igor.jankovic

Samostalno trazenje smestaja na Lefkadi

1856 poruka u ovoj temi

Pozdrav! Da li je prosle godine neko bio smesten na samoj Katizmi, Libre, Sunset ili Theocharis Bros? Ja sam kontaktirala svo troje, Libre mi je odgovorio sa ponudom 65 eur/dan studio za 2 osobe kraj avgusta i prva nedelja septembra... E sad, pitam zato za proslu godinu, da li je neko bio, da li vredi platiti tu cenu smestaja za septembar?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ima članova  foruma koji su bili u  pomenutim smeštajima, i pisali su o tome ovde, samo malo pretraži. Ja nisam bila tu smeštena, ali sam bila na Katizmi više puta i mogu da ti kažem sledeće - spolja gledano, Teocharis je najskromniji, stvarno ne deluje primamljivo bez obzira na blizinu plaže. Sunset i njegov prvi komšija Sirios su fini smeštaji (naši poznanici su bili u Sunset-u sad u julu za 80 evra dvokrevetni studio, i bili su zadovoljni). Po mom mišljenju, mana je što sunce prži u terase sve do zalaska, nema tende. Pogled je fantastičan, ali je vrućina. Nama su za Sunset 2014 godine u poslednjoj nedelji avgusta tražili 80 evra za trokrevetni studio,i dok smo se premišljali, prodao se...Meni tu najprivlačnije izgleda Libre, malo je izdvojen (na suprotnoj strani plaže u odnosu na Teocharis). Cene u septembru se prepolove u odnosu na avgust. A da li vredi...naravno da možeš da prođeš više nego upola jeftinije ako si bar pola kilometra udaljena od plaže i imaš pogled na komšijski paradajz ili magistralu. Zavisi koji su tvoji prioriteti i finansijske mogućnosti. A ako se smestiš na Katizmi, baci po koji pogled sa terase i u moje ime:cvetic:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Iscitala ja temu, i videla i pozitivna i negativna iskustva, ali rekoh mozda je neko bio prosle godine smesten, da mi kaze u kakvom su stanju sobe, studiji i sl... I da li je 65 eur/noc za dvokrevetni studio koliko Libre trazi za period 25. avgust - 6. septembar ok cena...  Kontaktirala i Sunset i Theocharis, Sunset jos ne odgovara a Theocharis mi je rekao da se javim pocetkom januara jer jos nisu formirane cene za 2016...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

sunset - iskrene preporuke... Jedini smestaj koji je bukvalno na jednoj od onih prelepih plaza na Lefkadi. Sve sto ti je potrebno imas tu, bukvalno novi apartmani. Ja sam pretprosle god 1. Avgusta platio dvokrevetni 60e... Vredelo je

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je neko bio u vili Axilleas u Vasilikiju?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Prošle godine sam bio smješten u Kastro Maistro i toplo preporučujem ovaj smještaj. Trokrevetni studio smo plaćali 50 € u drugoj polovini jula.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav svima,

isčitala sam ovu temu ali nekako nisem našla pravih odgovora na moje pitanje.

Znači ove godine želimo posjetiti Lefkadu. Iz ovog foruma sam naučila, da je svaki kutak otoka vredno istražiti a posebno zapadnu obalu. Pošto nas ima 6 trebamo najmanje dve sobe sa 5 kreveta, normalnu kuhinju i nadkrivenu terasu sa velikim stolom. Naše navike određuju smeštaj. Prepodne idemo na plažu za koji sat ili dva tako da se deca dobro iskupaju zato je neophodno da je smeštaj "na plaži". Posle lakok ručka odlazimo i istražujemo prirodu, sela, istoriju, muzeje... znači nismo familija tipa roštiljanje na plaži. Kad se uveče vratimo još po koji pljusk u more.

E sad trebam vašu pomoć, da li neko od vas zna za koji smeštaj na zapadnoj strani, kuča ili vila koja je baš pored mora a da nočenje nije 150+ eura? Zbog vetra bi isključila Vasiliki i Ag.Ionanis. Ako nema bazen još bolje, tako ne trebam brinuti zbog mališana.

na Airbnb našla sam neku malu kučicu na Kamini plaži. Da li vam je poznata ta plaža, jel i tu ima vetra?

svima hvala za pomoć u napred.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bas pored mora jedino Agios Nikitas ili smestaj na Katizmi.

Moja preporuka je da sajtove gledate cisto informativno a da za rezervaciju kontaktirate vlasnike direktno jer izbegavate razne provizije a dobijate mogucnost i da se cenjkate (normalno kod Grka).

