borivoje

Moldavija

41 poruka u ovoj temi

Nisu vam savjeti baš na mjestu. ?

Kao prvo, dionicu Banja Luka-Orhei (nekih 50-ak km od Kišinjeva) sam odvezao bar deset puta, od toga šest preko Kladova. Potrebno mi je oko 22 sata vožnje, a distanca je oko 1450 km.

Daleko od toga da su putevi u Moldaviji savršeni, ali glavni putevi su u pristojnom stanju.

Kao drugo, viza nije potrebna već nekih 2-3 godine.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pre par dana sam bio na klik od kupovine karata za Moldaviju, glavni grad, preko Beča.

Ali u zadnjem trenutku video da na sajtu mupa piše da često odbijaju ukazak - valjda srpskim državljanima.

Ne znam šta da radim... Da li da ipak kupim karte i nadam se dobrom, kao i uvek, ili da odustanem.

A baš isplanirao fino Moldavija pa onda u Rumuniju i posetim manastire ...

Iskreno, ne znam gde drugo da putujem za 1 maj kada imam 20 dana odmora.

Od Alžira odustao, ne cima mi se oko papira - isto i za UK.

Liban mi uvek zanimljiv, ali opet mi situacija nije baš...

Dodatno bio entuzijasta da će doći do prekida rata u Ukrajni, ali posle onog od pre 2 dana... A verujem da je odbijanje ulaska u Moldaviju povezano sa Ukrajinom i verovatno nekima koji idu na ratište da se bore da li za Ukrajnu ili Rusiju.

Ah... Slatke muke

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Е, разумем те ....

Пре неки дан сам разговарала са нашим мировњаком, који се вратио у септембру. Скоро је контактирао пријатеље. Очекује се да ће све бити ок. 

Прошле недеље је била снежна олуја, море ће бити хладњикаво кад почне топљење снега. Либан је прелеп око 1. маја.

Ето, не знам где ћу за 1. мај, али знам где ћу у априлу :D

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Е, разумем те ....

Пре неки дан сам разговарала са нашим мировњаком, који се вратио у септембру. Скоро је контактирао пријатеље. Очекује се да ће све бити ок. 

Прошле недеље је била снежна олуја, море ће бити хладњикаво кад почне топљење снега. Либан је прелеп око 1. маја.

Ето, не знам где ћу за 1. мај, али знам где ћу у априлу :D

Ne kapiram gde će sve biti ok? U Ukrajini ili Libanu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U Ukrajini jos uvek nema mirovnjaka.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U Ukrajini jos uvek nema mirovnjaka.

Mirovni sporazum je opet kao na vidiku za Ukrajinu, pa ajd da se nadam da će do maja da bude sve ok, te da ne brinem za Moldaviju.

Ostaviću još mesec i po, pa ako ni do 2 nedelje pred put izgledi mi ne izgledaju okej, mislim da znam gde ću da idem, a ne treba mi nikakvo planiranje unapred, tj kupovina karata i slično.

Bio isti put 2017, ali mi nažalost sa tog puta nisu ostale fotke jer mi se laptop sjebao i njih nisam mogao da povratim, pa eto da se podsetim i odem opet da fotkam.

Lep mi put bio, pa što da ne.

Inače naravno čitao komentare na forumima, trip advisor i sl za Moldaviju i svi su u fazonu da je lepo, jeftino i da niko nema nikakvih problema.

Samo pročitao da nekog iz Indije nisu hteli da puste.

Inače pošto nisam kupio povratnu kartu, mislim da možda je lažiram. U fotošopu svakako mogu da promenim par podataka, ištampam i da sve izgleda okej.

Ne verujem da toliko studiozno zagledaju sve papire. Eto to mi sad palo na pamet.

;-)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako ides, uzmi povratnu kartu, bukvalno sve odstapmaj, smestaj, rezervisi nekoliko tura i odstampaj i to, pa posle otkazi. Istackaj mesta koja ces da obilazis i nikako nemoj da pominjes da ces ici u Transnistriju

Srbija se nalazi na crnoj listi, pa moras imati valjan razlog za ulazak

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U Transnistriju i nisam imao nameru da idem. Samo glavni grad i neka 4 manastira.

