kapetan-suncani

Kupovina u Kušadasiju

183 poruke u ovoj temi

OK, dragi expertu za Tursku,

ove godine najverovatnije putujem u Kusadsi na letovanje, pa me zanim gde mogu da kupim dobru koznu jaknu, a ipak da prodjem jeftinije? Bila bih ti jako zahvalna! Ovo je za mene jako bitna informacija. Jos jednom, hvala unapred! :D:) :lol:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ako zelis da kupis koznu jaknu u Kusadsiju, kupi je u centru, nemoj kupovati po soping turama koje organizuju agencije, jer tamo naplacuju extra proviziju. Moje misljenje je, npr. da postoji dobra radnja u centru, blizu Burger King fast food-a, zove se LISA, tu se prodaje nakit i koza, tu mozes naci dosta jeftinije i kvalitetno.

Turski expert za putovanja, pitajte samo mene!!

Pozdrav! :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Koliko god da vas ima, evo moje preporuke za aleksys- u centru, butik Bizon i trazi Muzafera. To je vlasnik. Cenkaj se.

Ja sam super prosla.

Izmenjeno (buci)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala, buci, poslusacu te! Izvesticu te kako sam prosla kada se budem vratila... Hvala jos jednom! :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nema na cemu. Jos nesto, ako hoces da pazaris na pr. koznu tasnu ili kajis ili vec, a Muzafer u butiku nema, pitaj ga da ti preporuci butik. Kada njegov kolega cuje da te je on poslao dace ti jeftinije (to se meni desilo) Inace, na forumu je vec bilo reci, ali ponovicu, ne kupujte u fabrici koze (Argus organizovano vodi) vec u centru po radnjama, buticima...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala najiskrenije na pomoci.... Putovala sam dosta po Turskoj, ali nisam bila u Kusadasiju do sada, moram da priznam... nekako sam bezala od tog mesta, cula sam da je tamo najlosije u Turskoj... ali ipak, resila sam ove godine da odem... a kada vec idem, zelim i da iskoristim priliku da kupim nesto, jer sam cula da je tamo najjeftinije za soping... Hvala, sve ovo cu imati u vidu... :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na nekom tursko-engleskom forumu pročitao sam da u blizini Kusadasija u gradu Soke(verovatno pored grada) ima tzv, "Soke factory outlets" kompleks,sa outletima Adidasa,Quick SIlvera... I koš mnogih poznatih brendova...

Vidim da u tom komleksu ima i Starbucks,Mc Donalds i još mnogo restorana!

Zanima me da li vredi ići tamo u šoping?

Da li je neko bio?

Pročitao sam da se do grada Soke ide dolmušom iz Kušadasija,i da se tamo hvata drugi dolmuš do tog outlket centra! Jel izvodljiv ovaj način putovanja do tamo?

Na ovom forumu jedino sam ovo našao,ali nema baš detalja:

Nisam primetio da je neko pomenuo Soke, malo mesto na 30-ak km od Kušadasija gde se nalaze tri reda outlet prodavnica većina svetskih firmi i gde za relativno male pare možete kupiti extra kvalitetne proizvode vrhunskih svetskih firma. Mi smu tu izgubili ceo jedan dan ali smo i pazarili većinu proizvoda tako da nam je bilo i krivo što smo pre toga već nešto pazarili na vašarištu.

Evo i sličice:

sokeshops.jpg

Izmenjeno (Roli)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vredi otici, i te kako :bez-zuba: Ja sam tamo bio pre 5-6 godina kada nije bilo toliko outleta, i napazarili smo super stvari za smesne pare. Tada su Benetton majice kostale oko 5 eura, duksevi oko 10-15 eura, kosulje 7-15 eura. Ma, smejurija od cena. Ne znam da li je u poslednje vreme poskupelo, a ni kako se dolmusima stize do Soke jer je nas agencija vodila.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Agencija? Pa nisam čuo da je iko pominjao agencijsku turu do tamo! Valjda bude nešto! Haval u svakom slučaju! :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo proveli nekih 45 min po povratku sa izleta do jezera Bafa, sada vec davne 1999.godine.

Taman toliko vredi da se ostane. A sam gradic Soke, jad i beda, slika i prilika prave Turske (ostali su mi u secanju isuseni kanali kojima je mozda nekada i proticala nekakava recica koji su puni prljavstine a nalaze se u samom centru mesta). Cim se malo izmaknes iz tih poznatijih turistickih centara, sve sto sam video je manje vise takvo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sada sam dobio odgovor na jednom stranom forumu!

Po tom objašnjenju,hvataš dolmuš do Soke-a,pa onda od Soke-a do tih outletova! Ali pošto nisu sve prodavnice na gomili,moraš još jedan dolmuš do outleta Adidasa,Nike-a i sličnih,koji su malo izdvojeni! :( Kažu da postoji i mogućnost agencijske posete istom,za 10€! Mislim da vredi! :)

Jel ste viđali da agencije rade tu turu prošle,pretprošle godine?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam tada u Tursku isao preko Argus tursa, i oni su imali tzv. info izlet koji je bio ukljucen u cenu, a podrazumevao je mini krstarenje i razgledanje Kusadasija sa mora, posetu tim outletima i fabrici koze. Ne znam da li jos uvek praktikuju taj info izlet, ali verujem da ce svaki vodic ili predstavnik agencije umeti da ti objasni kako da stignes do tamo dolmusima.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nama je vodič iz Argusa rekao da obavezno svratimo i mi smo ga poslušali. Naravno da se nismo pokajali. Kao što već napisah, dolmoši voze do Sokea (do kraja), a onda par metara odatle (na semaforu) staje drugi dolmoš koji vozi do outlet prodavnica (poslednja stanica, Byrlik..... piše na dolmošu). Ma nije problem, Turci su jako ljubazni, jedan nas je čak odveo do stanice i napisao nam kojeg dolmoša da čekamo. Spomenite samo Puma, Adidas i to je to.

Inače sve je u jednom sklopu u tri reda ima preko 50 prodavnica. Tu je i Puma i Adidas i čuvene dečije firme......

Iskren savet, pre bilo kakve kupovine svratite tamo i oduševićete se. Same cene u Kušadasiju su nenormalne i kao što već napisah i kad sa 150 Eura spustite na 40 niste sigurni da iza ćoška nema to isto za 20 Eura.

U Soke-u su cene fiksne i ako piše popust taj popust se odbija od cene koja piše na proizvodu. A da ne pričam o kvalitetu.

I još jedan savet: ako već kupujete u Kušadasiju, birajte prodavnice dalje od centra gde su cene fiksne i gde ste sigurni u kvalitet robe.

Pozdrav.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Roli je napisao:

Jel ste viđali da agencije rade tu turu prošle,pretprošle godine?

Agencije na Ladies Beachy (Sundial i Sun wind) su imale to u ponudi prosle godine. Mislim da je cena bila 15eura, a najverovatnije moze da se spusti na 10, kao i sve ostalo.

Nismo bili, ali ove godine idemo sigurno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E onda se vidimo tamo! :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907228
    Ukupno poruka