Opšte informacije:

Vasiliki je lepo zalivsko mesto, nalazi se na samom jugu ostrva. Ima veliku gradsku plažu, na kojoj je najupečatljiviji prizor veliki broj wind surfera. U pitanju je lep mali grad, miran, bez buke i preteranog provoda. Lepo šetalište i odlične taverne pored mora čine ovo mesto jako šarmantnim. Oko ponoći sve utihne.

Hrana i piće:

Snabdevenost u Vasilikiju je dobra. Ima nekoliko marketa. Euro market i markete Nikos.  Market Nikos, ima dve svoje radnje, jedna na ulazi u mesto sa magistrale i jedna u šetačkoj zoni. Zaključak je da je market Nikos povoljniji.

Ribari sa ribom izlaze u luku oko 9h.  Povrće I voće se prodaje u kamionima na ulici ili pored luke.

U mestu ima pekara i mesara.

Smeštaj:

Riverside Apartments , okruženi zelenilom. Plaža je blizu. Vila ima funkcionalno dvorište, roštilj, sadržaje i zanimacije za decu. Ima dosta biciklova, koji su na raspolaganju gostima. Ima natkriven parking. Gazdarica je mlada, energična i predusretljiva žena.

Kostas studios, čisto, prostrano, blizu centra. Sa pogledom na more.

Vila Liotrivi, vila ima odličan pogled na zaliv.  Sobe su čiste, kupatilo je malo manje. Ispred kuće je veliki privatni parking. Gazda je mlad čovek, koji živi pored i izlazi u susret gostima.

Vila Spiros, skromna vila, na dobroj lokaciji. Higijena je dobra. Klasičan grčki smeštaj.

Apartmani  Apostolis , prostrani apartmamani, dobro opremljeni. Kuhinja ima sve što treba. Apartman ima  dve terase.Gazda je super.

Vila Tomas, se nalazi skroz levo, na izlazu iz mesta, iznad onih malih lepih uvala, u delu naselja Kolyvati. Ima parking ispred vile. Pogled sa terase je divan.

Vila Mihalis je na dobro poziciji, preko puta ambulante. Preko puta su pekara i mesara. Kuhinja je mala, ali ima dovoljno sudova. Sve je uredno. Dvorište je lepo, poplačano kamenom. Ima lep bazen. Ima parking u dvorištu. Pristojan smeštaj.