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Stevang

hvala na odgovoru i savetu

 

puno pozdrava

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Decko i ja ove godine prvi put idemo u samostalnoj reziji na letovanje, na Lefkadu, i za sada se dvoumimo oko smestaja u Ag. Nikitasu i Ag. Ioannisu. Za nijansu smo naklonjeniji Ioannisu zbog blizine glavnog grada da bismo uvece mogli da prosetamo itd. Neophodno nam je da u smestaju imamo kuhinju i wifi, pored toga i obezbedjen parking (sto u Nikitasu tesko nalazimo). Bazen je takodje prednost, ali nije nam toliko vazan. Za sada smo dobili ponudu od Villagio Maistro, 50e za deluxe studio u periodu od 29.08., uz 100% depozit. Nismo bas iskusni u cenjkanju, pa ne znamo da li da pokusamo da spustimo malo ili je i ovo korektna cena? Kontaktirali smo jos par vila, ali jos uvek nema odgovora. Ukoliko imate neki predlog ili iskustvo sa vilama koje imaju ono sto nam odgovara bas bi nam dobro doslo! Veoma smo zainteresovani i za vilu Elia, od koje ocekujemo odgovor, pa ako neko ima iskustva sa njom, javite!

Hvala unapred i veliki pozdrav!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ovako stoje stvari. Ag. Nikitas je na zapadnoj strani ostrva, tamo gde su sve one lepe plaže. Otprilike na polovini zapadne strane.

Ag. Ioannis je blizu Lefkasa, dok je plaža kod Ioannisa, tako da kažem "obična" (krupan kamen, dug ulaz, paziti na ježeve, trava, vetrovito).

E sad, ako hoćete da pešačite onda imate do centra Lefkasa par km. Verujem da ćete ići kolima do grada bilo gde da ste na ove dve lokacije jer je daleko, one uličice su mračne i lako ćete se izgubiti ako ste prvi put tamo.

Ako ste smešteni u Nikitasu onda ćete manje putovati do plaža, a više do Lefkasa. Ako ste u Ioannisu onda ćete manje putovati do Lefkasa, ali više do plaža. Putovanja na Lefkadi su neizbežna.

Obrni okreni, moj savet je Nikitas. Pre svega zbog lepše okoline, lepših plaža oko samog mesta i dobre tačke za obilazak cele zapadne obale. Mi smo 80% vremena provodili na plaži Pefkulia - to je ona prva kada se spušta s brda prema Nikitasu. Prve godine smo obilazili sve na zapadnoj i istočnoj strani, ali druge i treće skoro uvek smo bili na ovoj plaži. Znaš ono, "bejah, videh, našoh". :) Pefkulia ima sve ono što krasi plaže na Lefkadi. Ako hoćete da malo pešačite, preko brda vam je Milos. Može i brodićem. Kathisma je na par km. Nikitas jeste malo mesto, ali je simpatično.

Što se tiče cena u tom periodu, mogu da kažem da smo mi plaćali sobu 30€ (bez bazena - koji će nam?), ali posle 1.9. Šta znači "deluxe" ovde? Obično svi smeštaji sve imaju +/- bazen, to je uglavnom jedina razlika, pa vas verovatno hvataju na reklamu. Villagio Maistro je pored Villa Verde Fenia gde smo sva tri puta bili. Po mom skromnom mišljenju mislim da potražite smeštaj za 30€ (ZA SOBU, ne osobu) ako vam bazen ne znači 20€ dnevno.

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi za ovo leto gledamo vilu Timoklia I brine nas blizina magistrale. Da li neko moze da napise koliko je to prometno, bucno I da li smeta? Cini mi se da nije puno ljudi bilo bas u ovoj vili, ali I slicno iskustvo, ako je neko bio smesten u kuci koja je uz put bi nam znacilo.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bio sam u Timoklii, ali ne u apartmanu koji je neposredno uz put. I bio sam u septembru kada nema previse saobracaja. Kuca je na samoj krivini, tako da tu automobili sporije prolaze. Mi smo bili u gornjim apartmanima i veoma je tiho. Kako je u sezoni i u apartmanu skroz do ulice ne znam ali sumnjam da je posebno bucno. U svakom slucaju smestaj je za svaku preporuku, idealna lokacija i zaista kvalitetni apartmani

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala za informaciju. Mi bismo bili u donjim apratmanima/studijima u junu, nadam se da ni tada nisu velike guzve, ili makar da je nocu podnosljivo za spavanje.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nocu nema zive duse, nije to prometno mesto uopste, nemojte da razmisljate... Ja da idem ponovo na lefkadu Timoklia bi mi bio prvi izbor, sve je odlicno...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26984
    Ukupno tema
    905137
    Ukupno poruka