Počeo sam već da gledam alternative umesto Moldavije. Nisam još skroz odlučio da ne idem. Negde sam na pola pola. Ali sve zavisi i od situacije u Ukrajini, a možda sad i Rumunija. 

Generalno u mnogo zemalja ima nekih sranja. A meni baš te sad zanimljive haha

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Phillippe da ti "stanem na vagu" da prevagne?

Na primer nama je bilo zanimljivo i drugačije u Bergenu u Norveškoj. Ima puno toga da se vidi, a i uspeli smo da se ubacimo u jedan manji brod koji je išao i u ribarenje pa smo plovili malčice i fjordovima. Snaći ćeš se ti! 

Izvinjavam se što sam skrenula sa teme. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na podršci

:)

Iskreno, kada i ja sam sa sobom se zakačim, znam da ja zaista nemam neku veliku želju da idem tamo, kao na primer sa Libanom i Alžirom. Više da dodam još jednu zemlju i vidim eto nešto gde ne idu mnogi... 

Da li bih bio razočaran ako ne odem - ne. Da li bi pa bio nešto mnogo srećan ako odem - ne.

Tako da, videću kako ću se osećati povodom svega za mesec i nešto.

Iz hotela koji rezervisao još uvek mi nisu odgovorili...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Postavljeno (izmenjeno)

Pozdrav iz Kišinjeva! : - )

Dakle, znate da bar 3 meseca pre planiranog puta kupio avio kartu ali sam zaista prelomio tek pre 10 dana, tj 7 pred polazak na put.

Ne znam zašto sam toliko strahovao od mogućeg vraćanja sa granice i ko zna čega. Pasošku kontrolu i ceo taj proces završio za 2 min otprilike. 

Nisu me ništa pitali, a ja izštampao sve rezervacije u Moldovi i Rumuniji i Austriji, karte i sl.

Kišinjev

Nisam imao očekivanja, ali svi moji utisci su pozitivni. Grad je pun parkova i zelenila, a parkovi su sređeni, čisti, lepe klupe i sl. Definitivno lepši nego u Beogradu.

Istina nema mnogo šta da se vidi, ali jedan dan ispunjen posetama i drugi da se više uživa, manje juri su dovoljni.

Prevoz je čest i jeftin i lak za kapirati gde ići - 6 leja. 1€ je 20 leja. Generalno cene malo manje kod nas, ali dejtovi koje imao i kad spominjali pare, uglavnom plate su oko 1000€!

Ima epitet najsiromašnije zemlje u Evropi i najmanje turista, ali meni apsolutno ništa ne deluje siromašno. Čak, svi automobili su neki nabudženi. Isto, ni ljudi mi ne deluju siromašno, a nema ni prosjaka - def u Bg-u više.

Muzej umetnosti je dobar i zgrada je lepa i unutra i spolja. Ima dosta crkava i U nedelju/juče su bile pune. Muzej istorije đi nije bio zanimljiv jer ne volim taj sovjetski i komunistički vajb.

Generalno grad me pomalo podseća na Tiranu, bar onu koje se sećam od pre 8 godina. Ali ovde svuda imate drveće, čak predgrađa koja video u prolazu, kao da sve između šuma rađeno - ali ne mislim u negativnom smislu.

Sve u svemu, eto neki kratki pregled. Od mene preporuka! Fin i prijatan grad, pun mladih ljudi, svi su fini šta god da pitao. Neki ne znaju engleski, ali sve prolazilo ok.

Malo imao sećanja na Jerevan jer i tamo, kao i ovde, svi piju neke kafe i sokove i sl za poneti.

P.S. Ne mogu da vetujem, evo napisao ovo, otišao na google search i prva vest ispod!!!! Srpskim turistima zabranjen ulazak u Moldovu! Država nas prepoznala kao neprijatelje!!!

Hahaha

FB_IMG_1746455858921.jpg

FB_IMG_1746455872968.jpg

FB_IMG_1746455884933.jpg

FB_IMG_1746455889469.jpg

FB_IMG_1746455898864.jpg

Izmenjeno (Phillippe)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27043
    Ukupno tema
    906194
    Ukupno poruka