Opšte informacije:

Rodos grad, je najveći grad istoimenog ostrva. Jedna od najpoznatijih i najposećenijih grčkih turističkih destinacija.  Grad je oduvek imao stratešku važnost, te se danas u njemu mogu videti i obići razne istorijske znametosti iz različitih perioda.

Rodos je fantastičan, neobično lep grad, u kome ima šta da se vidi, u kome možete svako veče da se prošetate starim gradom, gde možete dosta povoljno da jedete u restoranima, gde možete da napravite izlete do brojnih drugih odličnih plaža duž istočne obale ostrva. Grad je veliki,  i dinamičan, da bi se sam grad sa njegovim znamenitostima obišao, potrebno je više od  jednog letovanja.

Hrana i piće:

U samom gradu Rodosu ima više malih radnji, koje su dovoljne za osnovno snabdevanja. Veliki marketi Lidl, Baazar  i drugi, koji su povoljniji i imaju velik asortiman proizvoda, se nalaze na izlazu iz grada ili van grada.

Restorana ima na stotine u gradu. Cene su šarenolike i ima za svačiji džep.  Jedna od poznatih ulica u novom delu grada, je ulica Nikiforou Mandilara  u kojoj se nalaze mnogobrojni restorani.

Smeštaj:

U gradu Rodosu postoje veliki smeštajni kapaciteti. Uglavnom se radi o hotelskim smeštajnim kapacitetima, retko o apartmanskom smeštaju. U pitanju su hoteli svih kategorija i nivoa usluga.

Hotel Carina, sobe nisu male, kreveti veliki, udobni, posteljina čista, terase prostrane. Kupatilo ima staklena vrata.  Internet je besplatan i signal je odličan. Higijena na odličnom nivou, čisti se svaki dan. Doručak je skroman. Nalazi se na odličnoj lokaciji. Osoblje je ljubazno.

Hotel Europa, hotel je čist, osoblje ljubazno. Za doručak lep izbor hrane. Čišćenje sobe svaki dan. Hotel se nalazi na zapadnoj strani grada, u blizini vetrovite plaže.

Hotel El Greco , hotel je na odličnoj lokaciji, plaža je blizu, higijena je malo problematična. Hrana je sasvim pristojna  i ima je dovoljno.  Deca do 15 godina ne plaćaju smeštaj, cena je povoljna. Sobe su skučene, imaju malu kuhinju, sve je staro, ali sve funkcioniše. Sobe se uredno čiste, ali hodnici hotela ne.

Hotel International, dobar odnos cene I kvaliteta. Nalazi se na odličnoj lokaciji, na par minuta od Elli plaže. Sobe se čiste svaki dan. U sobama se nalazi frižider. Ima dobar WiFi. Doručak je pristojan. Porodični hotel, sa ljubaznim osobljem.

Hotel Moschos, odlično lociran, u blizini starog grada i luke. Mali hotel, sobe su skoro renovirane i čiste. Doručak pristojan.

Hotel Mitsis La Vita, nalazi se na zapadnoj obali, ali na samo par minuta od Elli plaže.  Kupatila skoro renovirana. Soba je mala. Doručak je standardan. Večera je u hotelu Mitsis Petit Palais, koja je bila odlična. Bazen je mali.

Hotel Mediterranean, na sjajnoj lokaciji.  Osoblje izuzetno ljubazno i trude se oko gostiju.  Sobe su čiste, prostrane. Ima podzemni prolaz do Elli plaže, koja je odmah preko puta.

Hotel Esperia, klasičan hotel srednje klase, na odličnoj lokaciji. Na par minuta peške od Elli plaže. Sobe su pristojne i čiste, kupatilo malo. Lepe terase.  Doručak je dobar, sa velikim izborom hrane.

Hotel Kipriotis, nalazi se na zapadnoj vetrovitoj strani.  Sobe su prosečne veličine. Svaki dan se čiste.  Kupatilo je prostrano. Hotel ne prima mladje od 18 godina.

Hotel Vassila, odlična lokacija, na par minuta hoda od gradske plaže Elli. Na deset minuta hoda od starog grada. Odličan doručak, besplatan WiFi, velika terasa.

Hotel Mimosa Suites, divno osoblje, svakog dana se čisti. Postoji mali kuhinjski deo, što je prednost. Hotel na idealnom mestu, blizu plaže. Stari grad je takođe blizu, ali je hotel dovoljno udaljen od noćne buke.

Hotel Butterfly, sasvim ok hotel. Na dobrom mestu, blizu starog grada. Skoro je renoviran. Ima malu kuhinju u sobi. Svaki dan se čiste sobe.

Hotel Atlantis city, se nalazi na odličnoj lokaciji, sve je blizu : plaža, stari grad, prodavnice, restorani. Hotel je moderan i čist. Ima terasu, frižider u sobi. Doručak je sasvim pristojan.