maju,druga polovina,sve to funkciinise,bez brige.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

More pored pristaništa na ostrvu je jako plitko pa sumnjam da tu može da pristane bilo koji od čamaca koji voze na okolne plaže, bar ih ja nisam videla. Samo ostrvo je minijaturno i na njemu nema ničeg posebnog što bi bilo koga zadržalo duže od pola sata. Crkvica i ostaci tvrđave. Nema mesta za kupanje a i prilaz je zaista jednostavan sa Krioneri plaže, pa iz tog razloga ljudi i nisu zainteresovani za duži boravak na njemu. E sad, ako neko recimo želi da slika Pargu iz ove perspektive, a odavde je pogled na grad zaista najlepši, ima razlog da ostane duže. U tom slučaju može da se doveze nekim od onih ribarskih čamaca. Prošle godine sam videla da ti mali čamci, u koje ne može da stane više od četvoro ljudi, voze svatove u crkvu na venčanje.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

To su privatni camci lokalaca koji idu po ribu za restorane..Ne rade sa turistima..Pitala sam kad sam bila... Svatovi su bili cesto kad sam ja bila..Uglavnom krecu sa Valtos plaze camcima...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mnogo hvala svima na odgovorima. Evo, Lila je pogodila, htela sam da obiđem ostrvce malo detaljnije i da slikam Pargu iz te perspektive, bila sam dva puta u Pargi i to mi je ostala neostvarena želja. Viđala sam i svadbe, viđala sam i brodiće kojim su odvozili i vraćali svatove, ali nisam videla nikog da je individualno odlazio nekim prevozom, mada je bilo ovih mlađih, jačih i hrabrijih od mene koji su preplivavali. Dakle, ima nade i za mene :) hvala još jednom svima na odgovorima :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

odgovor za Kleu.Prosle godine jula meseca sam letovao u Pargi i izmedju ostalog sam isao i do ostrvceta sa suprugom koja je neplivac.Pre polaska za Pargu sam kupio mali camac na naduvavanje za dve osobe nekih pedesetak evra pouzecem u Srbiji ,ukrcali se u taj mali camac i lepo preveslao do ostrvceta i nazad.Ako idete kolima to vam je jedno od resenja .Pozdrav i lep odmor .

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 4 sata, pargos je rekao/la:

odgovor za Kleu.Prosle godine jula meseca sam letovao u Pargi i izmedju ostalog sam isao i do ostrvceta sa suprugom koja je neplivac.Pre polaska za Pargu sam kupio mali camac na naduvavanje za dve osobe nekih pedesetak evra pouzecem u Srbiji ,ukrcali se u taj mali camac i lepo preveslao do ostrvceta i nazad.Ako idete kolima to vam je jedno od resenja .Pozdrav i lep odmor .

pargos

Odlican predlog....super ste se setili. Ja veoma volim Pargu,dobar sam plivac i put do ostrvca preplivam ili prepesacim,ali za neki naredni period predlog uzimam u obzir.

Pozdrav......! :thankyou2:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 3/21/2017 at 14:12, SimbadNS je rekao/la:

Pozdrav,

Treba mi savet.
Planiram ove godine sa porodicom u Pargu ili okolinu to zavisi od vaseg odgovora :D
Prosle godine sam bio na jedrenju i obisao uzduz i popreko Paxos, Antipaxos, Sivotu..spavao u najlepsim uvalama, uzivao trecu godinu za redom na Jonskom moru,bio na Lefkadi, Kefaloniji...Pargu obisao nisam. Bili smo, uplovili sa jedrilicom, videli je sa mora, i otisli dalje.
E sad, ove godine zelim da je vidim i sa kopna, da obidjem deo od Parge do Lefkade kolima, prema Sivoti ne bi isao jer mi se nije preterano dopala, kao mesto..ostrvca oko je da, i okolina ali samo mesto ne.
Ono sto me zanima je, gde se smestiti, ono sto je zelja mojih saputnika ( supruge i sina od 11 god ) je da budemo smesteni u nekom ili na mirnijem "mestu" a da nam civilizacija bude na kilometar dva. Da li sem smestaja na Valtos plazi ima jos neka preporuka, i koja? Takodje, pozeljno bi bilo da smestaj ima i bazen ako je moguce ako ne ok...
I jos jedno pitanje da li je voda hladna u avgustu, dosta njih se zalilo kako je sve divno i krasno ali je voda ledena?

Hvala,

Vila "Oliva". Sjajna,sa bazenom,sa malo soba (bez guzve) ,van gradske vreve a opet ne predaleko. Nalazi se napocetku maslinjaka koji vodi do Lihnos plaze. Mi smo isli nekoliko puta .

Za sve one koji se dvoume ima li prevoza do ostrvceta preko puta Krioneri plaze: NEMA !!!
Da ne ponavljam da se lako moze do njega ali i da na njemu nema nista posebnog.
Camac na naduvavanje,dusek ili plivanje. To su opcije.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je istina da je u Pargi voda hladna? Planirali smo da idemo krajem juna? Možda nije baš pametno?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
pre sat vremena, zalutao je rekao/la:

Da li je istina da je u Pargi voda hladna? Planirali smo da idemo krajem juna? Možda nije baš pametno?

@zalutao
Nema pravila ,veruj mi.
Voda je najcesce uvek hladna na Piso Krioneri plazi dok je na ostalim to zaista promenjivo.
Poslednji put kada smo mi bili u Pargi,bilo je dana kada je voda na Krioneri plazi bila ekstra topla a na Valtosu hladnija. Dva dana kasnije je bilo obrnuto. U to vreme smo 4 puta isli i do Lihnos plaze i uvek je voda bila iste,prijatne temperature.
Ono sto je bitno znati ,jeste da ne mozete da ocekujete toplu vodu u jonskom moru kao na Egeju ali je ogromna razlika i u lepoti .

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 8 sati, zalutao je rekao/la:

Pa,mislim da nije.

Mi kada smo bili,bio je Avgust.Prvih 7 dana voda je bila  topla.Uvece se razduvao neki vetar,duvao bas dobro celu noc.

Sutradan, a I narednih 3 dana voda je bila led ledena.Stvarno je bilo neprijatno za kupanje,a i ko je usao samo na kratko.

Pa sad kako Vi odlucite,nama je tako bilo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cao , idem u Pargu 30jun kolima pa me interesuje ima li blizu parge pumpa sa plinom i koliko daleko

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 15 sat, zalutao je rekao/la:

Tesko da voda krajem juna moze da bude topla u Pargi. To je pocetak leta kada se voda nije dovoljno zagrejala a nama je i u avgustu bila hladnija u odnosu na Egejsko more.

Izmenjeno (teax)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 11 sati, teax je rekao/la:

Tesko da voda krajem juna moze da bude topla u Pargi. To je pocetak leta kada se voda nije dovoljno zagrejala a nama je i u avgustu bila hladnija u odnosu na Jonsko more.

"U odnosu na Jonsko more...", pa to je Jonsko more,koje je divno, nije topla bara, vec pravo slano, osvezavajuce more...Kome ne prija, tu je i Egejsko, Sredozemno, a sve u Grckoj. Meni izizetno odgovara osvezenje nakon suncanja, a ne kvasenje toplom vodom. To donosi Jonsko more.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Greska,ispravila sam :)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907220
    Ukupno poruka